MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyModelka - zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100%.
Evelinq - mnie dziś coś pobolewa brzuch i delikatne skurcze czuję, ale znając moje szczęście niedługo minie i tak ostatecznie w piątek wyląduję na wywołaniu. Jutro mam ktg to zobaczymy.
Jak nie ruszy to razem będziemy cierpieć w piątek
Weronika - myślimy o Tobie, pisz co dalej bo tu przeżywamy wszystko razem z Tobą.Modelka, Evelineq, Duchess lubią tę wiadomość
-
Oj Weronika, przykro mi, że tak Cię umęczą
Niech już to wszystko ruszy z kopyta i pójdzie szybko i gładko, tego Ci życzę!
Excella - Gratulacje! Niezłą niespodziankę nam zrobiłaś
I oczywiście trzymam kciuki za Nalkę!
Była u mnie dzisiaj położna, mówi, że brzuch już ładnie opadł i że "zmieniłam się na twarzy"Już część dziewczyn tutaj pisała o tym tekście
Moja położna to naprawdę złota kobieta. Załatwiła mi też ktg za tydzień, muszę się tylko umówić. Twierdzi, że trzeba jednak zrobić przed terminem porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 12:33
alexast, Duchess lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, po akcji z tętnem zaczęłam marzyć o cesarce, byle mała juz była bezpieczna. Ale to była chwila, potem wszystko dobrze, znowu oksy..ech.. Mam nadzieje ze nalce poszło gładko i szybko
Duchess, Modelka, Galanea, ivv, Niesforna, Tusia84, maggda, Mucha, vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Ja już po badaniach, krew pobrana, wymazy też. Ciekawe czy doczekam wyniku, bo GBS dopiero za tydzień będzie.
Niby jest gorąco, ale jakoś wcale mi to nie przeszkadzało. Teraz siedzę w pracy i odpoczywam. A zaraz na autobus i do domku.
Weronika powodzeniacały czas o Tobie myślę.
weronikabp, alexast, Galanea, Duchess, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
O, a u mnie 39 tydzień się zaczął. Kiedy to zleciało? Wierzyć mi się nie chce
Tu też szykują się upały, na szczęście w nocy była cudowna burza, która schłodziła dach budynkualexast, czekajajaca, Paulina1986, weronikabp, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU nas upał straszny, Do 11-tej pozałatwiałam wszystko na mieście, a teraz siedzę w domu. Posprzątałam łazienkę, umyłam podłogi i przygotowałam obiad. Teraz odpoczywam, a po południu jedziemy odebrać sofę do małej do pokoju, bo na początku będziemy spali razem z nią w jej pokoiku, więc trzeba było zakupić jakąś sofę, która później będzie służyła gościom.
Dziewczyny ale mi się marzy urlop w ciepłych krajachNad ciepłym morzem
Ehh w następnym roku sobie odbijęGalanea, ivv, Evelineq, Paulina1986, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
powodzenia tym, które rodzą
Excella gratulujężyczę szybkiego powrotu do zdrowia
ja właśnie usypiam Michałka. Piotruś najadł się i śpi
wychodziłam z nimi na spacer ale deszcz zaczął padać i powrót do domu... a szkoda - Michaś by się pobawił w piasku...
Galanea zdaje się, że Ty pisałaś, że boisz się, żę zostaniesz sama i nikt nie będzie dopingowałnie martw się - ja będę dopingowała. Co prawda rzadziej teraz tu zaglądam, ale staram się jak mogę
trochę teraz mam spraw urzędowych do pozałatwiania...
Piotruś nocami - nie przechwalić - ładnie śpi. Budzi się na jedzenie i dalej śpinareszcie daje pospać
u mnie baby na placu zabaw się krzywią jak mówię ile ma Piotruś dni - bo stara szkoła zabrania takiego malca z domu wynosić. Dzisiaj mi jedna nawet podbiegła i kocem zaczęła okrywać...jakbym ja nie wiedziała czy mu ciepło czy nie... ehhhh jedna to po kolei zaczęła mi wytykać, że go do bujania przyzwyczajam od maleńkości, do smoczka itd... nie ma to jak tysiąc rad od każdego. a przecież już jednego wychowałam i nawet dobrze mi poszło... ale to ajnie tak kogoś krytykowaćGalanea, Duchess, Tusia84, Modelka, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość
-
Na dziś zaplanowałam dla mojego męża zajęcia ze składania ubrań
Masakra jakaś
Wczoraj leżałam na łóżku, a on ubierał Weronikę i słyszałam tylko rozmowy z jego mamą typu "to długi czy krotki rękaw?", "nie, tu są krótkie spodenki" itd. Właśnie wkładałam poskładane rzeczy do szafy, a tam rozpizgaj
bo koloru bluzeczki nie mógł dobrać do spódniczki... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Ja pierdziele-powiedzialabym do słuchu tym babom! My byliśmy na spacerze jak mały miał 6 dni. Teraz wozimy go bez czapki i pod pieluszka tylko,przecież są upały a najgorzej to przegrzac. No dziś to wcale nie wychodzimy,jest zbyt gorąco i się kurzy.
Trzymam kciuki za wszystkie rodzące:-) pięknie nam się powiększa pierwsza część listy:-)ivv, Galanea, alexast, Duchess, MonikaS, Mucha, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Monika tez to miałam - może kocyk, czapeczka? To ja zawsze takiej mądralińskiej proponowałam, że oddam jej ten kocyk jak jej zimno, a czapkę to jej nawet puchową z domu przyniosę
Od razu był koniec dyskusji.
Najlepszą odpowiedź na niewychodzenie z domu z takim maluchem miała położna w szpitalu "a przepraszam, do samochodu to jak pani dziecko przeniesie ze szpitala? w worku?"
A jeśli chodzi o przegrzewanie to wygrała pielęgniarka z przychodni, bo ona zawsze pyta rodziców (tych, którzy za grubo ubierają dzieci) "a w zimie to przyjdą Państwo z dzieckiem w piekarniku?"
alexast, Paulina1986, Duchess, MonikaS, Mucha, evas lubią tę wiadomość
-
MonikaS, domyślam się jak mogą wkurzać takie rady, na dodatek obcych bab. Chyba warto zaopatrzyć się w takie body:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/45298d838974.jpg
alexast, Evelineq, Duchess, weronikabp, MonikaS, Tusia84, ivv, Judi2014, fler, czekajajaca, Mucha, evas, vikus001, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
O matko dopiero wrocilam z tego szpitala taka kolejka byla. Termin mam wyzanczony na 23 czerwca
myslalam, ze uda sie wczesniej, ale ordynator twierdzi, ze nie maja miejsc i jest jakies wolne po drodze.
Evas zmienisz mi date porodu? Dzieki.Galanea, Tusia84, Paulina1986, czekajajaca, evas lubią tę wiadomość