X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , ja dopiero teraz tutaj zaglądnęłam, ale strasznie ciężko Was nadrobić : )

Monaaa – artystko Ty, piękna ściana , Maksiu będzie zadowolony na pewno :D

Tusia / Weronika – i ja na twarzy jestem zmieniona już od dłuższego czasu ale to chyba nie jest reguła jak większość tych naszych objawów , hehe :D to całe „niedługo do porodu” może trwać jednak dłuższą chwilę :D

Martynika – kolejny opis pięknego rodzinnego porodu, gratuluję siły i wytrwałości , znów łezka się kręci jak czytam … Bardzo się cieszę że wychodzicie wreszcie : )

Karolina – Trzymam kciuki , ja wolałabym być na twoim miejscu bo u mnie póki co dalej sytuacja niejasna … a mimo wszystko też coraz bardziej się boję już…

Nalka - trzymaj się , wszystko będzie dobrze : )

Azi – cudna sesja , w pełni ukazuje kobiece piękno w ciąży : )

Aneczka 83 – sama sobie odpowiedziałaś na to pytanie : ) Organizer w twoim przypadku powinien zdać egzamin , a do tego jeśli ci się podoba to tym bardziej w niego zainwestuj, będziesz zadowolona : )

MagdaO- gratuluję szybkiej akcji i Stanisława już na tym świecie, jednak cierpienie zostało wynagrodzone szybkim porodem : ) wypoczywaj, ahhhhhhhhh ale ja Ci zazdroszczę : )

Balonik – gratuluję donoszonej ciąży : ) Potwierdzam że objawy o jakich pisala Monaaa i które ty miałaś od 31 tygodnia, to ja miałam od jakiegoś 33 i do tej pory mam a nie urodziłam :D trwa to już bardzo długo …

Sunset – powodzenia na wizycie trzymam mocno kciuki że wszystko jest w porządku z małą : )

Galanea – u mnie to samo, mam wrażenie jak mała się wierci to zaraz rączkę wystawi na zewnątrz . . . : P

Alexast – trzymam kciuki za wizytę … powodzenia

Margotka – cudne imię dla córeczki, sama miałam dylemat czy Hania czy Helenka …

Maggda – trzymam kciuki , oby się udało podtrzymać ciążę, ale na pewno tak będzie : ) Byłam w podobnej sytuacji w 33 tygodniu a teraz mała w ogóle się nie spieszy na świat …

AISAK – jakbym o sobie czytała u mnie dokładnie to samo , byłam u mojej Ginki i w piątek mam się zgłosić na KTG , jeszcze się do tego piątku kazała wstrzymać , bo wszystko się jakby zatrzymuje im bliżej porodu, dzisiaj wskoczę na męża chyba bo coraz gorzej mi chodzić a postępu w porodzie nie widać ;/

Miłego dnia wszystkim :)

balonik, Tusia84, vikus001, Galanea, Mati1980, weronikabp, evas, sunset lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, bo to przed praca trzeba,żeby wymówki nie bylo:)

Powiem Wam, ze niby dopiero polowa 9 miesiąca a ja naprawdę czuje się B.dobrze ze swoim ciałkiem. Tyle energii we mnie. Mogę góry przenosić. Wiadomo nie wygodnie, ale nie chodzę jak to czasem się widzi takie zombi z językiem na brodzie.

Evelineq ale zes strzeliła poscika długiego.ty to masz pamiec:)
    zmowa Hanek jak się patrzy:) a badała cię gin dzisiaj? Czy tylko ktg pokazywalas?

vikus001, Evelineq, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za kciuki - mocno trzymałyscie, a przede wszystkim skutecznie.
    Malutka w dwa tygodnie urosła - uwaga, uwaga - 500g¡!!!!!!!!!!
    W końcu zaczęła rosnąć ile powinna! Już nie nadrobi, ale jest coraz lepiej. Coś jej nie pasowało ze tak wolno rosła.
    W każdym razie, nie muszę iść teraz do szpitala, ale 13. Zawsze to tydzień dłużej w domu, ale nie pozwoliła mi czekać na poród w domu.
    Radość nieziemska!!!!

excella, vikus001, Galanea, Mucha, Tusia84, MonikaS, Paulina1986, weronikabp, evas, Limerikowo, madamama, Modelka, Niesforna, Judi2014 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Evelineq ale zes strzeliła poscika długiego.ty to masz pamiec:)
    zmowa Hanek jak się patrzy:) a badała cię gin dzisiaj? Czy tylko ktg pokazywalas?

Wryłam się jej bez kolejki więc nie chciałam kombinować z badaniem , ale po ktg właśnie nic się nie szykuje, zapytałam czy mnie umówi na wizytę żeby ewentualnie przebadać, ale stwierdziła że nie ma sensu tam grzebać bo się nic nie zapowiada... Pewnie Hanki posiedzą do terminu swojego :D agentki małe :D Chyba że ten atak słonic na mężów zadziała :D ale u mnie do tej pory nie działało ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:48

evas lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    niestety nie mam czasu za wami nadążyć... jestem sama z synkami - mąż musiał pojechać do innego miasta na 2 dni. Jutro wraca. Ciężko na razie nie jest tylko ja emocjonalnie jestem naładowana. Nie mogę przeboleć, że mój starszy synek nie może wyjść na spacer, że nie ma mnie na zawołanie itd, tak mi jego szkoda, że chodzę i płaczę... mimo, że on nie skarży się, że mu źle z braciszkiem to tak mi jego szkoda...tak bardzo jego kocham i mam wrażenie, że dzieje mu się tą sytuacją krzywda mimo, że się nie dzieje... jak go urodziłam też taka nabuzowana emocjonalnie chodziłam. Właśnie to najgorsze, że człowiek nie panuje nad emocjami...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset raduję się z Tobą, to ile mała teraz waży ?
    Jak to się mówi ... wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

MonikaS - no tak to jest ciężka sytuacja ale synkowi się krzywda nie dzieje i wybaczy mamie na pewno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 15:53

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Cześć dziewczyny,
    niestety nie mam czasu za wami nadążyć... jestem sama z synkami - mąż musiał pojechać do innego miasta na 2 dni. Jutro wraca. Ciężko na razie nie jest tylko ja emocjonalnie jestem naładowana. Nie mogę przeboleć, że mój starszy synek nie może wyjść na spacer, że nie ma mnie na zawołanie itd, tak mi jego szkoda, że chodzę i płaczę... mimo, że on nie skarży się, że mu źle z braciszkiem to tak mi jego szkoda...tak bardzo jego kocham i mam wrażenie, że dzieje mu się tą sytuacją krzywda mimo, że się nie dzieje... jak go urodziłam też taka nabuzowana emocjonalnie chodziłam. Właśnie to najgorsze, że człowiek nie panuje nad emocjami...

I tak jestes bardzo dzielna, z takiej mamy synek moze byc dumny :-) to tylko kilka dni raptem od cesarki a ty juz tak smigasz. Swoja droga gratulejszyn bo z tego wszystkiego mi chyba wylecialo z glowy...

weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset rzec można jabadabaduuuuu:) piateczka!:)

Evelineq jednym slowem grupowy atak slonic:)

MonikaS napewno godzisz uczciwie swoja miłość miedzy synkow i im się krzywda nie dzieje. Myślę ze Michas też zadowolony jest z tej nowej sytuacji, to go nakreca. Będzie ciepełko to i spacerki się zaczną.

Evelineq, sunset lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewwczyny za miłe słowa, nawet nie wiecie jak bardzo mi tego było potrzeba :) najgorsze, że tak łatwo mi do łez.... chodzę i płaczę. Teraz też płaczę. Nie wiem, ale jak każda kobieta tak ma po porodzie - a myślę, że tak - to wszystkie mnie zrozumiecie bardzo dobrze :)

NataliaK, Galanea, Evelineq, weronikabp, sunset, vikus001, ivv, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset to super wiaomosc, bardzo dobrze to slyszec :) potrzebowala dluzszego rozpedu ;) to ile teraz wazy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 16:17

sunset lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonukaS ja myślę, że gdyby było starszemu źle to by ci to pokazał. Nie płacz i nie denerwuj się bo starszak będzie zdezorientowany, bo nie wie dlaczego jego ukochana mama płacze, jeszcze pomyśli, że to przez małego i będzie na niego zły. Jesteś bardzo wrażliwą kobietką i na pewno miłość i uwagę dzielisz po równo. Głowa do góry

ewelinko dziękuję za kciuki. Wlaśnie siedzę w przychodni i czekam na swoją kolej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 16:14

Galanea, weronikabp, sunset, Evelineq lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waży teraz 2340g - oby teraz utrzymała to tempo!

Monika jesteś dzielna- dasz rade! Michałowi nic się nie dzieje, tez mam obawy jak się rozdwoje na dwie córki, i pewnie będę to bardziej przeżywać niż Hania. Musisz sobie dać troche czasu żeby te hormony wyparowaly :-)

Mucha, AISAK, Limerikowo, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunset musi teraz rosnac, kciuki zacisniete :)

Monika wszystko sie bedzie ukladac samo, choc trudno jest podzielic uwage na dwoch a nawet trzech ;) daj wam wszystkim czas :)

sunset lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekazałam Monalisie ze trzymacie za nią kciuki. Oto odpowiedź:

" :) jak miło :)kochane jesteście. Więc na razie nic nie postępuje, skurcze ustały :( sporadycznie się pojawiają. Mała charakterna, rozwarcie na 2,5 cm. Przepływy ok wody też."
    Przesyła też całuski i uściski dla wszystkich :D

NataliaK, weronikabp, Mucha, vikus001, Limerikowo, Galanea, czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jedyna te czerwcowe dzieciaczki naprawde robia sobie z nas jaja jakies... :D

evas, weronikabp, vikus001, Niesforna, Limerikowo, Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Przekazałam Monalisie ze trzymacie za nią kciuki. Oto odpowiedź:

" :) jak miło :)kochane jesteście. Więc na razie nic nie postępuje, skurcze ustały :( sporadycznie się pojawiają. Mała charakterna, rozwarcie na 2,5 cm. Przepływy ok wody też."
    Przesyła też całuski i uściski dla wszystkich :D
    Ale uparciuch! No żesz ty.. :))

vikus001 lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia jeden z Twoich suwaczków informuje nas, że jesteś 1 dzień po porodzie :D

Franek, zmiłuj się chłopie nad swą rodzicielką. Wychodź w końcu, zobaczysz mamę i tatę, i cały ten przepiękny świat :D

NataliaK, Limerikowo, weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie było czerwcowe=wyjatkowe:)

u mnie się rozpogadza mmmmmm wkoncu slonce:)

Chyba drugi raz umyje okna:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Natalia jeden z Twoich suwaczków informuje nas, że jesteś 1 dzień po porodzie :D

Franek, zmiłuj się chłopie nad swą rodzicielką. Wychodź w końcu, zobaczysz mamę i tatę, i cały ten przepiękny świat :D

Zobaczylam kolezanki z sali ktora wczpraj miala cesarke nowonarodzone dzieciatko,tak mnie to zmobilizowalo,ze jutro z tym cewnikiem na serio bede biegac zeby ten Franek uparciuch sie ewakuowal :D

Wlasnie widze ze suwaczek lekko sie rozpedzil...:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 16:54

Limerikowo, evas, Galanea, weronikabp, vikus001, Modelka, czekajajaca, ivv lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he he dzieciaczki uparte :-) Widać że będą miały charakterki :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ