X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba mam sposób na męża, nawet zmęczonego.:P Zamówiłam sobie olej kokosowy i właśnie dziś przyszedł. Ten nierafinowany tak pachnie, że cała się nim wysmarowałam i już mam plan wymasować nim wieczorem męża.:P Mam nadzieję, że się mi nie oprze:P

sunset, AISAK, Galanea, vikus001, balonik, Tusia84, Mucha, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej radości umknela mi jeszcze jedna wiadomość, otóż znowu mała jest głową w dół, czyli na razie nic nie stoi na przeszkodzie żeby rodzic sn. Tak też się nastawiam, nie może być inaczej :-)

AISAK, Tusia84, Galanea, balonik, excella, vikus001, nutka, Mucha, Modelka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie tez sie nic nie dzieje a myslałam 2 godz temu ze skurcze sie zaczynają tak mnie mocno szarpał antos za pepowine

• nutka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- skąd wiesz, że szarpał za pępowinę?:P

U mnie przed chwilą był pierwszy naprawdę odczuwalny skurcz. Nie bolesny, ale taki że rzeczywiście było to nieprzyjemne i szukałam pozycji, żeby przeszło. No, niech w końcu się ten mój brzuch przygotowuje, bo do 16 mało czasu;)

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to odczówałam hi hi ale moze cos innerobił takie miałam wrazenie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn moze cos innego robił;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz sie doczekac nie moge a mam termin na 14 czerwca:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Aneczka- skąd wiesz, że szarpał za pępowinę?:P

U mnie przed chwilą był pierwszy naprawdę odczuwalny skurcz. Nie bolesny, ale taki że rzeczywiście było to nieprzyjemne i szukałam pozycji, żeby przeszło. No, niech w końcu się ten mój brzuch przygotowuje, bo do 16 mało czasu;)
    Nutka to życzę więcej skurczy, żeby akcja się rozkręciła. A jakby s opisała ten skurcz ? Jako twardnienie brzucha?

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja skurcz bym porównała z mierzeniem ciśnienia, to takie napięcie gdy jest ucisk powietrza,trzyma troszku, potem powoli odchodzi.nieprzyjemne. Mi dodatkowo gorąco w buzie sie robi, pulsuje glowa i dziwnie blokuje powietrze. W tym czasie dziecko się nie rusza. oto ma def.skurczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 19:37

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakiś ciężki dzień.. dłuży mi się każda minuta.. mam wrażenie, że dzisiejszy dzień ma 48 godzin.. albo i więcej..
    Mam dzisiaj od południa dziwny ucisk w dolnych okolicach.. pewnie główka uciska.. wszystko i wszyscy mnie denerwują dzisiaj RATUNKU!!! niech ten dzień się skończy.. i do tego mała zdecydowanie mniej aktywna niż zawsze.. a mówiłam jej, że skoro jest taka ruchliwa to niech już taka zostanie do porodu bo się mamusia będzie martwiła jak się coś zmieni.. to nie słucha to czerwcowe dziecko :)

weronikabp, Limerikowo, evas, Mucha, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia pytanie,ktore czerwcowe dziecko sie slucha?bo jak narazie same uparciochy i wredoty :D

Tusia84, weronikabp, Limerikowo, evas, Mucha, nutka, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mam dzisiaj tak samo jak Ty! Tylko jeszcze jak nigdy zgaga mnie męczy. Taki durny dzień.

Tusia84 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już mam dziś dosyć ale nie pójdę tak wcześnie spać bo wtedy gwarantowane że w nocy się obudzę i nie będę mogła do rana spać.. :/ i pewnie bym nawet nie zasnęła mam jakiś taki stan dziwny.. jakaś taka niespokojna jestem..

Natalia no właśnie i moja już chyba czuje się jedną nogą w ciąży donoszonej i zaczyna pokazywać humorki jak wszystkie czerwcowe uparciuchy hahaha takich indywidualistów porodzimy :)

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha a Nutka z mężem pewnie się tarzają w oleju kokosowym :D
    może i ja mojego namówię po północy haha wtedy już będę donoszona :D :D :D i spokojniejsza :D :D :D

balonik, excella, NataliaK, evas, weronikabp, Mucha, nutka, Galanea, AISAK, sunset, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dwie nocki prawie nie śpię. Wychodzę na chwilę z domu na zakupy albo do lekarza, a jak wracam to czuję się jakbym maraton przebiegła. Może jak trochę słońca wyjdzie to lepsze samopoczucie będzie :)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu witamy w klubie, leję wodę do wanny, poleżę z godzinke, czas szybciej zleci.. Niech ten dzien sie juz skończy , mam tak twardy brzuch ze hej, ale mysle ze to mogą być tez jelita. Wrrrrrrrrr ;-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hahaha a Nutka z mężem pewnie się tarzają w oleju kokosowym :D
    może i ja mojego namówię po północy haha wtedy już będę donoszona :D :D :D i spokojniejsza :D :D :D

Hahahahhahahaa!!!!!! Nutka tarza sie w oleju kokosowym!!! Leze!! Skad wy macie dzis takie teksty ;-))

weronikabp, nutka, Galanea, ivv, vikus001 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hahahahhahahaa!!!!!! Nutka tarza sie w oleju kokosowym!!! Leze!! Skad wy macie dzis takie teksty ;-))

hahah Natalia na końcówce już wali każdej bez wyjątku :D

evas, weronikabp, Mucha, NataliaK, Galanea, ivv, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset – to już fajna waga, do urodzin jeszcze chwilkę więc pewnie osiągnie wagę idealną : ) A jeszcze jak jest główką w dół… same dobre wieści :)

Evas – ale spostrzegawczość, faktycznie suwaczek Natalii wyprzedził fakty :D

AISAK – ja właśnie jutro zaplanowałam okna , bo dzisiaj jeszcze miałam dość sporo do ogarnięcia na nowym mieszkaniu i głównie prasowanie przeważyło , ale okna też do ogarnięcia więc jutro działam :D Dzisiaj u mnie też się wypogadza, ale niebo jeszcze zaciągnięte, więc koszenie też na dalszy plan : )

Nutka – ale podstęp :D Trzymam kciuki za powodzenie misji :D

Balonik – ja już tak mam codziennie… nawet jeśli uda mi się przespać noc, to umęczona jestem strasznie wszystkim co robie, nawet chodzeniem :D Przenieść coś, wyprasować, pot na czole :D

Tak się zacieszamy z tego oleju babki, a jak zadziała to będzie niezłe ździwko :D

Limerikowo, sunset, vikus001, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha już widzę te braki na półkach sklepowych oleju kokosowego i wszystkie tłuste wysmarowane na porodówkach mamy :D :D

weronikabp, Mucha, Galanea, sunset, Evelineq lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ