X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa nic się nie odzywa.:(
    Byłam u lekarza. Wszystko pozamykane, nic się nie zapowiada.:(

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kobiety, kobiety :)

Spokojnie.. wiadomo żadna nie chce przenosić.. ale tylko spokój i cierpliwość może nas uratować :) przyjdzie czas na każda z nas..

Jedne urodzą szybciej.. inne trochę później, a jeszcze inne będą miały poród wywoływany.. tak to już jest... tak samo z bólem i długością porodu..

Nie ma coś się stresować i denerwować czy smucić..

Ja już Wam piałam moja siostra 3 dzieci teraz jest w 4 ciąży. Pierwsza córeczka urodzona 37tydz 2dni, druga córa urodzona w terminie dokładnie, a trzecia tydzień przenoszona poród wywoływany oksy.. a jak teraz będzie nie wiadomo..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:18

alexast, Duchess, weronikabp, monaaa, Limerikowo, Galanea, ivv, evas, eta, vikus001, MagdaO lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba najlepiej nie myśleć o tym porodzie. Ja w pierwszej ciąży wcale nie myślalam, nie doszukiwałam sie zadnych objawów. Miałam ustalony termin CC i tego sie trzymałam, ale synek i tak wyszedł wcześniej bo odeszły mi wody.
    Teraz każdy tutaj pisze o objawach i każda z nas doszukuje sie tego u siebie.
    Jeszcze zastęsknicie ta za tym pięknym ciążowym stanem :) i kopniakach w brzuchu :)
    Łatwo mi z tym brzuchem nie jest, ale już sie boje tych nie przespanych nocy. tfu tfu kolek, alergii itp :)
    Więc na razie staram sie psychicznie odpocząć :)

Duchess, alexast, Limerikowo, Tusia84, Galanea, evas, eta, sunset, Agusia2312, vikus001, MagdaO lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak napisała excella nie ma co się doszukiwać każdego objawu u siebie bo mam wrażenie, że na wątku czerwcowych mam zaczyna panować jakaś przedporodowa "panika" i z tego powodu mamy tyle fałszywych alarmów..

Modelka, ivv, evas, Galanea, alexast, monaaa, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, ja jestem pewna, że nie zatesknie za ciążą... Nie lubię być w ciąży, nie lubię tego wielkiego brzucha, nie lubię codziennie rano wstawać i z przerażeniem patrzeć, czy mam jakieś rozstępy... Nie lubię nie móc ćwiczyć brzuszków, nie lubię tego, że męczy mnie wchodzenie po schodach. No po prostu nie lubię ciąży!!!

Kocham mojego Synka, ale gdyby się tak dało mieć mojego Małego bez ciąży... (I wiem, że "grzeszę# bo nie miałam w tej ciąży żadnych problemów i powinnam dziękować za to Bogu)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko a ile waży Twój Mały?

Modelka lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze dziecko mama w ciąży, kolejne - tata :) To jest idealne rozwiązanie!!! :)

Tusia84, czekajajaca, weronikabp, excella, Modelka, Galanea, eta, alexast, Duchess, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czekam na żadne objawy. Grzecznie leżę do niedzieli, a od poniedziałku do pracy ruszam, bo mi się trochę zaległych spraw nazbieralo. Wiadomo że ciężko juz chodzić, ale nie obrażę się jak mały jeszcze trochę poczeka.

Limerikowo, monaaa, MagdaO lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Excella, ja jestem pewna, że nie zatesknie za ciążą... Nie lubię być w ciąży, nie lubię tego wielkiego brzucha, nie lubię codziennie rano wstawać i z przerażeniem patrzeć, czy mam jakieś rozstępy... Nie lubię nie móc ćwiczyć brzuszków, nie lubię tego, że męczy mnie wchodzenie po schodach. No po prostu nie lubię ciąży!!!

Kocham mojego Synka, ale gdyby się tak dało mieć mojego Małego bez ciąży... (I wiem, że "grzeszę# bo nie miałam w tej ciąży żadnych problemów i powinnam dziękować za to Bogu)

Nie mówie o wyglądzie. Bo to temat rzeka, jedna sie przejmuje druga nie. Rozumiem że dla kogos rozstępy na brzuchu to może być tragedia :) ja musze nauczyć się życ ze swoimi.
    Ale ja miałam takie chwile, że mój syn non stop płakał i chciałam go po prostu wcisnąć do brzucha, bo wtedy nie miałam takich problemów jak ciągły płacz, godzinna drzemka przez całą dobe :)

wierzę że szybko po porodzie Modelko wrócisz do formy :) I będziesz wyglądać świetnie :)

Modelka, evas, weronikabp, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Pierwsze dziecko mama w ciąży, kolejne - tata :) To jest idealne rozwiązanie!!! :)
    Moja koleżanka twierdzi, że drugie dziecko to powinni kurierem przesyłać :P

Modelka, weronikabp, czekajajaca, ivv, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    A ja nie czekam na żadne objawy. Grzecznie leżę do niedzieli, a od poniedziałku do pracy ruszam, bo mi się trochę zaległych spraw nazbieralo. Wiadomo że ciężko juz chodzić, ale nie obrażę się jak mały jeszcze trochę poczeka.
    hehe a już chciałaś przysiady tydzień temu w szpitalu robić, jaka zmiana opcji hehe
    i słusznie, niech mały jeszcze siedzi, zdecydowanie.

Modelka lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Modelko a ile waży Twój Mały?

A nie wiem. Ostatnie usg miałam w 30 tygodniu, teraz idę w środę rano, więc wtedy napiszę :) Wtedy ważył 1700... Ale to dawno było! Natomiast położna na Żelaznej powiedziała, że z racji tego, że jestem wysoka, to mam sporą miednice i mam się nie bać dużego dziecka, bo to małe może mieć za dużo (!!!!) miejsca przy przechodzeniu przez kanał rodny i za mocno fikać :) Pierwszy raz słyszałam taką teorię...

weronikabp, Duchess lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, czy któraś z Was ma hemoroidy, czy tylko mnie męczą?

Nabawiłam się ich podczas pierwszego porodu i bardzo długo leczyłam, ale wtedy się o tym nie mówiło, nawet w aptece trzeba było zamawiać leki. Podczas drugiej ciąży się nie pojawiły i po porodzie też nie. Przez wiele lat miałam z nimi spokój, aż do teraz. Nie wiem czego można używać w ciąży, a wizytę u lekarza mam dopiero w środę.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    hehe a już chciałaś przysiady tydzień temu w szpitalu robić, jaka zmiana opcji hehe
    i słusznie, niech mały jeszcze siedzi, zdecydowanie.
    Bo jak będąc w szpitalu nie urodziłam, to teraz niech mały jeszcze posiedzi, najwyżej 4 kg klocka trzeba będzie urodzić, ale co to dla mnie, dam radę :P

vikus001 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja nie miałam wcześniej.. a w tej ciąży mi wyszły i już oszaleć można...

ja używałam maść procto-glyvenol i jakoś dawała radę.. a teraz w aptece mi dała procto-hemolan i jest beznadziejna nie działa na mnie zupełnie.. obawiam się co się stanie przy porodzie przy parciu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 14:59

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Evas ja nie miałam wcześniej.. a w tej ciąży mi wyszły i już oszaleć można...

ja używałam maść procto-glyvenol i jakoś dawała radę.. a teraz w aptece mi dała procto-hemolan i jest beznadziejna nie działa na mnie zupełnie.. obawiam się co się stanie przy porodzie przy parciu :/
    No właśnie obawiam się parcia przy porodzie. Mi w aptece dali ProRectal, ale to nie leczy, tylko niby łagodzi objawy. A ja bym chciała do porodu choć trochę podleczyć. Wiem jak męczyłam się przez 3 miesiące, to było gorsze niż poród i podłóg razem wzięte :(
    Najlepsze by były jakieś czopki, ale w aptece boją się dawać, bo prawie na każdym leku jest informacja, że ma lekarz decydować.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    No właśnie obawiam się parcia przy porodzie. Mi w aptece dali ProRectal, ale to nie leczy, tylko niby łagodzi objawy. A ja bym chciała do porodu choć trochę podleczyć. Wiem jak męczyłam się przez 3 miesiące, to było gorsze niż poród i podłóg razem wzięte :(
    Najlepsze by były jakieś czopki, ale w aptece boją się dawać, bo prawie na każdym leku jest informacja, że ma lekarz decydować.

Moja siostra też miała po pierwszym porodzie i to one później nie dawały jej siedzieć i żyć.. ona brała czopki i maść posterisan h ale chyba jak nie karmiła już małej bo one są na receptę są bardzo skuteczne ale nie wiem czy przy karmieniu wolno. Właśnie wyczytałam, ze jest też posterisan bez tego "H" i że podobno wolno w ciąży.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku trochę mnie tu nie było a na świat przyszło tyle maleństw ! :)

evas, weronikabp, eta, Galanea, Agusia2312, vikus001 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam Weronikę na kolana, bo mi jęczała i akurat miałam otwarte w miejscu, gdzie był post Weroniki. No i moja córcia pokazuje zdjęcie przy suwaczku i mówi "dzidzia". To ja jej na to, że Pola. A Weronika "nie, dzidzia!" :)

evas, weronikabp, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc przedstawiam Wam mojego synka Franka, urodzony 31 maja o godz. 2:40 z wagą 3330 g i wzrostem 53 cm , 10 pkt :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f65e42e6021.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 15:33

Limerikowo, Duchess, Bea_tina, weronikabp, excella, alexast, ivv, monaaa, eta, monalisa, Galanea, czekajajaca, Evelineq, Niesforna, Agusia2312, betina89, vikus001, evas, Mucha, madamama, Magda2013, Modelka, MagdaO, MonikaS, Camilia, Paulina1986, nutka, karolina1990 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ