X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, właśnie gdzieś wyczytałam, że bezpieczny jest Posterisan, ProctoGlyvenol i Hemorol.

Dopytam jeszcze dyżurnego ginekologa, którego mamy na innym forum, może on coś podpowie.

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Paula nareszcie, WIELKIE GRATULACJE!!
    B DZIELNA JESTES, tyle dni

vikus001 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    No więc przedstawiam Wam mojego synka Franka, urodzony 31 maja o godz. 2:40 z wagą 3330 g i wzrostem 53 cm , 10 pkt :)

Paula, jaki cudny i jak spokojnie śpi- gratuluję z całego serca!!!:)

vikus001, Paula222 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Wzięłam Weronikę na kolana, bo mi jęczała i akurat miałam otwarte w miejscu, gdzie był post Weroniki. No i moja córcia pokazuje zdjęcie przy suwaczku i mówi "dzidzia". To ja jej na to, że Pola. A Weronika "nie, dzidzia!" :)
    Haha :-) Weronika wyczuła weronikę :-)) to jest dzidzia Pola :-)

ivv lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ale cudny wyczekany Franus :-)) a jak Ty sie czujesz?

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Tusia, właśnie gdzieś wyczytałam, że bezpieczny jest Posterisan, ProctoGlyvenol i Hemorol.

Dopytam jeszcze dyżurnego ginekologa, którego mamy na innym forum, może on coś podpowie.

Jestem z lipcówek, ale postanowiłam się wtrącić - ja mam posterisan maść - konsultowałam z moja lekarką - bezpieczny w ciąży. Poleciła mi czopki (posterisan), mówi, że bardziej skuteczne, ale stwierdziła że wyleczyć w ciąży i tak się nie da :( tylko podleczyć dolegliwości. Przez te hemoroidy też się bardzo boję parcia :(

Limerikowo, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Dokładnie tak jak napisała excella nie ma co się doszukiwać każdego objawu u siebie bo mam wrażenie, że na wątku czerwcowych mam zaczyna panować jakaś przedporodowa "panika" i z tego powodu mamy tyle fałszywych alarmów..
    Coś w tym jest. ja mam jeszcze sporo czasu do terminu, a ciągle zastanawiam się czemu mi się brzuch nie spina, albo dlaczego nie mam skurczy...! niepotrzebnie szukam objawów, które mają jeszcze czas, aby wystąpić.. :o a to chyba dlatego, że jestem przy końcu listy i za bardzo utożsamiam się z kobietkami, które rodzą wcześniej.

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - synuś prześliczny, taki słodziak mały :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie zrobiłam przed chwilą, właśnie teraz tak sobie śpi :)

A ja czuję się dobrze. Powiem Wam że poród z kroplówką był ciężkim przeżyciem, w zasadzie cały prócz końcówki... W piątek 30 maja po 10 dostałam kroplówkę z oxy, zaczęły brać mnie regularne bardzo bolesne skurcze ( czasem mam wrażenie że traciłam świadomość), i tak do około 13 godz, kazali mi wziąć gorący prysznic to po nim trochę ucichło ale na jakieś 30 min. Zaczęły się skurcze krzyżowe regularne co 4 - 6 min męczyłam się z nimi tyle godzin s niestety nie dawały postępu porodowi prócz tego że rozwarcie było na 4- 5 palców główka nie chciała schodzić. Zostałam przebadana kilku krotnie w taki sposób że aż się darłam ... Później dalej skurcze i kazali kucać co skurcz. Wtedy wzięli mnie na porodówkę i znów podłączyli kroplówkę na ,,lepsze'' skurcze. Myśłałam że nie dam rady płakałam mężowi że nie podołam potem dali mi znieczulenie i ból ucichł, niestety skurcze też... Były ale lekkie, a wcześniej przebili mi jeszcze wody wiec już musiałam urodzić... Po jakimś czasie na piłce i usilnym staraniu się o rozwarcie przez położną usłyszałam że jest 8 cm, kazała się dalej ruszać i mówi abym parła, o dziwo szło mi tak dobrze że mały zaczął się przemieszczać, zrobiło się pełne rozwarcie i w zasadzie w 10 min wyparłam synka :) Położna była w szoku - ja też :D Nie byłam ani nacinana ani nie popękałam, cały poród był z nami mąż a finał był magiczny, popłakaliśmy się oboje jak zobaczyliśmy synka, nie mogłam się nadziwić jaki on piękny <3

ivv, monaaa, Karola:), monalisa, excella, eta, czekajajaca, Galanea, Evelineq, Agusia2312, evas, vikus001, weronikabp, Mucha, Limerikowo, Modelka, Tusia84, Bea_tina, Camilia, Ala29, Paulina1986, nutka, pestka, Nelly lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje, byłaś bardzo dzielna :)

81clk9i.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula podziwiam Cię za tą siłę :) Pod koniec Twojego postu aż łezka zakręciła się w oku.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jestem pod wrażeniem, dzielna jesteś. Namęczyłaś się, ale masz cudnego synka. Franuś śliczny :) Jeszcze raz gratuluję. Rozumiem, że z pobytu w szpitalu i opieki jesteś zadowolona? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, mam wrażenie, że Wy wszystkie urodzicie i dawno już będziecie w domach, a ja nadal nie wyjdę z tego szpitala... :( czekam na wyniki płynu mózgowo-rdzeniowego, jeżeli wyjdzie w nim wirus, to najprawdopodobniej przewożą nas prosto do centrum zdrowia dziecka na dalszą hospitalizację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 16:00

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, bardzo DZIELNA z Ciebie kobieta!!!!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, trzymam kciuki za to aby wirusa nie było. Żebyś mogla spokojnie zabrać Artura do domu !

Galanea, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - żadnego wirusa nie będzie!!!!!!!!!!!!!! Zabierzesz małego do domu :) mocno trzymam kciuki. Będzie dobrze :)

Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula czytając o waszym porodzie i ja wyje jak bóbr...
    Męczący, bolesny ale magiczny masz rację...
    Franiu cudowny, gratuluję a teraz niech rośnie zdrowo słodki śpioszek :)

Martynika wierzę że nie będzie wirusa i dalszej hospitalizacji, trzymam kciuki żebyście z Arturkiem wrócili bezpiecznie do domu <3

Duchess, vikus001, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom. Niech Wam dzieciaczki rosną zdrowo :)

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jestem z lipcówek, ale postanowiłam się wtrącić - ja mam posterisan maść - konsultowałam z moja lekarką - bezpieczny w ciąży. Poleciła mi czopki (posterisan), mówi, że bardziej skuteczne, ale stwierdziła że wyleczyć w ciąży i tak się nie da :( tylko podleczyć dolegliwości. Przez te hemoroidy też się bardzo boję parcia :(
    Karola wielkie dzięki ;) wyślę dzisiaj mojego S. do apteki. Muszę je chociaż trochę podleczyć do porodu.

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wyniki beda dobre!!!! Zobaczysz!!! Ani sie obejzysz zabierzesz Arturka do domku i bedziecie sie tam razem cieszyc soba juz na maxa!!!! Paula gratulacje kochana super opis... Ja chyba wam nie opisze mojego porodu bo jak dla mnie koszmar i nie mowie tu o bolu ktory oczywiscie jak wiadomo jest do przezycia...

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ