MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Olej kokosowy jako przyspieszacz porodu.. Nieźle
Mój mąż na szczęście się przełamał
Tylko mówi, że stara się wtedy nie myśleć o Synku, hyhy
Powiem Wam, że seks po prawie 5 m-cach postu, do tego w takim stanie, to jakbym swój pierwszy raz miała drugi raz w życiu
Dziś miałam sporo skurczy... Nie jest to bolesne (przynajmniej na razie), tylko takie dziwne uczucie jakby ktoś mi brzuch zaciskał z całych sił.
Mam nadzieję, że te skurcze dobrze wróżą
Ja zmykam do wanny na ciepłą kąpiel, a potem do łóżka spać. Jutro chyba w końcu ma się pogoda polepszyć, to na jakiś spacerek dłuższy się trzeba będzie ruszyć.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:03
nutka, Limerikowo, vikus001, weronikabp, evas, Galanea, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
MonikaS wrote:Cześć dziewczyny,
niestety nie mam czasu za wami nadążyć... jestem sama z synkami - mąż musiał pojechać do innego miasta na 2 dni. Jutro wraca. Ciężko na razie nie jest tylko ja emocjonalnie jestem naładowana. Nie mogę przeboleć, że mój starszy synek nie może wyjść na spacer, że nie ma mnie na zawołanie itd, tak mi jego szkoda, że chodzę i płaczę... mimo, że on nie skarży się, że mu źle z braciszkiem to tak mi jego szkoda...tak bardzo jego kocham i mam wrażenie, że dzieje mu się tą sytuacją krzywda mimo, że się nie dzieje... jak go urodziłam też taka nabuzowana emocjonalnie chodziłam. Właśnie to najgorsze, że człowiek nie panuje nad emocjami...
Ja Cię rozuniem,mam dokładnie to samo. Tez mi żal starszego synka,mam wrażenie ze tym porodem zrobiłam mu krzywdę bo nie ma mnie już na wyłączność. On się ode mnie idwricil,nie pozwala się nawet pdzytulic,nie chce przebywać nawet w tym pomieszczeniu co ja,mało je- jak pytam czemu to mówi "dzidzia". Choćbym stanęła na głowie to nie mogę do niego dotrzec,a poświęcam mu tyle uwagi ile jestem w stanie. Dziś byliśmy pierwszy raz na spacerze w 4,Kacperek nawet nie chciał wyjść z wózka i powiedział ze nie chce żeby Mikołaj był z nami na spacerze. Jest mi ciężko i bardzo smutno i przykro. Nie wiem co robić. Mój najkochanszy synek mnie odrzucił.
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Alexast bo to super. Mniej więcej wiesz kiedy nastanie ten dzień. A my babeczki mające takie urwisy pod serduszkiem to zupełnie nieświadome kiedy się wykluja=) ale wszystko ma swój rytm.
Haha olejek rzadzi:) tylko żeby zbytni poślizg nie był, bo jeszcze się miniecie:)
Limerikowo, NataliaK, weronikabp, evas, Galanea, ivv lubią tę wiadomość
-
no dobrze ze nam Laski siada humor na glowe juz na sama koncowke
bo jak na poczatek to nie wiem jak dotrzymalybysmy wtedy do finalu ;--))
ciekawie bardzo sie robi z tym olejkiem kokosowym , a mial byc wg Nutki tylko do smarowania, a juz widze do smazenia jest ha ha ha
nada mu znalezc i nastepne zastosowania :--))NataliaK, vikus001, weronikabp, Galanea, ivv lubią tę wiadomość
-
Ale jaja
na samą końcówkę
uśmiałam się nieźle
A tak zmieniając nieco temat.
Pamiętam ze kiedyś któraś z Was znalazła krem przeciwsłoneczny od pierwszego dnia, proszę przypomnijcie mi co to było, bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę a wypadałoby się w taki zaopatrzyć. -
nick nieaktualnyAISAK wrote:
Haha olejek rzadzi:) tylko żeby zbytni poślizg nie był, bo jeszcze się miniecie:)
Hahahahaha......padłam znowu
Padłam podwojńie otóż mój kochany smaruje mi wlasnie stopy wiadomo czym i mowi : mmmm ale mam smaka, zjadłbym bounty! Buhahaha, nic nie wie o naszej dyskusji żeby była jasnośćvikus001, AISAK, NataliaK, Mucha, evas, Galanea, Niesforna, nutka, ivv lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypierwszego synka rodziłam prawie 5 lat temu i niewiele pamietam z tego co i jak i chyba dlatego az tak sie boje mam tylko nadzieje ze to prawda ze 2 poród przebiega w 90% przypadków znacznie szybciej bo co ja sie nameczyłam wtedy
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
aneczka83 wrote:Dziewczyny mam takie pytanko mam jutro kontrolne ktg w szpitalu a leci mi 39 tydz to mozliwe zeby juz jakies małe skurcze były widoczne??
Prawdopodobnie będą jakieś nieregularne i o słabym natężeniu ( przepowiadające) w końcu macica się szykuje do poroduLimerikowo lubi tę wiadomość
-
aneczka ja mam ktg od 36tc i zawsze mi wychodzą skurcze, przeważnie bh. Mniejsze, większe, krótsze, dłuższe. Zależy od dnia.
Weronika w takim razie życzę smacznego:) powiedz ze jesteś batonikiem do schrupania:)
Lol- nie usmaż męża. Hicior normalnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:30
weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nutka wrote:Haha! Ale się uśmiałam.
Jeszcze nie nadeszła ta chwila.
Póki co byliśmy w sklepie i z psem na spacer, a teraz maż naprawia pralkę(nowa pralka, jakiś pasek spadł, mam nadzieję, że tylko to!;/)ale już kończy. Teraz zrobiłam mu kolację, niech zje, bo siły potrzebuje.;P
A na olej przyjdzie czas, mam nadzieję za godzinkęPachnie ten olej cudnie, no nie mogę...
Topa- brzuch zrobił mi się twardy, od góry na początku, potem jakby się przesuwało i zapominam wtedy oddychać- tzn tak czuję jakbym zapomniała. I wtedy zaczynam oddychać tak, jak położna mnie uczyła i czuję lżej. Przesuwa sie do dołu i chwilę jak na miesiaczkę. Już 4 razy to miałam dziś, czuć że macica pracuje w jakikolwiek sposób w końcu. -
nick nieaktualnymiałam do tej pory ktg kontrolne raz ale juz dosc dawno za to miałam az 3 kontrolne usg(moja dzidzia miała na serduszku białą plamke cos w rodzaju zwapnienia) i dlatego mieli lekarze tego pilnowac miało sie to samo zmniejszac i wchłaniac i zejsc do konca ciąży juz wiem ze mało widoczne ostatnio było
-
nick nieaktualnyJudi trzymaj się kochana, to prawda starszy synek potrzebuje mnóstwo atencji, od Ciebie i Męża, mysle ze lada chwila mu przejdzie, spróbuj go angażować mówić jak bardzo jest potrzebny żeby np podał pieluszke itp robić mu z tego zabawę, moja bratowa tak oswajala starsza córeczkę gdy urodziła sie młodsza, bardzo szybko nawiązała sie miedzy nimi love na smierć i życie ale wymagało to duzo pracy
trzymam kciuki
evas, vikus001, Limerikowo, ivv, Judi2014 lubią tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Hahahahaha......padłam znowu
Padłam podwojńie otóż mój kochany smaruje mi wlasnie stopy wiadomo czym i mowi : mmmm ale mam smaka, zjadłbym bounty! Buhahaha, nic nie wie o naszej dyskusji żeby była jasnośćweronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA teraz pytanie z zupełnie innej beczki : a mianowicie która kupiła albo dostała karuzelke do łóżeczka bo moja mi wsiąkła u szwagierki tak sie wychodzi z rodziną a starszy syn uwielbiał ją i musze nową kupic i mysle czy z bajerami i do jakiej kwoty
-
Judi - weronika ma rację. Niech Ci synek pomaga przy dzidzi. Pamiętam jak mama przyszła z bratem do domu. Miałam 8 lat i byłam mega zazdrosna. Mama kazała mi pomagać, tak jak pisała weronika podawać pieluszkę, potem trzymałam w ramionach i dawałam butlę. Pomagałam przy przebieraniu i takie tam. Może u was to też zda egzamin. Życzę powodzenia i trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 22:47
weronikabp, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
sunset wrote:Ale jaja
na samą końcówkę
uśmiałam się nieźle
A tak zmieniając nieco temat.
Pamiętam ze kiedyś któraś z Was znalazła krem przeciwsłoneczny od pierwszego dnia, proszę przypomnijcie mi co to było, bo szukam, szukam i znaleźć nie mogę a wypadałoby się w taki zaopatrzyć.
cześć dziewczyny, nie wiem o jakim kremie Wy pisałyście, natomiast na lipcówkach pisałyśmy o pharmaceris b baby krem ochronny
http://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-b-baby-bezpieczny-krem-ochronny-spf50-do-twarzy-dla-dzieci-50ml-duplikat-1.htmlsunset lubi tę wiadomość
-
Aneczka ja mam taką:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-rosnij-z-muzyka-0-24m-pozytywka-i4260735077.html
Kupiłam używaną w idealnym stanie za 70 zł
Znalazłam też coś takiego wygląda ciekawie i nadaje się też do fotelika i wózka
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-podrozna-3w1-wozek-lozeczko-fot-i4279814021.html
-
Sunset linomag, Ziaja ma kremy od pierwszych dni.
Judi trzeba czasu i wytrwałości. A moze kupcie starszemu zabawkę , ze niby od Braciszka. Przejdzie mu.
Aneczka ja karuzele będę miała używana , taka co krąży po rodzinie. Nic szczególnego. Zabawka jak zabawka. Myślę ze lepiej kupić 2 tańsze i wymieniać co jakiś czas niż jedna droga i doprowadzić do znurzenia i dziecko i siebie...sunset, Limerikowo lubią tę wiadomość