X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak się czujesz?

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie nastawienia i tego ze ono "wszystko załatwia" to nie zgodzę sie. Ja miałam i mam b dobre nastawienie, a jednak nie miałam wpływu na to ze moj organizm aż tak zle zareaguje na balonik. Nie da sie opisać tego nieustającego bólu. Ale choć jestem oslabiona to nadal wierze ze bedzie dobrze, dzis znowu dam z siebie wszystko zeby pomoc Poluni wyjść z brzuszka..
    Bardzo sie cieszę z szybkich porodów, gratuluje dziewczyny, u nas to trwa dluzej, no ale przez trudy do gwiazd :-)
    Dziekuje za wsparcie, chyba nie będę Was juz zanudzać moimi bólami etc, odezwę sie po wszystkim.

alexast, Tusia84, Limerikowo, vikus001, Duchess, NataliaK, evas, Mucha, czekajajaca, ivv, Evelineq, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, widziałam w szpitalu dwie dziewczyny, które na balonik reagowały tak samo, niestety, dodatkowo jedna się jeszcze przy nim okrutnie rozkrwawiła, wiem, ze w takich warunkach ciężko jest mieć dobre nastawienie.Tez nie pisałam, że wszystko załatwia, tylko, że bardzo pomaga, ot, chociażby mówiąc sobie, że zbliża Cię to wszystko do dziecka już dużo sobie pomagasz.

Limerikowo, vikus001, evas, Mucha, Evelineq lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie zanudzasz nas. Bardzo ci współczuje i gratuluję pozytywnego nastawienia :) trzymam mocno kciuki żeby akcja ruszyła i Polunia była jak najszybciej w twoich ramionach. Czekamy na dalsze wieści

weronikabp, Limerikowo, vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ja na.chwilę.
    Dzis o 2:55 pojawil sie.na swiecie Tymon:)
    Ale niespodzianka wspaniale :-D Wielkie Gratulacje <3

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom a Tobie Weroniko duzo sil i szybkiej akcji :) widze ze co jakis czas przejawiam sie w Waszych postach jako przyklad extra porodu- jakze mi milo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 06:18

weronikabp, Limerikowo, Duchess, Mucha, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nie zanudzasz nas my chcemy Cię wspierać i dodawać chociaż trochę otuchy dobrym słowem..
    Przeżywamy poród każdej z nas.. a szczególnie kiedy trwa on dłużej i mama musi się trochę nacierpieć.. bo mimo iż bez bólu się nie da to jednak po ludzku jest nam szkoda, że trzeba czasem cierpieć tak długo.

Trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że nabrałaś po nocy chociaż trochę siły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 06:42

alexast, weronikabp, vikus001, Duchess, evas, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella gratulacje :) I czekamy na opis porodu, jak będziesz miała chwilkę czasu i siły :)

Weronika, trzymaj się dzielnie i dawaj znać, bo inaczej zejdziemy tu z niepewności...

Ja dziś idę do gina i na ktg, mam nadzieję, że mi powie, że Młody szykuje się do wyjścia... Bo ja już płaczę, jak budzę się rano i jest kolejny dzień bez porodu... Teoretycznie 10 dni do daty porodu...

A dziś w wiadomościach o tym, że ciężarne na l4 za dużo chodzą... Ja bym radziła tym mądrym co artykuły piszą polazic z ciążowym brzuchem do pracy, pogniesc go przy niewygodnych biurkach, nie paść na pysk po kilku godzinach zapierniczania itp. A ja mam pracę biurową! Co mają powiedzieć laski, które w ciąży muszą zapierniczac w samochodzie po x kilometrów (ja nie byłam w stanie w tej pozycji wytrzymać więcej niż godzinę)? Albo pracujące fizycznie? W kasie s supermarkecie w ciąży? Pozdrawiam, mnie brzuch, kręgosłup i wątroba bolały po pół godzinie siedzenia w takiej wyprostowanej pozycji... Nie mówiąc o tym, że byłam tak zmęczona, że czasem nie wiedziałam, czy zdołam do domu dojechać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 06:54

Niesforna, Limerikowo, weronikabp, Duchess, Mucha, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ostatniej chwili - Nalka na porodowce! Trzymajcie kciuki.

Modelka, Tusia84, Limerikowo, vikus001, Duchess, evas, Mucha, AISAK, ivv, NataliaK, Evelineq, maggda, Galanea lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella gratulacje - zrobiłaś niespodziankę :-)
    P.S. Tak coś czułam ze cie bierze jak pisałaś ostatnio :-)

Mucha lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excela gratulacje!
    Jak Ty to zrobiłaś tak niespodziewanie? ;-)

Weronika, Nalka powodzenia za szybkie akcje :-)

Ją wczoraj po całym dniu padlam. Przez ten upał to po godzinnym spacerze miałam nogi jak balony. Ledwo doszłam do domu. Dziś znowu taki upał :-( Ale dzisiaj to już nie wychodzę, może jakoś przetrwam w domu...
    Jak ja też bym chciała żeby było już po..., albo przynajmniej leżeć właśnie na porodowce... A tu cisza :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 07:11

weronikabp, Limerikowo, vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Weronika, widziałam w szpitalu dwie dziewczyny, które na balonik reagowały tak samo, niestety, dodatkowo jedna się jeszcze przy nim okrutnie rozkrwawiła, wiem, ze w takich warunkach ciężko jest mieć dobre nastawienie.Tez nie pisałam, że wszystko załatwia, tylko, że bardzo pomaga, ot, chociażby mówiąc sobie, że zbliża Cię to wszystko do dziecka już dużo sobie pomagasz.
    Martyniko - z całym szacunkiem ale Ty nie wiesz jak zareagował moj organizm i jak okropny to był ból, wiec nie porównuj prosze. Jednego mnie ciąża nauczyła, nie należy porównywać swoich przeżyć, bóli do innych, bo każda przeżywa to inaczej.

Jednego jestem pewna dla mojej córeczki przeżyje i przetrwam wszystko :-)

Nalka - kciuki kochana!!

Limerikowo, Duchess, NataliaK, Galanea lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Z ostatniej chwili - Nalka na porodowce! Trzymajcie kciuki.

Powodzenia i szybkiej akcji dla Nalki :)

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki podczytuje Was Czerwcoweczki i zycze szybkich i w miare bezbolesnych finalow
    ja dochodze powolutku do siebie, jeszcze ciut oslabiona i niektore czynnosci wydaja sie jak wyprawa na M. Everest
    moze dzis dadza wypis jesli z mala ok wagowo bedzie, tu szalenstwo upalow, wczoraj 3x sie kapalysmy z dziewczynami i dalej spocone myszki, podobno ze wnece nie jest jeszcze tak zle ufff
    ps mi balonik pomogl z rozwarciem i ok go znioslam, choc fakt bylo po nim male krwawienie

Tusia84, vikus001, Duchess, weronikabp, Mucha, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow wchodzę rano na forum a tam takie niespodzianki :-)
    Exela gratuluje :-) ale szybka akcja :-)
    Weronika trzymam kciuki za dzisiejszy dzień.
    Nalka powodzenia !

U mnie noc taka sobie co jakiś czas czułam ból w krzyżu - zobaczymy co powie lekarz :-) Mam nadzieję że prosto od niego pojadę na porodówkę he he he :-)

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Exelle gratulacje ogromne!!!! Nalka i Weronika czekamy na wasze dzidzie! Do roboty;) jestem z wami:*

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella, ogromne gratulacje! zrobiliscie nam niespodzianke i czekamy niecierpliwie na opis:-)

Weroniko, jestem z Toba...ja tez nie radze sobie z silnym bolem...wiem co czulas:-( przytulam i wspieram!!!

Nalka, trzymam kciuki za spotkanie z dzidzia!

Topa, daj znac po wizycie u lekarza.

Dobrego dnia dla wszystkich Mamusiek- tych rozpakowanych i tych czekajacych:-)

weronikabp, evas, NataliaK lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak stwierdzam, że powinnam nick zmienić... na "ex-modelka-obecnie-gruba-baba". Trzymajcie kciuki, żeby mi dziś ten lekarz powiedział, że coś się tam zaczyna dziać!

Mucha, Niesforna, Duchess lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten słoneczny poranek ;)
    Excella serdeczne gratulacje :D
    Weronika nadal trzymam kciuki &&&

Zbieram się na badania. Upał niesamowity się szykuje, ale jak mus to mus.

Miłego dnia dziewczynki :)

weronikabp, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella wielkie gratulacje :)

Rodzacym zycze zeby wszystko poszlo jednak sprawnie i szybko!

A tym ktore chca juz rodzic zycze bardzo jednoznacznych objawow i zero falszywych alarmow. Niech juz wasze dzieciaczki wychodza grzecznie z brzuszkow.

Modelka, evas, Duchess, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1218 1219 1220 1221 1222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ