X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sam brzuch ci sie napina i nie czujesz bolu przy skurczu to ja bym jeszcze poobserwowala...

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika śliczny synuś :) Jeszcze raz gratuluję - a jak Michaś na niego zareagował? :)

MonikaS lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    dziewczyny od soboty boli mnie krocze żadne tabl nie pomagają i teraz brzuch się napina, jak myślicie lecieć na ip ?
    Maggda, w pierwszej kolejności 2 nospy i poleż godzinkę. Jak nie przejdzie i będziesz wyraźnie czuła częste napinania to na IP jedź, albo dzwon do swojego lekarza. Bólem krocza bym się za bardzo nie przyjmowała, lekarz mi ostatnio powiedział, że na tym etapie to już normalne.

vikus001, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, śliczny Ten Wasz synuś ;) całuski od ciotki :*

Tak bardzo bym chciała już swojego szkraba przytulić :D

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście..spałam dziś do 11.30 z przerwą na ciasto i mleko.
    Myślicie że mogę założyć ochraniacz, prześcieradło do łóżeczka, czy się zakurzą?

MagdaO-powodzenia raz jeszcze!
    Topa-daj znać co i jak.
    Monika-śliczny maluszek ;)
    Ciekawe co u Nalki, pisała że nie będzie miała neta, ale może uda się jej coś skrobnąć.
    Weronika-super, że na usg wszystko ok i wagowo również.
    NataliaK powodzenia i no stress!

Dziś brzuch też faluje, że hej! do tego stopnia, ze zaczynam się denerwować, ze jest mu może niewygodnie..ułożony jest główkowo, a nóżki czuję na wysokości pępka, z boku.

evas, weronikabp, Agusia2312, MonikaS lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, to Twoja księżniczka ładną ma masę, nie za duża, nie za mała, w sam raz :) Jeszcze tydzień- dwa i będzie idealnie :)

Natalia, rozumiem Cię i wspieram duchowo. Trzymaj się tam, powodzenia.

Powiedzcie mi, opadł mi chyba trochę bębenek, co? To to samo zdjęcie, tylko z trochę innej perspektywy:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86a51ee79dc0.jpg

vikus001, weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84, Paulina1986 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzelę sobie w łeb!!! Zgadnijcie gdzie jestem? W domu!!! Nie przyjęli mnie na porodówkę, bo ciągle brak rozwarcia, po 12-tominutowym ktg zapisały się dwa skurcze i Pani doktor postanowiła odesłać mnie do domu, bo na patologii brak miejsc, mam przyjechać jak skurcze się nasilą, albo odejdą wody. Tylko, że te skurcze cały czas mam co 5-6 min i naprawdę zaczynają robić się nie do wytrzymania :/ Postanowiliśmy nie czekać w Gdańsku tylko wrócić, bo w sobotę skończyło mi się L4 i o 14 mam wizytę u swojego gina, jeżeli faktycznie nie urodzę to zostałabym bez zwolnienia. Pojadę do niego i niech mi coś doradzi, może wyśle mnie do siebie na oddział, już mi wszystko jedno gdzie będę rodzić, jestem już naprawdę zmęczona tymi bólami. I psychicznie już też wysiadam :(

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Strzelę sobie w łeb!!! Zgadnijcie gdzie jestem? W domu!!! Nie przyjęli mnie na porodówkę, bo ciągle brak rozwarcia, po 12-tominutowym ktg zapisały się dwa skurcze i Pani doktor postanowiła odesłać mnie do domu, bo na patologii brak miejsc, mam przyjechać jak skurcze się nasilą, albo odejdą wody. Tylko, że te skurcze cały czas mam co 5-6 min i naprawdę zaczynają robić się nie do wytrzymania :/ Postanowiliśmy nie czekać w Gdańsku tylko wrócić, bo w sobotę skończyło mi się L4 i o 14 mam wizytę u swojego gina, jeżeli faktycznie nie urodzę to zostałabym bez zwolnienia. Pojadę do niego i niech mi coś doradzi, może wyśle mnie do siebie na oddział, już mi wszystko jedno gdzie będę rodzić, jestem już naprawdę zmęczona tymi bólami. I psychicznie już też wysiadam :(

Oj masz się Magda, współczuję :/ Chamskie takie odsyłanie w takiej sytuacji :/ Życzę Ci, żeby po prostu wody odeszły.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to niezłe jazdy masz. Biedulka. Oby twój lekarz coś doradził. Biedna się męczysz już drugi raz a tu nic. Bardzo ci współczuję.
    Trzymam kciuki za wizytę.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję, nie dość, że nie wiadomo co dalej to jeszcze tyle kilometrów "wycieczki" musiałaś robić :( Mam nadzieję, że szybko rozwinie się akcja - najlepiej przez odejście wód, wtedy będzie wiadomo co i jak :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdus a dlaczego nie przebija ci pecherza poprostu????dlaczego cie tak mecza?:( paranoja jakas i skad tu wziasc pozniej sily na wlasciwa akcje jak ciagle tak cie odsylaja:( polska....trzymaj sie kochana jestem z toba

weronikabp, MagdaO, Duchess lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO ja także trzymam kciuki, żeby się rozwinęła akcja.
    Kurcze tego się własnie boję, że nie będę potrafiła rozpoznać czy to już czy jeszcze nie i że może być za późno na znieczulenie jak już dojadę do szpitala.

MagdaO lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda to się najeździsz, wiem coś o tym, jakbym zliczyła km do Wawy i z powrotem, ech..no ale wszystko dla naszych Maleństw, ale dziwię, się że wiedząc jak masz daleko nie zatrzymali Cię chociaż na dobę na obserwację, skoro skurcze jednak są. My od dziś co drugi dzień KTG plus sprawdzanie AFI, Pan doktor zalecił, bo wprawdzie AFI 10 ale ze względu na epizod w MSWIA gdzie przez chwilę Panom wyszło AFI 3 woli abym często robiła KTG dla pewności. No ale powiedział, że już za wiele tych wizyt nie będzie, zobaczymy.. zastanawiam się tylko czy torby już nie trzymać w samochodzie po prostu niż z nią biegać co drugi dzień do samochodu. ;)

Natalia, rozumiem Cię i wspieram duchem mocno! Mam nadzieję, że dasz nam znać już po :))

evas, Galanea, vikus001, alexast, Agusia2312, Tusia84, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to tylko 12 minut KTG? To co się tam mogło zapisać? Przecież Ty dziś masz termin, to mogli już Cię zatrzymać i podkręcić trochę akcję.
    Chyba jednak idź do swojego lekarza, niech coś zaradzi, bo się umęczysz bidulko z tymi skurczami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 13:33

vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Jak to tylko 12 minut KTG? To co się tam mogło zapisać? Przecież Ty dziś masz termin, to mogli już Cię zatrzymać i podkręcić trochę akcję.
    Chyba jednak idź do swojego lekarza, niech coś zaradzi, bo się umęczysz z bidulko tymi skurczami.
    ja mam zawsze minimum 20 min do 40 albo i godzinę ktg, rzeczywiście krotko jakoś.

evas lubi tę wiadomość

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Chyba jednak idź do swojego lekarza, niech coś zaradzi, bo się umęczysz bidulko z tymi skurczami.

No też mnie to zdziwiło, że tylko 12 min, u nas robią minimum 30 min., nic zbieram się na wizytę, dam znać co i jak.

vikus001, Galanea, weronikabp, ivv, evas, Duchess, sunset lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dobrze że idziesz do swojego lekarza, bo rzeczywiście niefajnie potraktowali Cię w Gdańsku.
    niech Twój lekarz się wypowie.
    a KTG 12 minutowe to wogóle nie KTG.. taki zapis nic nie mówi, interpretacji KTG można dokonać przy ciągłym zapisie minimum 20 minutowym.
    oj szkoda mi Ciebie bidulo! :/

Natalia trzymaj się! i przesyłam pozytywną energię!

Limerikowo, Duchess lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda powodzenia niech juz Ci sie ta sytuacja wyjasni, bo biedulko sie zameczysz. Trzymam mocno kciuki.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wczor w szpitalu to sie nalezakowalam cale 60min
    fakt zapis ktg to min 20-30min powinnien byc
    dzis odkrylam, ze jednak ginka ma wygodniejsza lezanke niz ta szpitalna :--))
    moj maz na ziolowych uspokajajacych jedzie, cierpi biedak na 3tyg wypatrywanie/oczekiwanie coreczki
    dzien ojca beda juz razme swietowac :--))
    juz ciut po 2 tabsach zeszlo z niego napiecie jak z balonika
    nie wiedzialam, ze Ralanium jest jednak na recepte, na szczescie sa inne srodki w aptece, bo wiem usmiejecie sie, ale w irl aptece to wysylaja do lekarza by dla cos na uspokojenie przepisal i bida

Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    no ja wczor w szpitalu to sie nalezakowalam cale 60min
    fakt zapis ktg to min 20-30min powinnien byc
    dzis odkrylam, ze jednak ginka ma wygodniejsza lezanke niz ta szpitalna :--))
    moj maz na ziolowych uspokajajacych jedzie, cierpi biedak na 3tyg wypatrywanie/oczekiwanie coreczki
    dzien ojca beda juz razme swietowac :--))
    juz ciut po 2 tabsach zeszlo z niego napiecie jak z balonika
    nie wiedzialam, ze Ralanium jest jednak na recepte, na szczescie sa inne srodki w aptece, bo wiem usmiejecie sie, ale w irl aptece to wysylaja do lekarza by dla cos na uspokojenie przepisal i bida
    No Pan doktor tez zalecił mojemu K picie meliski, zeby był w stanie dowieźć Zone do szpitala hehehe mowi ze wszystkim Mężom przed porodem zaleca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:00

Tusia84, Mucha, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ