X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, utulam Cię mocno, trzymaj się dzielnie. Już niedługo Twój ukochany synuś będzie z Tobą.

A o szpitalnych współtowarzyszkach się nie wypowiem. Chyba musisz mieć wielkiego pecha, że wszystkie trzy się takie trafiły.
    Ja leżałam na sali 2-osobowej i do towarzystwa miałam bardzo miłą i mądrą kobietkę. Ale byłyśmy prawie w jednym wieku i każda z nas jest w trzeciej ciąży, więc i wiele wspólnych tematów było.

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, Balonik, Margotka nie mam na liście imion Waszych dzieciaczków. Podajcie, bo może znowu coś przeoczyłam i nie wpisałam :D

9bsp388.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się urodziła Weronika to dostałam jedynkę, aż się boję co będzie jak dostanę teraz dwójkę... bo ja taki nerwus jestem, że trzymam język za zębami, póki daję radę, a potem zaczynam od krzyku.... :/ Z drugiej strony liczę, że jeśli już muszę mieć dwójkę to będzie tak jak teraz z Weroniką na alergologii - super dziewczynę tam poznałam :)

Natalia - jak już musisz tam się męczyć to życzę, żeby dali Ci tam kogoś fajnego :)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczesniej byly takie 2 dziewczyny i naprawde mimo pierwszego zlego wrazenia super sie spedzalp czas na rozmowie, ale jednej UWAGA!;-) w 38 tygodniu dzidziak wazacy 3800 odwrocil sie w glowa w dol mimo zaplanowanej na dzien kolejny cesarki ;-)) i wyszla do domu,a druga pojechala wczoraj na cesarke. I dorzucili mi takie przypadki ;-)
    Nerwy to juz mam na skraju wytrzymalosci,ale nie siedze za wiele w salo tylko zwiedzam,nie jestem tez sama bo i ciocia przychodzi do poludnia a popoludniu przychodzi maz i siedzi do wieczora,chodzi do pracy duzo duzo wczesniej zeby jak najszbciej skonczyc i przyjsc tu do mnie. Jest taki kochany ale taki juz zmeczony ze az mi go szkoda.

A w piatek jak przyjechal zeby byc ze mna na tym tescie oxy to widzialam ze jest jakis niemrawy,lekarz dzien wczesniej mowil nam ze test moze wywolac porod, a on biedny nie spal z nerwow cala noc,rano przed przyjazdem strzelil sobie drinka,wzial 2 perseny forte,zapil melisa,a mimo ze nie pali juz od roku to wykopcil przed szpitalem 5 papierosow hahaha ;-) tak sie denerwuje chyba gorzej niz ja,bo ja juz sie nie denerwuje samym porodem a on to po prostu caly chodzi z nerwow ;-)

evas, vikus001, Mucha, Galanea, weronikabp, Niesforna, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie martw sie, to ze na inne nie dziala cewnik czy oxy nie znaczy ze u Ciebie tak bedzie. Np micewnik wywolal skurcze tylko na chwile za to oxy dalo czadu. Teraz znow mnie to czeka w czwartek i wiem ze bedzie bolalo bardziej niz jakby sie samo zaczelo ale staram sie. myslec pozytywnie ze zadziala od razu, pojdzie sprawnie i tego dnia powitam moje dziecko.Choc nie bede ukrywac ze boje sie jak diabli :/

NataliaK, vikus001, Mucha, Galanea, Limerikowo, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Natalia, nie martw sie, to ze na inne nie dziala cewnik czy oxy nie znaczy ze u Ciebie tak bedzie. Np micewnik wywolal skurcze tylko na chwile za to oxy dalo czadu. Teraz znow mnie to czeka w czwartek i wiem ze bedzie bolalo bardziej niz jakby sie samo zaczelo ale staram sie. myslec pozytywnie ze zadziala od razu, pojdzie sprawnie i tego dnia powitam moje dziecko.Choc nie bede ukrywac ze boje sie jak diabli :/

Czyli co,jak u mnie nie zadziala cewnik to w czwartek meczymy razem oxy ;-) kiepskie pocieszenie,ale mam nadzieje ze bedzie juz po wszystkim, wiec powodzenia :-)

evas, czekajajaca, karolina1990 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj sie Natalia....troche jeszcze musisz wytrwac i za momencik bedziesz juz ze swoim synkiem....glowa do gory

NataliaK lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo Ci współczuję i trzymam kciuki - moja znajoma jak nie mogła urodzić w sali szpitalnej zaczęła robić przysiady :-) Po 50 powtórzeniach ruszyło i za 6 godzin tuliła swojego skarba - więc to może tez jakaś taktyka :-) Trzymam mocno kciuki żeby jutro ruszyło :-) Najważniejsze że w tym tyg będziesz miała przy sobie swojego skarba.
    Karolina to trzymam kciuki za czwartek - chyba w tym tyg będziemy mieć dużo dzieciaczków :-)

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam mocno kciuki!!! Niech wszystko pójdzie szybko i sprawnie.
    Karolina - tobie życzę tego samego

ja idę dzisiaj do ginki. Trzymajcie kciuki.

weronikabp, vikus001, Tusia84, Galanea, evas, NataliaK, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to pierwszy wtorek od ok 12 tyg kiedy nie idę do mojego gina :( i jakoś mi smutno co tydzień od szpitala się z nim widywałam hahaha :D

szkoda, że nie mam dziś ostatniej wizyty by posłuchać sobie serducha i sprawdzić jak moja szyja wygląda na dzień przed donoszoną ciążą..

śmiałam się do niego, ze tak się przyzwyczaiłam, że chyba po porodzie też będę do niego wpadała i się śmiał ze mnie ;)

Galanea, evas, balonik, weronikabp, vikus001, NataliaK, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzięki za wszystkie miłe słowa. Później napisze coś więcej, na razie weszłam tylko napisać, ze monalisa znow na porodówce, od 6 ma piękne regularne skurcze co 3 min. Może i Lenka pojawi się dzisiaj na swiecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:11

Tusia84, alexast, Galanea, evas, ivv, weronikabp, vikus001, Paulina1986, Duchess, nutka, Limerikowo, excella, NataliaK, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh Evas chyba się mała Lenka poczuła urażona, że kazałaś ją zdjąć z podium :D i teraz wyskoczy z mamusi dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:12

RewolucjaSięDzieje, Galanea, evas, weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    heheh Evas chyba się mała Lenka poczuła urażona, że kazałaś ją zdjąć z podium :D i teraz wyskoczy z mamusi dzisiaj :)

Zrzuciłam, teraz znowu dałam na I, zobaczymy co będzie potem ;):D

Tusia84, evas, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie chyba się pospieszyliśmy z tą decyzją :D

żarty się trzymaja tych naszych pociech :D robią nas w balona na każdym kroku :D

Tusia84, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te czerwcowe dzieci już chyba tak mają..

część straszyła, że urodzi się długo przed terminem, a teraz siedzą..

inne robią akcje porodówka co kilka dni..

a jeszcze inne wyskakują z zaskoczenia..

no i bądź tu mądra ;)

Galanea, evas, ivv, weronikabp, RewolucjaSięDzieje, vikus001, NataliaK, czekajajaca, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo nasze dzieciaki to bliźniaki :P raz tak raz tak :)

evas, Tusia84, weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy!!!!!!!! :) :) :)

alexast, Galanea, balonik, ivv, Tusia84, Mucha, weronikabp, evas, Paulina1986, Niesforna, Duchess, vikus001, nutka, Limerikowo, Judi2014, excella, NataliaK, czekajajaca, Evelineq, sunset, madamama lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suuuuuuuuuuuperrrrrrrrrrr!!!!!! Czyli nie było wirusa w płynie? Bardzo się cieszę, teraz będziesz mogła się małym w domu nacieszyć :)

vikus001 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie Martynika, cieszę się bardzo, nareszcie! :) Jak wyniki?

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też już robił akcję porodówka, bałam się że nie dojadę do szpitala, a jak dojechaliśmy to po 2 godzinach akcja sama się wyciszyła.

Mój S. twierdzi, że kolejnego fałszywego alarmu nie przetrwa. Strasznie się stresował jak mnie wiózł, a skurcze były co 4 min.

9bsp388.png
‹‹ 1171 1172 1173 1174 1175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ