MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:kochana no to by znaczyło ze jest gigantyczna, myślę, że to błąd pomiaru, nie stresuj się
) dziś mi gin tłumaczyła jak łatwo o błąd w mierzeniu brzuszka, a wynik wychodzi błędny do 300, 400 gram w jedną czy w drugą stronę.
Judi, Monika-gratulacje!!!
My po wizycie, mały waży ok. 2500, ale zacytowałam Weronikę, bo właśnie po pierwszym pomiarze brzuszka wyszło, ze maluszek mniejszy o 2 tygodnie, a do tej pory wszystko było na samym środku skali. Po ponownym mierzeniu wyszło dobrze.
I tak jestem skołowana, bo wydruk, który dostałam i tak pokazuje ten mniejszy pomiar, i termin przesunięty na lipiec. Może gin mi dał ten pierwszy pomiar.
Ilość wód ok, mały ma jeszcze sporo miejsca. Wagowo gin ocenia do 3300-3500g.
Ph wydzieliny ok. 4, pasek zabarwił się na żółto, więc ok. Czyli mokra wkładka to śluz.
Gbs będę miała pobrany za 2 tyg., mam nadzieję, że do tego czasu nic się nie rozkręci.
Szyjka zamknięta, ale na pytanie czy się skróciła, gin powiedział z uśmiechem: "no, przygotowuje się".
Co do ktg zaprasza za 2 tyg, koszt u mojego gina 15 zł.
Limerikowo, evas, weronikabp, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Monika dalas czadu a elegancko w terminie, brawo!!
my po ktg, wyszlo ok-dobrostan dziecka plus skurcze macicy srednie
ginka powiedziala, ze to krwawienie bylo od jej "gmerania" na helikopterze
no gdyby nie na mocno czerwono to bym sie nie przejela a tak wlosy deba byly moje i meza plus cis wystrzelilo i ledwo ledwo co my je do wieczora opanowali plus bol glowy(najadlam sie tabsow jak trza watrobowo), wstepnie szykowalismy sie juz na IP
ginka powiedziala,ze cis wyskoczylo jednak na skurcze wtedy i to jest b wazna info dla niej, niby skurczow nie czulam wg niej, dziwnie ,ale nie komentuje moze tak jest, nie znam sie tu
wg mnie cis to wyskoczylo na moj stres, jak juz telefonu w rekach z nerwow nie moglam utrzymac taka adrenalisna nerwowa poszla
ale i jej metoda nie przyniosla skutku ;--))), dziecko mam uparte jak ja sama nie przymierzajac, znaczy b twardy zawodnik i nie pogoni za nic wczesniej
Duchess, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość
-
Witamy Piotrusia, Moniko serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja – Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja – Kaja12 czerwca
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS – 30 maja – Piotruś5 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 Paula222 – 23 lata, Olsztyn, 20 maja – Franek
2 Limerikowo – 34 lata, Irlandia, 29 maja - Karolinka
3 MagdaO – 29 lat, woj. Pomorskie, 2 czerwca – Staś
4 NataliaK – 25 lat , Warszawa, 2 czerwca – Franek
5 fler – 28 lat, okolice Krakowa, 5 czerwca – Zuzia
6 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
7 madamama – 30 lat, Warszawa, 9 czerwca – Ignacy
8 karolina1990 – 23 lata, pomorze, 10 czerwca – Oliwia
9 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
10 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
11 Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwca – Anna
12 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
13 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca – Lenka
14 monalisa – 35 lat, Poznań, 14 czerwca – Lenka
15 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
16 weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca – Pola
17 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
18Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
19 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
20 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
21 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
22 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
23 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
24 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
25 alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwca – Aleksander
26 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
27 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Milena
28 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
29 Agusia2312 – 23 lata, 25 czerwca – Marcel
30 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – dziewczynka
31 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
32 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
33 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
34 excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwca – Tymon
35 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – chłopiec
36 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
37 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borysek
38 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartoszek
39 Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwca – Oskar
40 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
41 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – Zuzia
eta, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja też byłam dziś na wizycie... i chyba szykuje mi się lipcowy synek,szyjka dłuuugaśna (ze 4 cm) i zamknięta, także jeszcze se pochodzę w dwupaku
i będę Wam wszystkim po kolei kibicowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:07
weronikabp, monaaa, sunset, evas, eta, Evelineq, Tusia84, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess wrote:Ja też byłam dziś na wizycie... i chyba szykuje mi się lipcowy synek,szyjka dłuuugaśna (ze 4 cm) i zamknięta, także jeszcze se pochodzę w dwupaku
i będę Wam wszystkim po kolei kibicować
kochana a potem my Wszystkie Tobie) ps. czytaj maile
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:18
Duchess, monalisa lubią tę wiadomość
-
Duchess wrote:Ja też byłam dziś na wizycie... i chyba szykuje mi się lipcowy synek,szyjka dłuuugaśna (ze 4 cm) i zamknięta, także jeszcze se pochodzę w dwupaku
i będę Wam wszystkim po kolei kibicować
A ja z Tobą
sunset, weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Monika dalas czadu a elegancko w terminie, brawo!!
my po ktg, wyszlo ok-dobrostan dziecka plus skurcze macicy srednie
ginka powiedziala, ze to krwawienie bylo od jej "gmerania" na helikopterze
no gdyby nie na mocno czerwono to bym sie nie przejela a tak wlosy deba byly moje i meza plus cis wystrzelilo i ledwo ledwo co my je do wieczora opanowali plus bol glowy(najadlam sie tabsow jak trza watrobowo), wstepnie szykowalismy sie juz na IP
ginka powiedziala,ze cis wyskoczylo jednak na skurcze wtedy i to jest b wazna info dla niej, niby skurczow nie czulam wg niej, dziwnie ,ale nie komentuje moze tak jest, nie znam sie tu
wg mnie cis to wyskoczylo na moj stres, jak juz telefonu w rekach z nerwow nie moglam utrzymac taka adrenalisna nerwowa poszla
ale i jej metoda nie przyniosla skutku ;--))), dziecko mam uparte jak ja sama nie przymierzajac, znaczy b twardy zawodnik i nie pogoni za nic wczesniej
Nie wiem jak inni, ale ja to zawsze mam problem z rozszyfrowaniem tego, co napisałaś.evas, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Słuchajcie babcia mi powiedziała, że mam ćwiczyć relaksowanie się, które przyda się podczas skurczy, porodu.
Jak położę się do łóżka np. wieczorem, mam wyobrazić sobie, że po kolei moje nogi tułów są ciężkie, jakby zapadały się w łózko i totalnie się wyluzować. Pomyśleć o czymś, co poprawia mi nastrój, wziąć głęboki wdech, wydech i relaksować się. Ma to pomóc w umiejętności rozluźniania mięśni, dzięki czemu skurcze będą mniej bolesne.
Jeśli pojawią się skurcze przepowiadające, nie skupiać się na nich. Czasami mogą trwać przez pół godziny, np. co 5 min., a będzie to fałszywy alarm. Pomyśleć, że są bo..są. Wtedy też ma mniej boleć.
O wiele lepiej jeśli wcześniej pojawią się skurcze przepowiadające, bo wtedy wszystko się ładnie przygotuje do porodu i będzie łatwiej (podobno)
aa część z Was czuje ucisk w dole, w pachwinach. To kolejne przygotowania do porodu, maluszki powoli schodzą do kanału. Może być i tak, że idziesz do porodu już z dzieciaczkiem wstawionym w kanał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:34
Duchess, sunset, Galanea, evas, weronikabp, eta, Agusia2312, Evelineq, Tusia84, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
monaaa wrote:Słuchajcie babcia mi powiedziała, że mam ćwiczyć relaksowanie się, które przyda się podczas skurczy, porodu.
Jak położę się do łóżka np. wieczorem, mam wyobrazić sobie, że po kolei moje nogi tułów są ciężkie, jakby zapadały się w łózko i totalnie się wyluzować. Pomyśleć o czymś, co poprawia mi nastrój, wziąć głęboki wdech, wydech i relaksować się. Ma to pomóc w umiejętności rozluźniania mięśni, dzięki czemu skurcze będą mniej bolesne.
Jeśli pojawią się skurcze przepowiadające, nie skupiać się na nich. Czasami mogą trwać przez pół godziny, np. co 5 min., a będzie to fałszywy alarm. Pomyśleć, że są bo..są. Wtedy też ma mniej boleć.
wow...trzeba wypróbować, obym tylko pamiętała o tym za miesiąc. Trochę przypomina relaksację po zajęciach jogi i mniej więcej chyba wiem o co chodzi:)
monaaa, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess wrote:wow...trzeba wypróbować, obym tylko pamiętała o tym za miesiąc. Trochę przypomina relaksację po zajęciach jogi i mniej więcej chyba wiem o co chodzi:)
kto medytował ten wie
choć nie przypuszczałam ze techniki medytacji przydadzą się przy porodzie hehehe jak widać nic nie idzie w las, żadna naukaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:47
Galanea, Duchess, monaaa lubią tę wiadomość