X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i Natalia - przede wszystkim gratulacje. A poza tym pytanie - w jakiej pozycji rodziłyście i czy popękałyście?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Magda i Natalia - przede wszystkim gratulacje. A poza tym pytanie - w jakiej pozycji rodziłyście i czy popękałyście?
    Ja popekalam naprawde odrobine,pisalam juz ze zebg nie wysokie crp spowodowane infekcja to by zostawili w spokoju. A rodzilam na lezaco,wierz mi,ze bylo mi najwygodniej heheh ;-))

Modelka, vikus001 lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia podziwiam! Opis twojego porodu czyta się jak jakiś film :)
    Chciałabym też mieć tyle energii w trakcie i po tym wszystkim :) Jeszcze raz gratuluje :)

Ja dziś słabo spałam, co chwila się budziłam, to mi było gorąco, to zimno, to padający deszcze mnie denerwował...
    Do tego pogoda za oknem nie nastraja pozytywnie, a tu trzeba się ruszyć, żeby na wizytę do gina zdążyć.
    No ciekawa jestem strasznie jak to tam wygląda... :)

Limierkwo, Nalka, i za inne, które zaczną dziś rodzić trzymam kciuki i powodzenia :)

Miłego dnia wszystkim :)

weronikabp, vikus001, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)
    Natalia wielkie gratulacje :)
    ciekawe jak tam Limerykowo - strasznie nie mogę się doczekać wieści :)
    Madzia Twój Staś jest prześliczny :) tak ładnie go ujęłaś i przepraszam, że to powiem - bo sama nie lubię jak tak ktoś porównuje - ale mój Piotruś jest tak bardzo podobny do Stasia w tym ujęciu :) jakoś ja nie mogłam swojego złapać żeby wyszedł na zdjęciu dokładnie jak wygląda hihi :)
    wszystkie nasze dzidziulki są przesłodkie
    Natalka czekam na zdjęcia...

dziewczyny, u mnie już lepiej. Jeszcze zdarza mi się wieczorem popłakać, ale już jest ok :)
    Michaś już zadowolony - przyzwyczaił się i nawet chodzi i coraz powtarza, że kocha dzidzię :) pomaga mi, ogląda co przy nim robię :) buźki mu daje i paluszkiem głaszcze :) jest super :) już powoli wracamy do normalności, ale uwierzcie, że to trudne przejście dla kogoś kto ma już jedno dziecko a na śiat przychodzi drugie - bo ciężko jest się pogodzić, że nie ma się już tyle czasu dla tego pierwszego - przynajmniej tak to wyglądało w moim przypadku :) teraz lepiej się czuję i już potraię jakoś wszystko ogarnąć bez szkody dla Michałka :)
    wczoraj przyszła położna środowiskowa i nie zdążyłam jej wpuścić bo paradowałam po domu w samym staniku bo karmiłam małego i zanim się ubrałam to ta mi zwiała, tylko w oddali ją poznałam, że to ona - bo ta sama do Michasia przychodziła. Może obrze się stało bo w domu sajgon był. Już na dziś ogarnęłam chatę :)
    z karmieniem już jest ok - mleka coraz więcej, mały się najada. Przybiera powoli na wadze :)
    Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam, ale poprostu musiałam wszystko ogarnąć, przede wszystkim siebie :) teraz też jeszcze nie mogę sobie pozwolić na takie orumowanie :) ale postaram się Was wspierać chociaż duchowo ;)
    Judi nie martw się, wszystko wróci do normy. Wiem jak bardzo to trudna sytuacja bo sama nie spodziewałam się, że tak to przeżyję wszystko. A martwiłam się o Michasia jak to zniesie a wyszło, że ja gorzej to przeżyłam :) u Ciebie też wszystko wróci do normy :) mały musi się tylko przyzwyczaić do nowego ładu :)

Modelka, Mucha, Paulina1986, weronikabp, sunset, ivv, nutka, Duchess, evas, Evelineq, Galanea, Judi2014, vikus001, NataliaK, monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny faktycznie pięknie opisujecie poród, aż żałuję, że będę miała CC (no nie tak do końca ;P)

Ja od wczoraj chodzę non stop głodna... jem, jem i jem. Muszę odebrać wyniki gbs-u ale nie chce mi się ruszyć tyłka. Mam iść z mamą na zakupy, ale też mi się nie chce. Najchętniej położyłabym się spać.
    Zazdroszczę wam, że jesteście już po. Ja się strasznie boję dnia X. Boje się, że małego odrzucę, pomimo tego, że rozczulam się nad każdym dodanym zdjęciem. Boje się, że mały będzie chory i takie tam. Sama jestem na siebie zła, za te myśli, próbuje je wypędzić z głowy. W głębi mam nadzieję, że pokocham go całym serduchem i będzie dla mnie najsłodszym dzieckiem na świecie.

MonikaS - super, że u was sytuacja się normuje. Bardzo się cieszę, że Michałek zaakceptował braciszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 10:02

Modelka, MonikaS lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - strasznie, ale to strasznie się cieszę za te, które są już po porodzie i już tulą swoje maleństwa :) I oczywiście okrutnie zazdroszczę ;)

Buziaki dla Was :)

MonikaS lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im więcej porodów tym ciszej tu na forum - gdzie jesteście ? Rodzicie ?
    Tusia jak tam twoja szyjka - co powiedział lekarz?

Duchess lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tez sie poryczalam czytając Twoj opis, Natalii tez, nie moge sie doczekać kiedy przeżyje te emocje :-) wszystkie jesteście tak dzielne ze serce rośnie. Teraz czekam na ktg, skurczyki są, zobaczymy jak mocne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 10:47

Duchess, evas, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny kochane. Wczoraj nie wchodzilam juz zeby m sie nie stresowal no i dużo w domu do zrobienia. Dopiero wstałam bo cala noc chodziłam po mieszkaniu z nieregularnym skurczami ale za to b.bolesnymi jak w szpitalu. Nadal spać mi sie chce ale musze wyprać, wyprasowac i uzupelnic torbe szpitalna. Chce jeszcze zrobić obiad w pojemniki dla rodzinki co by nie glodowali :)
    Musze nadrobić was ale sie ciesze ze was moge poczytać. Zadzwonic czy moj tel jest juz do odbioru bo przed szpitalem poprostu sie wyłączy i nie dzialal dlatego nie mialam neta.

Wszystkim mama gorąco gratuluję dzieciatek i mym nadzieje niedługo dołączyć do grona naszych nowo upieczonych mamus.

weronikabp, Duchess, Mucha, evas, sunset, Galanea, alexast, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Duchees, procz jedzenia ktore nie jest tu jadalne,pozostala reszta jest super. Nie ma tlumu,polozna Ci poswieca max czasu a i lekarze przychodza tez czesto i gesto,ale sa naprawde ok. Ja z czystym sumieniem polecam i wiem,ze jesli przyjdzie mi drugi raz rodzic-to tez na Solcu :))

Natalia, dzięki za więcej szczegółów! Ja do tej pory cały czas nastawiona byłam na Inflancką bo tam stosunkowo łatwo jest dostać znieczulenie i największa chyba pewność że dadzą jak odpowiednio głośno będziesz krzyczeć;) a mi na tym zależy bo już wiem jak reaguję na ból krzyżowy-mnie nie ma, nic do mnie nie dociera itd Piszesz, że na Solcu atmosfera super i ze znieczuleniem problemu nie ma więc super! Bo przyznam, że opieka po porodzie na Inflanckiej to tragedia,chodzą takie matrony, kręcą nosami, duszą codziennie cycki sprawdzając czy ma się pokarm i takie tam;) Byłam w stanie to znieść dla znieczulenia, ale chyba skieruję swe kroki na Solec:) Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź Natalia, nawet nie wiedziałam o istnieniu tego szpitala wcześniej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess gratuluje ciazy donoszonej :-))

monalisa, Duchess lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    dziewczyny, u mnie już lepiej. Jeszcze zdarza mi się wieczorem popłakać, ale już jest ok :)
    Michaś już zadowolony - przyzwyczaił się i nawet chodzi i coraz powtarza, że kocha dzidzię :) pomaga mi, ogląda co przy nim robię :) buźki mu daje i paluszkiem głaszcze :) jest super :) już powoli wracamy do normalności, ale uwierzcie, że to trudne przejście dla kogoś kto ma już jedno dziecko a na śiat przychodzi drugie - bo ciężko jest się pogodzić, że nie ma się już tyle czasu dla tego pierwszego - przynajmniej tak to wyglądało w moim przypadku :) teraz lepiej się czuję i już potraię jakoś wszystko ogarnąć bez szkody dla Michałka :)

Moniko,mnie czeka to samo:( już od dawna mam takie chwile smutku,bo wiem, co się będzie działo... że mój Kubuś będzie przechodził przez trudny dla 3-latka czas a w tym wszystkim my i dzidziuś. Ale na pocieszenie zawsze sobie myślę, że to przejściowe i że braciszek to dla synka największy prezent jaki mogę dać.

MonikaS lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Duchess gratuluje ciazy donoszonej :-))

Dziękuję Kochana! :-*

Daj znać po KTG!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:08

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Franka, Natalio serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek <3

Witamy na świecie :)

1 leniuta29 – 13 majaOlivka <3 29 maja
    2 kambel – 19 majaKaja <3 12 czerwca
    3 Bankierka – 21 majaStaś Mateusz <3 2 czerwca
    4 vikus001 – 22 majaZuzia <3 30 maja
    5 Martynika – 23 maja Artur <3 4 czerwca
    6 Judi2014 – 28 maja Mikołaj <3 4 czerwca
    7 MonikaS – 30 maja Piotruś <3 5 czerwca
    8 Paula222 – 31 maja Franek <3 20 maja
    9 Agusia2312 – 1 czerwcaMarcel <3 25 czerwca
    10 fler – 1 czerwcaZuzia <3 5 czerwca
    11 MagdaO – 3 czerwcaStaś <3 2 czerwca
    12 madamama – 4 czerwcaIgnaś <3 9 czerwca
    13 karolina1990 – 5 czerwcaOliwia <3 10 czerwca
    14 NataliaK – 6 czerwca Franek <3 2 czerwca

Oczekujemy z niecierpliwością ;)

1 Limerikowo – 34 lata, Irlandia, 29 maja - Karolinka <3
    2czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwcaMarcelinka <3
    3 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca Hania <3
    4 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwcaHania <3
    5 Nalka – 23 lata, Gdańsk, 13 czerwcaAnna <3
    6 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwcaBorys <3
    7 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca Lenka <3
    8 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwcaLenka <3
    9 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwcaAntoś <3
    10 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca Gabryś <3
    11 weronikabp – 38 lat, Warszawa, 17 czerwca Pola <3
    12 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec <3
    13 Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwcaJaś <3
    14 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec <3
    15 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwcaMartynka <3
    16 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwcaIgnacy <3
    17 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca Joanna <3
    18 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwcaAlicja Maria<3
    19 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwcaZosia <3
    20 alexast – 31 lat, woj. Opolskie, 23 czerwcaAleksander <3
    21 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec <3
    22 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwcaGabrysia <3
    23 ivv – 34 lata, 25 czerwcaMartynka <3
    24 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) Helenka <3
    25 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca Maja <3
    26 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwcaMaksiu <3
    27 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwcaIga <3
    28 excella – 26 lat, Warszawa, 26 czerwcaTymon <3
    29 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) Maksiu <3
    30 kropka_1028 czerwca Nikoś <3
    31 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca Borysek <3
    32 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwcaBartoszek<3
    33 Duchess – 33 lata, Warszawa, 30 czerwcaOskar <3
    34 Ala2930 czerwca Mikołaj <3
    35 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca Zuzia <3

monalisa lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-garatulacje! W końcu się doczekaliście spotkania.:) Dzielna kobieta z ciebie!!

Magda- Staś piękny chłopak;)

Limerikowo to chyba już ma swojego maluszka, bo jak wody odeszły to kwestia czasu była.;)

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess jaki masz termin porodu? Bo na naszej liście masz wpisany 30 czerwca, a z suwaczka wychodzi, że jednak wcześniej.

Duchess lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Duchess jaki masz termin porodu? Bo na naszej liście masz wpisany 30 czerwca, a z suwaczka wychodzi, że jednak wcześniej.

Evas, bo 30 czerwca to pierwsza data jaką zobaczyłam tutaj na Ovu po pozytywnym teście i od razu podałam do listy. Potem była wizyta u lekarza i on cały czas wylicza 27. Nie prosiłam już o korekty listy, żeby nie motać- ale myślę, że przy okazji warto zmienić na 27 (tym bardziej, że z usg 12 tyg to w ogóle wyszło 24 hihi) bo ten 30-sty to coś od czapy chyba jest.
    Bardzo dziękuję za zainteresowanie! :)

i jeszcze wiek możesz zmienić buuuuu :( na 34 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 11:26

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na naszej liście oczekującej jest 5 dziewczynek w pierwszej kolejności. No może zaczną się w końcu rodzić, bo jak na razie spora przewaga chłopców.

sunset, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tak ekspresem, bo mam na 12 KTG a ja jeszcze w domu :D

Niesforna- trzymam kciuki za wizytę i same dobre wieści … oby był postęp : )

MagdaO- cudny Staś, super że już w domku jesteście : ), dzięki za opis porodu, znów się wzruszam …

NataliaK – nareszcie witamy Franusia, cóż za poród, tyle emocji, wcalę się nie dziwię że nie możesz spać , ale szacun dzielna dziewczyno :)

AISAK- mam identyczne objawy a Hanka ma gdzieś… zaraz się zbieram na KTG ale tam pewnie nic nowego nie wyniknie ;/ Może trafię na moją Ginkę i ją ubłagam niech coś robi już…

Nalka- trzymam kciuki za skurcze porodowe i rozkręcenie się akcji , powodzenia : )

Duchess- gratuluję donoszonej ciąży :)

To ja uciekam i życzę miłego dnia :)

evas, Duchess, weronikabp, Galanea, vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Evas, bo 30 czerwca to pierwsza data jaką zobaczyłam tutaj na Ovu po pozytywnym teście i od razu podałam do listy. Potem była wizyta u lekarza i on cały czas wylicza 27. Nie prosiłam już o korekty listy, żeby nie motać- ale myślę, że przy okazji warto zmienić na 27 (tym bardziej, że z usg 12 tyg to w ogóle wyszło 24 hihi) bo ten 30-sty to coś od czapy chyba jest.
    Bardzo dziękuję za zainteresowanie! :)

i jeszcze wiek możesz zmienić buuuuu :( na 34 ;)
    To zmienię przy okazji, a 34 to bardzo piękny wiek :D ja w lipcu będę też miała, choć na liście już dawno taki widnieje, chyba żebym się przyzwyczajała :D

Duchess, ivv, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 1198 1199 1200 1201 1202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ