X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Coś się Mucha ostatnio nie odzywa. Ciekawe co u niej..

Wiecie co, przeczytałam artykuł o nacinaniu krocza: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/porod/jak-urodzic-bez-nacinania-krocza_35451.html

I już mam mętlik w głowie. Mam wrażenie, że bardziej się tego boję niż samego porodu, jak o tym myślę, to łapię jakieś mega lęki :/

Jestem :) caly czas czytam. U mnie jak nie bylo zadnych sygnalow tak nie ma. Dzisiaj wieczorem mam wizyte, wiec zobaczymy czy cos tam sie rusza, w srode ktg.
    Fajnie byloby tak jak u Agusi zeby odeszly wody i nie bylo watpliwosci, ze to juz :)

Ja sie staram nie czytac o porodach i z tym zwiazanych zabiegach, bo wole sie nie denerwowac ;)

evas, Limerikowo, Duchess, nick nieaktualny, Galanea, sunset, monaaa, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    zajrzałam na chwilę pogratulować tym, które podczas mojej nieobecności się rozpakowały :) Agusia i Paula :) gratuluję :) czy ktoś jeszcze?

Ja od wczoraj wieczora w domu. Miałam się do Was ze szpitala odezwać zdjęcie wstawić, ale strasznie kiepsko było tam z zasięgiem internetowym z a kolei z komórki nie umiem :)
    zaraz Wam wrzucę zdjęcie mojego malucha. Urodził się 53 cm z wagą 3460g :)
    jak nie śpi to je, a jak nie to i nie to - to wtedy leży i mruczy jak niedźwiadek :) póki co jest spokojniutki :) tylko głodomór z niego a ja jeszcze mleka tyle nie mam i musiałam niestety trochę dokarmiać :) myślę, że już będzie tylko lepiej :)

totalne przeciwieństwo mojego Michasia :) brunet mały z krągłą buźką, krótszy i cięższy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:04

Limerikowo, evas, Duchess, nick nieaktualny, Evelineq, Mucha, vikus001, Galanea, sunset, excella, Paulina1986, alexast, Bea_tina, Tusia84, monaaa, ivv, Niesforna, nick nieaktualny, eta, Agusia2312, kambel lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniko, jeszcze raz serdeczne gratulacje ;)

No i czekamy na zdjęcie Piotrusia :D

MonikaS lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postaram się 3/5 przez 10te Was nadrobić póki mały śpi :)

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie dziewczyny - dzięki :)

ivv lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS - uroczy :)

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sliczny synus! jak sobie pieknie spi:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, prawie tak ładny jak mój Mikolajek:-)

MonikaS, evas lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, ale masz ślicznego synka! Słodki Klusek :) Gratulacje jeszcze raz :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - Ślicznota :-))
    Natalia napisz cos Lobuzie , widzę ze lajkujesz :-)pola Wazy 3000 kg :-) z tej radości właśnie pije sturbucksa i zajadam gofra :-)

vikus001, Galanea, Evelineq, Paulina1986, alexast, nick nieaktualny, Tusia84, Mucha, misia_k1, Duchess, evas, ivv, nick nieaktualny, eta, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• madamama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, śliczny synek! Tak spokojnie wygląda.

Dziewczyny, dopadło mnie coś w kręgosłupie, objawy mi pasują pod rwę, bo ból z lewej strony, promieniuje w pośladek i udo. Czy któraś wie, czy mogę posmarować to cholerstwo? Bo chodzić (a właściwie nawet wstać) nie mogę, wizyta dopiero jutro wieczorem. Za moment cesarka, a mnie wygina :(

sjr9qqa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mialam i niczym nie smarowalam bo nawet nie wiedzialam czy mozna no i samo przechodzilo...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama - tylko broń boże nie smaruj maściami nagrzewającymi!!!! Nie wolno rozgrzewać. Najlepiej witamina b 12. Najlepiej jedź do rodzinnego, da ci zastrzyki i będzie lepiej.

Monia - śliczne maleństwo :)

madamama lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - super wieści :) Polunia jak na ten tydzień ma dobrą wagę :)

nick nieaktualny, Limerikowo lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jeszcze niech pomieszka Polunia w brzuszku z tydzien i bedzie super idealna waga....:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry laski, ale powiedzmy ze nie mam nastroju na udzielanie sie,maz mi zabral tableta i telefon zebym nie glupiala i nie czytala glupot,dopiero mam dzis jakikolwiek dostep do swiata. Ale dalej ochoty brak,chyba potrzebuje wyciszenia totalnego ;-)

Gratuluje wszystkim rozpakowanym, powodzenia calej reszcie ;-) trzymajcie sie ;-)

evas, Modelka, Evelineq, nick nieaktualny, nick nieaktualny, eta, Limerikowo, Agusia2312, Tusia84 lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, cudowny Synek ! Jeszcze raz gratulacje :)

MonikaS lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko widzę na suwaczku, że dzisiaj poród. Trzymam kciuki za szybką akcję bez komplikacji. Daj znać jak będziesz już po.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    madamama - tylko broń boże nie smaruj maściami nagrzewającymi!!!! Nie wolno rozgrzewać. Najlepiej witamina b 12. Najlepiej jedź do rodzinnego, da ci zastrzyki i będzie lepiej.

Monia - śliczne maleństwo :)

dzięki alexast!

sjr9qqa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od soboty boli mnie krocze żadne tabl nie pomagają i teraz brzuch się napina, jak myślicie lecieć na ip ?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ