Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba mam sposób na męża, nawet zmęczonego.:P Zamówiłam sobie olej kokosowy i właśnie dziś przyszedł. Ten nierafinowany tak pachnie, że cała się nim wysmarowałam i już mam plan wymasować nim wieczorem męża.:P Mam nadzieję, że się mi nie oprze:P

sunset, AISAK, Galanea, vikus001, balonik, Tusia84, Mucha, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej radości umknela mi jeszcze jedna wiadomość, otóż znowu mała jest głową w dół, czyli na razie nic nie stoi na przeszkodzie żeby rodzic sn. Tak też się nastawiam, nie może być inaczej :-)

AISAK, Tusia84, Galanea, balonik, excella, vikus001, nutka, Mucha, Modelka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie tez sie nic nie dzieje a myslałam 2 godz temu ze skurcze sie zaczynają tak mnie mocno szarpał antos za pepowine

• nutka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka- skąd wiesz, że szarpał za pępowinę?:P

U mnie przed chwilą był pierwszy naprawdę odczuwalny skurcz. Nie bolesny, ale taki że rzeczywiście było to nieprzyjemne i szukałam pozycji, żeby przeszło. No, niech w końcu się ten mój brzuch przygotowuje, bo do 16 mało czasu;)

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to odczówałam hi hi ale moze cos innerobił takie miałam wrazenie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn moze cos innego robił;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz sie doczekac nie moge a mam termin na 14 czerwca:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Aneczka- skąd wiesz, że szarpał za pępowinę?:P

U mnie przed chwilą był pierwszy naprawdę odczuwalny skurcz. Nie bolesny, ale taki że rzeczywiście było to nieprzyjemne i szukałam pozycji, żeby przeszło. No, niech w końcu się ten mój brzuch przygotowuje, bo do 16 mało czasu;)
    Nutka to życzę więcej skurczy, żeby akcja się rozkręciła. A jakby s opisała ten skurcz ? Jako twardnienie brzucha?

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja skurcz bym porównała z mierzeniem ciśnienia, to takie napięcie gdy jest ucisk powietrza,trzyma troszku, potem powoli odchodzi.nieprzyjemne. Mi dodatkowo gorąco w buzie sie robi, pulsuje glowa i dziwnie blokuje powietrze. W tym czasie dziecko się nie rusza. oto ma def.skurczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 19:37

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj jakiś ciężki dzień.. dłuży mi się każda minuta.. mam wrażenie, że dzisiejszy dzień ma 48 godzin.. albo i więcej..
    Mam dzisiaj od południa dziwny ucisk w dolnych okolicach.. pewnie główka uciska.. wszystko i wszyscy mnie denerwują dzisiaj RATUNKU!!! niech ten dzień się skończy.. i do tego mała zdecydowanie mniej aktywna niż zawsze.. a mówiłam jej, że skoro jest taka ruchliwa to niech już taka zostanie do porodu bo się mamusia będzie martwiła jak się coś zmieni.. to nie słucha to czerwcowe dziecko :)

nick nieaktualny, Limerikowo, evas, Mucha, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia pytanie,ktore czerwcowe dziecko sie slucha?bo jak narazie same uparciochy i wredoty :D

Tusia84, nick nieaktualny, Limerikowo, evas, Mucha, nutka, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia mam dzisiaj tak samo jak Ty! Tylko jeszcze jak nigdy zgaga mnie męczy. Taki durny dzień.

Tusia84 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już mam dziś dosyć ale nie pójdę tak wcześnie spać bo wtedy gwarantowane że w nocy się obudzę i nie będę mogła do rana spać.. :/ i pewnie bym nawet nie zasnęła mam jakiś taki stan dziwny.. jakaś taka niespokojna jestem..

Natalia no właśnie i moja już chyba czuje się jedną nogą w ciąży donoszonej i zaczyna pokazywać humorki jak wszystkie czerwcowe uparciuchy hahaha takich indywidualistów porodzimy :)

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha a Nutka z mężem pewnie się tarzają w oleju kokosowym :D
    może i ja mojego namówię po północy haha wtedy już będę donoszona :D :D :D i spokojniejsza :D :D :D

balonik, excella, nick nieaktualny, evas, nick nieaktualny, Mucha, nutka, Galanea, AISAK, sunset, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie dwie nocki prawie nie śpię. Wychodzę na chwilę z domu na zakupy albo do lekarza, a jak wracam to czuję się jakbym maraton przebiegła. Może jak trochę słońca wyjdzie to lepsze samopoczucie będzie :)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu witamy w klubie, leję wodę do wanny, poleżę z godzinke, czas szybciej zleci.. Niech ten dzien sie juz skończy , mam tak twardy brzuch ze hej, ale mysle ze to mogą być tez jelita. Wrrrrrrrrr ;-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    hahaha a Nutka z mężem pewnie się tarzają w oleju kokosowym :D
    może i ja mojego namówię po północy haha wtedy już będę donoszona :D :D :D i spokojniejsza :D :D :D

Hahahahhahahaa!!!!!! Nutka tarza sie w oleju kokosowym!!! Leze!! Skad wy macie dzis takie teksty ;-))

nick nieaktualny, nutka, Galanea, ivv, vikus001 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Hahahahhahahaa!!!!!! Nutka tarza sie w oleju kokosowym!!! Leze!! Skad wy macie dzis takie teksty ;-))

hahah Natalia na końcówce już wali każdej bez wyjątku :D

evas, nick nieaktualny, Mucha, nick nieaktualny, Galanea, ivv, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset – to już fajna waga, do urodzin jeszcze chwilkę więc pewnie osiągnie wagę idealną : ) A jeszcze jak jest główką w dół… same dobre wieści :)

Evas – ale spostrzegawczość, faktycznie suwaczek Natalii wyprzedził fakty :D

AISAK – ja właśnie jutro zaplanowałam okna , bo dzisiaj jeszcze miałam dość sporo do ogarnięcia na nowym mieszkaniu i głównie prasowanie przeważyło , ale okna też do ogarnięcia więc jutro działam :D Dzisiaj u mnie też się wypogadza, ale niebo jeszcze zaciągnięte, więc koszenie też na dalszy plan : )

Nutka – ale podstęp :D Trzymam kciuki za powodzenie misji :D

Balonik – ja już tak mam codziennie… nawet jeśli uda mi się przespać noc, to umęczona jestem strasznie wszystkim co robie, nawet chodzeniem :D Przenieść coś, wyprasować, pot na czole :D

Tak się zacieszamy z tego oleju babki, a jak zadziała to będzie niezłe ździwko :D

Limerikowo, sunset, vikus001, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha już widzę te braki na półkach sklepowych oleju kokosowego i wszystkie tłuste wysmarowane na porodówkach mamy :D :D

nick nieaktualny, Mucha, Galanea, sunset, Evelineq lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ