MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny!
Magda - powodzenia! Staś na pewno już sie wybiera na ten świat!
Monalisa to wracajcie do domu i może w domu akcja chętniej się rozkręci.
śledziłam wszystko na bieżąco, ale weekend miałam zajęty i niewiele pisałam.
w sobotę spacer nad wisła, przy fontannach, potem spontanicznie do planetarium do centrum nauki kopernik. a niedziele poszliśmy na piknik historyczny. w nocy seksik i efekt był taki, że miałam pierwszy bolesny skurcz, a potem kilka słabszych. i bolało mnie z przerwami podbrzusze jak na okres, mocniej niż zawsze. wziełam nad ranem jedną nospę bo ja jeszcze na poród nie gotowa! wiem że z porodem tak szybko nie idzie, ale jak sobie pomyślałam o mojej krótkiej, miękkiej i przepuszczającej na jeden palec szyjce to stwierdziłam że biorę nospę!
a przed chwilą wyleciał mi dziwny glut, na 99 % kawałeczek czopa, ale taki mały, bo wiem że czopy są wielkie!
odechciało mi się seksu na kilka dni!do momentu aż będę gotowa do porodupytanie czy w ogóle będę gotowa na poród
?
Agusia2312, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
MagdaO daleko jeszcze macie do szptala? Stas grzeczny?
Evelineq jeszcze 9 dni nam terminowo zostalo:)
Stresuje się jutrzejszym ktg- sama nie wiem jakie chce by wyszło...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 09:35
Agusia2312, eta lubią tę wiadomość
-
Magda powodzenia kochana.
Ja już dość super chodzę, ciągnie wiadomo ale myślałam ze gorzej się będę czuć. Narazie tylko jem sucharki .jeśli chodzi o pokarm to trochę mi leci siary , mam masować i próbować laktatorem pobudzać piersi.
nutka, eta, ivv, evas, Galanea, Evelineq, alexast, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Hej.
Kobitki nie wiem czy narobię, więc piszcie mi szybko co z Topą, mam jej numer więc mogę napisac, tylko nie wiem o czym.
Dziś mamy wizytę przez 14, więc dowiemy się co i jak;) Mam nadzieję, że doktor powie mi, że już blisko;Peta, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
nutka - Topa wczoraj wieczorem na IP pojechała, bo cały czas jakies bóle/skurcze ją męczyły.
z nowych wieści MagdaO rodzi - jedzie właśnie do Gdańska do szpitala
Natalia - chyba dziś będzie miała wywoływany poród, z oxy, chyba że przez weekend sama urodziła - info na razie nie mamy. -
Znalazłam właśnie Wytyczne Nadzoru Krajowego w dziedzinie neonatologii dot. pielęgnacji kikuta pępowiny - i wychodzi na to, że już jak rodziłam Weronikę one obowiązywały, tzn:
"...Najbardziej wskazane do odkażania kikuta pępowiny są oktenidyna (preparat Octenisept na bazie roztworu wodnego) lub chlorheksydyna w zasypce..."
A w szpitalu twierdzili, że tylko octenisept i musiałam się tłumaczyć!!!
No to teraz mam argument w rękueta, evas, weronikabp, sunset lubią tę wiadomość
-
Też mam tą zasypkę, dostałam od Weroniki
Pamiętam jak mojemu pierwszemu synowi kilku trzymał się 1,5 miesiąca. Niby był suchy, zagojony tylko nie chciał odpaść. Ale wtedy to tym fioletem się smarowało i wszystkie ubranka były poplamione.
ivv lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdaO - powodzenia.
Topa - jak u Ciebie?
Jejku dziewczyny, ale akcje się zaczynają.
U mnie bez zmian, mała ruchliwa na koniec ciąży jak nigdy
Ja brzuch mam wysoko, wszyscy mi mówią, że przenoszę i to sporo, bo brzuch mi jeszcze nie opadł.
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty.
evas lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry wszystkim.
Martynika, bardzo Ci dziękuję za informacje nt laktacji po porodzie, uspokoiłaś mnie i jestem dobrej myśliNie przejmowałabym się tym tak bardzo, gdyby nie moje zwłóknienia w piersiach, ale gdyby to miało być przeszkodą, to pewnie nawet kropli siary bym nie miała.
MagdaO - powodzenia, oby poród był bezproblemowy i szybki, żebyś już niedługo mogła tulić Stasia
Weronika - powodzenia na USG! Jak wrócisz to napisz, co tam u Poli
Ja wróciłam dziś z pobierania krwi i odebrałam wyniki na paciorkowce. Nie wyhodowano!
Aaaa, bym zapomniała. 37tc - ciąża oficjalnie donoszona!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 10:35
Duchess, czekajajaca, alexast, eta, vikus001, weronikabp, Paulina1986, Agusia2312, sunset, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
czekajajaca wrote:MagdaO - powodzenia.
Topa - jak u Ciebie?
Jejku dziewczyny, ale akcje się zaczynają.
U mnie bez zmian, mała ruchliwa na koniec ciąży jak nigdy
Ja brzuch mam wysoko, wszyscy mi mówią, że przenoszę i to sporo, bo brzuch mi jeszcze nie opadł.
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty.
Mam nadzieję, że dziś się coś dowiem. -
Dzień dobry Mamusie:)
Chciałam tylko dać znać, że trzymam kciuki za wszystkie Panie na porodówkach i za ich lekkie i dobre porody, serdecznie gratuluję Mamusiom, które już tulą swoje maluszki- niech nam wklejają duuużo fotek:)
A nam, czekającym na poród- życzę spędzenia tego czasu bez dolegliwości:)
Ja cały weekend byłam poza domem, ale widzę,że całkiem sporo się działo bo jest milion stron do nadrobienia, fajnie że nastał już "nasz" miesiąc!!!!
przesyłam buziaki!Galanea, eta, vikus001, weronikabp, sunset, evas, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNutka mi też się czasem wydaje, że ten brzuch jest jednak niżej niż był, ale prawda jest taka, że to tylko złudzenie
Brzuch ciągle wysoko pod cyckami
:P
Coś czuję, że do piątku mała na pewno się nie urodzi, chociaż będzie już termin. Oby nie musieli mi wywoływać oksy, bo podobno ból dużo większy niż bez wspomagaczy, ale cóż, jeśli nie będzie wyjścia, to 13-tego idę na wywołanie.