X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co? dziecko w kanale!!! panika!!!!! Ja mam daleko do szpitala muszę zdążyć dojechać !!!!!;-)
    Leżę w łóżeczku i niestety leżałam na plecach a tak porządny ucisk na szyjkę jakby mi ktoś ją ściskał w imadło,aż głośno krzyknęłam ała !!!! Nawet nie mogłam się ruszyć- teraz udało mi się zmienić pozycję i jest ok ale mam takie uczucie jakbym miała zapalenie pęcherza taki dziwny ucisk na krocze!

nutka, maggda, evas, monaaa, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Topa, my mamy ten sam termin, takie same zachcianki miałyśmy na początku ciąży i teraz te same dolegliwości nas łapią :)
    Ciekawe czy urodzimy tego samego dnia :P

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po raz kolejny wysyłam list gończy za Fler i Azi. Martwię sie o Was dziewczynki.

Judi nam się odnalazła razem z maluszkiem, to może i Wy kochane macie już maleństwa przy sobie :D

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Oj Topa, my mamy ten sam termin, takie same zachcianki miałyśmy na początku ciąży i teraz te same dolegliwości nas łapią :)
    Ciekawe czy urodzimy tego samego dnia :P
    No też jestem ciekawa :-) Faktycznie nasze ciąże są podobne. Też masz takie mocne napieranie na szyjkę ? Jaką masz długość ? Masz rozwarcie ?
    Dziewczyny jakoś dziwnie się czuję - brzuch boli i biegunkę mam :-(
    Jakiś mam niepokój no nic pozostaje się obserwować:-)

evas, maggda, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No też jestem ciekawa :-) Faktycznie nasze ciąże są podobne. Też masz takie mocne napieranie na szyjkę ? Jaką masz długość ? Masz rozwarcie ?
    Dziewczyny jakoś dziwnie się czuję - brzuch boli i biegunkę mam :-(
    Jakiś mam niepokój no nic pozostaje się obserwować:-)
    Nie wiem jaką długość ma teraz moja szyjka, ale rozwarcie we środę było 1,5 cm, a szyjka miękka.

Obserwuj się kochana, organizm się przygotowuje i pewnie lada dzień rozkręci się jakaś akcja, choć mogłabyś jeszcze z tydzień poczekać ;)

Weź sobie ze 2 nospy, połóż się i spróbuj zrelaksować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:20

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Mamusiom. Buziaki i 100 zdrowych latek dla waszych pociech:D

Moja Cora tak szaleje dziś ze cala w stracchu jestem ze się znowu o kręci.

Duchess, sunset lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nie wiem jaką długość ma teraz moja szyjka, ale rozwarcie we środę było 1,5 cm, a szyjka miękka.

Obserwuj się kochana, organizm się przygotowuje i pewnie lada dzień rozkręci się jakaś akcja, choć mogłabyś jeszcze z tydzień poczekać ;)

Weź sobie ze 2 nospy, połóż się i spróbuj zrelaksować.
    Dzięki ciekawa jestem jak jest u mnie. Mógłby poczekać tydzień ale nie więcej ;-)

evas, Duchess lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrobiłam całe info od rana!!!

sporo się dzieje!ciężko wszystko spamiętać co chciałoby się napisać :)

przede wszystkim Martynika - mocno Wam kibicuję!, Ty jesteś bardzo mądrą kobitką i jestem pewna że poradzisz sobie ze wszystkim.

Judi , Monika wielkie GRATULACJE! cudownie że już przytulacie swoje maleństwa!

Ja wróciłam od gin i wieści dobre :D szyjka skróciła się do 2 cm, przepuszcza na 1 palec, jest miękka! :) Ignaś już bardzo nisko, czyli tak jak mówiła położna we wtorek.
    Gin mówi że na pewno do terminu urodzę :D Ignaś nadciąga!!!! :D

Galanea, evas, Duchess, weronikabp, Evelineq, Niesforna, Tusia84, Limerikowo, Agusia2312, monaaa, Mucha lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że u Pauli zaraz powitamy Franka, męczy się się już sporo czasu. Trzymaj się kochana!!

no i u Natalii niech się rozkręca!!

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    nadrobiłam całe info od rana!!!

sporo się dzieje!ciężko wszystko spamiętać co chciałoby się napisać :)

przede wszystkim Martynika - mocno Wam kibicuję!, Ty jesteś bardzo mądrą kobitką i jestem pewna że poradzisz sobie ze wszystkim.

Judi , Monika wielkie GRATULACJE! cudownie że już przytulacie swoje maleństwa!

Ja wróciłam od gin i wieści dobre :D szyjka skróciła się do 2 cm, przepuszcza na 1 palec, jest miękka! :) Ignaś już bardzo nisko, czyli tak jak mówiła położna we wtorek.
    Gin mówi że na pewno do terminu urodzę :D Ignaś nadciąga!!!! :D
    Moze Ignas i Polunia sie spotkają na Żelaznej, kto wie :-)) a ile waży Ignacy?

• eta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Moze Ignas i Polunia sie spotkają na Żelaznej, kto wie :-)) a ile waży Ignacy?

hehehe kto wie :D Usg ostatnie miałam w 34+6 i ważył 2450 g (41 percentyl), teraz mam USG we wtorek czyli 36+6 i zobaczymy:) najważniejsze żeby nie był za duży bo ja drobnych rozmiarów jestem! a chcę rodzić sn :)
    a Pola jaka waga?

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, Monika - serdeczne gratulacje kochane !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    hehehe kto wie :D Usg ostatnie miałam w 34+6 i ważył 2450 g (41 percentyl), teraz mam USG we wtorek czyli 36+6 i zobaczymy:) najważniejsze żeby nie był za duży bo ja drobnych rozmiarów jestem! a chcę rodzić sn :)
    a Pola jaka waga?
    Tydzień temu w sobotę 2800, więc teraz pewnie 2900-3000 tak mysle ;-) Pola zawsze 50 perecentyl :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:51

eta, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia gratuluję.

mnie po zakupach tak rozbolał brzuch i kręgosłup że myślałam że urodzę. Niestety już przeszło. Zrobiłam ciasto na jutrzejszą imprezę i teraz mogę odpocząć. Jak dłużej pochodzę lub postoję to od razu mnie brzuch boli. Tak poza tym powoli mi się humor poprawia :)

eta, evas, weronikabp, Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika gratulacje! Czekamy na zdjęcie Piotrusia :)

Ja dziś praktycznie cały dzień na nogach, zrobiłam pranie, posprzątałam trochę w mieszkaniu, poukładałam w szafkach... Nie myślałam, że kiedyś będę się cieszyć z tego że sprzątam mieszkanie :D
    Tak dawno nie robiłam tego wszystkiego, że nawet pranie i sprzątanie sprawia mi przyjemność :D
    Tak fajnie jest móc normalnie funkcjonować!

eta, evas, Galanea, weronikabp, Duchess, Limerikowo, Agusia2312, sunset lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Evelineq Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast cieszę się że humor ciut lepszy :) A to ciasto to bym Ci najchętniej wyjadła, bo za mną słodkie właśnie chodzi :D ajjjjjjjjjj

evas, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przepraszam ze sie nie oddzywalam ale od tygodnia jestem w szpitalu i nie mialam dostepu do neta dopiero dzis maz dostarczyl mi tablet.

Trafilam do szpitala w Krakowie na Kopernika po tym jak nie czulam ruchow dziecka okazalo sie ze cos nam wyszlo nie tak na ktg i zatrzymali mnie w szpitalu. Po dokladniejszym badaniu okazalo sie ze Zuzia nie przybiera na wadze od 2 tygodni, mam malo wod plodowych, w ktg pojawiaja sie deceleracje i nie jest za ciekawie. Teraz mam 3 razy dziennie ktg, mam odpoczywac zeby za bardzo nie zmeczyc dziecka. Jak na razie skurczy brak ale lekarze maja nadzieje ze bede mogla rodzic normalnie bo z moim sercem i cukrzyca bylo by to lepsze rozwiazanie.

Teraz bede czesciej zagladac bo mam jak, ale jestescie kochane ze sie zainteresowalyscie moim zniknieciem. Wracam pare stron wczesniej poczytac co u Was ale mam nadzieje ze dobrze.

eta, evas, weronikabp, Limerikowo, Duchess, alexast, Agusia2312, monalisa, MagdaO, Niesforna, ivv, sunset, Mucha lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Tydzień temu w sobotę 2800, więc teraz pewnie 2900-3000 tak mysle ;-) Pola zawsze 50 perecentyl :-)

To nasze córeczki rosną w podobnym tempie :) Tylko, że pewnie Twoja się szybciej urodzi :)

Ja to już się czuję jakbym wór kamieni nosiła w brzuchu, a jak dłużej posiedzę albo poleżę, to od razu przy chodzeniu rwie prawa pachwina. Ciągle ta sama strona. Może to faktycznie ucisk na bliznę po wyrostku robaczkowym.

Fler trzymaj się tam cieplutko i odpoczywaj. Zdrówka dla Ciebie i szczęśliwego rozwiązania!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 22:06

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast - cieszę się że humor coraz lepszy. tak to jest kochana że pojawiają sie czasem różne problemy, trudności, zmartwienia, ale zawsze jest jakieś rozwiązanie, tylko trzeba siły i wiary, i po każdej burzy znowu wychodzi słońce :* :)

weronikabp, Galanea, alexast lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    Hej dziewczyny przepraszam ze sie nie oddzywalam ale od tygodnia jestem w szpitalu i nie mialam dostepu do neta dopiero dzis maz dostarczyl mi tablet.

Trafilam do szpitala w Krakowie na Kopernika po tym jak nie czulam ruchow dziecka okazalo sie ze cos nam wyszlo nie tak na ktg i zatrzymali mnie w szpitalu. Po dokladniejszym badaniu okazalo sie ze Zuzia nie przybiera na wadze od 2 tygodni, mam malo wod plodowych, w ktg pojawiaja sie deceleracje i nie jest za ciekawie. Teraz mam 3 razy dziennie ktg, mam odpoczywac zeby za bardzo nie zmeczyc dziecka. Jak na razie skurczy brak ale lekarze maja nadzieje ze bede mogla rodzic normalnie bo z moim sercem i cukrzyca bylo by to lepsze rozwiazanie.

Teraz bede czesciej zagladac bo mam jak, ale jestescie kochane ze sie zainteresowalyscie moim zniknieciem. Wracam pare stron wczesniej poczytac co u Was ale mam nadzieje ze dobrze.
    Fler kochana, mnóstwo dobrej energii Wam wysyłam :-) trzymam kciuki!

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ