MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia, utulam Cię mocno, trzymaj się dzielnie. Już niedługo Twój ukochany synuś będzie z Tobą.
A o szpitalnych współtowarzyszkach się nie wypowiem. Chyba musisz mieć wielkiego pecha, że wszystkie trzy się takie trafiły.
Ja leżałam na sali 2-osobowej i do towarzystwa miałam bardzo miłą i mądrą kobietkę. Ale byłyśmy prawie w jednym wieku i każda z nas jest w trzeciej ciąży, więc i wiele wspólnych tematów było.
NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jak się urodziła Weronika to dostałam jedynkę, aż się boję co będzie jak dostanę teraz dwójkę... bo ja taki nerwus jestem, że trzymam język za zębami, póki daję radę, a potem zaczynam od krzyku....
Z drugiej strony liczę, że jeśli już muszę mieć dwójkę to będzie tak jak teraz z Weroniką na alergologii - super dziewczynę tam poznałam
Natalia - jak już musisz tam się męczyć to życzę, żeby dali Ci tam kogoś fajnegoNataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczesniej byly takie 2 dziewczyny i naprawde mimo pierwszego zlego wrazenia super sie spedzalp czas na rozmowie, ale jednej UWAGA!
w 38 tygodniu dzidziak wazacy 3800 odwrocil sie w glowa w dol mimo zaplanowanej na dzien kolejny cesarki
) i wyszla do domu,a druga pojechala wczoraj na cesarke. I dorzucili mi takie przypadki
Nerwy to juz mam na skraju wytrzymalosci,ale nie siedze za wiele w salo tylko zwiedzam,nie jestem tez sama bo i ciocia przychodzi do poludnia a popoludniu przychodzi maz i siedzi do wieczora,chodzi do pracy duzo duzo wczesniej zeby jak najszbciej skonczyc i przyjsc tu do mnie. Jest taki kochany ale taki juz zmeczony ze az mi go szkoda.
A w piatek jak przyjechal zeby byc ze mna na tym tescie oxy to widzialam ze jest jakis niemrawy,lekarz dzien wczesniej mowil nam ze test moze wywolac porod, a on biedny nie spal z nerwow cala noc,rano przed przyjazdem strzelil sobie drinka,wzial 2 perseny forte,zapil melisa,a mimo ze nie pali juz od roku to wykopcil przed szpitalem 5 papierosow hahahatak sie denerwuje chyba gorzej niz ja,bo ja juz sie nie denerwuje samym porodem a on to po prostu caly chodzi z nerwow
evas, vikus001, Mucha, Galanea, weronikabp, Niesforna, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Natalia, nie martw sie, to ze na inne nie dziala cewnik czy oxy nie znaczy ze u Ciebie tak bedzie. Np micewnik wywolal skurcze tylko na chwile za to oxy dalo czadu. Teraz znow mnie to czeka w czwartek i wiem ze bedzie bolalo bardziej niz jakby sie samo zaczelo ale staram sie. myslec pozytywnie ze zadziala od razu, pojdzie sprawnie i tego dnia powitam moje dziecko.Choc nie bede ukrywac ze boje sie jak diabli
NataliaK, vikus001, Mucha, Galanea, Limerikowo, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:Natalia, nie martw sie, to ze na inne nie dziala cewnik czy oxy nie znaczy ze u Ciebie tak bedzie. Np micewnik wywolal skurcze tylko na chwile za to oxy dalo czadu. Teraz znow mnie to czeka w czwartek i wiem ze bedzie bolalo bardziej niz jakby sie samo zaczelo ale staram sie. myslec pozytywnie ze zadziala od razu, pojdzie sprawnie i tego dnia powitam moje dziecko.Choc nie bede ukrywac ze boje sie jak diabli
Czyli co,jak u mnie nie zadziala cewnik to w czwartek meczymy razem oxykiepskie pocieszenie,ale mam nadzieje ze bedzie juz po wszystkim, wiec powodzenia
evas, czekajajaca, karolina1990 lubią tę wiadomość
-
Natalia bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki - moja znajoma jak nie mogła urodzić w sali szpitalnej zaczęła robić przysiady
Po 50 powtórzeniach ruszyło i za 6 godzin tuliła swojego skarba - więc to może tez jakaś taktyka
Trzymam mocno kciuki żeby jutro ruszyło
Najważniejsze że w tym tyg będziesz miała przy sobie swojego skarba.
Karolina to trzymam kciuki za czwartek - chyba w tym tyg będziemy mieć dużo dzieciaczkówevas, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Natalia trzymam mocno kciuki!!! Niech wszystko pójdzie szybko i sprawnie.
Karolina - tobie życzę tego samego
ja idę dzisiaj do ginki. Trzymajcie kciuki.weronikabp, vikus001, Tusia84, Galanea, evas, NataliaK, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość
-
A to pierwszy wtorek od ok 12 tyg kiedy nie idę do mojego gina
i jakoś mi smutno co tydzień od szpitala się z nim widywałam hahaha
szkoda, że nie mam dziś ostatniej wizyty by posłuchać sobie serducha i sprawdzić jak moja szyja wygląda na dzień przed donoszoną ciążą..
śmiałam się do niego, ze tak się przyzwyczaiłam, że chyba po porodzie też będę do niego wpadała i się śmiał ze mnieGalanea, evas, balonik, weronikabp, vikus001, NataliaK, sunset lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki za wszystkie miłe słowa. Później napisze coś więcej, na razie weszłam tylko napisać, ze monalisa znow na porodówce, od 6 ma piękne regularne skurcze co 3 min. Może i Lenka pojawi się dzisiaj na swiecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:11
Tusia84, alexast, Galanea, evas, ivv, weronikabp, vikus001, Paulina1986, Duchess, nutka, Limerikowo, excella, NataliaK, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość
-
Tusia84 wrote:heheh Evas chyba się mała Lenka poczuła urażona, że kazałaś ją zdjąć z podium
i teraz wyskoczy z mamusi dzisiaj
Zrzuciłam, teraz znowu dałam na I, zobaczymy co będzie potemTusia84, evas, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Te czerwcowe dzieci już chyba tak mają..
część straszyła, że urodzi się długo przed terminem, a teraz siedzą..
inne robią akcje porodówka co kilka dni..
a jeszcze inne wyskakują z zaskoczenia..
no i bądź tu mądraGalanea, evas, ivv, weronikabp, RewolucjaSięDzieje, vikus001, NataliaK, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość
-
Mój też już robił akcję porodówka, bałam się że nie dojadę do szpitala, a jak dojechaliśmy to po 2 godzinach akcja sama się wyciszyła.
Mój S. twierdzi, że kolejnego fałszywego alarmu nie przetrwa. Strasznie się stresował jak mnie wiózł, a skurcze były co 4 min.