X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler - serdeczne gratulacje! :) Czekamy na zdjęcia maleństwa.

Natalia - powodzenia z balonikiem, oby zadziałał szybko :)

Gratuluję donoszonych ciąż. Teraz już tylko czekamy na akcję ;)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 12:49

balonik, nick nieaktualny, vikus001, evas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W torbie mam popakowane rzeczy w 4 reklamówkach
    1/do porodu
    2/po porodzie
    3/dla dziecka
    4/dla męża
    +woda, której jeszcze nie przygotowałam

Pamiętam jak na gwałt szukałam rzeczy na salę porodową, bo miałam wszystko razem - teraz mam już tak zapakowane, że łapię i idę :) Ale tych rzeczy jest za dużo!! Muszę to jeszcze raz przemyśleć :)

Modelka, nick nieaktualny, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv, a co pakowałaś dla męża? Bo ja nie pomyślałam o tym.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klapki, koszulkę na zmianę, krótkie spodenki - i tak 2 lata temu dostał zielony fartuch (za 40 zł :D), ale jakby miał go założyć na jeansy to by mu się d... zagotowała :) Jedzenia nie biorę, bo u nas (w razie cc) i tak nie pozwalają jeść, a mój mąż "nie będzie jadł, jeśli ja nie mogę" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 13:06

Galanea, Evelineq, nick nieaktualny, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam z ktg, oczywiscie skurczy tyle co nic, raptem 3 przy czym najmocniejszy na 30% :( kolejne ktg 16tego o ile nic sie nie bedzie dzialo do tego czasu.

Reszta ok.

Modelka to juz spory maluch :)

Natalia biegaj biegaj ;)

Galanea, Modelka, nick nieaktualny, evas lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IVV twój mąż jest rozbrajający :D hahaha, mój jakby mógł to pewnie by pizze zamówił na porodówkę :D

ivv lubi tę wiadomość

• Kota Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowana mala torbe do porodu taka jak na silownie i tam mam rzeczy dla siebie, malej i meza plus wode i napoj izotoniczny. Jedzenia nie pakuje bo w szpitalu gdzie chce rodzic nie mozna jesc :( ewentualnie kanapki na po porodzie dopakuje.

I walizke taka mala jak podreczny bagaz do samolotu gdzie mam zapakowane juz rzeczy na po porodzie dla siebie i dla malej. Jak mi czegos zabraknie to maz dowiezie albo kupi w aptece w szpitalu wiec nie lapie stresa, ze czegos brakuje.

Limerikowo lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie własnie przepakowałam do jednej średniej torby na kółkach. I tam mam wszystko- najwięcej zajmują pampersiaki miejsca. Wody mam 2 małe z dziubkami.
    Mam spakowane tylko oddzielnie w woreczku rzeczy dla Hani zaraz po urodzeniu: komplecik ubranek z jednym pampersem i pieluchą tetrową.
    Może w czwartek dane mi bedzie pojsc na szkole rodzenia i tam sie dowiem czy tatus musi miec ubranko drugie.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegam tzn nie biegam :D takie cholerne skurcze mnie wziely pol godziny po zalozeniu tego cewnika ze po prostu sobie tuptalam z nogi na nogi i musialam sie zatrzymywac na skurcz,tak bolalo. Dalej sobie chodze,ale teraz przerwa bo sie troche zmeczylam :P :D dodatkowo z tego cewnika zaczela sie lac krew,w pewnym momencie zrobilo mi sie mokro i myslalam ze to wody,a sie okazalo ze jednak krew :P
    Ja do szpitala mam 2 torby jedna mala na ramie i drugana kółkach,ale juz zaluje ze nie popakowalam tego w sposob taki jak Ivv, cóz-bedzie hardcore ;-)

vikus001, nick nieaktualny, ivv, Galanea, Kota, Paulina1986, Limerikowo, evas, Tusia84, Mucha, Niesforna lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale tę krew to pokazałaś lekarzowi albo położnej, prawda? Bo ja nie wiem, czy to tak powinno być...

I tak, mój Młody to kawał chłopa, ale też przydługi, bo nóżki i rączki to jak w 40 tygodniu wyszły ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już po, wszystko dobrze, wszystko ready, tylko dobra wola mojej córki jeszcze jest potrzebna :)

Ja też spakowałam Męzowi koszulki, klapki, spodenki.

Ciekawe jak postępy o Monalisy i Natalii..? :)

Słuchajcie to co dziś się działo na Żelaznej...wow, w takich momentach powinni kręcić serial "porody" bylo około 20 kobiet na IP, z czego kilka do porodu, jedna zaczęła rodzić na łóżku na IP, druga stała na środku w kałuży swoich wód, musiała czekać na miejsce na sali IP, bo tam trwał poród, krzyki niesamowite, mój Mąż najpierw zbladł, a potem mówi: no to już wiem o co w tym chodzi, będzie dobrze :) damy radę :)

cieszę się, że przeszedł taki test. :)

vikus001, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ivv, Galanea, Paulina1986, Limerikowo, evas, Tusia84, Mucha, AISAK, Niesforna, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, ale tę krew to pokazałaś lekarzowi albo położnej, prawda? Bo ja nie wiem, czy to tak powinno być...

I tak, mój Młody to kawał chłopa, ale też przydługi, bo nóżki i rączki to jak w 40 tygodniu wyszły ;)

Pewnie ze pokazalam :-) od razu mnie na to uczulili. Tak wyglada mechaniczne rozwieranie szyjki niestety. Oczywiscie nie u kazdego,niektorzy nie reaguja w ten sposob. Podbili strzykawke zeby mialo gdzie sciekac i nie krepowac w zaden sposob moich ruchow ani nie brudzic ubrania :P

vikus001, Limerikowo, nick nieaktualny, AISAK, Modelka lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie dziewczyny może czemu fler do szpitala trafiła? Ze względu na cukrzycę?

c55fflw1uez1iz08.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    A pamiętacie dziewczyny może czemu fler do szpitala trafiła? Ze względu na cukrzycę?

Przesyłam kawałek daaawnego posta Fler.

"Hej dziewczyny przepraszam ze sie nie oddzywalam ale od tygodnia jestem w szpitalu i nie mialam dostepu do neta dopiero dzis maz dostarczyl mi tablet.

Trafilam do szpitala w Krakowie na Kopernika po tym jak nie czulam ruchow dziecka okazalo sie ze cos nam wyszlo nie tak na ktg i zatrzymali mnie w szpitalu. Po dokladniejszym badaniu okazalo sie ze Zuzia nie przybiera na wadze od 2 tygodni, mam malo wod plodowych, w ktg pojawiaja sie deceleracje i nie jest za ciekawie. Teraz mam 3 razy dziennie ktg, mam odpoczywac zeby za bardzo nie zmeczyc dziecka. Jak na razie skurczy brak ale lekarze maja nadzieje ze bede mogla rodzic normalnie bo z moim sercem i cukrzyca bylo by to lepsze rozwiazanie."

Galanea, sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pisala ze na ktg skakalo dziecku tentno...tak mi sie wydaje.

Aisak dokladnie odpowiedziala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 15:04

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja po USG i mały waży 3300 to w sumie nie taki mały:)
    Jak tak czytam o waszych balonikach to stwierdzam, że dziwny nick sobie dobrałam :)) ale przynajmniej dopasowany do obecnych tematów.

Życzę szybkich porodów wszystkim właśnie rodzącym i tym za chwilę rodzącym :) Niech baloniki jeśli będą potrzebne wam pomogą ...

alexast, nick nieaktualny, AISAK, Mucha, Galanea, Modelka, Duchess, nick nieaktualny, ivv, nick nieaktualny, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik, hehe nick dobry, ale życzę, żeby nie był Ci potrzebny balonik ;)

To niezłą Kluseczkę nosisz. Obstawiam, że moja podobnie teraz może ważyć. Czy nasza pani dr coś wspominała o przewidywanej wadze dziecka przy porodzie?

balonik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fler gratulacje ! Mi też chcieli robić cesarkę przez kiepskie ktg, super że już dzieciątko z Wami :)

U nas spokojnie, wiecie, miałam mały kryzys bo piersi mi tak spuchły że Franuś nie mógł chwycić piersi... No i wyczytałam że warto przed karmieniem podciągnąć laktatorem - i pomogło :D Całe życie człowiek się uczy :D

Galanea, balonik, sunset, nick nieaktualny, alexast, evas lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • balonik Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówiła.
    Ja mam nadzieje, że jak będę rodzić to nie będzie ważył więcej niż 3500 ale to są moje marzenia :)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam u siebie taką nadzieję ;)

Paula, jak będziesz miała czas, to wrzuć więcej fotek Małego :) A laktator miałaś już swój czy w szpitalu doradzili Ci jaki kupić?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ