MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Co? dziecko w kanale!!! panika!!!!! Ja mam daleko do szpitala muszę zdążyć dojechać !!!!!
Leżę w łóżeczku i niestety leżałam na plecach a tak porządny ucisk na szyjkę jakby mi ktoś ją ściskał w imadło,aż głośno krzyknęłam ała !!!! Nawet nie mogłam się ruszyć- teraz udało mi się zmienić pozycję i jest ok ale mam takie uczucie jakbym miała zapalenie pęcherza taki dziwny ucisk na krocze!nutka, maggda, evas, monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
evas wrote:Oj Topa, my mamy ten sam termin, takie same zachcianki miałyśmy na początku ciąży i teraz te same dolegliwości nas łapią
Ciekawe czy urodzimy tego samego dniaFaktycznie nasze ciąże są podobne. Też masz takie mocne napieranie na szyjkę ? Jaką masz długość ? Masz rozwarcie ?
Dziewczyny jakoś dziwnie się czuję - brzuch boli i biegunkę mam
Jakiś mam niepokój no nic pozostaje się obserwowaćevas, maggda, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:No też jestem ciekawa
Faktycznie nasze ciąże są podobne. Też masz takie mocne napieranie na szyjkę ? Jaką masz długość ? Masz rozwarcie ?
Dziewczyny jakoś dziwnie się czuję - brzuch boli i biegunkę mam
Jakiś mam niepokój no nic pozostaje się obserwować
Obserwuj się kochana, organizm się przygotowuje i pewnie lada dzień rozkręci się jakaś akcja, choć mogłabyś jeszcze z tydzień poczekać
Weź sobie ze 2 nospy, połóż się i spróbuj zrelaksować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:20
-
evas wrote:Nie wiem jaką długość ma teraz moja szyjka, ale rozwarcie we środę było 1,5 cm, a szyjka miękka.
Obserwuj się kochana, organizm się przygotowuje i pewnie lada dzień rozkręci się jakaś akcja, choć mogłabyś jeszcze z tydzień poczekać
Weź sobie ze 2 nospy, połóż się i spróbuj zrelaksować.evas, Duchess lubią tę wiadomość
-
nadrobiłam całe info od rana!!!
sporo się dzieje!ciężko wszystko spamiętać co chciałoby się napisać
przede wszystkim Martynika - mocno Wam kibicuję!, Ty jesteś bardzo mądrą kobitką i jestem pewna że poradzisz sobie ze wszystkim.
Judi , Monika wielkie GRATULACJE! cudownie że już przytulacie swoje maleństwa!
Ja wróciłam od gin i wieści dobreszyjka skróciła się do 2 cm, przepuszcza na 1 palec, jest miękka!
Ignaś już bardzo nisko, czyli tak jak mówiła położna we wtorek.
Gin mówi że na pewno do terminu urodzęIgnaś nadciąga!!!!
Galanea, evas, Duchess, weronikabp, Evelineq, Niesforna, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312, monaaa, Mucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeta wrote:nadrobiłam całe info od rana!!!
sporo się dzieje!ciężko wszystko spamiętać co chciałoby się napisać
przede wszystkim Martynika - mocno Wam kibicuję!, Ty jesteś bardzo mądrą kobitką i jestem pewna że poradzisz sobie ze wszystkim.
Judi , Monika wielkie GRATULACJE! cudownie że już przytulacie swoje maleństwa!
Ja wróciłam od gin i wieści dobreszyjka skróciła się do 2 cm, przepuszcza na 1 palec, jest miękka!
Ignaś już bardzo nisko, czyli tak jak mówiła położna we wtorek.
Gin mówi że na pewno do terminu urodzęIgnaś nadciąga!!!!
) a ile waży Ignacy?
-
weronikabp wrote:Moze Ignas i Polunia sie spotkają na Żelaznej, kto wie
) a ile waży Ignacy?
hehehe kto wieUsg ostatnie miałam w 34+6 i ważył 2450 g (41 percentyl), teraz mam USG we wtorek czyli 36+6 i zobaczymy:) najważniejsze żeby nie był za duży bo ja drobnych rozmiarów jestem! a chcę rodzić sn
a Pola jaka waga?weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeta wrote:hehehe kto wie
Usg ostatnie miałam w 34+6 i ważył 2450 g (41 percentyl), teraz mam USG we wtorek czyli 36+6 i zobaczymy:) najważniejsze żeby nie był za duży bo ja drobnych rozmiarów jestem! a chcę rodzić sn
a Pola jaka waga?Pola zawsze 50 perecentyl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:51
eta, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Monia gratuluję.
mnie po zakupach tak rozbolał brzuch i kręgosłup że myślałam że urodzę. Niestety już przeszło. Zrobiłam ciasto na jutrzejszą imprezę i teraz mogę odpocząć. Jak dłużej pochodzę lub postoję to od razu mnie brzuch boli. Tak poza tym powoli mi się humor poprawiaeta, evas, weronikabp, Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość
-
Monika gratulacje! Czekamy na zdjęcie Piotrusia
Ja dziś praktycznie cały dzień na nogach, zrobiłam pranie, posprzątałam trochę w mieszkaniu, poukładałam w szafkach... Nie myślałam, że kiedyś będę się cieszyć z tego że sprzątam mieszkanie
Tak dawno nie robiłam tego wszystkiego, że nawet pranie i sprzątanie sprawia mi przyjemność
Tak fajnie jest móc normalnie funkcjonować!eta, evas, Galanea, weronikabp, Duchess, Limerikowo, Agusia2312, sunset lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny przepraszam ze sie nie oddzywalam ale od tygodnia jestem w szpitalu i nie mialam dostepu do neta dopiero dzis maz dostarczyl mi tablet.
Trafilam do szpitala w Krakowie na Kopernika po tym jak nie czulam ruchow dziecka okazalo sie ze cos nam wyszlo nie tak na ktg i zatrzymali mnie w szpitalu. Po dokladniejszym badaniu okazalo sie ze Zuzia nie przybiera na wadze od 2 tygodni, mam malo wod plodowych, w ktg pojawiaja sie deceleracje i nie jest za ciekawie. Teraz mam 3 razy dziennie ktg, mam odpoczywac zeby za bardzo nie zmeczyc dziecka. Jak na razie skurczy brak ale lekarze maja nadzieje ze bede mogla rodzic normalnie bo z moim sercem i cukrzyca bylo by to lepsze rozwiazanie.
Teraz bede czesciej zagladac bo mam jak, ale jestescie kochane ze sie zainteresowalyscie moim zniknieciem. Wracam pare stron wczesniej poczytac co u Was ale mam nadzieje ze dobrze.eta, evas, weronikabp, Limerikowo, Duchess, alexast, Agusia2312, monalisa, MagdaO, Niesforna, ivv, sunset, Mucha lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Tydzień temu w sobotę 2800, więc teraz pewnie 2900-3000 tak mysle
Pola zawsze 50 perecentyl
To nasze córeczki rosną w podobnym tempieTylko, że pewnie Twoja się szybciej urodzi
Ja to już się czuję jakbym wór kamieni nosiła w brzuchu, a jak dłużej posiedzę albo poleżę, to od razu przy chodzeniu rwie prawa pachwina. Ciągle ta sama strona. Może to faktycznie ucisk na bliznę po wyrostku robaczkowym.
Fler trzymaj się tam cieplutko i odpoczywaj. Zdrówka dla Ciebie i szczęśliwego rozwiązania!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 22:06
weronikabp lubi tę wiadomość
-
alexast - cieszę się że humor coraz lepszy. tak to jest kochana że pojawiają sie czasem różne problemy, trudności, zmartwienia, ale zawsze jest jakieś rozwiązanie, tylko trzeba siły i wiary, i po każdej burzy znowu wychodzi słońce :*
weronikabp, Galanea, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyfler wrote:Hej dziewczyny przepraszam ze sie nie oddzywalam ale od tygodnia jestem w szpitalu i nie mialam dostepu do neta dopiero dzis maz dostarczyl mi tablet.
Trafilam do szpitala w Krakowie na Kopernika po tym jak nie czulam ruchow dziecka okazalo sie ze cos nam wyszlo nie tak na ktg i zatrzymali mnie w szpitalu. Po dokladniejszym badaniu okazalo sie ze Zuzia nie przybiera na wadze od 2 tygodni, mam malo wod plodowych, w ktg pojawiaja sie deceleracje i nie jest za ciekawie. Teraz mam 3 razy dziennie ktg, mam odpoczywac zeby za bardzo nie zmeczyc dziecka. Jak na razie skurczy brak ale lekarze maja nadzieje ze bede mogla rodzic normalnie bo z moim sercem i cukrzyca bylo by to lepsze rozwiazanie.
Teraz bede czesciej zagladac bo mam jak, ale jestescie kochane ze sie zainteresowalyscie moim zniknieciem. Wracam pare stron wczesniej poczytac co u Was ale mam nadzieje ze dobrze.trzymam kciuki!