X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler gratuluje! Trzymajcie się tam ciepło i czekamy na zdjęcie Zuzi :)

Natalia lataj tam z tym cewnikiem, ale uważaj żebyś się za bardzo nie zmęczyła, bo przecież trzeba jeszcze pomóc Frankowi wyjść na ten świat :)

Ja się obudziłam przed 6 bo ktoś wiercił i nie mogłam spać :/
    Ale na szczęście później udało mi się jeszcze trochę zdrzemnąć, i dopiero wstałam :)

Powodzenia wszystkim na wizytach. Ja jem śniadanie i się zaraz biorę za pranie, sprzątanie, spacer... trzeba pomóc Synkowi się zdecydować wyjść :)

Limerikowo, Modelka, fler lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja się obudziłam przed 6 bo ktoś wiercił i nie mogłam spać :/

nie ma to jak myślący sąsiedzi... :/

Limerikowo, Niesforna lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry
    U mnie z newsow to dzis nad ranem o 4 odpadl czop )
    obudzily mnie harcujace koty wlasciwie albo bily sie albo robily male miauczki :--))
    Poczulam mokro, do laz na siusiu kurs i voila, no ale potem do 6 nie moglam spac z natloku mysli
    takze do 8.30 odespalam ta przerwe, na czopa w srodku nocy to zrobilam sie glodna i szklanka mleka uratowala sytuacje
    ide na szopy pracowac nad dalsza akcja, tym razem skurczowa
    potem male sprzatansko, moze mnie wywolywansko omnine jakims cudownym cudem jutro
    co sie czl w tej caizy napracuje to jego :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 10:51

Niesforna, Evelineq, czekajajaca, Paulina1986, weronikabp, Galanea, Ala29, vikus001, Tusia84 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler- gratuluję i życzę Wam zdrówka :) Czekam też na fotkę Zuzi jak będziesz miała możliwość dodać ;)

NataliaK – życzę szybkiej akcji balonikowej i dobrego porodu , powodzenia :)

Tusiu ,Muszko, IVV – super że macie już ciążę donoszoną <3

Agusia - nie stresuj się tylko tym co te baby gadają, pokarm jeszcze przyjdzie , cierpliwie przystawiaj synka i odciągaj w wolnej chwili , będzie dobrze , trzymam kciuki :)

Alexast – trzymam kciuki za wyniki wymazu, i spokojne zeznania bez stresu … Cieszę się też że już lepiej się czujesz psychicznie- Oluś super waży :)

Evas- powodzenia na wizycie i czekam na same dobre wieści …

AISAK – ja sobie zapodałam naleśniki z serem i do tego truskawki, ale jak czytam o parówkach i bułeczkach czosnkowych to już mnie skręca w brzuchu :D narobiłaś mi smaka… A Hanki się ustawiają w kolejce już hehe
    Kota – niezły schiz faktycznie, ale nie zazdroszczę , musiałaś się zestresować nieźle…

IVV- rozwaliłaś mnie tym szyciem… kolejna artystka :D

Limerikowo – myślę że jak u Ciebie czop dopiero raczył odpaść, to będzie to zapowiedzią szybkiego porodu , trzymam kciuki żeby akcja się rozkręciła ;)

Czekajająca – co tam u Ciebie ?

Mucha, ivv, Limerikowo, Tusia84, alexast, evas, fler lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler, gratulacje :)

Ja po porannym usg, z Młodym wszystko okej, waży już 3600!!!!!!!! Głową w dół cały czas wisi, więc przygotowany do porodu :)

Za to na mnie przed chwilą się jakaś starsza baba wydarla w autobusie, bo kasowalam bilety, autobus ruszył i się zachwialam i tak naprawdę delikatnie o nią oparlam..

czekajajaca, Limerikowo, Ala29, Niesforna, Mucha, vikus001, weronikabp, sunset, fler lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka - kawał chłopa z tego twojego synka :) cieszę się że wszystko w porządku, a na temat starej upierdliwej baby to się nie wypowiem, bo szkoda słów...

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka to tylko o niej świadczy... Co za ludzie :/

Evelineq żadna ze mnie artystka, po prostu miałam "zachciankę" w grudniu w postaci maszyny i teraz się bawię :)

Modelka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:

Evelineq żadna ze mnie artystka, po prostu miałam "zachciankę" w grudniu w postaci maszyny i teraz się bawię :)

Skromna jesteś i tyle, ja jak miałam zachciankę na maszynę, to się okazało że nawet jej nie umiem przygotować do pracy :D jak pomogła mi mama i w koncu przystąpiłam do szycia, to się okazało ze jednak lepiej mi idzie ręcznie :D hehe...

ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, zapomniałam napisać, że termin z usg to 11 czerwca, a łożysko stopień dojrzałości IIIA, cokolwiek to oznacza...

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie cisza... bez zmian. Mam nadzieję, że to cisza przed burzą :)
    Nawet malutkiego skurcza nie mam :/ Co prawda termin za 2 dni, ale wątpię, że coś ruszy. W weekend wybiorę się na pieszą wycieczkę, to może coś przyspieszy. Z rodziny wydzwaniają pytać czy już coś się dzieje. Ja tak bardzo bym chciała, żeby już się coś zaczęło dziać, ale Marcelina to uparty łobuziak i jeszcze nie chce wyjść z mamy brzucha :)
    Jutro jadę na ktg, to zobaczę czy są jakieś postępy.

Evelineq, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- halo, halo.:P Ten olej to miał na celu skłonienie mojego zmęczonego męża do działania, więc się sprawdził. A, że działania męża się nie sprawdziły to cóż...:P

Evelineq, Limerikowo, Galanea, Tusia84, Mucha, Paulina1986, weronikabp, evas, sunset lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Tusia- halo, halo.:P Ten olej to miał na celu skłonienie mojego zmęczonego męża do działania, więc się sprawdził. A, że działania męża się nie sprawdziły to cóż...:P

Nutka, ja myślę że trzeba zastosować kokosową serię :D i wtedy podziała ;P

Limerikowo, nutka lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Aldiku same seniory buszuja od rana, no moje tescie tez poszli na shopping, ale maja zawsze extra, bo nada wniesc na 4p (blok bez windy)a przeprowadzic sie nizej bie chca, nie rozumiem tym bardziej ze tesc ma juz klopoty z kolanami, ale niewazne ich sprawa
    mnie jak zapraszali po porodzie to od razu powiedzialam, ze mi za wysoko z wozkiem na 4 a piwnicy by zostawic wózio nie maja..
    no ale historyjka, bo jak u Modelki baba sie pchala w autobusie tak przede mna dziad sie wepchnal nie inaczej w kolejke, a pani kasierka dala mi priortyet, a ja mowie ze mi sie nei spieszy, ale bardzo dziekuje, no i przed tym dziadem kasa sie zaciela ha ha ha dobrze mu tak!!, oczywiscie slepy big brzucha nie widzial niby a mialam pare rzeczy ma krzyz ;--))
    dzieki dziewczyny pocieszylyscie mnie na szybszy porod byc moze, czopa odchodzenia ciag dalszy
    w sumie na tak powazna sprawe jak dziecko w łonie to spodziewalam sie jakiejs solidniejszej konstrukcji zatyczki, no ale czl tak delikatnie jest zbudowany raczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:04

czekajajaca, Ala29, Modelka, Evelineq, Paulina1986, vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcóweczki gratuluję maluszków już urodzonych :-)

Myślałam ze jakieś zdjęcia już tu znajdę a tu nic :-P :-(
    Wrzucacie je gdzieś indziej czy jak ??? :-)

Czy któraś z was kochane rodziła albo będzie rodzić w szpitalu Bonifratów w Katowicach :-)

pozdrawiam :-)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila oczywiscie, ze sa tu fotki maluszkow ale we wczesniejszych postach nada czasem szukac, co ktora urodzi to jak ma chwilke to wrzuca sweet sweet focie
    kazda swiezoupieczona Mama chwali sie swoim Skarbem jak najbardziej ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:29

MILA, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Skromna jesteś i tyle, ja jak miałam zachciankę na maszynę, to się okazało że nawet jej nie umiem przygotować do pracy :D jak pomogła mi mama i w koncu przystąpiłam do szycia, to się okazało ze jednak lepiej mi idzie ręcznie :D hehe...

Jak kiedyś zaczęłam przyszywać guziki to mój mąż spojrzał się na mnie z politowaniem i powiedział tylko "daj" :) Także zdolności w tym kierunku nie mam, ale zaczęłam od przeczytania kilkakrotnie instrukcji obsługi, połamania kilku igieł i naciągania non stop nitki, bo ciągle mi się urywała :P Ale jako tako idzie, z miesiąc temu uszyłam nawet prześcieradło z gumką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:36

Galanea, Evelineq, vikus001 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle zastanawiam się jak ja się spakowałam do szpitala dwa lata temu :/ Miałam mniejszą torbę i wszystko weszło, a teraz brakuje mi 1/3 rzeczy, a w torbie już nie ma miejsca...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ja po porannym usg, z Młodym wszystko okej, waży już 3600!!!!!!!! Głową w dół cały czas wisi, więc przygotowany do porodu :)
    Jaki duży chłopak! :)
    Mój w 36+6 ważył 3200 i się bałam że jakiś grubasek wyjdzie, ale widzę, że nie tylko u mnie tak :)
    Modelka wrote:
    Aaa, zapomniałam napisać, że termin z usg to 11 czerwca, a łożysko stopień dojrzałości IIIA, cokolwiek to oznacza...
    Chyba są 4 stopnie dojrzałości łożyska... U mnie tydzień temu był II stopień.
    Im większy stopień, to znaczy że łożysko się starzeje i jest mniej wydajne. Ale około 4 tygodni przed porodem III stopień to jest norma - tak przynajmniej mówił mi mój gin.

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane dwie małe - jedną dla Marceliny, jedną dla mnie.
    Choć powiem szczerze, że już woda i biszkopty musiałam spakować do reklamówki, bo nie zmieściłam :)

ivv lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    a tak w ogóle zastanawiam się jak ja się spakowałam do szpitala dwa lata temu :/ Miałam mniejszą torbę i wszystko weszło, a teraz brakuje mi 1/3 rzeczy, a w torbie już nie ma miejsca...
    Ja dlatego się spakowałam w średnią walizkę dla małego + jakieś moje drobne rzeczy i torbę dla siebie :)
    Mąż stwierdził, że się spakowałam jakbym na miesięczne wakacje gdzieś jechała :D

ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ