X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę na małe zakupy! pojawię się w porze obiadowej :)

tak tak czekamy na zdjęcia maluszków! :D

Agusia2312, Duchess lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zacznę się jeszcze więcej ruszać, może to coś pomoże na przyspieszenie. Miałam dziś myć okna, ale chmury na dworze, więc nie ma sensu. Może podłogę na kolanach umyję ? :) O przytulankach moge zapomnieć, bo mąż mówi, że mała jest taka duża, że on nie może, bo ona będzie wszytko czuć. Cóż za absurd, ale co zrobić, Nie zmuszę przecież. Także zostały mi inne metody przyspieszające, może wysiłek coś da. Podobno całodniowe łażenie po galeriach i dźwiganie zakupów jest dobrą metodą. Tak moja kumpela przyspieszyła sobie cała akcję :) No nic muszę nad tym pomyśleć :)

Agusia2312, Modelka, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, widzę że się zaczyna dziać :)
    Życzę wszystkim powodzenia na wizytach i KTG :) i gratuluję tym, które mają donoszoną ciążę...

Agusia cieszę się że coraz lepiej się czujesz :) Pochwal się fotką synka :)

Monalisa - trzymam kciuki za wypis :)

AISAK - mam taki sam lęk w sobie, niby chcę już mieć wszystko za sobą, a jak pomyślę że niedługo nasza kolej to się zwyczajnie boję ... ale ogarniemy :)
    Dobrze że twoja Hania wstała, moja szaleje od rana ;D

Topa, Magda O - POWODZENIA !!!

Czekajająca - trzymamm kciuki, za powodzenie w przyspieszaniu akcji , u mnie nic z tych rzeczy co wypisałaś nie pomogło , nawet stosowane wielokrotnie, wczoraj cały dzień po galeriach i sklepach wyłaziłam i tylko spuchły mi niemiłosiernie nogi ;/ nawet przytulanki nie pomogły :( Ale ty masz bardziej zaawansowana ciążę, więć trzymam kciuki żeby pomogło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 10:45

czekajajaca, Galanea, Duchess, sunset, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wcale mnie nie pocieszyłaś :) Ale spróbuję pomimo tego, może coś ruszy, może choć brzuch trochę opadnie :)

Miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea gratuluje donoszonej :-) jest ulga, co? :-)
    Ciekawe jak dziewczyny na porodówkach, mi Pani nie mogła pobrać krwi :-( pare razy kula :-( zaraz USG

Evelineq, Galanea, NataliaK, Duchess lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam koszenie trawy jesli ktos ma taka mozliwosc;)

Galanea, czekajajaca, Modelka, evas, eta lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:

U mnie dzisiaj pada, ale jak tylko słonko zaświeci to wykosze jeszcze u sąsiadów hahah :D

vikus001, czekajajaca, evas, eta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Niestety pada :-( ale schodów juz dzis zaliczyłam ze hohohooo

vikus001 lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest:) to na pewno pomoze...tak jak u mnie;)

czekajajaca, Evelineq lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O koszeniu nie pomyślałam, ale jak przestanie padać to od razu się za to zabiorę :)

evas lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie glowa od 3dni pobolewa cholera wie dlaczego cisnienie mam w normie tylko tetno wysokie....

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się Mucha ostatnio nie odzywa. Ciekawe co u niej..

Wiecie co, przeczytałam artykuł o nacinaniu krocza: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/jak-urodzic-bez-nacinania-krocza_35451.html

I już mam mętlik w głowie. Mam wrażenie, że bardziej się tego boję niż samego porodu, jak o tym myślę, to łapię jakieś mega lęki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 11:28

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Czytam was od czasu do czasu ale nadgonic każda stronev to ciężko :)
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :) widzę ze chłopców troszke nam sie posypalo teraz czekamy na kolejne kobitki :)agusia - mi kazali ściągać laktatorem co 3-4 h a później mała podstawiax co 3 h . Na początku też jak sciagalam to po 3-4 ml z dwóch piersi a w 4 dniu juz miałam napływ i mleko sie lało same.
    Jej u nas dziś mijają 2 tyg a tak szybko zlecialo ze nawet nie wiem kiedy .
    Powodzenia dla reszty w rozkreceniu akcji poród :)

Duchess, Modelka, alexast, sunset, Galanea, evas, Limerikowo, vikus001, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wiadomości od Moniki - juz wyszła ze szpitala, jak znajdzie chwile to się odezwie.

Galanea, alexast, Duchess, Limerikowo, evas, vikus001, excella, weronikabp, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    my juz po ktg, usg i wizycie
    od wczoraj zmienilo sie tyle, ze jest juz rozwarcie na 1cm, powolutku zarem w tempie wlasnym cos sie ruszylo
    na czw mam skierowanie do szpitala na wywolywanie, podobno oxy to ost opcja przy nadcis a wlasnie zaczelo wywalac powyzej 140/90 i dostalam wieksza dawke lekow
    Vikus mnie tez boli glowa od wczor wieczorem, wiec paracetamol 500g i zyje, chyba na front i migrenka, masz racje lub u mnie cis bije
    na mnie spacery,sprzatanie, zakupy i lekkie torby nie dzialaja, a i nie polecam sie Wam przeciazac z brzuszkiem na sile na koncowke
    ginka polecila seksowanie, klopot w tym ze nie mam nastroju i sprezyc sie tu trudno w tej dziedzinie po pamietnych owulacyjnych maratonach i teraz z brzuszkiem, no ale do czw jest troche czasu na nastroj :--)))

Galanea, vikus001, alexast, evas, czekajajaca, Duchess, weronikabp, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a ja dopiero teraz się kapnęłam, że mam tylko do dzisiaj l4. Muszę jutro iść do ginki. Ale się cieszę. Pogadam z nią odnośnie tego placka na głowie i o cesarce. Od razu humorek mi się poprawił :)

Przy okazji pomierzy mi Olka :)

Limerikowo, evas, vikus001, Modelka, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, Topa nic nie odpisała.:( Jak się odezwie to wejdę na telefonie i dam wam znać. Teraz śmigam się szykować do lekarza, jak będzie kolejka to jeszcze zerknę do was w przychodni jak będę. A tak to dopiero wieczorkiem, bo potem idę z córeczkami brata na nasz ostatni na jakiś czas spacer, lody, do sali zabaw i na konie;P) Także do wieczora bedę zajęta, chyba że zacznę rodzić, to napiszę;P

alexast, evas, Galanea, vikus001, ivv, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, nie bój się nacinania, właściwie gdyby mi połozna nie powiedziała że nacina, to bym nawet nie wiedziała kiedy to zrobiła.
    Gorzej wspominam pęknięcia przy pierwszym porodzie, niż nacięcie przy drugim.

Teraz jak położna uzna że trzeba naciąć, to niech tnie.

alexast, Galanea, Limerikowo, Evelineq, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Galanea, nie bój się nacinania, właściwie gdyby mi połozna nie powiedziała że nacina, to bym nawet nie wiedziała kiedy to zrobiła.
    Gorzej wspominam pęknięcia przy pierwszym porodzie, niż nacięcie przy drugim.

Teraz jak położna uzna że trzeba naciąć, to niech tnie.

Dzięki Evas :) W szpitalu, w którym chcę rodzić nie robi się tego rutynowo, tylko w razie potrzeby, ale nie łudzę się, że mnie to ominie. Nie ćwiczę zbytnio mięśni Kegla, nie robię masażu krocza, a dziecko zapowiada się duże :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mialam mozliwosci odmowienia naciecia i w sumie ciesze sie ze mi je zrobili bo bylo by zle... nie jest to takie straszne jak mowia i pisza naprawde...wiadomo boli pozniej i jest odczuwalny dyskomfort ale tylko przez jakis czas az do wyjecia szwow bo ja akurat mialam dwa do wyjecia a reszta sama sie rozpusci...nie taki diabel straszny

evas, Limerikowo, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ