X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Leżę jeszcze i brzuch spina się co 3-4 minuty - ból do wytrzymania ale brzuch jak głaz twardy
    A mowilas ze jedziesz na ip..?

MagdaO, ivv, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ,ze liczę po cichu , ze po wtorkowym ktg jednak zostanę juz w szpitalu. Oby te skurcze zrobiły rozwarcie. Chciałabym aby ta wizja mojego gina się spełni:)

Evelineq a ty kiedy ktg kolejne masz?

Topa czekamy na info.

Paula, Natalia czekamy na info/zdj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 21:24

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie ta Topa mieszka? zaraz sama ją zawiozę :P

weronikabp, Galanea, Tusia84, sunset, Limerikowo, monaaa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jadę na IP - czekałam że może się wyciszy ale nie - jedziemy trzymajcie kciuki :-)

Limerikowo, ivv, Agusia2312, alexast, sunset, Mucha, evas, Evelineq, AISAK, monaaa, eta lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia - przekazuje serdeczne gratulacje od Nalki!!

Topa - mi położna mówiła ze jeżeli boli krzyż i w tym samym czasie brzuch robi się twardy to to jest właśnie ten skurcz, przy którym trzeba liczyć czas co ile jest - bo to jest ten skurcz efektywny,co otwiera kanał.
    U ciebie to faktycznie wygląda jakbyś od kilku dni miała przepowiadajace z krzyża, to może te porodowe tez będziesz takie mieć. Jedz lepiej na ip sprawdzić. Powodzenia.

Limerikowo, Agusia2312, MagdaO, evas, monaaa, eta lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa trzymam mocno kciuki. Powodzenia

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Borysek to mógłby jeszcze z tydzień posiedzieć u mamy w brzuszku.
    Topa trzymam kciuki ;)

9bsp388.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajna aplikacje, nazywa się amazing baby. Co prawda jest sponsorowana ale na szczęście nie o produkty w niej chodzi. Aplikacja dotyczy głównie ćwiczeń i zabaw jakie można z dzieckiem robić praktycznie od dnia narodzin, na każdą porę dnia, łącznie z kąpielą czy wyciszaniem przed snem.

Tusia84, Modelka lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa cieszę się że jednak jedziecie , powodzenia :)

AISAK ja się wybieram we wtorek wieczorem do mojej gin na wizytę, bo nie zastałam jej w szpitalu na ostatnim KTG a lekarz który wtedy oceniał mój wykres stwierdził że nie wie po co w ogóle ja na to KTG przyjechałam , ale była już mowa o tym jak to w niektórych szpitalach się traktuje pacjentki "nie swoje" nie odzywał by się widząc że mam skierowanie od innego lekarza pracującego w tym samym szpitalu... Pomijając podjadę sobie do mojej doktorki we wtorek i zobaczę co i jak , chociaż w gruncie rzeczy liczę że mnie zbierze tak jak Agusię całkiem nagle i wreszcie już urodzę, bo wszystko mnie już strasznie irytuje, obie widzę że już liczymy na to samo :D

Po nocach mi się już nawet śni, że urodziłam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 22:22

Galanea, AISAK, Tusia84, eta lubią tę wiadomość

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agusia ogromne gratulacje :-) odpoczywajcie i dochodźcie do siebie i napisz parę słów, jak przebieg cc jak już będziesz na siłach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 22:21

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    A gusta gratulacje:-)
    Nasz Mikolajek skończył przed chwila 4 dni:-)
    Kto przypomni jak wstawić zdjęcie?
    Gratulacje i piękne imię dla synka :-)

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq oj tak najbardziej chyba boje się tego przyterminowania. Do 11-ego musi Hanka wyskoczyć z pudelka;-) później czuje ze psychicznie ciężko będzie.

Kobitki jak minął dzisiejszy dzień dzieciaczka? Zadowolone pociechy? Rodzinki szczęśliwe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 22:44

Evelineq lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK dokładnie tak jak mówisz, mam nadzieję że moja ginka pamięta, że wspominała o wywoływaniu porodu gdyby akcja się nie rozkręciła do końca maja :D

AISAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa powodzenia :)

• evas Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nasze czerwcowe maleństwa lubią robić nocne akcje.

Mam nadzieję że mój też zechce wieczorem lub w nocy się urodzić, co by tata był w domu i dowiózł nas do szpitala.

Evelineq, monaaa, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, wasze maluchy też tak się kręcą, ze boli? mój dziś tak cały dzień.

Zapomniałam wcześniej Wam napisać-w nocy śniło mi się, że próbowałam karmić małego. a dziś pierwszy raz wyleciało mi mleko z lewej piersi. dziwne i fajne to uczucie jednocześnie.
    dobranoc dziewczyny.
    Topa powodzenia!

evas, Galanea, AISAK, sunset lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie śpię w innej bluzce- siara mi tak leci a niecierpie spać w staniku.

a mnie czyści właśnie, krzyż lupie i nogi wykreca... Jak nie zwymiotuje to będzie dobrze. Dobrze ze kabarety leca to chociaż czas mi zleci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 23:38

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam siary :( Czasem jak ścisnę niechcący to jakaś kropelka się pojawi, ale baaardzo rzadko. Mam nadzieję, że będę miała czym karmić po porodzie :) Dziewczyny wiele razy pisały, że podobno siara w ciąży nie ma wpływu na laktację po porodzie, więc jestem dobrej myśli.

Monaaa, moja mała też czasem tak się kręci, wypina i przeciąga, że jest to trochę bolesne. Najgorzej jak nóżki wsadza pod żebra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2014, 23:50

evas, monaaa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synek dzisiaj prawie cały dzień spokojny. Ale to pewnie dlatego, że jak bardzo dużo znowu pochodzilam. A on nie przyzwyczajony do takiego kolysania :-) Więc pewnie sobie smacznie spał. A teraz jak się położyłam w końcu to szaleje i się rozpycha :-)

Topa trzymaj się tam!

Ja tak sie zastanawiam kiedy ten mój Synek zechce wyjść. Najpierw od 24 tyg pchal się na świat, a teraz już drugi dzień bez leżenia i leków i cisza. Ehhh mam nadzieję że się pospieszy i nie będę musiała czekać długo :-)

AISAK, Tusia84, evas, Mucha, monaaa lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też już bym chciała, ale czekam cierpliwie, raczej nie mam wpływu na rozwój sytuacji :/ Ciekawe jak tam monalisa, skrobnęłabym smsa, ale chyba za późno, jak się jutro nie odezwie to do niej napiszę. Dobrej nocy Mamuśki.

Tusia84, evas, Mucha, Galanea, monaaa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ