X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula taka piękna pogoda, uśmiechnij się i wszystko się zmieni :))

• Modelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ją sobie poczytałam, zarówno o ćwiczeniach, jak i o spaniu i wszędzie po 4 mcu polecają spanie na lewym boku, bo inaczej wielki brzuch naciska na jakąś żyłę...

A, a przytylam na razie 2,5kg. Jestem bardzo wysoka, więc aż tak nie widać, zresztą wszystko poszło w cycki i na razie lekko wystający brzuch. Kto mnie nie zna, to by pewnie pomyślał, że po prostu taka moja uroda ;)

Ale kochane, .ie przejmujcie się waga (ja się staram) - te które mogą niech trochę ćwiczą, reszta spacery, wszystko stracimy w czasie karmienia :) Ja się w każdym razie trzymam tej myśli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 10:04

zem3upjygjyf6uag.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medelka ja mam trochę doświadczenia z odchudzaniem ( łącznie 5 lat ) i dla tego tak mnie przerażają kg, chciałam nie przytyć więcej jak 12 kg ale coś to za szybko idzie...

Mi się wydaje że jakby poczytać o wszystkim co można w ciąży a co nie to większość rzeczy szkodzi... Ale pogadam z ginem dla pewności :) Bo muszę ogarnąć jakieś ćwiczenia ;)

Weronika no pogoda ładna... Ale cóż mi z tego jak mąż zaraz do pracy a ja cały dzień spędzę w domu bo nie lubię samotnych spacerów :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 10:09

Modelka lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu mój brzuszek od 5 krzyczy jeść, a zjadłam mega obfita kolacje... U mnie ok. 3 kg mniej narazie, ale to pewno przez mdłości, do tej pory miewam ale sporadycznie. Dietę mam uboga bo baaardzo mało rzeczy moge jeść.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he pewnie macie rację z tymi ruchami :-) A tak jakoś się rozmarzyłam :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)
    Jeśli chodzi o to leżenie i spanie na plecach to też słyszałam. Ze po 4 miesiącu tylko lewy bok, gdyż leżąc ma prawym boku albo na plecach macica, która jest już duuuuzo wieksza niż była uciska na zyle główna. I takie długotrwałe leżenie może doprowadzić nawet do niedotlenienia dzidzi.
    Pytałam o to ostatnio gina, i potwierdził ze tak jest, i lepiej się tego wystrzegać, ale oczywiście w granicach rozsądku :-)
    Jeśli chodzi o spanie to trzeba się pilnować żeby spać na lewym boku, ale jak odleżyny chwile żeby zrobić parę ćwiczeń, to nie będzie tragedii :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to narazie odzyskalam te dwa kilogramy, które schudłam przez mdłości o wymioty. Więc chwilowo jestem na zero :-)
    Mi gin powiedział, że mam przytyć maks 10 kg, więc muszę się pilnować...

W Wawie pięknie dziś słoneczko świeci. Czekam aż mąż się obudzi i na spacerek a potem kino :-D

Miłego dnia dziewczyny!

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś 29 % na bellybestfriend ;)
    Wczoraj mnie tu nie było bo prawie cały dzien w szkole spędziłam;/ A dzis odpoczywam :) Nachodziłam tez sie troche wczoraj w butach na obcasie i mnie wieczorem bolała prawa strona czyli pośladek promieniujac w dół

U mas dzis brak słonca, szkoda :)

Paula nie przejmuj sie waga, wiem ze ciezko jest sie nie przejmowac ale odpuść. :)

16ud9n73bqcd5skg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 10:50

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :-) U nas w UK też pięknie świeci słoneczko i zaraz po śniadanku wybieram się na dłuuuuugi spacerek :-)
    Mi już przybyły 2kg, ale martwi mnie to, że mam takie parcie na niezdrowe rzeczy, że coraz częściej nie mogę się powstrzymać - wczoraj np był kebab i cola :-( a w środę to "piałam z podniecenia" wcinając 0,5m cienką kiełbaskę z grila w bułce oczywiście ociekającą keczupem, musztardą i majonezem...
    Poza tymi ciągotkami staram się jeść zdrowo :-)
    A Wy macie takie zachcianki?

Miłej niedzieli życzę kochane :-)

relgh371fxfsmrgb.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio aż się pośliniłam jak pomyślałam o coli i musiałam isc i kupić ale smakowało wypiłam duszkiem :-) A później mogła już nie istnieć :-)

Nalka, onka79, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 28 % :-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja mam to samo. Boję się za dużo przytyć, muszę sobie duuużo i wytrwale tłumaczyć,że tak to już jest. Zorientowałam się, że moje psychika po bulimii i anemii nie działa tak sprawnie na tym tle jak powinna, a przecież minęły już dwa lata (żeby było zabawniej to skończyłam sobie dodatkowo dietetykę). Niemniej cieszę się, że dobro i zdrowe dziecka jest dla mnie ważniejsze.

Onka79 - niestety też mam parcie na niezdrowe rzeczy. Tak, jakby mój organizm, który nie otrzymywał wcześniej porządnych porcji jedzenia rzucił się teraz na wszystko co ma "E". Prażynki, chipsy, frytki. Koszmar. Tylko, że niestety jem mało, bo mi się nie chce. Trochę się martwię o swój apetyt. Jutro pogadam z lekarzem, co mogę z tym zrobić.

onka79, Limerikowo, Anielka27 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haloł!! :D Paula na pewno znajdziesz sobie jakieś fajne zajęcie, spacer w pojedynkę też może być fajny - wyciszający, relaksujący, pomyśl o imieniu dla dzidzi, albo pokoiku czy innych miłych rzeczach :)

ja miałam wahania wagi przez wymioty ale jak narazie wygląda na to że 1-1,5 kg jestem na plusie.
    miłego dnia! zbieram się na mszę, więc znikam :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam wszystkie dziewczyny. coś z tym leżeniem musi być bo jak leże na plecach albo na prawym boku to cos mnie ciśnie i nie ma to nic wspólnego z wygodnym odpoczynkiem. a na lewym boku jest idealnie. U mnie cała rodzinka pojechała na imieniny a ja zostałam w domciu. niby dostałam od lekarza pozwolenie na wyjazd ale wolę dmuchać na zimne jeszcze się najeżdżę na spotkania rodzinne.

Weronika cudowne zdjęcie nie mogłam wcześniej pisać bo przez warunki pogodowe nie miałam wczoraj prądu
    Pozdrawiam serdecznie. ;-)

weronikabp lubi tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżę na plecach to później mnie bolą więc i tak staram sie leżeć na boku.

relgio4pk3pt9z4w.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w małopolsce piękne słoneczko a mój mąż marudzi bo szkoda mu że nie wybraliśmy się na stok bo w takich warunkach by troszkę pośmigał - mnie aż skręca jak mówi o desce, jak ja wytrzymam ten sezon?

Od wczoraj chciało mi się rosołku więc siedzę i gotuję na obiad a z mięsa zrobię łazanki - pycha.

Dziś z ciekawości stanęłam na wadze i po spadku 4 kilogramów przybyło mi 0,7 kg więc jak na razie jestem 3,3 na minusie :) - zobaczymy jak długo.

Poranny spacer zaliczony było super - zimno, słonecznie i cicho.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj serwuje karkówkę w ketchupie przed ciąża to było moje ulubione danie mniam mniam, ciekawe czy bobas pozwoli mi chociaż kawałek spróbować... Żyje nadzieja ze w święta wszystko będę mogła jeść i obędzie się bez innych niespodzianek :)
    W lubelskim również piękna pogoda , sniezek skrzy w slonca promieniach...

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży do końca spałam tylko na prawym boku i czasem na plecach. Na porodówce kazali mi się położyć na lewym boku, ale powiedziałam, że nie jestem w stanie, bo od razu się duszę. I to była prawda- kiedy próbowałam przewrócić się na lewy bok to dostawałam takich duszności, że po 5 minutach takiego leżenia chyba byłoby po mnie:)

Też czasem mam ochotę na fast-foody, ale na szczęście rzadko. Za mną od kilku dni chodzi pokruszony lód z sokiem cytrynowym, ale zimą nigdzie nie sprzedają- chyba sama sobie zmontuję:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi no więc chyba nie ma co panikować nad tym lewym bokiem, chociaż przeważnie śpię na lewym lub prawym...

A ja ucięłam komara, nawet nie wiem kiedy ?

I chyba znów przeziębienie mnie bierze :/

Ale Wam dobrze z Tą wagą to ja chyba utyje ze 30 kg jak tak dalej pójdzie wrrrrr

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie narzekaj kochana ty juz masz przeciez 17 tc :) To jak na moje duzo nie przytyłaś :) NIe martw sie ja tez mam tendencje do tycia;/ ciekawe ile teraz bede miec na wizycie na końcówce I trymestru. hmmm :)

16ud9n73bqcd5skg.png

Paula222 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ