MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też spokojna noc.wstałam tylko raz do wc. Pies nas obudził, bo chce wyjść. Ledwo otworzyłam oczy a mały już aktywny. Jak się podcierałam po porannym sikaniu miałam glutka na papierze. Był przezroczysty. Też mam wrażenie jakby mi krocze delikatnie spuchło. W następnym tygodniu mam wizytę u ginki, ciekawe co mi powie...
muszę się ogarnąć, bo muszę ciasto dokończyć. Totalnie nie mam ochoty na spotkanie z rodziną K. Jestem dalej podłamana tym łysym plackiem. Ponoć są tam mieszki, a jak wczoraj nacierałam to miejsce to czułam jakieś włoski, ale jak patrze w lustro to widzę tylko łysinę.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Wiec tak. 24.05 trafiłam znowu do szpitala bo na kontrolnym ktg spadło małemu tętno serduszka. Potem zapisy były dobre aż do środy. Na ktg wyszła płaska linia. Wzięli mnie na badanie- rozwarcie 2 cm, szyjka skrócona w 80% i pełne przygotowanie do porodu, wiec prosto z gabinetu poszłam na salę porodowa. Podlaczyli oksytocyne, po godzinie miałam 2.5 cm, po 2 -4 cm, potem poszłam pod prysznic i jak wróciłam było 8. Położna na minutę wyszła a jak wróciła to ja już parlam, zdążyła usiąść to urodziłam juz główkę, a 2 minuty później resztę. Cały porod trwał 3 h i 5 minut w tym od momentu parcia do porodu 5 minut. Bolało jak nie z tej ziemi, popekalam ale dałam rade. Mam przy sobie moje 3500 g i 57 cm szczescia:-)
alexast, nutka, Tusia84, weronikabp, Modelka, justyna14, Karola:), evas, excella, czekajajaca, Agusia2312, Niesforna, ivv, Limerikowo, Evelineq, monaaa, sunset, eta, Bea_tina, maggda, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Teraz czuję się zmęczona i obolala, ale drugi polog jest bardziej bolesny niż pierwszy wiec się nie martwcie:-) a co do rad- słuchajcie położnych w czasie porodu, one wiedzą lepiej niż my co kiedy robić. I co najwazniejsze- kiedy każą przeć to trzeba przeć z całych sił mimo bólu i wyczerpania, bo inaczej zaszkodzimy dzidzi- koleżanka nie chciała współpracować, parla kiedy sama chciała i za wolno i jej mały nie oddychal po porodzie, trafił na intensywną terapię. Także zawsze myślcie nie o sobie tylko o dziecku i dla niego zabierzcie te ostatnie siły żeby szybko wyprzec:-)
Agusia2312, excella, alexast, Tusia84, Niesforna, weronikabp, evas, Limerikowo, AISAK, Evelineq, eta, monaaa, nutka, monalisa lubią tę wiadomość
-
Judi super poród miałas:)
Ja zauważyłam od wczoraj że mam wiecej śluzu na wkładce, juz myslałam że to moze wody ale perfidnie sie klei do rączek czyli sluz.Dodam że wczesniej nie miałam zwiekszonej wydzieliny śluzu zauważalnej jak inne z was, dopiero teraz..
Nocka mineła dobrze, lepiej niz ostatnia, tylko 1 raz do wc i spałam jak niemowlakMały wczoraj do poźna szalał, przy koncercie Top Trendy:D
Monika gratuluje
Fler dobrze ze sytuacja opanowanaevas lubi tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Cześć dziewczyny
Weronika u dziadków, a ja zaczynam aktywny dzień lenienia sięZa to mój mężuś z własnej, nieprzymuszonej woli biega od rana z odkurzaczem
Będę zaglądać, trzymam kciuki za jakieś lekkie porodyevas, Limerikowo, excella, eta lubią tę wiadomość
-
Evas poleż sobie, pooglądaj tv, zrób coś dla siebie. Ja tam wolałabym poleżeć przed tv niż iść na tego głupiego grilla. No ale rozumiem że ci smutno, że będziesz sama. Głowa do góry, jak pojawi się maluszek będziesz miała pełne ręce roboty
evas lubi tę wiadomość
-
A mój facet od wczoraj ma focha. Wściekł się za to że była u mnie koleżanka, która przywiozła mi wanienkę, a przecież mieszkanie nie posprzątane, podłoga nie umyta. No i się od wczoraj nie odzywa
Czasem mam ochotę wysłać go w kosmos.Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zaliczyłam spadek energii i humoru... jest mi niedobrze przed chwilą kilka nieregularnych skurczy , między nimi mała strasznie kopała nóżkami... ale chyba wszystko się wyciszyło... Głowa mi pęka, bo festyn dla dzieci za ogrodzeniem i podobnie jak Evas siedzę sama w domu dzisiaj , nie wiem kiedy mąż wróci, nie mam nic na pocieszenie , przepraszam że tak marudzę...
Życzę Wam miłego dnia i weekendu -
hejka. Aja w nocy ciągle wstawałam do wc- masakra ! Wstałam dziś i myślałam że przejdzie mi ten dziwny ból miesiączkowy brzucha i pleców ale niestety nie nadal boli czuję się jakbym miała okres !!!!! Zjadłam śniadanie i leżę w łóżku i trochę lepiej, ale jest mi nie dobrze i jakaś jestem słaba !