X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Paula- jakie slodkie focie waszych pociech- ja tez chce juz miec takiego maluszka w swoich ramionach- patrzec jak spi, robi minki, mruczy a nawet placze.

Paula ja tez sie poplakalam czytajac twoje wrazenia porodowe.

jAK widac kazda kobieta zdolna jest przemoc sie dla swojego Maluszka- Martynika my naprawde szczerze wierzymy, ze twoj Synek jest zdrowiutki- a juz napewno pod dobra opieka, ma kochajaca mame, ktora zawsze bedzie walczyc o niego i dla niego. On jest dzielny i Ty tez musisz byc.

MagdaO no po raz trzeci twojego porodu to juz emocjonalnie chyba nie przezyje hehe:) a tak szczerze to czekam "cierpliwie" na wiesci po wizycie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:41

weronikabp, Galanea, evas, Duchess, vikus001, Limerikowo, monaaa, MonikaS, MagdaO lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jestes mega dzielna, tez sie poplakalam... :-) rosnijcie zdrowo!

Martynika mocno wierze ze juz wystarczająco przeszliscie, starczy... Wynik bedzie dobry i wrócicie do domku :-))

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, ja również wierzę, że wszystko będzie dobrze. Życzę Ci już naprawdę, żeby puścili Was do domu, z dobrymi wynikami. Współczuję Ci tego szpitala.

vikus001 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa czekamy na info, co tam tam wyniklo z tych boli?

NataliaK wy jeszcze w kompleciku czy moze juz w trojke?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • eta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jestem pełna podziwu! bardzo dzielna jesteś i Franek to Twoja największa nagroda! zdrówka dla Was :*

Monika - słodki maluszek! :) Gratulacje!

coraz więcej dzieciaczków nam przybywa! ja czekam na swoją kolej :)

Martynika - żadnego wirusa nie bedzie!!! nawet nie myśl inaczej! Artur to zdrowy chłop! macie najlepszą opiekę, wszystko robisz dla niego, jesteś silna babka i los Ci się odwdzięczy za Twoją siłę i miłość! :) mocno Cię wspieramy!

evas, MonikaS lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz wiadomości od Nalki - samopoczucie ok, niestety złapała paciorkowca, a dodatkowo ma jeszcze tlenoterapie dwa razy dziennie, ale to już dla maleństwa :-) będę wiedzieć więcej to przekażę

Limerikowo, Modelka, Tusia84 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :) Wiecie dużo też pomógł mi mój mąż, gdyby nie on było by mi wiele ciężej... Masował mi plecy przy każdym skurczu, pomagał, skakał w koło, dał rękę i mówił: ,,jak chcesz to ściskaj z całej siły '' i takie tam... Miło to wszystko wspominam ;)

Galanea oh tak polecam ten szpital szczerze! Na dole na ginekologii miałam sama pokój, tv, łazienkę. Po urodzeniu Franka byłam na sali dwu osobowej, opieka super, nastrój i wg... Godne polecenia. A najbardziej jestem zadowolona z położnej odbierającej poród, świetnie mis ię z nią współpracowało :)

weronikabp, Limerikowo, Galanea, vikus001, evas, monaaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dzięki Dziewczyny za miłe słowa :) Wiecie dużo też pomógł mi mój mąż, gdyby nie on było by mi wiele ciężej... Masował mi plecy przy każdym skurczu, pomagał, skakał w koło, dał rękę i mówił: ,,jak chcesz to ściskaj z całej siły '' i takie tam... Miło to wszystko wspominam ;)

Galanea oh tak polecam ten szpital szczerze! Na dole na ginekologii miałam sama pokój, tv, łazienkę. Po urodzeniu Franka byłam na sali dwu osobowej, opieka super, nastrój i wg... Godne polecenia. A najbardziej jestem zadowolona z położnej odbierającej poród, świetnie mis ię z nią współpracowało :)
    Paula dodałaś mi nadziei swoim opisem, dzięki kochana :) a jak Ci idzie z karmieniem?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No karmienie... Ogólnie jest ok Franek chętnie ciągnie i mam taki nawał że piersi mało co mi nie eksplodują ale niestety sutki są strasznie obolałe :/ Już nie wiem jak sobie z tym radzić , smaruję mlekiem i wietrze może się poprawi ;)

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka no nadrobiłam Was - dzięki za pamięć.
    Nutka przepraszam że nie napisałam ale maż miał telefon i dopiero teraz mi o sms powiedział.
    A u mnie było tak:
    Skurcze co 3 minuty trafiłam na IP zostałam zbadana rozwarcie na palec więc przyjęli mnie na oddział. Na poczatek miałam iść na porodówkę ale Pani doktor chciała jeszcze mnie zbadać i zrobić usg. Po badaniu szyjka 1,9 cm i rozwarcie na 1 palec lekarka stwierdziła że będzie powstrzymywać i kazała dać magnez w kroplówce. Położyłam się na patologi zrobili KTG. Rano brzuch jeszcze się spinał i odłączyli magnez - inny lekarz mnie zbadał. Stwierdził, że nie potrzebnie dali mi ten magnez bo mogłam całkiem śmiało rodzić - dziecko waży 2900 g wcześniej dostał przecież sterydy. Brzuch w szpitalu jeszcze mi się spinał ale lekarz mówi że na tym etapie to całkiem normalne i że po co mam leżeć w szpitalu lepiej żebym jechała do domu. Więc jestem w domku:-) skurcze ucichły, plecy i brzuch trochę bolą ale nie bardzo. Byłam zwiedzić porodówkę i spotkałam tam swojego lekarza :-) Powiedział żeby się nie martwić że on wszystko wie i że widzimy się za tydzień na wizycie - ile wytrzymam. Myślę że w tym tyg urodzimy :-) A i najważniejsze po tych badaniach wszystkich czop mi odszedł - lekarka miała go na rękawiczce a ja resztę później na wkładce.
    Mam nadzieję, że teraz będzie dobrze siedzę w domu i obiecałam sobie że już pojadę jak dobrze będę czuła skurcze :-)

Limerikowo, evas, nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpakowanym gratuluję - śliczne dzieciaczki :-)

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 czyli taka akcja jak twoja - powinna zwrocic nasza uwage. Czyli sam bol plecow- i skurcze ktorych nie czulas byly zapowiedzia porodu.
    Jak widac , kazdy bol jest inny. Ciesze sie ze w domku mozesz spokojnie czekac na ta prawdziwa akcje z happy endem:)

MagdaO czekamy na meldunek.

Dziewczynki dajcie znac po wizytach, zdaje sie dzis mialo byc ich sporo.

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ból pleców i brzucha okazało się, że powodują rozwarcie i skrócenie szyjki. Tydzień wcześniej nic nie miałam i szyjka była 26mm

Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Cieszę się ogromnie, mi też dodałaś nadziei. A taka opieka i atmosfera są bardzo ważne, mam nadzieję, że też tak dobrze trafię :) Właśnie dlatego chcę tam rodzić.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też juz po wizycie i mam konkretne wieści- mam skierowanie na wywołanie na czwartek. Mimo że termin mam na 10.06. Lekarz po badaniu stwierdził że zapowiada sie u mnie na wywoływanie z racji tego że poprzednie też przenosiłam a rozwarcie zatrzymało się u mnie na dwa palce i dalej ani drgnie. Pytał czy chce chodzić do terminu czy wole już skierowanie- powiedziałam mu szczerze że mnie najbardziej przeraża myśl że mogłabym urodzić tak jak rok temu a jednak wolałabym nie. Tak więc w czwartek mam się zgłosić do szpitala na 8.00 i prawdopodobnie pójdę zaraz na porodówkę.

Galanea, Tusia84, AISAK, weronikabp, sunset, vikus001, excella, monaaa, Limerikowo, Mucha, Duchess, ivv, Agusia2312, MagdaO lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah te czerwcowe dzieciaczki takie małe a takie niesforne:) gwiazdy na samej mecie:)

Karolina zabierz mnie w czwartek ze soba:)

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina już od dziś kciuki mocno za Ciebie :)

karolina1990 lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja myślałam że to dzisiaj będzie wysyp maluchów, a tu na razie ani jednego.
    Przecież to nie 1 kwietnia, żeby sobie takie żarty ze swoich mamuś robić :D

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula musisz to poprostu przetrwac... Mialam tak samo juz myslalam ze mam jakis zastoj czy cos cycki jak kamienie brodawki strasznie bolaly i po wyjsciu ze szpitala pod wieczor zadzwonilam do poloznej ze co robic czy odciagnac czy co a ona ze przyjedzie je obejzec no i mowi ze wygladaja bardzo ladnie wszystko jedt super nie odciagac bo wtedy piersi pomysla ze mam dwoje dzieci i zaczna produkowac jeszcze wiecej z czym mala by sobie nie poradzila no i mowi ze po dniu-dwoch przejdzie i tak sie wlasnie stalo... Przystawialam czesto jak sie dalo i wszystko teraz jest super a brodawki smarowalam medela przez 2dni i minelo rowniez

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu, nie mam siły by pisać, przepraszam. Skurcze są co raz bardziej dokuczliwe, bolesne, ale rozwarcie dalej tylko na 2 cm, chodzę po korytarzu, bo inaczej ból jest nie do zniesienia. Niestety nie dostanę żadnego wspomaga za, bo tu wyznają zasadę, że mam jeszcze czas. Nie wiem jak ja przetrwam noc :/

Limerikowo, sunset lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
‹‹ 1166 1167 1168 1169 1170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ