Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Paulinko, a juz miałam Cię zacząć szukać. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. A 13 czerwca to bardzo realna data, bo wtedy wypada pełnia i pewnie sporo maluszków przyjdzie na świat :D

Właśnie wiem, że jest pełnia i boję się obłożenia porodówki :)
    Długo się nie odzywałam, bo miałam gości - przyjaciółka z Izraela była u mnie od piątku :) Miło mi, że o mnie pamiętałaś :)

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Natalia dzieki serdeczne za Twoj wpis, przeczytalam z big zainteresowaniem
    tego samego wlasnie sie boje, oddalas me wszystkie obawy i niestety potwierdzilas fakty, tez niby mam jakies rozwarcie ale wew ma 1cm

totalna kiszka z tym wywolywaniem zatem,zastanawiam sie czy majac skierowanie na czw do szpitala czy nie zostac w domu jednak, mimo oporu meza i pilnowac cis tylko
    skoro 5% dzieci rodzi sie tylko w terminie a mojej sie ewidentnie nie spieszy
    jak miec potem sile po takim wywolywaniu na porod??! i dziecko duze 3500-3700 plus psyche siada od takiego wywolywania bez postepu
    wiadomo ze kazdy przypadek inny, ale naprawde mozna uwierzyc we wlasnego cholera pecha, wsciec sie idzie..:--((((

hej hej, co to tu za negatywne myślenie??? Ani mi się waż tak dalej myśleć. U Natalki się jutro coś ruszy i będzie ok. A u Ciebie w czwartek też będzie dobrze. Nie wolno wam myśleć negatywnie, bo właśnie tak będzie. Proszę zacząć myśleć pozytywnie. Wszystkie trzymamy kciuki i będzie dobrze.
    Skoro masz skierowanie na czwartek to idź i nie zamartwiaj się.

Limerikowo, Modelka, evas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę rodzić w piątek 13 i to w pełnię... o mamo! tylko nie to :D :D

Niesforna, Galanea, evas, nick nieaktualny, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Ja mam nadzieje urodzić wcześniej, ale sama sie tak urodziłam i uwielbiam piątki i 13 :-)

alexast, Tusia84, Galanea, Duchess, evas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - rozumiem zmęczenie materiału, sama teraz to przechodzę ale na Twoim miejscu sluchalabym lekarzy im starsze lożysko tym większe ryzyko niewydolności a to bardzo groźne, więc muszą Cie kontrolować kochana. Bedzie dobrze, musi być!

Limerikowo, Tusia84, nick nieaktualny, vikus001 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    No właśnie ja też się boję tego piątku 13... mam nadzieję, że Synek wcześniej się ruszy z e swojego domku :D

Tusia84, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny, ale jak zsumowac moje i meza szczescie w tej ciazy i zycie z "przygodami" to pech wychodzi jak cholera
    a pogryze tam wszystkich naprawde
    no zmeczenie materialu jest ale psych nie fiz jeszcze
    jak pislayscie wczesniej ja jak slonica moge chodzic i 2 lata :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 13:36

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam termin na 14 czerwca cały czas mi sie wydaje ze bedzie synek wczesniej i lipa narazie nic z tego nawet czopa wypatrzec nie moge

evas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna - odpisalam Ci ;-)

Niesforna lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda- gratuluję! Ucałuj Stasia!

Magda(2) powodzenia, żeby przetrzymał maluszek jeszcze choć parę dni!

Dziewczyny w szpitalach- powodzenia! Dacie radę! Te, które mają już termin to życzę, żebyście nawet dziś urodziły!

Martynika- cieszę się razem z Tobą i Arturkiem;)

Chyba tyle?:P

Gabriel jeszcze się nie szykuje za bardzo do nas. No cóż,jak mu lepiej. Wczoraj byłam bardzo zawiedziona, ale teraz tak myślę,że już i tak niedługo musi wyjść i tak, więc jakoś się doczekam. Lekarz powiedział, że jak do 16(czyli do terminu) nic nie ruszy, to wieczorem mam do niego przyjść na wizytę i chyba położy mnie w szpitalu wtedy. Coś mówił, że jak 2-3 dni przenoszę to nic, ale wolałby, żebym urodziła przed Bożym Ciałem-19czerwca. Mam nadzieję jednak(znów;P), że wyjdzie do tego 16 sam.:)

Tusia84, alexast, evas, Limerikowo, nick nieaktualny, vikus001 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Modelka, Balonik, Margotka nie mam na liście imion Waszych dzieciaczków. Podajcie, bo może znowu coś przeoczyłam i nie wpisałam :D

Evas, nie masz imienia, bo my się ciągle zastanawiamy ;) Pewnie imię dostaniesz dopiero jak się Młody urodzi :)

nick nieaktualny, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czemu tak się boicie tego piątku 13-tego?

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja sie nie dziwie piatek 13rodzic pech jak nic

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to juz w ogole za chwile zamowie Szamana i vodoo na szybkie i malobolesne wywolywania swoje i innych
    p Cejrowski na pewno full tych szamanbow zna to loguje sie na jego stronke :"Boso przez swiat" skladam zamowienie raz dwa ;--))

evas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:

Ja się nie boję tak napisałam, nie wierzę w zabobony typu pechowy dzień czy inne takie.. tak sobie zażartowałam, że gdybym miała wybierać datę sama to bym wolała ominąć ten dzień ;)

Niesforna, Paulina1986, Limerikowo, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jest moze na tym forum jakas mama z zielonej góry

• topa42 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie liczba 13 jest bardzo szczęśliwa i nie obraziłabym się jakby mały chciał w piątek 13 wyskoczyć :-)
    Madzia trzymajcie się tam mam nadzieję, że dzidzia wytrzyma do 38 tyg.

Paulina1986 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:

No jak to...Piątek 13-tego i pełnia? Wilkołaki urodzimy :D ;)
    U mnie pół rodziny obstawia 14-tego, ciekawe ;)

balonik, nick nieaktualny, Paulina1986, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym urodzić między 16 a 22. Nie wiem czemu ale jakoś tak by mi odpowiadało :)

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Ja chciałabym urodzić między 16 a 22. Nie wiem czemu ale jakoś tak by mi odpowiadało :)

A termin na 24? :) No to duże prawdopodobieństwo, że trafisz w swoje daty :) Nie wiem czemu cała moja rodzinka wnioskuje, że urodzę przed terminem, ja raczej nie czuję objawów, no chyba, że po prostu odejdą wody ;)

balonik lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 1173 1174 1175 1176 1177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ