X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dzięki za pocieszenie ;) Qurcze a mnie znów dopada wieczorny apetyt, muszę się opanować jakoś ;)

A jak spędzacie święta dziewczyny? U siebie ? U rodziny? Bo ja mam zamiar z mężem do moich rodziców jechać ;) Ale zastanawiam się jak to będzie jak będziemy mieli dzidziusia przy sobie, czy będziemy wyjeżdżać czy wigilię w domu spędzać ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis poczulam pierwszy ruch takie jak by bąbelki wiem ze to jest to :)) z synkiem czulam 16tc z córcia w 14 tc no i teraz

AISAK, evas, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa gratulacje! Ja nie mogę się doczekać :)

monalisa lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie święta jak zwykle dzielone na dwa. my mieszkamy w warszawie, a jedziemy do moich rodziców (podkarpacie) a potem do teściów (lublin). więc turne po polsce. całe szczęscie że w tym roku nie pracuję w święta ( bo jestem na zwolnieniu lek.) więc wreszcie mam wolne!nie muszę kiblować w pracy do 16 w wigilię! a mój mąż ma wolne aż do sylwestra bo u niego nigdy nie ma problemu z urlopem.
    na wigilię u rodziców bardzo się cieszę, będą moje siostry, zawsze jest dużo rozmów i zawsze mega wesoło. a u teściów zupełne przeciwieństwo... szkoda gadać, bo to rodzice mojego męża, więc nie będę się negatywnie wypowiadać.

monalisa, Anielka27 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta ja tak samo nie cierpię jeździć do teściów... Tam jest taka atmosfera że prawie nie czuć że święta są ! A u moich rodziców są 3 siostry i 1 brat, no i święta pełną parą ;) Zobaczymy czy mężowi nie zbierze się na chęć odwiedzin rodziców w 2 dzień świąt, a to też jest 130 km od moich....

Monalisa woww jak szybko ! Ale super :) Gratuluję :) Mi dzidziek dziś też dał znać w brzuszek :) Ajj <3

monalisa, Anielka27, eta, evas lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to ja się zastanawiam czy puki nie dostane porządnego kopniaka od Maleństwa to będę umiała rozpoznać ten właściwy dla ruchów moment :)

A co do jedzenia wieczorem to mi również ssak się załącza jem i dalej glodna jestem ... A dzisiejszy dzień to masakra jak tylko czegoś nie żuje to natychmiast burczy i mdli strasznie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • fler Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkamy w jednym mieście z rodzicami i teściami więc 2 wigilie zaliczymy bo już powiedziałam że nie chce mi się robić oddzielnej a do jednych rodziców to głupio by było iść i nie odwiedzić drugich. Pierwszy dzień świąt pewnie nawet z domu się nie ruszymy, a drugi jak co roku zabalujemy ze znajomymi.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wigilia dzielona na pol, wpierw u mojej rodzinki potem u teściów i zostajemy na drugi dzień , a wieczorkiem wracamy do mojej rodzinki a na drugi dzień swiat ja organizuje z mężem wiec pieczenie i gotowanie mnie czeka. Dobrze ze maz wspaniały kucharz amator :)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dziewczyny zazdroszczę tych ruchów. Ja z córką pierwsze poczułam w 18tc, więc ciekawa jestem jak będzie teraz. Nie mogę się już doczekać :)

Jutro USG genetyczne, trochę się denerwuję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

Co do świąt to my spędzamy je z moimi rodzicami więc daleko jeździć nie musimy.

Jak Wasze objawy ciążowe? Pozmieniało się coś od początku? Ja z końcem I trymestru jestem zdecydowanie mniej śpiąca i zmęczona. Nie muszę już w ciągu dnia ucinać sobie drzemki. No i jak chodzi o jedzenie to zaczynam tolerować coraz więcej potraw :)

monalisa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my wigilię spedzamy u teściowej, w 1 dzien rano jedziemy do mojej rodziny, cieszę się że jest coraz więcej dzieci w rodzinie a za rok będzie jeszcze więcej :))
    haniu ja tez zauwazyłam ze zmęcznie jest mniejsze, wymiotów nie miałam i nie mam czasem tylko mdłości. Apetyt niestety dal wilczy...:)

• eta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do objawów to ja już nie mam wymiotów i praktycznie nie mam mdłości więc duża zmiana. generalnie czuję się bardzo dobrze, tylko na pewno szybciej się męczę niż przed ciążą.

Hankaa28 powodzenia na USG, na pewno będzie wszystko dobrze i jutro pochwalisz się pięknymi wynikami!

ja przez to że jadę najpierw do rodziców później do teściów nie muszę nic gotować czy piec. pojadę w sobotę do domu tj.21 grudnia więc tam razem z siostrami i mamą wspolnie wszystko ogarniemy. a teściowa szykuje sama, no wspólnie z teściem (który wszystko robi najlepiej według siebie) ;) , do nich to i tak bym nic nie gotowała, bo tylko bym z krytyką się spotkała, więc olewam ;)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam juz 30 % oraz zaczęłam 13 tydzień yeahhh :)))

eta, AISAK, onka79 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika - ja jestem 1 % za Tobą ;D hehhe
    myślę że teraz do świąt i sylwestra czas będzie nam szybko leciał więc już lada moment wszystkie będziemy w 2 trymestrze :)

weronikabp lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    A i mam juz 30 % oraz zaczęłam 13 tydzień yeahhh :)))

A czemu na suwaczku masz 11 tydz ?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN !!!!!!!
    nie mam zamiaru nikogo oszukiwać na temat mojej ciąży. Chcecie to wierzcie jak nie chcecie to nie musicie ja nikogo nie zmuszam. A komentarze typu, że jestem puszczalska itp zostawcie dla siebie, nie znacie mnie to nie oceniajcie !
    Hej dziewczyny!
    Widze ze administrator usunął jakąś wypowiedz moze to o nia chodzi :( niestety nie widac kto ja dodał... a szkoda!

Jesli chodzi o wage, to przytylam 2kg, ostatnio w tv sniadaniowej mówili o tym ile kobieta powinna przytyc w ciąży, mówili ze max 14kg ale wiadomo ze różie to bywa. Ja mam nadzieje ze nie dojde do dwudziestki :/

Dzis była piękna pogoda więc wybrałam sie na pierwsze zakupy ciążowe :D kupiłam sobie jeansy bluzeczke i legginsy i bluze, wreszcie będzie mi wygodnie :)

Jesli chodzi o świeta to tak jak większośc z was, dzielone na pół pomiedzy Wawą a Łodzią :) I jedno mnie tylko zastanawia, czy wasz gin tez wam zabronil podróżowac powyzej 50km???? ja jak bylam prywatnie to powiedzial, że w ciąży dopuszczalne sa podróże tylko do 50km. I nie chodzi konkretnie o moja ciąże tylko ogólnie o wszystkie! Dziwne, nie wiem czy wierzyc w to czy nie?

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia jak by tak było że tylko do 50 km to by było dobrze ;) Miałabym teściów z głowy na cały czas ciąży :D

Aisak przecież ma skończony 12 tydz więc zaczął się 13 ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula zawsze mozesz powiedziec ze lekarz ci zabronił i masz problem z głowy ;) hihi
    ja do rodziców mam 150km.

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    A czemu na suwaczku masz 11 tydz ?
    mam 12 tydzien na suwaczku, czyli skonczyłam 12 tyg i zaczęłam 13 sty

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonisia takie limity km być moze dla ciąż zagrożonych ale chyba nie kiedy wszystko jest ok.. pierwsze słyszę, ja jechałam 500 do Zakopanego i nic mi nie było :)

• evas Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że podróż bywa męcząca i trzeba robić częstsze postoje, ale żeby nie móc się ruszyć z miejsca, to już chyba przesada. Ja nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży odbyłam 2-krotnie podróż samolotem i nic mi się nie stało. Do rodziców mam ponad 300 km i nie wyobrażam sobie abym nie mogła do nich przez 9 miesięcy pojechać.

9bsp388.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ