SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Paula- jakie slodkie focie waszych pociech- ja tez chce juz miec takiego maluszka w swoich ramionach- patrzec jak spi, robi minki, mruczy a nawet placze.

Paula ja tez sie poplakalam czytajac twoje wrazenia porodowe.

jAK widac kazda kobieta zdolna jest przemoc sie dla swojego Maluszka- Martynika my naprawde szczerze wierzymy, ze twoj Synek jest zdrowiutki- a juz napewno pod dobra opieka, ma kochajaca mame, ktora zawsze bedzie walczyc o niego i dla niego. On jest dzielny i Ty tez musisz byc.

MagdaO no po raz trzeci twojego porodu to juz emocjonalnie chyba nie przezyje hehe:) a tak szczerze to czekam "cierpliwie" na wiesci po wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:41

weronikabp, Galanea, evas, Duchess, vikus001, Limerikowo, monaaa, MonikaS, MagdaO lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jestes mega dzielna, tez sie poplakalam... :-) rosnijcie zdrowo!

Martynika mocno wierze ze juz wystarczająco przeszliscie, starczy... Wynik bedzie dobry i wrócicie do domku :-))

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, ja również wierzę, że wszystko będzie dobrze. Życzę Ci już naprawdę, żeby puścili Was do domu, z dobrymi wynikami. Współczuję Ci tego szpitala.

vikus001 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa czekamy na info, co tam tam wyniklo z tych boli?

NataliaK wy jeszcze w kompleciku czy moze juz w trojke?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jestem pełna podziwu! bardzo dzielna jesteś i Franek to Twoja największa nagroda! zdrówka dla Was :*

Monika - słodki maluszek! :) Gratulacje!

coraz więcej dzieciaczków nam przybywa! ja czekam na swoją kolej :)

Martynika - żadnego wirusa nie bedzie!!! nawet nie myśl inaczej! Artur to zdrowy chłop! macie najlepszą opiekę, wszystko robisz dla niego, jesteś silna babka i los Ci się odwdzięczy za Twoją siłę i miłość! :) mocno Cię wspieramy!

evas, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wiadomości od Nalki - samopoczucie ok, niestety złapała paciorkowca, a dodatkowo ma jeszcze tlenoterapie dwa razy dziennie, ale to już dla maleństwa :-) będę wiedzieć więcej to przekażę

Limerikowo, Modelka, Tusia84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :) Wiecie dużo też pomógł mi mój mąż, gdyby nie on było by mi wiele ciężej... Masował mi plecy przy każdym skurczu, pomagał, skakał w koło, dał rękę i mówił: ,,jak chcesz to ściskaj z całej siły '' i takie tam... Miło to wszystko wspominam ;)

Galanea oh tak polecam ten szpital szczerze! Na dole na ginekologii miałam sama pokój, tv, łazienkę. Po urodzeniu Franka byłam na sali dwu osobowej, opieka super, nastrój i wg... Godne polecenia. A najbardziej jestem zadowolona z położnej odbierającej poród, świetnie mis ię z nią współpracowało :)

weronikabp, Limerikowo, Galanea, vikus001, evas, monaaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :) Wiecie dużo też pomógł mi mój mąż, gdyby nie on było by mi wiele ciężej... Masował mi plecy przy każdym skurczu, pomagał, skakał w koło, dał rękę i mówił: ,,jak chcesz to ściskaj z całej siły '' i takie tam... Miło to wszystko wspominam ;)

Galanea oh tak polecam ten szpital szczerze! Na dole na ginekologii miałam sama pokój, tv, łazienkę. Po urodzeniu Franka byłam na sali dwu osobowej, opieka super, nastrój i wg... Godne polecenia. A najbardziej jestem zadowolona z położnej odbierającej poród, świetnie mis ię z nią współpracowało :)
    Paula dodałaś mi nadziei swoim opisem, dzięki kochana :) a jak Ci idzie z karmieniem?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No karmienie... Ogólnie jest ok Franek chętnie ciągnie i mam taki nawał że piersi mało co mi nie eksplodują ale niestety sutki są strasznie obolałe :/ Już nie wiem jak sobie z tym radzić , smaruję mlekiem i wietrze może się poprawi ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no nadrobiłam Was - dzięki za pamięć.
    Nutka przepraszam że nie napisałam ale maż miał telefon i dopiero teraz mi o sms powiedział.
    A u mnie było tak:
    Skurcze co 3 minuty trafiłam na IP zostałam zbadana rozwarcie na palec więc przyjęli mnie na oddział. Na poczatek miałam iść na porodówkę ale Pani doktor chciała jeszcze mnie zbadać i zrobić usg. Po badaniu szyjka 1,9 cm i rozwarcie na 1 palec lekarka stwierdziła że będzie powstrzymywać i kazała dać magnez w kroplówce. Położyłam się na patologi zrobili KTG. Rano brzuch jeszcze się spinał i odłączyli magnez - inny lekarz mnie zbadał. Stwierdził, że nie potrzebnie dali mi ten magnez bo mogłam całkiem śmiało rodzić - dziecko waży 2900 g wcześniej dostał przecież sterydy. Brzuch w szpitalu jeszcze mi się spinał ale lekarz mówi że na tym etapie to całkiem normalne i że po co mam leżeć w szpitalu lepiej żebym jechała do domu. Więc jestem w domku:-) skurcze ucichły, plecy i brzuch trochę bolą ale nie bardzo. Byłam zwiedzić porodówkę i spotkałam tam swojego lekarza :-) Powiedział żeby się nie martwić że on wszystko wie i że widzimy się za tydzień na wizycie - ile wytrzymam. Myślę że w tym tyg urodzimy :-) A i najważniejsze po tych badaniach wszystkich czop mi odszedł - lekarka miała go na rękawiczce a ja resztę później na wkładce.
    Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze siedzę w domu i obiecałam sobie że już pojadę jak dobrze będę czuła skurcze :-)

Limerikowo, evas, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym gratuluję - śliczne dzieciaczki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 czyli taka akcja jak twoja - powinna zwrocic nasza uwage. Czyli sam bol plecow- i skurcze ktorych nie czulas byly zapowiedzia porodu.
    Jak widac , kazdy bol jest inny. Ciesze sie ze w domku mozesz spokojnie czekac na ta prawdziwa akcje z happy endem:)

MagdaO czekamy na meldunek.

Dziewczynki dajcie znac po wizytach, zdaje sie dzis mialo byc ich sporo.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból pleców i brzucha okazało się, że powodują rozwarcie i skrócenie szyjki. Tydzień wcześniej nic nie miałam i szyjka była 26mm

Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Cieszę się ogromnie, mi też dodałaś nadziei. A taka opieka i atmosfera są bardzo ważne, mam nadzieję, że też tak dobrze trafię :) Właśnie dlatego chcę tam rodzić.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po wizycie i mam konkretne wieści- mam skierowanie na wywołanie na czwartek. Mimo że termin mam na 10.06. Lekarz po badaniu stwierdził że zapowiada sie u mnie na wywoływanie z racji tego że poprzednie też przenosiłam a rozwarcie zatrzymało się u mnie na dwa palce i dalej ani drgnie. Pytał czy chce chodzić do terminu czy wole już skierowanie- powiedziałam mu szczerze że mnie najbardziej przeraża myśl że mogłabym urodzić tak jak rok temu a jednak wolałabym nie. Tak więc w czwartek mam się zgłosić do szpitala na 8.00 i prawdopodobnie pójdę zaraz na porodówkę.

Galanea, Tusia84, AISAK, weronikabp, sunset, vikus001, excella, monaaa, Limerikowo, Mucha, Duchess, ivv, Agusia2312, MagdaO lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te czerwcowe dzieciaczki takie małe a takie niesforne:) gwiazdy na samej mecie:)

Karolina zabierz mnie w czwartek ze soba:)

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina już od dziś kciuki mocno za Ciebie :)

karolina1990 lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślałam że to dzisiaj będzie wysyp maluchów, a tu na razie ani jednego.
    Przecież to nie 1 kwietnia, żeby sobie takie żarty ze swoich mamuś robić :D

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula musisz to poprostu przetrwac... Mialam tak samo juz myslalam ze mam jakis zastoj czy cos cycki jak kamienie brodawki strasznie bolaly i po wyjsciu ze szpitala pod wieczor zadzwonilam do poloznej ze co robic czy odciagnac czy co a ona ze przyjedzie je obejzec no i mowi ze wygladaja bardzo ladnie wszystko jedt super nie odciagac bo wtedy piersi pomysla ze mam dwoje dzieci i zaczna produkowac jeszcze wiecej z czym mala by sobie nie poradzila no i mowi ze po dniu-dwoch przejdzie i tak sie wlasnie stalo... Przystawialam czesto jak sie dalo i wszystko teraz jest super a brodawki smarowalam medela przez 2dni i minelo rowniez

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu, nie mam siły by pisać, przepraszam. Skurcze są co raz bardziej dokuczliwe, bolesne, ale rozwarcie dalej tylko na 2 cm, chodzę po korytarzu, bo inaczej ból jest nie do zniesienia. Niestety nie dostanę żadnego wspomaga za, bo tu wyznają zasadę, że mam jeszcze czas. Nie wiem jak ja przetrwam noc :/

Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ