X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika pięknie to opisałaś :-) Dla naszych dzieci jesteśmy gotowe znieść wszystko.
    Mi po szpitalu został wielki siniak na pół ręki - 3 razy się wkuwali i stwierdzili że jestem ciężki pacjent z bardzo marnymi żyłami :-).
    Fajnie bo dziś poszłam na porodówkę, zobaczyłam sale - zadowolona jestem, że wybrałam ten szpital, odnowiony, nowoczesny w każdej sali wanna z hydromasażem i różne zabawki :-) Do tego okazało się, że mój lekarz tylko ma dyżury na porodówce więc każda położna go zna i mam nadzieję że będą miłe :-) i mi pomogą :-)

evas, sunset lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv też tak czasem mam że krzyczę na córkę a później mi głupio i tego żałuję. Dasz radę a dziadki niech tak jej nie rozpuszczają :-)

ivv, Limerikowo, benitka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskutuj z nimi ;) Mi wolno było wszystko, to akurat wnuczce zabronią... ehh :( mam potem takie okropne wyrzuty sumienia, że przez dłuższy czas jestem aniołkiem, ale czy to nie może działać raz na zawsze?

Idę spać, jak się człowiek wyśpi to i humor lepszy :)

Szybkich porodów (a najszybszego Magdzie) życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 21:44

MagdaO lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A teraz wiadomości od Nalki - samopoczucie ok, niestety złapała paciorkowca, a dodatkowo ma jeszcze tlenoterapie dwa razy dziennie, ale to już dla maleństwa :-) będę wiedzieć więcej to przekażę

Sunset pozdrów ją cieplutko i pamiętamy o niej tutaj :) trzymamy kciuki żeby mała szybko podrosła i żeby Nalka mogła ją niedługo przytulić :)

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka trzymaj sie dzielnie kochana!

• sunset Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Sunset pozdrów ją cieplutko i pamiętamy o niej tutaj :) trzymamy kciuki żeby mała szybko podrosła i żeby Nalka mogła ją niedługo przytulić :)

Oczywiście, już przekazuje :-)

c55fflw1uez1iz08.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja tylko na chwilkę , pisze z tabletka koleżanki z sali obok. Bardzo dziękuje za słowa wsparcia. W czwartek wszystko będziemy wiedzieć , mam nadzieje ze malutka urośnie przyzwoicie. Wszystkim rozpakowanym mamom serdecznie gratuluje! Macie piękne dzieciaczki, spojrzałam szybciutko na zdjęcia. Mam nadzieje, ze zdążę jeszcze wrócić do domku i poczekać na poród. Trzymam za was kciuki i wysyłam moje skurcze wspierające! A miałam ich już całe 4 ;)

weronikabp, balonik, sunset, AISAK, vikus001, evas, Galanea, Duchess, Tusia84, excella, Agusia2312, Modelka, Mucha, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!
    Gratuluje wszystkim mamusiom które już tulą swoje skarby!! dzisiaj do łez mnie doprowadziła Paula i Martynika, ehh też już chcę moją malutką mieć po drugiej stronie brzuszka..
    u nas chyba nic się zupełnie nie dzieje..oprócz lekkich bóli jak na okres, ale to dosłownie dwa razy się pojawiło. Mała buszuje w brzuszku, tylko jeden dzień mnie stresowała, byłam na ktg i położna dosyć brutalnie mnie wytarmosiła za brzuch..prawie jej kopniaka sprzedałam:/
    w piątek jadę już do wujka do Torunia i od poniedziałku leżakuje w szpitalu, jeśli nic się nie będzie działo to 14 czerwca bierzemy się za Lenkę i ją wywołujemy, wujek nie chce ryzykować przenoszenia. Mamy niestety kiepską przeszłość pod tym względem.
    dobrnęłam do wagi 90kg...chociaż ostatnio na parę szaleństw sobie pozwoliłam, ale mam też ciągłe bieganie do toalety.. będę miała co zrzucać...
    Może uda mi się wrzucić fotke z sesji brzuszkowej, chociaż już nie rozpoznaje swojej twarzy..jest taka ogromna!
    Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rozpakowywanie!

http://zapodaj.net/9f1a49c7903fa.jpg.html
    http://zapodaj.net/9731d091d0dc8.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 23:03

evas, Galanea, vikus001, Duchess, weronikabp, Tusia84, ivv, Mucha, Limerikowo, nutka, Evelineq lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi, śliczne zdjęcia ;)

Fajnie, że się odezwałaś, bo już kilkakrotnie list gończy wysyłałam :D

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super jestescie wsparciem dziewczyny zadna mi nigdy na moje pytania nie odpisała nie ma to jak wsparcie kobiet w ciąży

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, a co to za żale i wyrzuty? Zadałaś na tym forum jedno pytanie nt ogniska hiperechogennego, niestety najwidoczniej żadna z nas nie ma o tym pojęcia, więc nikt Ci nie mógł odpowiedzieć. Powinnaś zapytać o to lekarza.

evas, vikus001, weronikabp, czekajajaca, Modelka, Mucha, Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, prześledziłam Twój wpis:
    Limerikowo odpowiedziała, że żadna z nas nie miała z czymś takim do czynienia, Eta natomiast podała Ci link do jakiejś poradni. Czego się więcej spodziewałaś, że każda z nas napisze ze nie ma pojęcia o tym schorzeniu? Pytanie zadałaś ponad miesiąc temu i nawet nie raczyłaś napisać słowa pod odpowiedzią dziewczyn.
    I tak jak napisała Galanea, takie pytania to do lekarza kieruj, my co najwyżej możemy odpowiadać na tematy które nas dotyczą i na czym choć odrobinę się znamy.

czekajajaca, Modelka, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ucze sie dopiero korzystania z forum nigdy nie miałam potrzeby takiej i nie miałam az do tej chwili pojecia ze ktokolwiek mi cokolwiek odpisał nie mam pojecia gdzie mam znalezc tą odpowiedz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 00:46

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest forum, więc wpisy pojawiają się według kolejności dodawania. Skoro zadałaś pytanie 28 kwietnia w nocy to musisz się cofnąć kilkaset stron i poszukać tego dnia i odpowiedzi. Trzeba było zajrzeć od razu a nie czekać ponad miesiąc. A potem jeszcze wypisywać posty z pretensjami

czekajajaca, Modelka, ivv, Limerikowo, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naprawdę się tu wspieramy, ale osoba która zadaje 1 pytanie i się potem już nie odzywa, nawet nie daje nam szans na jakąkolwiek pomoc i wsparcie.

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no masz racje teraz juz szukac nie bede wiem juz duzo o tym schorzeniu i wiem ze juz jest mało widoczne a moze nawet wcale. Widze ze nie tylko ja nie spie po nocach ale i kilka innych ciezarówek:) wiec zadam wam pytanko czy waszym zdaniem taka rzecz jest zbedna w zakupie czy przydatna bo niewiem czy kupic http://allegro.pl/munchkin-praktyczny-organizer-pieluchy-kosmetyki-i4261247999.html

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień na nogach, dopiero się do łóżka położyłam i padam normalnie tak mnie kręgosłup boli :/
    Paula, Martynika jesteście bardzo dzielne!
    Martynika wierzę że z Arturem będzie wszystko dobrze i niedługo będziecie w domu.
    Magda, Natalia, Nalka i inne "szpitalne" dziewczyny trzymajcie się :-)

A mi chyba zaczął odchodzić czop... Dwa razy dziś miałam taką galaretowata gęsta wydzieline. Mam nadzieję, że to dobry znak, że coś się rusza... :-)

Oczy mi się same zamykają, więc chyba szybko dziś zasne. Synek cały dzień spał, bo mama go ululala chodzeniem, a teraz szaleje. Miłej nocki wszystkim.

Tusia84, weronikabp, czekajajaca, evas, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej nocki i jeszcze raz sory za pretesje.

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    hmm no masz racje teraz juz szukac nie bede wiem juz duzo o tym schorzeniu i wiem ze juz jest mało widoczne a moze nawet wcale. Widze ze nie tylko ja nie spie po nocach ale i kilka innych ciezarówek:) wiec zadam wam pytanko czy waszym zdaniem taka rzecz jest zbedna w zakupie czy przydatna bo niewiem czy kupic http://allegro.pl/munchkin-praktyczny-organizer-pieluchy-kosmetyki-i4261247999.html
    To zależy jak masz urządzony pokój. Ja mam przy łóżeczku komode, w której mam wszystkie kosmetyki, pieluszki, itp. Więc u mnie takie coś byłoby zbędne. Musisz się zastanowić czy masz jakieś miejsce na takie rzeczy, czy bardziej się u Ciebie sprawdzi taki organizer.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no ja nie mam zadnej własnie komody szafki na takie rzeczy z pierwszym synkiem miałam łózeczko przy parapecie i na parapecie mały kartonik na wszystkie takie rzeczy. A ten organizer wiesza sie na boku łózeczka i super wygląda i akurat mam miejsce własnie z boku nie chce znowu zapychac parapetu

Evelineq lubi tę wiadomość

‹‹ 1168 1169 1170 1171 1172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ