X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja ;)
    Za nami spokojna noc, tylko jeden spacerek do WC.
    Piękne słoneczko za oknem, więc może i humor lepszy będzie :D

Miłego dnia kobietki ;)

No i czekam na wieści od Natalii i Pauli :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny od jutra wasza kolej :)

AISAK, excella, MagdaO, ivv, Limerikowo, eta, czekajajaca lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• alexast Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też spokojna noc.wstałam tylko raz do wc. Pies nas obudził, bo chce wyjść. Ledwo otworzyłam oczy a mały już aktywny. Jak się podcierałam po porannym sikaniu miałam glutka na papierze. Był przezroczysty. Też mam wrażenie jakby mi krocze delikatnie spuchło. W następnym tygodniu mam wizytę u ginki, ciekawe co mi powie...
    muszę się ogarnąć, bo muszę ciasto dokończyć. Totalnie nie mam ochoty na spotkanie z rodziną K. Jestem dalej podłamana tym łysym plackiem. Ponoć są tam mieszki, a jak wczoraj nacierałam to miejsce to czułam jakieś włoski, ale jak patrze w lustro to widzę tylko łysinę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec tak. 24.05 trafiłam znowu do szpitala bo na kontrolnym ktg spadło małemu tętno serduszka. Potem zapisy były dobre aż do środy. Na ktg wyszła płaska linia. Wzięli mnie na badanie- rozwarcie 2 cm, szyjka skrócona w 80% i pełne przygotowanie do porodu, wiec prosto z gabinetu poszłam na salę porodowa. Podlaczyli oksytocyne, po godzinie miałam 2.5 cm, po 2 -4 cm, potem poszłam pod prysznic i jak wróciłam było 8. Położna na minutę wyszła a jak wróciła to ja już parlam, zdążyła usiąść to urodziłam juz główkę, a 2 minuty później resztę. Cały porod trwał 3 h i 5 minut w tym od momentu parcia do porodu 5 minut. Bolało jak nie z tej ziemi, popekalam ale dałam rade. Mam przy sobie moje 3500 g i 57 cm szczescia:-)

alexast, nutka, Tusia84, weronikabp, Modelka, justyna14, Karola:), evas, excella, czekajajaca, Agusia2312, Niesforna, ivv, Limerikowo, Evelineq, monaaa, sunset, eta, Bea_tina, maggda, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, no to ekspresem urodziłaś.:) Gratulacje dla Ciebie i maluszka- zrobiliście kawał dobrej roboty.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi to super, że tak szybko poszło :) Wielkie Gratulacje dla Ciebie, witamy Twoje szczęście po tej stronie brzusia <3

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, expresowe tempo :) gratulacje !!! :))

• AISAK Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi pozazdrościć tempa porodu:)wysciskaj swoja pocieche:) ah.... A jak sie teraz czujecie? Doszlas juz z grubsza do siebie po tym wyczynie? Masz moze na swiezo jakieś wskazówki dla nas oczekujących , szczególnie pierwszego potomka.?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, jeszcze raz serdeczne gratulacje ;)
    Jesteś kolejnym dowodem, że można szybko urodzić, a podanie oksytocyny nie jest wcale straszne.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się dziś, że karmiłam Gabrysia... Cudowny sen...:)

alexast, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz czuję się zmęczona i obolala, ale drugi polog jest bardziej bolesny niż pierwszy wiec się nie martwcie:-) a co do rad- słuchajcie położnych w czasie porodu, one wiedzą lepiej niż my co kiedy robić. I co najwazniejsze- kiedy każą przeć to trzeba przeć z całych sił mimo bólu i wyczerpania, bo inaczej zaszkodzimy dzidzi- koleżanka nie chciała współpracować, parla kiedy sama chciała i za wolno i jej mały nie oddychal po porodzie, trafił na intensywną terapię. Także zawsze myślcie nie o sobie tylko o dziecku i dla niego zabierzcie te ostatnie siły żeby szybko wyprzec:-)

Agusia2312, excella, alexast, Tusia84, Niesforna, weronikabp, evas, Limerikowo, AISAK, Evelineq, eta, monaaa, nutka, monalisa lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi super poród miałas:)

Ja zauważyłam od wczoraj że mam wiecej śluzu na wkładce, juz myslałam że to moze wody ale perfidnie sie klei do rączek czyli sluz. :P Dodam że wczesniej nie miałam zwiekszonej wydzieliny śluzu zauważalnej jak inne z was, dopiero teraz..

Nocka mineła dobrze, lepiej niz ostatnia, tylko 1 raz do wc i spałam jak niemowlak :) Mały wczoraj do poźna szalał, przy koncercie Top Trendy:D

Monika gratuluje :)
    Fler dobrze ze sytuacja opanowana :)

evas lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • ivv Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Weronika u dziadków, a ja zaczynam aktywny dzień lenienia się :) Za to mój mężuś z własnej, nieprzymuszonej woli biega od rana z odkurzaczem :D

Będę zaglądać, trzymam kciuki za jakieś lekkie porody :)

evas, Limerikowo, excella, eta lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś piękna pogoda, weekend, więc większość z Was spędzi ten dzień z rodziną na powietrzu.
    Tylko ja sama w domu i jeszcze leżąca :( znowu mam kiepski nastrój, rano wypłakałam się koleżance w telefon :(

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas poleż sobie, pooglądaj tv, zrób coś dla siebie. Ja tam wolałabym poleżeć przed tv niż iść na tego głupiego grilla. No ale rozumiem że ci smutno, że będziesz sama. Głowa do góry, jak pojawi się maluszek będziesz miała pełne ręce roboty ;)

evas lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też leże w lozku, na razie u teściow. moj syn śpi to ja obok niego :)
    Nic mi sie nie chce. Najadlam sie teraz ciasta i pękne zaraz.
    Dalej czuje sie kiepsko, mój mąż tylko zerka na mnie i pyta czy już zaraz rodzimy :)

• evas Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój facet od wczoraj ma focha. Wściekł się za to że była u mnie koleżanka, która przywiozła mi wanienkę, a przecież mieszkanie nie posprzątane, podłoga nie umyta. No i się od wczoraj nie odzywa :(
    Czasem mam ochotę wysłać go w kosmos.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaliczyłam spadek energii i humoru... jest mi niedobrze przed chwilą kilka nieregularnych skurczy , między nimi mała strasznie kopała nóżkami... ale chyba wszystko się wyciszyło... Głowa mi pęka, bo festyn dla dzieci za ogrodzeniem i podobnie jak Evas siedzę sama w domu dzisiaj , nie wiem kiedy mąż wróci, nie mam nic na pocieszenie , przepraszam że tak marudzę...
    Życzę Wam miłego dnia i weekendu :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi z tym drugim pologiem to mnie nie pocieszylas:) ale za to wyglada na to ze drugi porod idzie szybko dosc.

Limerikowo, MagdaO lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka. Aja w nocy ciągle wstawałam do wc- masakra ! Wstałam dziś i myślałam że przejdzie mi ten dziwny ból miesiączkowy brzucha i pleców ale niestety nie nadal boli czuję się jakbym miała okres !!!!! Zjadłam śniadanie i leżę w łóżku i trochę lepiej, ale jest mi nie dobrze i jakaś jestem słaba !

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ