X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka z owocami morza to daj sobie na dobre wstrzymanie do konca ciazy, raczej nie sa wskazane ze wzgledu na mozliwe bakterie
    super te robotki a raczej efekt koncowy, ale ja tam jestem tu zawsze klientem , bo mam uczulenie jak wloczke widze-gesia skotke , za duzo prac recznych ZPT plus dziergajaca mama ;==))) jak w komunie nic nie bylo, wiec paputki, czapki pilotki , rekwice z 1 paluchem wlasne i moherowy sweter gryzacy
    a ja mam prace na pol etatu plus drobne prace domowe i zakupy, trudno sie nudzic przed swietami, ale rozumiem jak 2 tyg lezalam to myslalam ze kota dostane ..
    f2w39n73qolnajph.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień przed porodem byłam na pogrzebie mojego dziadka, ale miałam z nim słaby kontakt, najbardziej bolały mnie łzy mamy i to było naprawdę przykre. Wydaje mi się, że gdyby zmarł ktoś bliższy (emocjonalnie) to i tak bym poszła, ale - każdy powinien robić według swojego uznania i nie przejmować się opiniami innych..

Limerikowo lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co bym zrobiła gdybym miała nadmiar czasu - pozamawiałabym tasiemki, kwiatki, guziczki i porobiłabym ozdoby na główkę dla dzieci - do sesji zdjęciowej :) i uzupełniłabym wreszcie swój zeszyt z przepisami!!! bo ledwo się domyka od tych karteczek :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - ja czytałam, że surowych nie można, ale gotowane to chyba raczej nieszkodliwe, nie?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jem owoce morza i nie zamierzam sobie ich odmawiac. Kupuje swieze zaraz po dostawach do sklepu i przeciez sa gotowane. I tak bede musiala z nich zrezygnowac w czasie karmienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 14:10

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, a w czasie karmienia to czemu będziemy musiały zrezygnować?

zem3upjygjyf6uag.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas karmienia dieta jest bardziej restrykcyjna niz w czasie ciazy :/ bo wszystko moze wywolac kolke u dzieciaczka i alergie.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem gotowane lub pieczone owoce morza i ryby, jem sushi z pieczoną krewetką czy kaczką i powiem Wam że bardoz dobrze się po takich daniach czuję, nie zamierzam przestać :) w piątek idę na sushi, oczywiście tylko pieczone.

• ivv Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wprowadzając pojedynczo kolejne rzeczy do diety i patrząc czy nic się nie dzieje (a zazwyczaj nie dzieje się nic - w szczególności jak nie ma w domu alergii) można w bardzo krótkim czasie jeść wszystko. Weronice np smakowała grochówka jak miała dwa tygodnie :) i czosnek :) oczywiście w małych ilościach. Można jeść wszystko, tylko trzeba zwracać uwagę na dziecko - no i oczywiście nie zjeść np. dwóch kilogramów mandarynek na raz :) tylko jedną sztukę :)

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy od dziecka. Moja siostra ma trojke. Z dwojka mogla jesc wszystko a corka miala 6 godzinne napady kolki i non stop plakala. Siostra mogla jesc tylko biale pieczywo, ryz z jablkiem i chuda szynke z drobiu.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak bywa, że jedno dziecko może jeść wszystko, a drugie nie; ale mi chodzi raczej o to, żeby nie dać się zwariować - na szkole rodzenia (coś ponad 30 bab) lekarz zapytał czego nie wolno jeść podczas karmienia piersią. I jedna przez drugą zaczęły wymieniać całą litanię (chyba tylko chleba i wody nie wymieniły...), a ja wybuchłam śmiechem. Lekarz zapytał czemu się śmieję, na co powiedziałam, że powoli, po trochu można jeść kolejne rzeczy i jeśli dziecko źle nie reaguje to spokojnie można jeść wszystko. No i potwierdził, że można wszystko :) Zachowałam się trochę nieładnie, ale nie mogłam wytrzymać, jak słyszałam takie bzdury...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) Ja przez weekend trochę się narobiłam, bo robiłam Szlachetną Paczkę, także dziś odpoczywam, bo już wczoraj mnie plecy bardzo bolały. Dziś więc leżę, siedzę i nadrabiam zaległości internetowe, bo już mam w koncu internet w nowym mieszkanku.;)

W czwartek idę jeszcze raz na usg, bo dzidzia nie chciała pokazać kręgosłupa dobrze i nie mógł doktor zrobić pomiarów;) Więc zobaczę okruszka jeszcze raz w czwartek:)

A co do świąt to musimy o tym pogadać, mam już dosyć "dojezdnych" wigilii(pół u teściów i pół u moich rodziców)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! ja już po genetycznym dzisiaj. Byłam taka zdenerwowana, że ciśnienie miałam 150/90. Niestety, płci nie widać. Dziecko ma 7,1 cm. Wszystkie kończyny i palce, nos, mózg, żołądek itp. są na miejscu. Ruchliwe bardzo. Zespołu downa na 99,99% nie ma, ale dokładniejsze badanie w 20 tygodniu ma wykazać więcej. Ogólnie ciśnienie zeszło do 115/80 na koniec wizyty.:D Termin mam przesunięty na 14 czerwca.

Co do owoców morza, to jadam niezbyt często i oczywiście nie surowe. Mniam!

Tusia84, weronikabp, Agusia2312, fler, Marcysia86, eta, onka79, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka , super nowiny! Teraz z pewnością będziesz spokojniejsza o maleństwo, jak to po takim badaniu - gdzie okazuje się to co dla nas najważniejsze, że nasze maleństwo dobrze się rozwija. :)

• Nalka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję.:) Jestem już o wiele spokojniejsza. Z tym, że brzuch mi wyszedł a schudłam znowu. Ja nie wiem jak to z tym brzuchalem i tyciem jest.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już też brzuch mam widoczny. A z tym tyciem to trzeba tez uwzględnić, że nie sam tłuszczyk się odkłada tylko wliczyć trzeba wody, łożysko, macicę, nadmiar wody , który się gromadzi w organizmie, zwiększoną ilość krwi,pełniejsze i powiększające się piersi... :)
    Samo gromadzenie się nadmiaru wody w organizmie czasami to 2 kg. Tak więc spokooojnie :)
    ps. jesteśmy usprawiedliwione naszym pięknym stanem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 15:32

• topa42 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka gratuluję :-) Ja jeszcze muszę troche poczekać genetyczne mam dopiero 19 grudnia :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Anielka, ja to rozumiem i nastawiłam się na tycie, ale zamiast tego znowu schudłam. Lekarz nie skomentował, więc może chudnięcie w 4 miesiącu jest jeszcze dopuszczalne..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka gratulacje! :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w czwartek na wizycie to moja waga nie drgnęła.. od ostatniej wizyty.. :)

Jutro idę znowu, po kontynuację zwolnienia.. pewnie nie będzie mi robił usg bo mówił, że na genetyczne to jeszcze wcześnie i że ma to na uwadze..

Modelka ja na początku zwolnienia też się okropnie nudziłam i stwierdziłam, ze chcę wrócić do pracy :) później dzieci mi się pochorowały i nie chodziły do przedszkola i szkoły to tak się rozleniwiliśmy, że jak sobie pomyślałam, że mam rano wstawać do pracy to nie wiem czy dam radę. :)

Dzisiaj na wynikach byłam i wpadłam w odwiedziny do pracy i trochę mi się tęskni jednak... i jeśli torbiel się zmniejszy to od stycznia chcę wrócić na trochę do pracy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 16:10

Modelka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ