SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    judi śliczny jest :-)
    dziewczyny po ciepłej kąpieli jeżeli to nie poród powinno przejść tak? idę pod prysznic bo ból strasznie nudzi i miejsca nie mogę sobie znaleźć

zem3i09keg891u11.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja mogę się wypowiedzieć na temat skurczy- jeśli to porodowe to nie mijają przy zmianie pozycji ani prysznicu, z każdą chwilą się nasilają i są coraz dłuższe. Ale z tego, co zrozumiałam to Ty nie masz skurczy tylko bolą Cię plecy i podbrzusze. A przy skurczach to nie jest jednostajny ból tylko wyraźne napinanie macicy połączone z bólem.

weronikabp, Galanea, evas, Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mnie cały czas nudzi brzuch i krzyż - czasem mam wrażenie że mocniej boli.

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi, Mikołajek przesłodki <3

A mnie dziś wkurza mój Stasiek, w ogóle go dzisiaj nie czuję, ani razu od rana mnie nie szturnął, nie przesunął się, nic... Wczoraj też aktywniejszy był dopiero wieczorem, więc cierpliwie czekam, ale "stresa" już mam :/ Mógłby już wyleźć, nie musiałabym panikować...

Martwię się o Natalię, nie odzywa się, to zupełnie do niej nie podobne, mam nadzieję, że nic złego się u niej nie dzieję.

KArolina, też już się nie odzywa kilka dni, chyba, że coś przeoczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:06

evas, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle ostatnio tu cisza - dziewczyny poszły rodzić ?
    Fler też nie pisze - trzeba list gończy napisać !

evas lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, pisała, że jest w szpitalu.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zosia też dzisiaj spokojna. Dopiero teraz dźgnęłam ją palcem i zaczęła się wiercić. Ale wstrętna jestem :P

weronikabp, evas, Tusia84, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem jestem :) gratuluje kolejnym mamusiom :) ja jutro mam wizyte u lekarza, ale watpie zeby cos ryszalo

weronikabp, Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Fler, pisała, że jest w szpitalu.

Magda, Natalia nie odpisała na smsa, w piątek ostatnio napisała, myślę, że była zmęczona fizycznie i psychicznie, może odpoczywa przez weekend i zbiera siły na jutro, mówiła, ze jeśli nie urodzi jutro będą wywoływać, ale kto wie, może już tuli Franusia, czego jej bardzo życzę..:)
    Ale w ogóle nic nie czujesz? jeśli nic a nic pomimo słodyczy itp to trzeba jechać na IP
    lekarze w szpitalu mowili mi ze jesli przez kilka godzin nie będę jej czuła i sposoby pobudzenia nie zadziałają to jechac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:21

monaaa, Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Topa Ty to masz zdrowie przy bolach/skurczach robic depilacje, podziwiam
    a co to nieogolonych nie przyjmuja ;--)))))))

hehe, moja koleżanka prostowała włosy przy rozpoczynającej się akcji :D
    jak mi to mówiła, uśmiałyśmy się, bo od kiedy pamiętam, zawsze prostowała w akademiku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:17

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi-słodziak ;)

Maksiu dziś nad aktywny-ale wolę oczywiście tak. tylko dość boleśnie się wypina i czuję małe piętki.
    przed chwilą tak się ułożył, że jakiś narząd został zgnieciony i bolał.
    a po obiedzie, to już w ogóle, mam nadzieję, że mu smakowało. a dziś jedliśmy kurczaka curry z suszonymi morelami i gruszkami. nie wiem czy taki przepis istnieje, ale pyszne było.
    dfecm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 19:50

excella, Galanea, weronikabp, alexast, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi masz super słodziaka!!!

mój maluch się dzisiaj coś mało rusza. Przez ostatnie dni był bardzo aktywny a dzisiaj siedzi cicho. Placek dalej łysy :( na caly obszar jest tylko jeden włosek. Są tam jeszcze czarne kropki ale mało ich. Mam nadzieję że jeszcze coś tam wyrośnie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też cicho większość dnia siedziałam, bo korzystając z wolnego pojechaliśmy z mężem na wielkie zakupy , z których jestem bardzo zadowolona a tak połaziłam, że mam nadzieję że moja Hankę to ruszy :D i pojawi się na świecie wnet, jest mocno aktywna dzisiaj...

Judi, cudny Mikołajek :) Tak sobie uroczo leży ...

Monaaa, ale apetyczna fotka, zaraz się oślinię :D hehe

Alexast - wyrośnie zobaczysz, jeszcze nie urodziłaś i hormony nie wróciły do swojej normy , a to może trochę potrwać nawet po porodzie... Ale pewna jestem że wszystko wróci do normalności skoro widzisz tam już jakieś zalążki :) A Olek odpoczywa jak to w niedzielę być powinno, pewnie sobie słodko drzemie :)

Karolina - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę, mam nadzieję że jednak jakiś postęp jest :)

Galanea, monaaa, alexast lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wzięłam ciepłą kąpiel brzuch nadal boli i krzyże też :-( do tego spina mi się brzuch - chyba pojadę na IP - trzymajcie kciuki

alexast, ivv, Limerikowo, evas, Evelineq, monalisa, eta lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia gratuluje dla Was- rodzice pelna para. Rzutem na taśmę czerwcowe dzieciatko:) sliczniutki.

Alexsast daj sobie czas. Skup się na dzieciaczku. On da ci tyle radości, ze brak klaczka nie będzie ważny.

nataliak czekamy na info.

Paula czekam na focie:)

Monalisa jak tam sytuacja?

Topa juz po kąpieli?

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa jedz i dawaj znac co sie dzieje.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba wszystkie jesteśmy wyciszone przed porodami, zauważyłyście? to pewnie zmęczenie, brak sił, trochę strach przed nieznanym itd.. mam nadzieję, że niebawem wszystkie będziemy się śmiały z tych najtrudniejszych dni..i będziemy w siódmy niebie tuląc nasze Skarby

Galanea, Tusia84, alexast, ivv, Limerikowo, Evelineq, eta lubią tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Magda, ale w ogóle nic nie czujesz? jeśli nic a nic pomimo słodyczy itp to trzeba jechać na IP
    lekarze w szpitalu mowili mi ze jesli przez kilka godzin nie będę jej czuła i sposoby pobudzenia nie zadziałają to jechac.

No, do ok 20 totalna cisza, nic się nie ruszał, mimo wszystkich zabiegów próbujących go obudzić, dopiero jak dawałam Zuzce mleko i ona miała głowę delikatnie opartą o brzuch to delikatnie go poczułam ze 3 razy. Nie chce znów jechać na IP bez powodu, bo u nas nie mam jako takiej IP ginekologicznej i za każdym razem przyjmują na oddział, a ja tak bardzo nie lubię robić w koło siebie zamieszania, gdyby znów się okazało, że przyjechałam bez powodu. Wiem, wiem, Staś jest najważniejszy, ale już tak kiedyś miałam, że się nie ruszał cały dzień i dopiero wieczorem się powiercił, więc chciałam poczekać. Teraz kiedy go poczułam jestem spokojniejsza. Jutro mam wizytę u swojego lekarza to poproszę, żeby sprawdził czy na pewno u Staśka wszystko w porządku.

weronikabp, Galanea, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Hej ja wzięłam ciepłą kąpiel brzuch nadal boli i krzyże też :-( do tego spina mi się brzuch - chyba pojadę na IP - trzymajcie kciuki

Nie wydaję mi się, żeby to zaczynał się poród, ale na pewno warto to sprawdzić. Powodzenia. Czekamy na wieści.

Ja też mam takie objawy (intensywne bóle miesiączkowe + łupanie w krzyżu) od tego nieszczęsnego czwartku na porodówce, ale u mnie nasilają się gdy siedzę lub chodzę, gdy leżę są do zniesienia.

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę jeszcze i brzuch spina się co 3-4 minuty - ból do wytrzymania ale brzuch jak głaz twardy

Limerikowo, evas, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ