X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - i co będzie dalej? Będą czekać czy cesarka?

Topa - świetny brzuszek :)

Duchess lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika cały czas o Tobie myślimy i jesteśmy z Tobą :*

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Niestety małej spadło tętno, myślałam ze umrę ze strachu :-(( odłączyli oksy

:(

cesarka będzie?

TRZYMAJ SIĘ!

Evelineq lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka - zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%.

Evelinq - mnie dziś coś pobolewa brzuch i delikatne skurcze czuję, ale znając moje szczęście niedługo minie i tak ostatecznie w piątek wyląduję na wywołaniu. Jutro mam ktg to zobaczymy.
    Jak nie ruszy to razem będziemy cierpieć w piątek :)

Weronika - myślimy o Tobie, pisz co dalej bo tu przeżywamy wszystko razem z Tobą.

Modelka, Evelineq, Duchess lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, dobrze, że jesteś pod dobrą opieką. Jakby co, to przecież Małej się nic nie stanie, jesteś w bardzo dobrym szpitalu. Dawaj znać, bo my tu wszystkie przeżywamy każde uderzenie serca Poli razem z Tobą.

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Weronika, przykro mi, że tak Cię umęczą :( Niech już to wszystko ruszy z kopyta i pójdzie szybko i gładko, tego Ci życzę!

Excella - Gratulacje! Niezłą niespodziankę nam zrobiłaś :)

I oczywiście trzymam kciuki za Nalkę!

Była u mnie dzisiaj położna, mówi, że brzuch już ładnie opadł i że "zmieniłam się na twarzy" :P Już część dziewczyn tutaj pisała o tym tekście ;)
    Moja położna to naprawdę złota kobieta. Załatwiła mi też ktg za tydzień, muszę się tylko umówić. Twierdzi, że trzeba jednak zrobić przed terminem porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 12:33

alexast, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam kciuki za dobry finał w końcu nie liczy się w jaki sposób Pola przyjdzie na świat , tylko aby wam nic nie groziło :D

czekajajaca, Duchess lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, po akcji z tętnem zaczęłam marzyć o cesarce, byle mała juz była bezpieczna. Ale to była chwila, potem wszystko dobrze, znowu oksy..ech.. Mam nadzieje ze nalce poszło gładko i szybko :-)

Duchess, Modelka, Galanea, ivv, Niesforna, Tusia84, maggda, Mucha, vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach, krew pobrana, wymazy też. Ciekawe czy doczekam wyniku, bo GBS dopiero za tydzień będzie.

Niby jest gorąco, ale jakoś wcale mi to nie przeszkadzało. Teraz siedzę w pracy i odpoczywam. A zaraz na autobus i do domku.

Weronika powodzenia :) cały czas o Tobie myślę.

weronikabp, alexast, Galanea, Duchess, Tusia84 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - ale cię wymęczą.

ja czekam na ostatnią wizytę u ginki. Jest okropnie ciepło. Mały szaleje.

kota co tam u Ciebie?
    co u nalki ktoś coś wie?

weronikabp lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a u mnie 39 tydzień się zaczął. Kiedy to zleciało? Wierzyć mi się nie chce :)
    Tu też szykują się upały, na szczęście w nocy była cudowna burza, która schłodziła dach budynku ;)

alexast, czekajajaca, Paulina1986, weronikabp, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas upał straszny, Do 11-tej pozałatwiałam wszystko na mieście, a teraz siedzę w domu. Posprzątałam łazienkę, umyłam podłogi i przygotowałam obiad. Teraz odpoczywam, a po południu jedziemy odebrać sofę do małej do pokoju, bo na początku będziemy spali razem z nią w jej pokoiku, więc trzeba było zakupić jakąś sofę, która później będzie służyła gościom.
    Dziewczyny ale mi się marzy urlop w ciepłych krajach :) Nad ciepłym morzem :)
    Ehh w następnym roku sobie odbiję :)

Galanea, ivv, Evelineq, Paulina1986, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

powodzenia tym, które rodzą :)

Excella gratuluję :) życzę szybkiego powrotu do zdrowia :)

ja właśnie usypiam Michałka. Piotruś najadł się i śpi :)
    wychodziłam z nimi na spacer ale deszcz zaczął padać i powrót do domu... a szkoda - Michaś by się pobawił w piasku...

Galanea zdaje się, że Ty pisałaś, że boisz się, żę zostaniesz sama i nikt nie będzie dopingował :) nie martw się - ja będę dopingowała. Co prawda rzadziej teraz tu zaglądam, ale staram się jak mogę :) trochę teraz mam spraw urzędowych do pozałatwiania...

Piotruś nocami - nie przechwalić - ładnie śpi. Budzi się na jedzenie i dalej śpi :) nareszcie daje pospać :)

u mnie baby na placu zabaw się krzywią jak mówię ile ma Piotruś dni - bo stara szkoła zabrania takiego malca z domu wynosić. Dzisiaj mi jedna nawet podbiegła i kocem zaczęła okrywać...jakbym ja nie wiedziała czy mu ciepło czy nie... ehhhh jedna to po kolei zaczęła mi wytykać, że go do bujania przyzwyczajam od maleńkości, do smoczka itd... nie ma to jak tysiąc rad od każdego. a przecież już jednego wychowałam i nawet dobrze mi poszło... ale to ajnie tak kogoś krytykować :)

Galanea, Duchess, Tusia84, Modelka, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś zaplanowałam dla mojego męża zajęcia ze składania ubrań :/ Masakra jakaś :| Wczoraj leżałam na łóżku, a on ubierał Weronikę i słyszałam tylko rozmowy z jego mamą typu "to długi czy krotki rękaw?", "nie, tu są krótkie spodenki" itd. Właśnie wkładałam poskładane rzeczy do szafy, a tam rozpizgaj :/ bo koloru bluzeczki nie mógł dobrać do spódniczki... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny ale mi się marzy urlop w ciepłych krajach :) Nad ciepłym morzem :)
    Ehh w następnym roku sobie odbiję :)

W taki upał marzę tylko o jednym - ALPY+NARTY!!!! :) Też sobie odbiję, ale niekoniecznie w następnym roku ;)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele-powiedzialabym do słuchu tym babom! My byliśmy na spacerze jak mały miał 6 dni. Teraz wozimy go bez czapki i pod pieluszka tylko,przecież są upały a najgorzej to przegrzac. No dziś to wcale nie wychodzimy,jest zbyt gorąco i się kurzy.
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące:-) pięknie nam się powiększa pierwsza część listy:-)

ivv, Galanea, alexast, Duchess, MonikaS, Mucha, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika tez to miałam - może kocyk, czapeczka? To ja zawsze takiej mądralińskiej proponowałam, że oddam jej ten kocyk jak jej zimno, a czapkę to jej nawet puchową z domu przyniosę :D Od razu był koniec dyskusji.

Najlepszą odpowiedź na niewychodzenie z domu z takim maluchem miała położna w szpitalu "a przepraszam, do samochodu to jak pani dziecko przeniesie ze szpitala? w worku?" :)

A jeśli chodzi o przegrzewanie to wygrała pielęgniarka z przychodni, bo ona zawsze pyta rodziców (tych, którzy za grubo ubierają dzieci) "a w zimie to przyjdą Państwo z dzieckiem w piekarniku?" :)

alexast, Paulina1986, Duchess, MonikaS, Mucha, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS, domyślam się jak mogą wkurzać takie rady, na dodatek obcych bab. Chyba warto zaopatrzyć się w takie body:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45298d838974.jpg

:D

alexast, Evelineq, Duchess, weronikabp, MonikaS, Tusia84, ivv, Judi2014, fler, czekajajaca, Mucha, evas, vikus001, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea rozwaliłaś mnie na łopatki, bodziak super, szkoda że z długim rękawem. Ja tu zaraz padnę. Jak mi gorąco.mały to mi chyba zaraz sam wyjdzie bez żadnych skurczy tak napiera na szyjkę

Galanea, weronikabp, MonikaS, vikus001 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dopiero wrocilam z tego szpitala taka kolejka byla. Termin mam wyzanczony na 23 czerwca :( myslalam, ze uda sie wczesniej, ale ordynator twierdzi, ze nie maja miejsc i jest jakies wolne po drodze.

Evas zmienisz mi date porodu? Dzieki.

Galanea, Tusia84, Paulina1986, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
‹‹ 1220 1221 1222 1223 1224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ