X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Welonisia jak USG pokazuje że jest to 10 tyg, 4dzień to w stosunku do twoich obliczeń w oparciu o datę ostatniej miesiączki, nie jest to duża różnica, raptem kilka dni. wydaje mi sie że niepotrzebnie się martwisz bo gdyby miało to być niepokojące to gin na pewno by zareagował, jakiś komentarz rzucił. nie ma co porównywać się do innych bo każda ciąża jest sprawą indywidualną, możesz mieć po prostu mniejsze dziecko, a inna urodzi bobasa 4 kg więc wiadomo że musiał rosnąć szybciej ;) poza tym nie wiesz czy np. za 2 tygodnie tak nie urośnie że przegoni innych, więc niepotrzebnie się martwisz. każdy rośnie swoim tempem :)

Na poczatku ciąży były 2 dni opoznienia, dwa tyg temu był tydzien opoznienia a teraz 5 dni. za tydzien mam genetyczne moze wtedy zapytam czy rozmiar jest ok. Tak bym juz chciała zeby było większe ehhh jestem strasznie niecierpliwa!
    Raczej spodziewam sie duzego dziecka, ja mialam 58cm i wazyłam 4 kg (teraz mam tylko 156cm) moj facet to też kawał chłopa wiec pewnie i dzieciątko bedzie spore jak sie urodzi.

p19uskjohisr6juh.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Na poczatku ciąży były 2 dni opoznienia, dwa tyg temu był tydzien opoznienia a teraz 5 dni. za tydzien mam genetyczne moze wtedy zapytam czy rozmiar jest ok. Tak bym juz chciała zeby było większe ehhh jestem strasznie niecierpliwa!
    Raczej spodziewam sie duzego dziecka, ja mialam 58cm i wazyłam 4 kg (teraz mam tylko 156cm) moj facet to też kawał chłopa wiec pewnie i dzieciątko bedzie spore jak sie urodzi.

no widzisz, był tydzień opóźnienia a teraz 5 dni, po pierwsze to naprawdę niewiele, poza tym USG ma zawsze pewną granicę błędu, tak jak i oko ludzkie, na prawdę niepotrzebnie się martwisz, jak widzisz to się zmienia z badania na badanie. zresztą mało która z nas idzie równo co do dnia z datą miesiączki a datą z USG.
    nie wkręcaj się niepotrzebnie;)

mirka14 lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    http://www.ebay.co.uk/itm/ANGELSOUNDS-FETAL-DOPPLER-ANGEL-SOUNDS-HEART-MONITOR-/170598074789

Ja kupiłam ten model, ale był to bardzo spontaniczny zakup więc nawet nie porównywałam z innymi modelami. Ważne, że słychać :-)
    onka a to nie jest niebezpieczne dla dzieci? pytam bo nie znam się :)

• kambel Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka79 wrote:
    http://www.ebay.co.uk/itm/ANGELSOUNDS-FETAL-DOPPLER-ANGEL-SOUNDS-HEART-MONITOR-/170598074789

Ja kupiłam ten model, ale był to bardzo spontaniczny zakup więc nawet nie porównywałam z innymi modelami. Ważne, że słychać :-)
    Ja też go wczoraj zamówiłam i czekam ;)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam coś napisze to zaczniecie się ze mnie śmiać ale sama nie wiem co o tym myśleć:
    Ostatnio siedzę sobie w dzinsach trochę skulona i było mi ciasno ale musiałam zawiązać buty i nagle poczułam po prawej stronie takie pyknięcie jakby pukanie od środka tak z 4 razy od razu się wyprostowałam i przeszło - czy myślicie że mogła to być dzidzia ? Wprawdzie wiem jakie to uczucie jak czuć ruchy dziecka i wydaje mi się że to było to , ale z drugiej strony nie możliwe bo zavwcześnie. Normalnie tego nie czuję tylko wtedy jak byłam skulona. Czy coś innego to mogło być ? Jak myślicie ? Tylko się nie śmiejcie ze mnie :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa42 nie powinnam w sumie się wypowiadać bo to moja pierwsza ciąża, ale nie wierze w to aby na tak wczesnym etapie ciąży móc czuć ruchy dziecka. Ktoś już na forum również powiedział, że czuje jak maleństwo robi fikołki - a osoba wypowiedziała się będąc w 7-8 tygodniu ciąży z tego co pamiętam...
    Ale to jest tylko moje zdanie, mam nadzieje, że cię nie uraziłam.
    Na początku ciąży jak zaczęłam niepotrzebnie zresztą wyczytywać wszystko z internetu na jej temat to czytałam forum o tematyce " kiedy poczułyście pierwsze ruchy dziecka" to jednak przewaga była dziewczyn , które czuły ruchy między 16-20 tygodniem ciąży..
    Sama jestem ciekawa kiedy ja wyczuję swoja dzidzię i jakie to uczucie.
    Śmiać mi się chcę bo przypomniałam sobie jak sama tydzień temu czułam jakieś bulgotanie i mówię do męża , że "właśnie coś czuje ale to raczej nie możliwe, żeby to była dzidzia bo jest za mała" ... po 5 minutach puściłam niekontrolowanego...........BĄKA... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2013, 21:59

eta, Marcysia86 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielka27 no mi się wydaje że masz rację, chociaż każda z nas ma inną budowę ciała inną wrażliwość... Ja w każdym bądź razie czując wczoraj ruchy było to taaaak delikatnie że jak bym nie leżała w łóżku tylko była w ruchu to bym tego nie wyczuła... Topa jednakże trzymam kciuki aby to było to ;) Podobno już w drugiej ciąży szybciej wyczuwa się ruchy maluszka ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • OvuFriend

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu. (używanie wulgaryzmów)

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN !!!!!!!
    nie mam zamiaru nikogo oszukiwać na temat mojej ciąży. Chcecie to wierzcie jak nie chcecie to nie musicie ja nikogo nie zmuszam. A komentarze typu, że jestem puszczalska itp zostawcie dla siebie, nie znacie mnie to nie oceniajcie !

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups.. Ale o co chodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Jak Wam coś napisze to zaczniecie się ze mnie śmiać ale sama nie wiem co o tym myśleć:
    Ostatnio siedzę sobie w dzinsach trochę skulona i było mi ciasno ale musiałam zawiązać buty i nagle poczułam po prawej stronie takie pyknięcie jakby pukanie od środka tak z 4 razy od razu się wyprostowałam i przeszło - czy myślicie że mogła to być dzidzia ? Wprawdzie wiem jakie to uczucie jak czuć ruchy dziecka i wydaje mi się że to było to , ale z drugiej strony nie możliwe bo zavwcześnie. Normalnie tego nie czuję tylko wtedy jak byłam skulona. Czy coś innego to mogło być ? Jak myślicie ? Tylko się nie śmiejcie ze mnie :-)
    Topa jeśli to ruchy to cudownie :-) jestem taka ciekawa jak to jest..

• fler Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi czytam to forum codziennie i nie ma tu nic takiego!
    nie musisz obrazać i denerwować wszystkich masz coś do kogoś to napisz konkretnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2013, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fler wrote:
    ewcia kompletnie nie rozumiem o co Ci chodzi czytam to forum codziennie i nie ma tu nic takiego!
    nie musisz obrazać i denerwować wszystkich masz coś do kogoś to napisz konkretnie.
    Fler ma racje nikt na forum Cie nie urazil, wszystkie serdecznie przywitaly, ja napisałam ze masz juz spora ilośc postów na tym forum, czyli ze nie jestes tu nowa, wnioskujac ze pewnie starałas sie o dzidzi i dlatego tu jestes. Mysle ze tak obraźliwe wpisy nie ma tu miejsca, bo nikt tu sie chce denerwować.

Limerikowo, Niesforna, Anielka27, eta lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 nie rozumiem skąd taki wpis tu ??? Nikt Cię na tym wątku nie uraził i wg, więc nie kumam...

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale o co chodzi? :|
    Nie zauważyłam żeby ktoś tu kogoś obraził...

Chyba, że komuś pomyliły się tematy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 00:53

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    DO WSZYSTKICH DZIEWCZYN !!!!!!!
    nie mam zamiaru nikogo oszukiwać na temat mojej ciąży. Chcecie to wierzcie jak nie chcecie to nie musicie ja nikogo nie zmuszam. A komentarze typu, że jestem puszczalska itp zostawcie dla siebie, nie znacie mnie to nie oceniajcie !

Wtf...?może ktoś Cię źle ocenił w innym wątku,ale czy trzeba odreagowywać w tym,gdzie spotkałaś się z ciepłym przyjęciem?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia chyba wątki pomyliła, nie ma co się przejmować :) Jak wróci, to pewnie sama sprostuje :)

Ja sobie oglądam te ćwiczenia w ciąży, które wrzuciła któraś z Was i mam jedną wątpliwość - dużo ćwiczeń wykonywanych jest "na plecach", a tymczasem wszędzie piszą, żeby po 4 miesiącu unikać takich pozycji, ze względu na możliwy ucisk macicy na żyłę główną. Ćwiczenia na brzuch, które ja znalazłam (ale nie mam linku) zakładały, że plecy opierało się o piłkę do ćwiczeń i podnosiło raz jedną, raz drugą nogę. Ewentualnie w pozycji siedzącej, plecy lekko oparte o piłkę i podnoszenie obu nóg. W obu pozycjach brzuch nie leżał na plecach.

Co myślicie?

Martynika lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa mi się wydaje, że to zdecydowanie zbyt wcześnie na to, żeby czuć ruchy maleństwa:) 16-20 tydzień to minimum, a w pierwszej ciąży może zdarzyć się jeszcze później (u mnie był to 21 tydzień- czułam takie motylki, łaskotanie). Pewnie miałaś gazy:) A jak się pochyliłaś w ciasnych spodniach to po prostu popękały w brzuszku.
    Spokojnie- doczekasz się już niedługo:)
    Dziewczyny, ja przytyłam już 5 kg, a nie objadam się przesadnie. Mam chyba skłonności do tycia...W pierwszej ciąży przybrałam 30 kg... A jak u Was z wagą? Dużo do tej pory przytyłyście?

f2w3qqmzyy19e926.png

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Babeczki, Judi ja przytyłam 2,5 do 3 kg :) i się objadam hehe :) ale cóż ssanie co 2, 3 godz i musze, jedynie co to staram się jeść zdrowo, ciemny chleb za zakwasie, wędlinka chuda, warzywa owoce, itd..teraz wcinam jajka w majonezie hehe i jestem very happy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 09:20

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 łączę się z Tobą w bólu :( Ja dziś stanęłam na wadze i zobaczyłam 4,1 na plusie :( Mam doła od samego rana :( Trochę za szybko ta waga mi rośnie ... A cóż napady obżarstwa się zdarzają, muszę coś z tym zrobić !!!

Modelka mhmm.. Ja nie słyszałam aby nie można było ćwiczyć na plecach... Przecież i tak w nocy na plecach się śpi nie raz itd... To może być szkodliwe? Jak nie zapomnę to pogadam z ginem we wtorek bo nie wyobrażam sobie móc ćwiczyć tylko z piłką której nie mam...

Wg mam podły humor od rana :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ