MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
No ten lekarz twierdzi ze nie mozna, moja sasiadka u niego byla i tez jej tak powiedział Mnie tez sie w to wierzyc nie chce ale on twierdzi ze nie wolno bo sie szyjka macicy skraca i koniec kropka. I wez tu z takim dyskutuj!
ja osobiscie nie mam zamiaru sie stosowac do tego zalecenia bo musialabym 9 miesiecy siedziec na dupie i nigdzie sie nie ruszac a planujemy wyjazd w góry w lutym no i na swieta -
weronikabp wrote:mam 12 tydzien na suwaczku, czyli skonczyłam 12 tyg i zaczęłam 13 sty
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, przepraszam pomyliłam wątki i forum nie chciałam żadnej z Was obrazić czy urazić z góry przepraszam.
Odkąd dowiedziałam się o ciąży i napisałam na innym forum padły słowa, że jestem puszczalska, że jak mam naście lat to moje dziecko wyrzucę na śmietnik itd..
Od wczoraj mam silne bóle brzucha ;(Modelka, Welonisia lubią tę wiadomość
-
Ojjj Ewcia, trochę dziwnie się czytało tu taki wpis. Hmm ale tak się przejmujesz co piszą jakieś tam osoby na forum???? Szkoda Twoich nerwów! :*
Bo szkodzisz maleństwu w ten sposób...
Ja właśnie czekam na męża... Zaraz kończy pracę... Ehh -
Paula222 wrote:Ojjj Ewcia, trochę dziwnie się czytało tu taki wpis. Hmm ale tak się przejmujesz co piszą jakieś tam osoby na forum???? Szkoda Twoich nerwów! :*
Bo szkodzisz maleństwu w ten sposób...
Ja właśnie czekam na męża... Zaraz kończy pracę... Ehh
Ja chyba zaraz jadę do szpitala, mam silne bóle brzucha -
Czyli ruchy dziecka w 14 tygodniu są już możliwe? Wczoraj miałam wrażenie, że mnie ktoś kopnął po prawej stronie jak sobie spokojnie siedziałam i czytałam. Nie wiem czy to to, miałam takie przeczucie, ale do tej pory nic się nie pojawiło takiego, więc może to nie dziecko - jest malutkie przecież. Zdziwiona tylko byłam, bo nastawiłam się na ruchy około 17 tygodnia.
Ehh święta.. u mnie są magiczne.. czytanie biblii, śpiewanie kolęd, prezenty rozdaje się ze 2 godziny, pada pytanie: "kto na pasterkę?" Ale mnie to w tym roku ominie, nie wiem jak to przeżyję, chyba się poryczę. W wigilię idę do teściów.. ani nie czytają fragmentu biblii, ani przemówień seniora rodu, prezenty rozdane w 5 min. brak kolęd, nawet nie pada pomysł,żeby pójść na pasterkę i.. brak uszek!!! to będzie horror. Już się umówiłam z mamą, żeby mi zostawiła uszka. -
oj dziewczyny, Wigilia bez najbliższej rodziny to tragedia... na szczęście mój mąż też woli tę magiczną atmosferę u mnie i już drugi rok naciskamy i obie strony zjeżdżają do nas - obie mamy pomagają (czyt. robią za nas ) i mamy wszystkich blisko. Może to jest metoda? W tym roku też u nas
A jeśli chodzi o leżenie na plecach to z Weroniką bardzo długo spałam na plecach, ale pod koniec ciąży robiło mi się (po dłuższym leżeniu) słabo w takiej pozycji, więc nie wiem czy profilaktyczne unikanie leżenia na plecach jest konieczne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 22:34
-
ewcia2337196 wrote:dziewczyny mam silne bóle brzucha może to od wcześniejszych nerwów co robić ???
-
AISAK wrote:na izbe i tyle. Nospe bierzesz? Nie wiem nadczym się zastanawiać tu chodzi o bobasa... my nie jesteśmy lekarzami - ale mi rozsadek mowilby tylko to jedno- trzeba sprawdzić i juz!
-
AISAK wrote:Mi lekarz kazał brać nospe na bole na początku ciąży, a od miesiąca mam brać codziennie 3 razy, ale ja biorę 2 bo nie mam juz boli.
A powiedzcie mamuśki wam też język prZysycha do gardła w nocy? Bo ja się budzę z Sahara w buzi.
ja się o ciąży dowiedziałam w czwartek jak zemdlałam i zrobili mi badania więc nic jeszcze mi nie zapisała lekarka tylko badania -
nick nieaktualny
-
Ewcia, leć do szpitala i daj znać, co z Wami. Wiedziałam, że pomyliłaś forum A tamtymi wpisami się nie przejmuj - co masz głupie czytać Zostań z nami, tu nikt nikogo nie obraża, na szczęście
A ja przesiedziałam weekend w domu, bo mnie przeziębienie dopadło. Dziś miałam iść do pracy, ale zamiast tego idę do lekarza - wolę nie ryzykować, skoro ciągle mam katar, a wczoraj w dodatku bolały zatoki (zrobiłam test i pojechałam do sklepu...) Moja inetrnistka to fajna babka i mam nadzieję, że bez problemu pozwoli mi jeszcze parę dni w domu zostać.
A przy okazji - robię dziś te testy TSH i innych, co to miałam obniżone lekko, a wieczorem mąż mnie wiezie na USG tarczycy. -
Ja też w nocy mam wodę przy łóżku- obowiązkowe picie przy każdym wyjściu do WC, choć dziś wstawałam tylko raz:)
Też biorę no-spę przy bólach podbrzusza, choć był okres, że mi nie pomagała. Lekarz zapisał mi wtedy Luteinę dopochwową i już po paru tabletkach przeszło. Tydzień temu odstawiłam-brałam 2 tygodnie.
Jak tam się czujesz Ewcia?
Chyba poczułam dziś w nocy ruchy dzidzi. Motylki po lewej stronie podbrzusza:)fler lubi tę wiadomość
-
A ja wylądowałam tydzień na zwolnieniu - moja internistka powiedziała, że na zatoki w ciąży to najlepiej w domu siedzieć, w cieple. I kazała siedzieć do końca tygodnia.
Nie powiem, żeby mnie to zmartwiło - katar mnie męczy, zatoki też, ale tydzień siedzenia w domu mi się przyda. Niech mi tylko te nieszczęsne zatoki przejdą.
AISAK lubi tę wiadomość