X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    65db35bb1b3935d2m.jpg

1904f2f7d90117dam.jpg

Tadaaaam! Chwale się Wam swoim synkiem :D
    Franek w domu w swoim wozie i Franek w szpitalu :D
    Jesteśmy w domu i cali szczęśliwi się uczymy siebie :)

Natalia, Franek jest czarujacy!:-) Gratulacje :-*
    a powiedz, czy to cisnienie i opuchlizna to juz sie unormowalo po porodzie?

NataliaK, weronikabp, fler lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Weronika napisała, że musieli jej wyjąć balonik, bo mdlała z bólu. Na razie nie wie, co będzie dalej, bo skurczy praktycznie nie ma :(

Wymęczy się biedna :(

:-( Weroniko, wspieram i mysle o Tobie.

weronikabp lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Weronika :(
    Kochana trzymaj się tam dzielnie, wspieram...

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam porobionych 5 szt zestawów - body, śpiochy, półśpiochy, czapeczki cienkie i grubsze i takie kompleciki spodenki długie z kaftanikami. u mnie w szpitalu trzeba mieć na każdy dzień ubranie, zabrałam też rożek także torba jst mega duża ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzyma się tam.
    U mnie wszystko ustało brak skurczy, krzyż już nie boli - ja już nic nie rozumiem co to było?

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa może po prostu masz skurcze przepowiadające te przedporodowe... one najczęściej przechodzą po kilku godzinach.. jak się zacznie ta właściwa akcja jestem pewna, że jej nie przeoczysz ;)

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane okazałam sie jednym przypadkiem na 1000 który bardzo zle znosi balonik, przez 6 h umierałam z bólu od którego nie było ani chwili odpoczynku, skurcze sa do zniesienia bo dają czas regenerację, a ja nie miałam ani chwili oddechu od bólu. Po 6 Lekarka wyjęła balonik, ból ustał , balonik zrobił troche rozwarcia na szczęście. teraz jestem mega słaba , musze sie przepac, zobaczymy czy akcja sie rozkręci czy rano dalej oksytocyna.. Dzięki za kciuki, nie jestem w stanie Was poczytać bo jestem mega osłabiona. Prosze pomódlcie sie za nas. Trzymajcie kciuki, whatever.

ivv, Tusia84, Evelineq, Galanea, Duchess, evas, Bea_tina, vikus001, NataliaK, maggda, Niesforna, Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mocno zaciskam kciuki, żebyś się już nie męczyła i żeby Polunia była za chwilę w Twoich ramionach :)

Edit
    Oj, w takim razie spokojnego snu, zbierz siły na jutro!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 22:35

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko pamiętam cały czas o Tobie i małej.. odpocznij sobie teraz kochana..

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess wrote:
    Martynika, mi, jak to określiłaś "muskanie oksytocyną", nie przeszkadzało i tak jak pisałam wcześniej tak i teraz-wolę by poród zaczął się sam i tak przebiegł, nie chcę nic przyspieszać ani wywoływać (jeśli Bóg da oczywiście).
    Są panny które rodzą ekspresem po oksy ale są i panny,które pomimo całodziennego leżenia pod oksy nie mają skurczy.

Podkreślam też,że jest to mój pogląd i uczucia a nie pretekst do jakiejś polemiki ;)

Spoko :).Jasne, każdy inaczej reaguje, moja mama 38 lat temu leżała dwa dni pod oksy i jej nie ruszyło, ale ja ogromnie wierzę w siłę nastawienia.Mama mnie straszyła, że będzie tak jak u niej, że tylko się umęczę, a ja powiedziałam sobie "rodzę dzisiaj!" i bardzo szybko przyszły pierwsze skurcze.Cała akcja może nie była zawrotna, bo w sumie 13 godzin, ale nie było masakry :).Wszystkim oczywiście życzę naturalnych porodów i sprawnych akcji, ale jeżeli wywoływanie jest nieuniknione, to po prostu, mimo wszystko, spróbujmy podejść do tego z uśmiechem :).Jak na obchodzie lekarka powiedziała, że nie wywołujemy pojutrze, tylko jutro, to podskoczyłam na łóżku i krzyknęłam "jeee!", studenci patrzyli jak na wariatke ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 22:38

Evelineq, Mucha, Duchess, evas, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Topa może po prostu masz skurcze przepowiadające te przedporodowe... one najczęściej przechodzą po kilku godzinach.. jak się zacznie ta właściwa akcja jestem pewna, że jej nie przeoczysz ;)
    Z córką miałam po prostu ból miesiączkowy i skurcze i za 24 godz urodziłam. Teraz męczą mnie takie same tylko po jakimś czasie ustają np. teraz znów zaczął się ból brzucha i krzyża - jutro zapytam gina czemu tak się dzieje może mi to logicznie wytłumaczy ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - masz rację, wiadomo że każdy inaczej reaguje ale grunt to nastawienie, każdy jeden poród indukowany , naturalny czy cięcie można przeżyć na różne sposoby, ta sama osoba rodząc po raz kolejny w ten sam sposób odczuje to inaczej , ale jeśli pozytywnie się nastawimy to wierzę że jest łatwiej, bo negatywne nastawienie blokuje nas na wszystko, stąd gorsza reakcja organizmu...

Weronika - odpoczywaj, nabierz sił, wszystko będzie dobrze :)

Topa no właśnie tak to już jest, że każdy poród przebiega inaczej i inaczej organizm się do niego przygotowuje, są osoby które nic nie odczuwają, nagle bach i sie rodzi, a sa takie jak my, co sie męczą tygodniami z przepowiadającymi skurczami, bólami, i innymi dolegliwościami a bobas mimo wszystko sie nie spieszy ... Ale bardzo jestem ciekawa co gin powie na to :) Daj jutro znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 22:48

evas, Galanea, weronikabp, Tusia84, Mucha lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki ;) dziś po spacerku jestem zmęczona.

Weronika nabieraj sił, aby jutro przywitać się już z córeczką. A może ona czeka na mojego synusia? ;) ale lepiej niech wychodzi szybciutko, bo coś czuję że mój to się teraz zaprze i nie będzie chciał współpracować :D

9bsp388.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Ból był odczuwalny w każdej pozycji.
    Kota też bolało jak cholera krzyż, brzuch i nawet chodzenie nie pomagało - teraz puściło na chwilkę boli tylko krzyż na razie skurczy brak.
    Co to mogło być?

No ja mialam dokladne tak samo, myslalam, ze sie zaczelo. A to po prostu bole przepowiadajace :) Nawet nospa mi nie pomogla wtedy.

Jutro rano ide do szpitala na kwalifikacje do CC trzymajcie kciuki zeby mi wyzanczyli termin jak najszybciej.

AISAK, evas, Tusia84, Mucha lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - już teraz zaciskam kciuki, bo znając mnie to wstanę jutro późno i przegapię :D Życzę jak najszybszego terminu zgodnie z twoją wolą :) Powodzenia

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika podziwiam tyle czasu w bólach, które być nie powinny. Odpoczywaj, odpoczywaj, my wierzymy ze juz będzie tylko lepiej.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika tak jak Ty pisalas mi,pamietaj ze kazda chwila zbliza Cie do Poli,glowa do gory,wiem ze boli ale inaczej sie nie da.. :-(

Evelineq tak,musi szyjka przepuszczac,na zamknietej szyjce nie zaloza.

Ducheees niestety opuchlizna jest jeszcze wieksza... na stopach zrobily sie takie opaski z wody,ppdobno tak wlasnie schodzi. Jesli chodzi o cisnienie to juz w szpitalu bylo ok,teraz rowniez :)

Hurrra chyba udalo sie wypracowac pokarm... bo puszka bebilonu ktory lezy na polce nie bardzo mnie cieszyla..

Evelineq, weronikabp, Tusia84, vikus001, Duchess, evas, Mucha lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na.chwilę.
    Dzis o 2:55 pojawil sie.na swiecie Tymon:)

alexast, weronikabp, balonik, Martynika, Tusia84, AISAK, Modelka, sunset, Niesforna, vikus001, Duchess, evas, Mucha, Kota, czekajajaca, ivv, MonikaS, Judi2014, Evelineq, MagdaO, Galanea, Paulina1986, Limerikowo lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella serdecznie gratuluję :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ja na.chwilę.
    Dzis o 2:55 pojawil sie.na swiecie Tymon:)
    Gratulacje kochana!!! :))

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ