X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po ktg... I cóż moge powiedzieć... Im bliżej finału tym mniej skurczy:-/ dziś tylko 3 , napięcie macicy jest 30%. Hania ruchliwa. Początkowo miała tetno 170-185,ale po 3 min się uspokoiło. . A termin za 8 dni...wrrr. W piatek wizyta. Zobaczymy co tam w środku.
    w każdym razie w przyszłym tyg szykuje się do szpitala tak czy siak.
    Dziś M mnie wykorzystał, liczę ze codziennie będzie chciał dopaść swoja slonice:) mam nadzieje ze to chociaż pomoże co do czopa.

Natalia główka do góry, Franio w dol:)

Monalisa czekamy na wieści.

Martynika suuuuuuuuuuper.

Maagdaa 3 mam kciuki żeby bobasek posiedzial w brzuszku. Pamiętaj każdy dzień jest ważny, i dzidzia i tak na tym etapie jest bezpieczna.

Galanea, Paulina1986, Tusia84, Limerikowo, czekajajaca, NataliaK, evas, alexast, weronikabp, nutka, vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • balonik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    A termin na 24? :) No to duże prawdopodobieństwo, że trafisz w swoje daty :) Nie wiem czemu cała moja rodzinka wnioskuje, że urodzę przed terminem, ja raczej nie czuję objawów, no chyba, że po prostu odejdą wody ;)

Tak na 24 pewnie dlatego chce urodzić wtedy bo psychicznie jakoś się nastawiłam w pobliżu terminu. Teraz uważam, że jest jeszcze za wcześnie. Kiedyś i tak trzeba urodzić :)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "liczę ze codziennie będzie chciał dopaść swoja slonice:) " Umarłam :D

Galanea, Limerikowo, evas, weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:

Ja też :D Powinnyśmy spisywać złote myśli AISAK :D

Balonik, ja też nie nastawiam się na tę chwilę, też czuję, że to jeszcze nie teraz ;)

balonik, Limerikowo, weronikabp, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha AISAK Ty wiesz jak człowiekowi humor poprawić :D

Galanea, Limerikowo, NataliaK, weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    czy o tym dopadaniu slonicy to dzis czasem nie o moim mezulku, bo pasuje idealnie, od wczor marudzi mi o zastosowaniu sie do wskazan lekarskich i seksowaniu
    dzis mowi daj mi tylko znak, a ja :posmaruj sie mydelkiem FA jak w tej piosence i czekaj, czekaj cierpliwie na moj znak ;--)))))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 14:38

NataliaK, Tusia84, evas, Galanea, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym chciała urodzić w piątek 13-tego. Jakoś lubię 13-tki. Mąż też się urodził 13-tego, ślub braliśmy 13-tego to i dzidzia mogłaby sie urodzić 1-3tego. Fakt jest taki, że jeśli sie do tego czasu nie urodzi, to 13-tego mam mieć wywołanie, więc kto wie, kto wie :)

evas, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    a jest moze na tym forum jakas mama z zielonej góry
    Chyba nie mamy nikogo z Zielonej Góry.

Aneczka jak chcesz to mogę cię dopisać do naszej listy, tylko podaj mi imię synka, bo termin masz na 14 czerwca.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    a ja mam termin na 14 czerwca cały czas mi sie wydaje ze bedzie synek wczesniej i lipa narazie nic z tego nawet czopa wypatrzec nie moge
    Rodziłam juz 2 razy i czopa na oczy nie widziałam, także brakiem tego "zjawiska" bym się za bardzo nie przejmowała.

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko mozesz dopisac. Chyba bedzie Antoni a 1 mam szymonka:). Jade walczyc z biurokracją i papierologią( becikowe) bede pozniej. Pozdrowionka

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo ja nie napisalam tego posta po to zeby kogos straszyc i denerwowac, chcialam po prostu ulzyc swojemu cierpieniu tutaj i powiedziec czego sie boje. Ale! Prawda jest taka ze po terminie musi byc wszystko monitorowane nie ma na to sily,widzisz mnie klapneli bez gadania z cis 140/90 , 3 x dzienke ktg,dopegyt 2x dziennie,nie bez przyczyny!skoro dostalas skierowanie nie powinnas w ogole zwlekac i nie podejmowac decyzji za swojego ginka,on wie co robi. Ja tez sie cholernie boje,ale prawda jest taka ze czasamo dzieciom tak po prostu sie nie spieszy i koniec. A po co ryzykowac jakimis zielonymi wodami itp kwestiami na sam koniec. Damy rade ;-)) jak nie za 1 to za 2 podejsciem i bedzie gytt ;-)jak nie chcesz leciec z grubej rury od razu z ta oxy to popros ich o prostaglandyny na szyjke albo ten cewnik, czasami po tych mechanicznych metodach samo rusza!:-)

Aisak,uwielbiam Twoje posty,zawsze jednym slowem powodujesz ze mam banana na twarzy :D rozsmieszylas mnie :D

MagdaO gratulacje!:-) i zostawilas mnie sama na polu bitwy !:D

Maggda powodzenia i trzymam kciuki.

Monalisa, cos czuje ze dzis ululasz coreczke :) powodzenia !;-))

Co do tej pelni, ja podziekuje,ja wole jutro ewentualnie pojutrze a najlepiej to dzis jak da rade ;-))

czekajajaca, Limerikowo, weronikabp, evas, Mucha, vikus001 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej śmiać się niż plakac:) maz ma trabe - ja wymiary. Pasujemy jak ulał:) i czyżby się zapowiadało ze sloniatko będzie siedzieć w brzuszku dluuugo:) nieee-2 lata to stanowczo zadlugo:)

NataliaK, Galanea, czekajajaca, Tusia84, excella, weronikabp, Limerikowo, evas, Modelka, Evelineq, nutka, Mucha, sunset, vikus001, Paulina1986, ivv, Duchess lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Lepiej śmiać się niż plakac:) maz ma trabe - ja wymiary. Pasujemy jak ulał:) i czyżby się zapowiadało ze sloniatko będzie siedzieć w brzuszku dluuugo:) nieee-2 lata to stanowczo zadlugo:)

Hahahahahahahahaha!!!! :D

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Monalisa na porodówce? Czy akcja postępuje, czy Lenka znowu bawi się z mamą w kotka i myszkę?

weronikabp, NataliaK, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam wiem Natalia ;--)) , nie straszymy, bo to reality show
    dobrze jest
    no wlasnie sie zgadza, juz mi ginka wczor opisala te procedury wywolywania, cewnik jesli bedzie rozwarcie, gel, oxy etc
    jakos to bedzie, najwyzej pogryze i meza i personel jak pisalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:02

NataliaK, vikus001 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    UMARŁAM ........:)))) hahahaha

do tego oglądam nasze wesele dla poprawy nastroju, hitem było "ona tańczy dla mnie" nie chcieli zejść z parkietu hehehe :)

NataliaK, Galanea, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam sms-a do Monalisy, jak odpisze to dam znać.

Galanea, Limerikowo, weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki nie umierajcie- jeszcze urodzić i wychować trzeba:)

evas, Galanea, weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisiak dajesz czadu :-) Poprawiłaś mi humor !

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak muszę mojego dziś przekonać.:P W sumie on chętny, ale przemęczony pracą. I my dwa takie słoniki, to nam ciężej.:p

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ