X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten lekarz twierdzi ze nie mozna, moja sasiadka u niego byla i tez jej tak powiedział :/ Mnie tez sie w to wierzyc nie chce ale on twierdzi ze nie wolno bo sie szyjka macicy skraca i koniec kropka. I wez tu z takim dyskutuj!
    ja osobiscie nie mam zamiaru sie stosowac do tego zalecenia bo musialabym 9 miesiecy siedziec na dupie i nigdzie sie nie ruszac a planujemy wyjazd w góry w lutym no i na swieta :)

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    mam 12 tydzien na suwaczku, czyli skonczyłam 12 tyg i zaczęłam 13 sty
    śmiechem żartem ja widzę u siebie w tel bo tylko z niego korzystam na Twoim suwaczku 10t3d , dlatego moje zdziwienie. Zwracam honor jak tak- pewno mój tel oszalał.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdy wiedziałam, że jestem w ciąży również odbyłam dwukrotną podróż samolotem. Konsultowałam to z lekarzem i powiedział, że nie ma żadnych przeciwwskazań. Chyba co lekarz to inna opinia...

• ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam pomyliłam wątki i forum :) nie chciałam żadnej z Was obrazić czy urazić z góry przepraszam. :)
    Odkąd dowiedziałam się o ciąży i napisałam na innym forum padły słowa, że jestem puszczalska, że jak mam naście lat to moje dziecko wyrzucę na śmietnik itd..
    Od wczoraj mam silne bóle brzucha ;(

Modelka, Welonisia lubią tę wiadomość

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Ewcia, trochę dziwnie się czytało tu taki wpis. Hmm ale tak się przejmujesz co piszą jakieś tam osoby na forum???? Szkoda Twoich nerwów! :*
    Bo szkodzisz maleństwu w ten sposób...

Ja właśnie czekam na męża... Zaraz kończy pracę... Ehh

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ojjj Ewcia, trochę dziwnie się czytało tu taki wpis. Hmm ale tak się przejmujesz co piszą jakieś tam osoby na forum???? Szkoda Twoich nerwów! :*
    Bo szkodzisz maleństwu w ten sposób...

Ja właśnie czekam na męża... Zaraz kończy pracę... Ehh

Ja chyba zaraz jadę do szpitala, mam silne bóle brzucha

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ruchy dziecka w 14 tygodniu są już możliwe? Wczoraj miałam wrażenie, że mnie ktoś kopnął po prawej stronie jak sobie spokojnie siedziałam i czytałam. Nie wiem czy to to, miałam takie przeczucie, ale do tej pory nic się nie pojawiło takiego, więc może to nie dziecko - jest malutkie przecież. Zdziwiona tylko byłam, bo nastawiłam się na ruchy około 17 tygodnia.

Ehh święta.. u mnie są magiczne.. czytanie biblii, śpiewanie kolęd, prezenty rozdaje się ze 2 godziny, pada pytanie: "kto na pasterkę?" Ale mnie to w tym roku ominie, nie wiem jak to przeżyję, chyba się poryczę. W wigilię idę do teściów.. ani nie czytają fragmentu biblii, ani przemówień seniora rodu, prezenty rozdane w 5 min. brak kolęd, nawet nie pada pomysł,żeby pójść na pasterkę i.. brak uszek!!! to będzie horror. Już się umówiłam z mamą, żeby mi zostawiła uszka.:(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny, Wigilia bez najbliższej rodziny to tragedia... na szczęście mój mąż też woli tę magiczną atmosferę u mnie i już drugi rok naciskamy i obie strony zjeżdżają do nas - obie mamy pomagają (czyt. robią za nas :) ) i mamy wszystkich blisko. Może to jest metoda? :) W tym roku też u nas :)

A jeśli chodzi o leżenie na plecach to z Weroniką bardzo długo spałam na plecach, ale pod koniec ciąży robiło mi się (po dłuższym leżeniu) słabo w takiej pozycji, więc nie wiem czy profilaktyczne unikanie leżenia na plecach jest konieczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 22:34

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam silne bóle brzucha może to od wcześniejszych nerwów co robić ???

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia2337196 wrote:
    dziewczyny mam silne bóle brzucha może to od wcześniejszych nerwów co robić ???
    na izbe i tyle. Nospe bierzesz? Nie wiem nadczym się zastanawiać tu chodzi o bobasa... my nie jesteśmy lekarzami - ale mi rozsadek mowilby tylko to jedno- trzeba sprawdzić i juz!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    na izbe i tyle. Nospe bierzesz? Nie wiem nadczym się zastanawiać tu chodzi o bobasa... my nie jesteśmy lekarzami - ale mi rozsadek mowilby tylko to jedno- trzeba sprawdzić i juz!
    no właśnie czekam na narzeczonego, wraca z pracy. zaraz powinien być. nic nie biorę

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał brać nospe na bole na początku ciąży, a od miesiąca mam brać codziennie 3 razy, ale ja biorę 2 bo nie mam juz boli.

A powiedzcie mamuśki wam też język prZysycha do gardła w nocy? Bo ja się budzę z Sahara w buzi.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mi lekarz kazał brać nospe na bole na początku ciąży, a od miesiąca mam brać codziennie 3 razy, ale ja biorę 2 bo nie mam juz boli.

A powiedzcie mamuśki wam też język prZysycha do gardła w nocy? Bo ja się budzę z Sahara w buzi.

ja się o ciąży dowiedziałam w czwartek jak zemdlałam i zrobili mi badania więc nic jeszcze mi nie zapisała lekarka tylko badania

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospę możesz brać sama z siebie,nie jest na receptę i na pewno nie zaszkodzi,a pomoże,brałam ją przy jakimkolwiek pobolewaniu brzucha,zawsze bardzo szybko działała i pomagała mi.A poza tym do szpitala,jeśli bóle są silne-popieram!

• Martynika Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak,też w nocy mam sucho w ustach,pomaga elektryczny nawilżacz powietrza,ale i tak zawsze muszę się napić,przy łóżku stoi sok.

AISAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak ja tez pije wodę w nocy, ale warto sprawdzić cukier- bo niestety laknienie bywa objawem cukrzycy. Miejmy nadzieje ze u nas to zwykle laknienie :-)))

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, leć do szpitala i daj znać, co z Wami. Wiedziałam, że pomyliłaś forum :) A tamtymi wpisami się nie przejmuj - co masz głupie czytać :) Zostań z nami, tu nikt nikogo nie obraża, na szczęście :)

A ja przesiedziałam weekend w domu, bo mnie przeziębienie dopadło. Dziś miałam iść do pracy, ale zamiast tego idę do lekarza - wolę nie ryzykować, skoro ciągle mam katar, a wczoraj w dodatku bolały zatoki (zrobiłam test i pojechałam do sklepu...) Moja inetrnistka to fajna babka i mam nadzieję, że bez problemu pozwoli mi jeszcze parę dni w domu zostać.

A przy okazji - robię dziś te testy TSH i innych, co to miałam obniżone lekko, a wieczorem mąż mnie wiezie na USG tarczycy.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy mam wodę przy łóżku- obowiązkowe picie przy każdym wyjściu do WC, choć dziś wstawałam tylko raz:)
    Też biorę no-spę przy bólach podbrzusza, choć był okres, że mi nie pomagała. Lekarz zapisał mi wtedy Luteinę dopochwową i już po paru tabletkach przeszło. Tydzień temu odstawiłam-brałam 2 tygodnie.
    Jak tam się czujesz Ewcia?
    Chyba poczułam dziś w nocy ruchy dzidzi. Motylki po lewej stronie podbrzusza:)

fler lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia jak się macie co z Tobą i Dzidzią? Byłaś w szpitalu?

Jestem wykończona po tej nocy. Zasnęłam koło 4 a obudziłam się po godzinie. Od 5 zasypiałam na 10 minut i się budziłam to mnie jeszcze bardziej zmęczyło.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wylądowałam tydzień na zwolnieniu - moja internistka powiedziała, że na zatoki w ciąży to najlepiej w domu siedzieć, w cieple. I kazała siedzieć do końca tygodnia.

Nie powiem, żeby mnie to zmartwiło - katar mnie męczy, zatoki też, ale tydzień siedzenia w domu mi się przyda. Niech mi tylko te nieszczęsne zatoki przejdą.

AISAK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ