X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aisak :-)

Fler tak wogole to gratulacje od mnie i Nalki.
    Dziś trochę gorszy dzień mam jakoś się skupić nie mogę. Myślami juz jestem w przyszłym tygodniu jak będę musiała się do szpitala zgłosić...

Limerikowo lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała ważyła 37+5d 3200 to w terminie jak sie ur to ok 3500 wazyc powinno.

Pocieszyla mnie kolezanka, ktora w czwartek byla u gin i nic nie zapowiadalo sie na porod, a w poniedzialek urodzila ( 5 dni przed terminem).
    Takze kto wie- kiedy przyjdzie na nas pora:)

Balonik dobrze ze wszystko dobrze z dzieciaczkiem :)

u was tez trzeba brac do pielegnacji pepuszka rzeczy do szpitala?

balonik, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea mam swój Medela mini electronic i póki co zadowolona jestem :) Mały poręczny, dobrze odciąga ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98078d701bc8.jpg
    Proszę ;)

AISAK, excella, sunset, Galanea, ivv, Paulina1986, NataliaK, czekajajaca, Niesforna, Tusia84, Camilia, Limerikowo, Mucha, alexast, Evelineq, evas, perełeczka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula jeszcze, jeszcze, jeszcze!!! :):) cud, miód i orzeszki:)

Paula222 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, cudowny Maluszek !!!

Paula222 lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Galanea mam swój Medela mini electronic i póki co zadowolona jestem :) Mały poręczny, dobrze odciąga ;)

Proszę ;)

O Jezu, jakie cudo!!!!!!! Prześliczny :]

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, odpisałam Ci na priv :).

Dziewczyny, które mają już przy sobie swoje maleństwa, albo mamy z doświadczeniem-czy Wasze dzieci mają/miały taki czas, że wisiałyby non stop na cycu? mam wrażenie, że Artur w ogóle nie ma dość.Przy piersi zawsze momentalnie się wycisza, choćby nie wiem co mu się wcześniej działo, zasypia, jest spokojny, no, ale...ile można? Dziś od rana prawie nie spał, bo ciągle chce do cycka.Gdy go odkładam robi się niespokojny.Już nawet spróbowałam smoka, choć byłam przeciwna, ale muszę ogarnąć trochę w domu.Ssie go trochę, a potem znowu płacze do piersi.Mleko ciągle mam, je go tyle, że mam już wrażenie, że on nie daje rady go przerabiać.
    W szpitalu mówili: przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać, dziecko ma jeść i rosnąć, ale czy można z tym przesadzić?

Mucha lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja nie mam doswiadczenia, ale moge pow. co nam mowili na szkole rodzenia. Dziecko przy cycku ma sie najesc jezeli widzimy, ze robi sobie z piersi smoczek i sie przy niej uspokaja czy zasypia to mamy odstawic i nie przyzwyczajac go do tego. Inaczej maluszek sie przyzwyczai do tego i bedzie nam duzo ciezej funkcjonowac z maluchem przy piersi non stop.

Oczywiscie zobcze jak to wyglada w praktyce troszke pozniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:41

czekajajaca, Modelka lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tez tak miałam, było kilka takich dni ze Hania nie odchodziła od cycka, ale to normalne. Lekarze natomiast mówią o takiej zasadzie, 3 dzień, 3 tydzień i 3 rok to są okresy przełomowe. U mnie akurat trafiło w ten 3 tydzień ze wiecznie miała mało :-)

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - śliczny jest :) odciągasz sobie pokarm przed karmieniem? zawsze? czy jak masz nawał?

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Proszę ;)

Paula, śliczny :) A tak zrobiłaś zdjęcie, że Twoje palce wyglądają jak jego uszka i wyszedł mały elf :)

Galanea, ivv lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Mucha, odpisałam Ci na priv :).

Dziewczyny, które mają już przy sobie swoje maleństwa, albo mamy z doświadczeniem-czy Wasze dzieci mają/miały taki czas, że wisiałyby non stop na cycu? mam wrażenie, że Artur w ogóle nie ma dość.Przy piersi zawsze momentalnie się wycisza, choćby nie wiem co mu się wcześniej działo, zasypia, jest spokojny, no, ale...ile można? Dziś od rana prawie nie spał, bo ciągle chce do cycka.Gdy go odkładam robi się niespokojny.Już nawet spróbowałam smoka, choć byłam przeciwna, ale muszę ogarnąć trochę w domu.Ssie go trochę, a potem znowu płacze do piersi.Mleko ciągle mam, je go tyle, że mam już wrażenie, że on nie daje rady go przerabiać.
    W szpitalu mówili: przystawiać, przystawiać i jeszcze raz przystawiać, dziecko ma jeść i rosnąć, ale czy można z tym przesadzić?

Polecam: http://www.empik.com/najszczesliwsze-niemowle-w-okolicy-karp-harvey,p1059125883,ksiazka-p

http://www.youtube.com/watch?v=eK4O9N3DjJM

Osoby, które to stosują twierdzą, że działa ;) Maluszek tęskni za Twoją macicą :D

Modelka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas jak tam po wizycie?

evas lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, poszłam do apteki w bluzie z mordką kota na brzuchu, a pani za ladą zrobiła wielkie oczy i w krzyk: "O Jezu, ale świetne! Jaki idealny brzuch!" ;) Hehe, miłe to było, bo w kolejkach nikt go nie zauważa ;)

Mucha, weronikabp, balonik, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o 13.57 przez cc. Ignacy się pospieszył i zafundował mi skurcze aż do 4 cm rozwarcia. waży 4040 kg i mierzy 58 cm. :)

Galanea, balonik, Mucha, weronikabp, misia_k1, Limerikowo, excella, kambel, Tusia84, RewolucjaSięDzieje, Kota, vikus001, alexast, NataliaK, AISAK, sunset, Duchess, Martynika, czekajajaca, Niesforna, MagdaO, Paula222, ivv, Evelineq, evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dziekuje Ci baaaardzo :) ja rowniez odpisalam.

Jakos do mnie nie dociera caly czas ze to juz niedlugo...pewnie maksymalnie 4 tygodnie i bede tulila moja mala Maje :)

Madamama gratulacje serdeczne z calego serduszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 17:57

Galanea, balonik, madamama, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:
    Dziewczyny urodziłam dzisiaj o 13.57 przez cc. Ignacy się pospieszył i zafundował mi skurcze aż do 4 cm rozwarcia. waży 4040 kg i mierzy 58 cm. :)

GRATULACJE!!! :) Duży chłopczyk.

madamama lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:

Kochana gratulacje, ale duży Ignaś, wszystko dobrze? czekamy na zdjęcie :) rośnijcie zdrowo!

• balonik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madamama wrote:

gratuluję!!! Odpoczywajcie i szybciutko wracajcie do domu :)

x76lklh.png
  • madamama Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko super, chociaż noc mnie czeka osobno na pooperacyjnej, bo nie ma miejsc. ale już karmiłam! Dziękuję za Wasze wsparcie Kochane!

Galanea, weronikabp, Limerikowo, NataliaK, ivv, evas lubią tę wiadomość

sjr9qqa.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ