X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika przykro mi, że tak Wam się przedłuża pobyt w szpitalu. Ale trzeba być dobrej myśli, ważne że Artur jest pod najlepszą opieką i wszystko dokładnie badają. Trzymam kciuki, żeby wszystko było jak najlepiej.

evas, Limerikowo, Martynika lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z badania. Szyjka krotka bo ma 1 cm, rozwarcie 1.5 cm ale przerazila mnie waga malej. W ciagu 2 tygodni urosla o 1 kg! Wazy juz 3600 a to dopiero 36 tydzien. Jak tak dalej pojdzie to czeka mnie cesarka :( w poniedzialek ide powtorzyc test obciazenia glukoza czy przypadkiem mi sie cukrzyca nie rozwinela jakos pozniej.

weronikabp, Agusia2312, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Wlasnie wrocilam z badania. Szyjka krotka bo ma 1 cm, rozwarcie 1.5 cm ale przerazila mnie waga malej. W ciagu 2 tygodni urosla o 1 kg! Wazy juz 3600 a to dopiero 36 tydzien. Jak tak dalej pojdzie to czeka mnie cesarka :( w poniedzialek ide powtorzyc test obciazenia glukoza czy przypadkiem mi sie cukrzyca nie rozwinela jakos pozniej.
    kochana no to by znaczyło ze jest gigantyczna, myślę, że to błąd pomiaru, nie stresuj się :)) dziś mi gin tłumaczyła jak łatwo o błąd w mierzeniu brzuszka, a wynik wychodzi błędny do 300, 400 gram w jedną czy w drugą stronę.

Galanea, evas, monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie u lekarza na Żelaznej w sprawie cc.
    I powiem Wam, że jestem mega zadowolona - tak miłego, kompetentnego oraz konkretnego lekarza dawno nie spotkałam.

Najważniejsza rzecz - nie mam już pessara! Lekarz uznał, że najwyższy czas się go pozbyć :) Zdejmowanie było okropnie nieprzyjemne :( Leki tez dziś odstawiłam.
    Po badaniu brzucha rękoma lekarz stwierdził, że mały waży jakieś 3100, więc jak na razie w normie. Od pessara szyjka się wydłużyła niestety! Ma teraz jakieś 2,5 cm. Ale jest małe rozwarcie - jak to powiedział lekarz "przepuszcza palec", dotknął główki Synka :)

Stanęło na tym, że daje mi 2 tygodnie na urodzenie naturalnie. Jeżeli do tego czasu nie urodzę, to mam się do niego zgłosić. I wtedy pomierzy dokładnie Synka na usg. Jeśli się okaże, że bardzo urósł i jest duży, to robimy cc w ciągu 2-3 dni. Jeśli jednak nie będzie taki duży, to wtedy też zostawi mnie w szpitalu i jak to powiedział "pomożemy Pani urodzić" :)

Liczę jednak na to, że synek sam zechce wyjść w ciągu tych dwóch tygodni. A tymczasem najważniejsze zalecenie lekarza - mogę robić wszystko czego nie mogłam robić od 24 tyg ciąży!
    Więc już dziś spacerek zaliczyłam, jutro zakupy w końcu, i męża muszę zmolestować :D

Bea_tina, sunset, weronikabp, Galanea, Duchess, evas, Agusia2312, nutka, maggda, Mucha, monaaa, Limerikowo, madamama, eta, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    A ja już po wizycie u lekarza na Żelaznej w sprawie cc.
    I powiem Wam, że jestem mega zadowolona - tak miłego, kompetentnego oraz konkretnego lekarza dawno nie spotkałam.

Najważniejsza rzecz - nie mam już pessara! Lekarz uznał, że najwyższy czas się go pozbyć :) Zdejmowanie było okropnie nieprzyjemne :( Leki tez dziś odstawiłam.
    Po badaniu brzucha rękoma lekarz stwierdził, że mały waży jakieś 3100, więc jak na razie w normie. Od pessara szyjka się wydłużyła niestety! Ma teraz jakieś 2,5 cm. Ale jest małe rozwarcie - jak to powiedział lekarz "przepuszcza palec", dotknął główki Synka :)

Stanęło na tym, że daje mi 2 tygodnie na urodzenie naturalnie. Jeżeli do tego czasu nie urodzę, to mam się do niego zgłosić. I wtedy pomierzy dokładnie Synka na usg. Jeśli się okaże, że bardzo urósł i jest duży, to robimy cc w ciągu 2-3 dni. Jeśli jednak nie będzie taki duży, to wtedy też zostawi mnie w szpitalu i jak to powiedział "pomożemy Pani urodzić" :)

Liczę jednak na to, że synek sam zechce wyjść w ciągu tych dwóch tygodni. A tymczasem najważniejsze zalecenie lekarza - mogę robić wszystko czego nie mogłam robić od 24 tyg ciąży!
    Więc już dziś spacerek zaliczyłam, jutro zakupy w końcu, i męża muszę zmolestować :D
    Niesforna super wiadomości - gratuluję, może się kochana spotkamy na tej Żelaznej :))

Niesforna lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika lekarka sprawdzala 4 razy i za kazdym razem jej wychodzilo tak samo. Tez byla zdziwiona dlatego tak powtarzala i robila to bardzo dokladnie. Zgadza sie to tez z przyrostem mojej wagi a nie jadlam wiecej przez te 2 tygodnie i w sumie nie widac zebym przytyla. Troche sie boje bo moj maz i jego bracia wszyscy wazyli ok 5 kg :/ Za tydzien mam nastepna wizyte i kolejne usg zobaczymy co wyjdzie, ale na wszelki wypadek rezygnuje ze slodyczy i cukru :) nie bede jej dodatkowo faszerowac.

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Niesforna super wiadomości - gratuluję, może się kochana spotkamy na tej Żelaznej :))
    Duże prawdopodobieństwo :)
    Tylko 2 dni różnicy mamy z OM :)

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, przecież Ty miałaś rodzić w ten weekend ;) a nie za 2 tygodnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 18:49

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Topa, ty sie nie wyrywaj do porodu :P my musimy jeszcze 1,5 tygodnia wytrzymać, żeby nasi chłopcy byli donoszeni ;)
    8 czerwca ciąża donoszona :-)
    2 czerwca wizyta u gina i zobaczę co z tym moim AFI
    Wcale bym się ni obraziła jakby synek chciał wyjść w następny wekend :-)
    Na razie krzyże bolą, napięcie brzucha jest i dziwnie mi się robi napięcie podbrzusza, mały szaleje jak nigdy tak się rozpycha i napiera na pęcherz że chodzę co 30 minut do toalety.
    Wy też macie czasem wrażenie że jak wstajecie to macie uczucie jakby głowa była między nogami i strach chodzić ?

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myslałam dziś, że coś się zacznie. Odszedł duży kawałek czopu i położyłam się spać. Obudziłam się z czerwonymi policzkami jak zawsze w czasie okresu i ból taki jak by mi się okres zaczał. Ale jak zaczęłam sprzątać w domku to przeszło.:P Potem poszłam na prawie dwu godzinny spacerek, kupiłam dwa kilo truskawek i ciężkie zakupy:P Teraz już zjadłam truskawki i zaglądam co tam.:)

evas, Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    8 czerwca ciąża donoszona :-)
    2 czerwca wizyta u gina i zobaczę co z tym moim AFI
    Wcale bym się ni obraziła jakby synek chciał wyjść w następny wekend :-)
    Na razie krzyże bolą, napięcie brzucha jest i dziwnie mi się robi napięcie podbrzusza, mały szaleje jak nigdy tak się rozpycha i napiera na pęcherz że chodzę co 30 minut do toalety.
    Wy też macie czasem wrażenie że jak wstajecie to macie uczucie jakby głowa była między nogami i strach chodzić ?
    U mnie brzuch mimo leżenia i brania nospy cały czas się napina, nawet kilka razy na godzinę. Czuje wtedy ból w podbrzuszu. Ciekawe ile moja szyjka wytrzyma?
    Jak wstaję to czasem nie daję rady kroku zrobić, taki mam ucisk, aż mi nogi drętwieją. To znak, że główka już wstawiona w kanał rodny i tylko czekać aż szyjka się podda i zacznie się poród.

maggda, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    U mnie brzuch mimo leżenia i brania nospy cały czas się napina, nawet kilka razy na godzinę. Czuje wtedy ból w podbrzuszu. Ciekawe ile moja szyjka wytrzyma?
    Jak wstaję to czasem nie daję rady kroku zrobić, taki mam ucisk, aż mi nogi drętwieją. To znak, że główka już wstawiona w kanał rodny i tylko czekać aż szyjka się podda i zacznie się poród.
    No to ja mam dokładnie tak samo jak opisałaś - aż jestem ciekawa co lekarz powie w poniedziałek :-)

maggda, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie MMS od Moniki ze zdjęciem synka :) Jest cudny. Szczegółami pewnie będzie chciała sama się z Wami podzielić.
    Także evas możesz zaktualizować listę :)

nutka, Galanea, excella, Limerikowo, evas, eta, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, Monika gratulacje;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - gratulacje! zdrówka dla Was!

• maggda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa i evas tez tak mam jak wy i jestem ciekawa co lekarz powie na wizycie w środę.

Z jednej strony ciesze się ze coś już zaczyna się dziać a z drugiej boje się ze to za wcześnie

evas lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratuluje i zazdroszczę :D No i oczywiście dużooooo zdrówka dla was

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - GRATULACJE!!!

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Monika :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla swiezo upieczonych mamusiek:))) my idziemy kapu kapu... Dziewczyna ktorym rozkreca sie akcja zycze szybkosci i bezbolesnosci:)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 1141 1142 1143 1144 1145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ