X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tej 2 myslałam jest w smyku u nas za 80zł nie miał synek zadnych bajerów swiatełek i nie wiem czy te bzdety sie sprawdzaja

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki popłakałam się ze śmiechu czytając Was :D naprawdę coś ta końcówka ciąży robi w naszych głowach. Może to taka reakcja na stres?

Ja nie mam w domu oleju kokosowego :( i tak się zastanawiam czy migdałowy by się nadawał :D no ale to dopiero wtedy jak mojemu S. przejdzie foch

vikus001, Tusia84, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie kazda zabawka fajna dla maluszka jest byle była

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki bzyk itak jeszcze nie patrzy na swiatełka i bajery bo słabo widzi bardziej słucha

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    o tej 2 myslałam jest w smyku u nas za 80zł nie miał synek zadnych bajerów swiatełek i nie wiem czy te bzdety sie sprawdzaja
    Moi starsi synowie mieli taką zwykłą, nakręcaną. A ta urzekła mnie melodią, przepięknie gra, na szczęście można wyłączyć w niej światełko i nawet nie musi się obracać. Ja mam zamiar używać na początku tylko do odtwarzania muzyki.

Limerikowo lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO - serdeczne gratulacje od Nalki niniejszym przekazuje :-)

MagdaO lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajna znalazłam własnie taką podobną juz napisałam do babeczki z zapytaniem bo miała słaby opis

• AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, Agusia jak tam kolejne godzinki spędzone ze swoimi maluszkami? Jak wasze samopoczucie?

vikus001 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Monalisa? Nic więcej nie napisała, a nie chcę jej zaczepiać o tak późnej porze. Może do rana się odezwie.

No i jak sytuacja u Maggdy, może lekarzom udało się zatrzymać akcję. Zuzia mogłaby jeszcze troszkę posiedzieć u mamy w brzuszku.

Galanea, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z późnego spaceru, ale muszę przyznać, że bardziej się dotleniłam czytając posty nt oleju kokosowego :D:D Widzę, że dzisiaj będą orientalne doznania :D
    Dobrej nocy Kobietki :)

AISAK, balonik, evas, vikus001, weronikabp, Mucha, Limerikowo, ivv lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spac dobranoc wszystkim.

evas, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/10,88991,16078887,Polozni___mezczyzni_w_kobiecym_zawodzie___Wspieramy.html#CukVid

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza pierwsza noc w domu :).Skończyliśmy się karmić, tatuś śpi, a Arturek coś nie może zasnąć, leży sobie i mruczy :).Ale jestem szczęśliwa.

Mucha, pamiętam o Tobie, jutro postaram się odpisać na wiadomość, opisując swój pobyt na Karowej.

W płynie mózgowo-rdzeniowym nie wykryto dna wirusa, dlatego nas wypuścili.Ale jest w moczu, dlatego czeka nas jeszcze jednodniowa hospitalizacja w centrum zdrowia dziecka w lipcu, w czasie której zrobią Arturowi m.in.rezonans, żeby wszystko sprawdzić, ale nie wygląda na to, aby działo się coś niepokojącego :).

Trzymam kciuki za wszystkie rozpakowane, rozpakowujące się i oczekujące na rozpakowanie mamy :).

Do dziewczyn, które czeka wywoływanie-nie nastawiajcie się źle.To, co mamy w głowie to już połowa sukcesu.Ja sobie wmówiłam, że oxy podziała na mnie dobrze, zareaguję na nią i tak też się stało.A nie było przy tym jakiejś masakry.Trzeba wyluzować :).Powodzenia!

A na dobranoc nocna przygoda-budzę się wczoraj w nocy i drżę z zimna.Zastanawiam się co jest, przecież w sali ukrop. Patrzę i oczom nie wierzę, koszulka mokra od szyi do pępka.Produkcja mleka przyspieszyła ;).

weronikabp, Niesforna, alexast, sunset, karolina1990, Tusia84, Modelka, NataliaK, Mucha, vikus001, czekajajaca, Duchess, evas, nutka, Limerikowo, ivv, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- dokladnie tak staram sie myslec- ze zadziala, pojdzie sprawnie. Tym bardziej ze juz raz dzialalo dobrze to czemu teraz mialoby byc inaczej. Skoro i tak mnie to czeka to musze sie nastawic pozytywnie. Bo jak zaczne myslec ze cos pojdzie nie tak to chyba tam zemdleje :)

weronikabp, alexast, vikus001, NataliaK, czekajajaca, Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HURA!!! JUPI!!!
    I ja donosiłam do upragnionego i długo wyczekiwanego 37 tyg. skończonego :D

Od dziś mogę zacząć działać ;)

Tylko zastanawia mnie jedno jak oni potraktują mnie w szpitalu.. Na początku chodziłam do lekarza na nfz i on w karcie ciąży obliczył mi termin na 23 czerwca (czyli od 2 dni już ciąża donoszona) później przeniosłam się do mojego lekarza prywatnego i tam już zostałam do końca tylko nie wiem czemu on mi wpisał datę 27 czerwca.. a z miesiączki dokładnie mam termin na 25 czerwca. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 07:05

weronikabp, NataliaK, sunset, Mucha, alexast, vikus001, czekajajaca, Duchess, evas, nutka, Limerikowo, ivv, Martynika, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu gratulacje :-)) w szpitalach biorą pod uwagę termin z OM z tego co wiem.

Natalia kciuki dzis za Ciebie, poszalej troche z tym cewniczkiem :-))

Monalisa odezwij sie !

To była ciężka noc, nie mogłam spac. No nic trzeba wstawać, dzis wizyta i KTG.
    Dobrego dnia Kokosanki ;-)) hehe

Tusia84, NataliaK, Mucha, vikus001, Duchess, evas, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczkiii ;-))

Tusia,dokladnie Weronika ma racje,w szpitalu biora pod uwage termin z OM.

Martynika,dokladnie tak zaczelam myslec,ale dopiero od wczoraj ;-))

Trzymajcie kciuki za mnie i balonik ktory niebawem mi wsadza :P :D dobrze,ze ladna pogoda to bede latala w szpitalu i poza nim. Uklucie strachu jakies mam,ale to takie bardziej jako strach przed nieznanym,na reszte jestem pozytywnie nastawiona.

Milego dnia, w miare mozliwosci dam Wam znac co i jak,ale ja tu naprawde mam zamiar strzelac maratony,a tablet w reku i telefon beda mi przeszkadzaly, hahaha prawdziwy wyczynowiec ze mnie ;-))

weronikabp, alexast, Mucha, Tusia84, czekajajaca, Duchess, evas, ivv, Niesforna, Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ale jaja :-) na samą końcówkę :-) uśmiałam się nieźle :-)

A tak zmieniając nieco temat.
    Pamiętam ze kiedyś któraś z Was znalazła krem przeciwsłoneczny od pierwszego dnia, proszę przypomnijcie mi co to było, bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę a wypadałoby się w taki zaopatrzyć.

Ja kupiłam krem Ziaji, od pierwszych dni.

sunset lubi tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nasza kochana Zuzia jest z nami od 1 czerwca od godziny 9:10 ma 52 cm i 2760 g urodzila sie przez cesarskie ciecie i jest najpiekniejszym dzieckiem na swiece - przynajmniej dla nas.

Jak wiecie bylam w szpitalu od jakiegos czasu i wydawalo mi sie ze zajmuje luzko bardziej potrebujacej przyszlej mamie tak teraz dziekuje bogu ze bylo tu dla mnie miejsce.
    W piatek wieczorem na zapisie wyszly mi deceleracje, ale pani doktor najaca dyzur stwierdzila ze nie jest najgorzej i poczekamy zobaczymy. Nastepnego dnia zapisy poranny i polodniowy dobe a w wieczornym wyszly spadki 75 i wzrosty 183 tetna w zwiazku z czym r powtorzyc badanie za 2 godziny i niestety znowu to samo. Lekarz zadecydowal ze przenosza nas na porodowke i tam mialam podpiete ktg caly czas na szczescie wszystko sie unormowalo i o 8 rano podpieto mi oksytocyne aby wywolac porod niestet po 20 minutach znowu pojawily sie spadki tetna u Zuzi i lekarz stwierdzil ze nie ma na co czekac i proponuje cc dla bezpieczenstwa dziecka. 8:40 bylam juz na sali porodowej. O 9 zaczela sie cesarka, 10 po byla z nami Zuzia, 9:40 bylam na sali intensywnej opieki po 8 godzinach wstalam i chodzilam po 24 wypuscili mnie na sale dla matek z dziecmi i od tej pory nie rozstaje sie z coreczka.

Przepraszam za bledy ale pisze z telefonu.

Znikam bo ksiezniczka sie dopomina uwagi mamy.

Pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego.

weronikabp, Mucha, Tusia84, NataliaK, vikus001, excella, balonik, czekajajaca, Duchess, evas, alexast, nutka, AISAK, Karola:), ivv, Judi2014, Limerikowo, sunset, Niesforna, Evelineq, Agusia2312, Modelka, Martynika, Paulina1986, Galanea, MILA, Paula222 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Maja donoszona :)))))))
    Teraz powoli zbiorka i zeby to uczcic poslucham serduszka na ktg, na skurcze nie licze bo nic nie czuje :)

Tusiu gratuluje :) z tego co mi wiadomo to w szpitalu faktycznie biora pod uwage termin z OM.

Martynika super wiadomosc :) ale radosc byc juz z malym w domku ;)

Powodzenia w szpitalach i na porodowkach dziewczyny.

weronikabp, Tusia84, czekajajaca, Duchess, Limerikowo, sunset, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ