X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina witamy :) Moja imienniczka :)

Ewcia co do bety Ci nie odpowiem, mój gin mówił aby już w tak późnym stadium ciąży bety nie robić bo można niepotrzebnie się stresować ;)

Kota gratulacje :) Same dobre wieści :)

Hankaa jej zazdroszczę że wiesz tak szybko !! No i gratulację :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 21:39

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota gratuluje :)

A teraz z innej beczki, dziewczyny co wy na to??
    http://www.youtube.com/watch?v=J8U89fDr8eY

Ja jestem za i mysle ze za rok mozemy smialo zacząć :D

p19uskjohisr6juh.png
  • ewcia2337196 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja musiałam zrobić betę aby mieć dla lekarza bo jak pisałam dowiedziałam się nie dawno o ciąży

w4sq3e3kl1ka7h8d.png
    ewcia
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Kota gratuluje :)

A teraz z innej beczki, dziewczyny co wy na to??
    http://www.youtube.com/watch?v=J8U89fDr8eY

Ja jestem za i mysle ze za rok mozemy smialo zacząć :D

Jestem za :) Moja Weronika pływa od 4 miesiąca :) teraz mamy przerwę, ale od stycznia wracamy, bo naprawdę warto. Uwielbia wodę, nurkuje nawet w wannie! W ogóle nie boi się wody, można jej spłukiwać szampon bez zakrywania buzi, wylewam jej z miseczki wodę na buzię spłukując mydło, a ona tylko otwiera buzię i nie oddycha :) To najlepsza rzecz na świecie!

AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kota gratulacje :))

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Jestem za :) Moja Weronika pływa od 4 miesiąca :) teraz mamy przerwę, ale od stycznia wracamy, bo naprawdę warto. Uwielbia wodę, nurkuje nawet w wannie! W ogóle nie boi się wody, można jej spłukiwać szampon bez zakrywania buzi, wylewam jej z miseczki wodę na buzię spłukując mydło, a ona tylko otwiera buzię i nie oddycha :) To najlepsza rzecz na świecie!

Bardzo fajna sprawa, zamierzam sprobować :)

ivv lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz moje wiadomości :)

Miesiąc temu miałam lekko obniżone TSH, ale wczoraj powtórzyłam badania (TSH i jakieś inne, z tym powiązane) i wszystko w normie :) Byłam też na USG tarczycy i żadnych zmian nie ma :) Czyli należę do tych nielicznych kobiet, którym się TSH obniża poniżej normy w I trymestrze, a potem wraca do normy :)

weronikabp, Paula222, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jak miło czytać same dobre wiadomości:) Wszystkie dzieciaczki zdrowe, dobrze się rozwijają i mamusie też same dobre wyniki. Oby tak do rozwiązania zostało:) Z pewnością tak będzie:)
    Teraz pewnie stopniowo zaczniemy pisać o tym, kto urodzi chłopczyka a kto dziewczynkę:)

weronikabp, AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Jak miło czytać same dobre wiadomości:) Wszystkie dzieciaczki zdrowe, dobrze się rozwijają i mamusie też same dobre wyniki. Oby tak do rozwiązania zostało:) Z pewnością tak będzie:)
    Teraz pewnie stopniowo zaczniemy pisać o tym, kto urodzi chłopczyka a kto dziewczynkę:)

U mnie mówią wszyscy jak jeden maz ze chłopak będzie, ze się nie zmieniam tylko brzusio rośnie powolutku... Ja w glebi duszy mialam nadzieje ze baba bedzie, ale jak tak mowia ciagle o chlopcu to nawet przyzwyczaiłam się do tej myśli :-) Lekarz przesunął mi wizytę z jutra na pojutrze wrrr=/. Dzień dłużej wyczekiwania - niepewności,i do tego wieczorem, ale cóż jak chce się pokazać maleństwo Tatusiowi to trzeba wytrzymać .

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej judi, mam nadzieje ze 19 tego sie dowiem na przedświątecznym usg ;-))) u mnie tez dobre wyniki , hemoglobina juz ok tylko hematokryt minimalnie obniżony, nie wiem co to zapytam w czwartek lekarza.

• sunset Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wizytę 19 - weronika mam nadzieję, że dowiemy się obie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam wizytę dziś więc trzymajcie kciuki :) Ja bym chciała chłopaka ale co jest to jest i tak Kocham <3 :)
    Ale mam stres :D

Mąż idzie ze mną, już 2- gi raz ;)

Modelka super wieści :)

Modelka, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ze bedzie chlopak ale z dziewczynki tez bede sie cieszyc jak szalona :) juz chce wiedziec i kupowac ubranka :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset super!! :)

• sunset Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - a o której masz wizytę?

c55fflw1uez1iz08.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak długo do Was nie zaglądałam, widzę że trochę nas będzie gościło w czerwcu na porodówkach :) Moje dziecko ma się dobrze, USG genetyczne wyszło prawidłowe. Niestety mam zaawansowaną kamicę żółciową, co rusz jadę na SOR na kroplówkę i zastrzyk, niewiem jak to dalej będzie ale jestem dobrej myśli.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota super że wszystko dobrze:) Jak ja wam zazdroszcze że wy już po genetycznym, ja sie dopiero zaczynam stresować ;)

Nam to obojętnie czy chłopka czy dziewczynka bo to nasze 1 dziecko :) Byleby było zdrowe:)

A no dziewczyny ja mam na wątrobie naczyniaka 9mm, nie zagraza on dzidzi ani nic, tylko koło 20tc bede musiała isc na usg brzucha skontrolowac jak sie zachowuje bo czasem moze rosnac przez hormony ciązowe. Zobaczymy.

16ud9n7368slbx61.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Kota Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja szlam na pewniaka na to badanie. NIe stresowalam sie nim bo wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Samo badanie jest super. Dokladnie widac maluszka, on sobie fika a lekarz wszystko opisuje. Nie denerwuj sie :)

Oczywiscie, ze gdzies z tylu glowy zawsze jest mysl a co jesli bedzie chore. Pozniej stwierdzilam, ze i tak z tym nic nie zrobie wiec zaczne sie stresowac dopiero po badaniu jezeli by cos wyszlo nie tak.

Agusia2312, AISAK lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Weronika - a o której masz wizytę?
    sunset o 16 :))a ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina trzyma kciuki za te twoje kamienie zólciowe oby wszystko bylo dobrze!!

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ