X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten lekarz twierdzi ze nie mozna, moja sasiadka u niego byla i tez jej tak powiedział :/ Mnie tez sie w to wierzyc nie chce ale on twierdzi ze nie wolno bo sie szyjka macicy skraca i koniec kropka. I wez tu z takim dyskutuj!
    ja osobiscie nie mam zamiaru sie stosowac do tego zalecenia bo musialabym 9 miesiecy siedziec na dupie i nigdzie sie nie ruszac a planujemy wyjazd w góry w lutym no i na swieta :)

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    mam 12 tydzien na suwaczku, czyli skonczyłam 12 tyg i zaczęłam 13 sty
    śmiechem żartem ja widzę u siebie w tel bo tylko z niego korzystam na Twoim suwaczku 10t3d , dlatego moje zdziwienie. Zwracam honor jak tak- pewno mój tel oszalał.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdy wiedziałam, że jestem w ciąży również odbyłam dwukrotną podróż samolotem. Konsultowałam to z lekarzem i powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Chyba co lekarz to inna opinia...

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam pomyliłam wątki i forum :) nie chciałam żadnej z Was obrazić czy urazić z góry przepraszam. :)
    Odkąd dowiedziałam się o ciąży i napisałam na innym forum padły słowa, że jestem puszczalska, że jak mam naście lat to moje dziecko wyrzucę na śmietnik itd..
    Od wczoraj mam silne bóle brzucha ;(

Modelka, Welonisia lubią tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Ewcia, trochę dziwnie się czytało tu taki wpis. Hmm ale tak się przejmujesz co piszą jakieś tam osoby na forum???? Szkoda Twoich nerwów! :*
    Bo szkodzisz maleństwu w ten sposób...

Ja właśnie czekam na męża... Zaraz kończy pracę... Ehh

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ojjj Ewcia, trochę dziwnie się czytało tu taki wpis. Hmm ale tak się przejmujesz co piszą jakieś tam osoby na forum???? Szkoda Twoich nerwów! :*
    Bo szkodzisz maleństwu w ten sposób...

Ja właśnie czekam na męża... Zaraz kończy pracę... Ehh

Ja chyba zaraz jadę do szpitala, mam silne bóle brzucha

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ruchy dziecka w 14 tygodniu są już możliwe? Wczoraj miałam wrażenie, że mnie ktoś kopnął po prawej stronie jak sobie spokojnie siedziałam i czytałam. Nie wiem czy to to, miałam takie przeczucie, ale do tej pory nic się nie pojawiło takiego, więc może to nie dziecko - jest malutkie przecież. Zdziwiona tylko byłam, bo nastawiłam się na ruchy około 17 tygodnia.

Ehh święta.. u mnie są magiczne.. czytanie biblii, śpiewanie kolęd, prezenty rozdaje się ze 2 godziny, pada pytanie: "kto na pasterkę?" Ale mnie to w tym roku ominie, nie wiem jak to przeżyję, chyba się poryczę. W wigilię idę do teściów.. ani nie czytają fragmentu biblii, ani przemówień seniora rodu, prezenty rozdane w 5 min. brak kolęd, nawet nie pada pomysł,żeby pójść na pasterkę i.. brak uszek!!! to będzie horror. Już się umówiłam z mamą, żeby mi zostawiła uszka.:(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, Wigilia bez najbliższej rodziny to tragedia... na szczęście mój mąż też woli tę magiczną atmosferę u mnie i już drugi rok naciskamy i obie strony zjeżdżają do nas - obie mamy pomagają (czyt. robią za nas :) ) i mamy wszystkich blisko. Może to jest metoda? :) W tym roku też u nas :)

A jeśli chodzi o leżenie na plecach to z Weroniką bardzo długo spałam na plecach, ale pod koniec ciąży robiło mi się (po dłuższym leżeniu) słabo w takiej pozycji, więc nie wiem czy profilaktyczne unikanie leżenia na plecach jest konieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 22:34

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam silne bóle brzucha może to od wcześniejszych nerwów co robić ???

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    dziewczyny mam silne bóle brzucha może to od wcześniejszych nerwów co robić ???
    na izbe i tyle. Nospe bierzesz? Nie wiem nadczym się zastanawiać tu chodzi o bobasa... my nie jesteśmy lekarzami - ale mi rozsadek mowilby tylko to jedno- trzeba sprawdzić i juz!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    na izbe i tyle. Nospe bierzesz? Nie wiem nadczym się zastanawiać tu chodzi o bobasa... my nie jesteśmy lekarzami - ale mi rozsadek mowilby tylko to jedno- trzeba sprawdzić i juz!
    no właśnie czekam na narzeczonego, wraca z pracy. zaraz powinien być. nic nie biorę

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał brać nospe na bole na początku ciąży, a od miesiąca mam brać codziennie 3 razy, ale ja biorę 2 bo nie mam juz boli.

A powiedzcie mamuśki wam też język prZysycha do gardła w nocy? Bo ja się budzę z Sahara w buzi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mi lekarz kazał brać nospe na bole na początku ciąży, a od miesiąca mam brać codziennie 3 razy, ale ja biorę 2 bo nie mam juz boli.

A powiedzcie mamuśki wam też język prZysycha do gardła w nocy? Bo ja się budzę z Sahara w buzi.

ja się o ciąży dowiedziałam w czwartek jak zemdlałam i zrobili mi badania więc nic jeszcze mi nie zapisała lekarka tylko badania

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospę możesz brać sama z siebie,nie jest na receptę i na pewno nie zaszkodzi,a pomoże,brałam ją przy jakimkolwiek pobolewaniu brzucha,zawsze bardzo szybko działała i pomagała mi.A poza tym do szpitala,jeśli bóle są silne-popieram!

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak,też w nocy mam sucho w ustach,pomaga elektryczny nawilżacz powietrza,ale i tak zawsze muszę się napić,przy łóżku stoi sok.

AISAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja tez pije wodę w nocy, ale warto sprawdzić cukier- bo niestety laknienie bywa objawem cukrzycy. Miejmy nadzieje ze u nas to zwykle laknienie :-)))

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, leć do szpitala i daj znać, co z Wami. Wiedziałam, że pomyliłaś forum :) A tamtymi wpisami się nie przejmuj - co masz głupie czytać :) Zostań z nami, tu nikt nikogo nie obraża, na szczęście :)

A ja przesiedziałam weekend w domu, bo mnie przeziębienie dopadło. Dziś miałam iść do pracy, ale zamiast tego idę do lekarza - wolę nie ryzykować, skoro ciągle mam katar, a wczoraj w dodatku bolały zatoki (zrobiłam test i pojechałam do sklepu...) Moja inetrnistka to fajna babka i mam nadzieję, że bez problemu pozwoli mi jeszcze parę dni w domu zostać.

A przy okazji - robię dziś te testy TSH i innych, co to miałam obniżone lekko, a wieczorem mąż mnie wiezie na USG tarczycy.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy mam wodę przy łóżku- obowiązkowe picie przy każdym wyjściu do WC, choć dziś wstawałam tylko raz:)
    Też biorę no-spę przy bólach podbrzusza, choć był okres, że mi nie pomagała. Lekarz zapisał mi wtedy Luteinę dopochwową i już po paru tabletkach przeszło. Tydzień temu odstawiłam-brałam 2 tygodnie.
    Jak tam się czujesz Ewcia?
    Chyba poczułam dziś w nocy ruchy dzidzi. Motylki po lewej stronie podbrzusza:)

fler lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia jak się macie co z Tobą i Dzidzią? Byłaś w szpitalu?

Jestem wykończona po tej nocy. Zasnęłam koło 4 a obudziłam się po godzinie. Od 5 zasypiałam na 10 minut i się budziłam to mnie jeszcze bardziej zmęczyło.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wylądowałam tydzień na zwolnieniu - moja internistka powiedziała, że na zatoki w ciąży to najlepiej w domu siedzieć, w cieple. I kazała siedzieć do końca tygodnia.

Nie powiem, żeby mnie to zmartwiło - katar mnie męczy, zatoki też, ale tydzień siedzenia w domu mi się przyda. Niech mi tylko te nieszczęsne zatoki przejdą.

AISAK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ