X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • balonik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a możesz zdradzić, gdzie idziesz na to ktg? Bo ja obdzwoniłam chyba już wszystko i nigdzie nie ma chyba możliwości za jakąś niewielką opłatą tego zrobić.

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Galanea a możesz zdradzić, gdzie idziesz na to ktg? Bo ja obdzwoniłam chyba już wszystko i nigdzie nie ma chyba możliwości za jakąś niewielką opłatą tego zrobić.

U Malarkiewicza. Podobno już tydzień przed terminem można się zgłosić. Moja położna przy mnie zadzwoniła pogadać i mam się powołać na nią jak będę dzwonić się umawiać. Chcieli przy okazji oprowadzać mnie po oddziale, ale już byłam :) Mogę Ci podać nr na oddział, to możesz też zadzwonić i się umówić jakby co.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Numer sobie znajdę w internecie :) Dziękuję Ci bardzo mam nadzieję, że bez wsparcia położnej uda mi się też coś takiego załatwić :)

Galanea lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea świetny bodziak :) kupiłabym, żebym wiedziała gdzie :)
    moje chłopaczki śpią :) mogę teraz podanie do banku napisać :) uhhh

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Galanea świetny bodziak :) kupiłabym, żebym wiedziała gdzie :)
    moje chłopaczki śpią :) mogę teraz podanie do banku napisać :) uhhh

Np. tu: http://fasolkowo-ami.pl/pl/p/Body-rozmiar-68-Moja-mama-nie-potrzebuje-Twoich-rad/413

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 13:55

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Taniej niż na malinowym polu ;O
    http://sklep.malinowepole.pl

Dobrze że podałaś link, bo bym przepłacila :D

Galanea, czekajajaca lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupuję!!! I dla Weroniki i dla Martynki :)

weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - super termin na Dzień Ojca.

Nalka na razie nie odpowiada, od 5.20 jest na porodowce, ale może jest już po.

evas lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Weronika kciuki za postęp szybki tym razem :)

Galanea bodziak świetny :)

Ja jutro idę na wizytę już się odczekać nie mogę żeby dowiedzieć się co tam u mnie słychać :) i u małej :)

dzisiaj jestem wykończona siedziałam z synkiem do lekarza było takie opóźnienie, a pomieszczenie takie małe i nagrzane, że nie dało się czym oddychać wróciłam z mokrymi włosami dosłownie i mokra sukienka.. po drodze myślałam, że zemdleję.. a synek też umordowany ledwo do domu weszliśmy ja do łazienki.. wychodzę a on śpi na łóżku... chyba pierwszy raz dzisiaj dokuczył mi ten upał

weronikabp, Galanea, Evelineq, czekajajaca, ivv, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - ale ci termin dali, a co jak zaczniesz wcześniej rodzić? to cię odeślą i każą czekać do 23?

Ja już po wizycie. Ginka powiedziała tak: "nie badałam cię brutalnie i na spokojnie masz na 1 palec rozwarcie, jakbym była brutalna to byłoby pewnie więcej, bo palucha wepchałam na spokojnie" dała mi kolejne skierowanie. Mam jutro jechać i mówić, że mam bóle.
    Mały się cały czas pcha. Mam nadzieję, że do jutra wytrzymam :)

Galanea, Evelineq, czekajajaca, ivv, Mucha, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bodziak super :-)
    Alexast jest szansa że jutro urodzisz - co powiedziała gin?
    Tusia ja nawet na pole nie wychodzę bo taki upał

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.:)
    Co do spacerów to moja położna powiedziała, że jak będzie cieplutko(ale nie taki upał jak dziś) to i ze szpitala możemy wózkiem wrócić, jakbym miała siłę i ochotę. A mamy tak z pół godzinki drogi. Raczej na to sie nie skuszę bo
    1, nie będę nieść tej torby tyle
    2. już będe chciała do domku
    3. pewnie nie będę miała ochoty jeszcze
    Ale na spokojnie na drugi dzień już możemy iść na trochę z rana czy wieczorkiem.:)

No, ale u mnie jeszcze nic się nie wydarzyło, także nei wiem jaka pogoda będzie. W przyszłym tygodniu mają być podobno znów 15 stopni i brzydkie dni, więc jak Gabryś sie pospieszy to zdążymy jeszcze w ładną wyjść na spacer. A jak nie to pod kocyk:P

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów ta sama godzina co wczoraj i znów zaczynam się źle czuć :-( Krzyż i brzuch boli - eh już nie mogę się doczekać wizyty u gina a ta dopiero o 20 :-(

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Alexast jest szansa że jutro urodzisz - co powiedziała gin?

ja dostałam skierowanie do szpitala na cesarkę. Więc lepiej by było, żeby mały nie wychodził sam. Ja nawet nie wiem kiedy się to rozwarcie zrobiło. Pewnie jak on tak napiera i boksuje, ale powiem szczerze, że się tego totalnie nie spodziewałam.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tak siedzę i mówię do brzucha Gabryśka mogłabyś już wyjść... tyle osób na Ciebie czeka mama, tato, siostra i brat.. nie powiem o rodzinie.. a Ty nic siedzisz i siedzisz w tym brzuszku..

Na co mój mąż.. Jak będziesz do niej tak brzydko mówiła: "Gabryśka" to nie wyjdzie szybko! ;)

Dziś jestem tak umordowana, że lepiej niech siedzi bo bym nie miała siły rodzić..
    Dzieci jeszcze na tańce dzisiaj mają jechać ale nie wiem czy sobie nie odpuszczę bo ten upał mnie dobije całkiem.

AISAK, Galanea, czekajajaca, Mucha, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Na ktg z Młodym wszystko ok, są jakieś małe skurczyki i zapisal się w ciągu tych 15 minut jeden duży ale ja go prawie nie poczułam. Szyjka na maks centymetr, Młody mocno na nią napiera, ale ciągle zamknięta...

Kiedy ja wreszcie urodzę?

Galanea, Evelineq, Tusia84, evas, Duchess, Niesforna, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- ja do Gabrysia mojego też gadam.:P I dziś tak zwątpiłam i mówię: ej, a może Ty nie jesteś Gabryś tylko Gabrysia i dlatego nie słuchasz? I dostałam kopa;P A moja bratanica 4 letnia wiecznie gada, że to będzie dziewczynka, a nie chłopczyk;P

alexast, Tusia84, Galanea, Modelka, AISAK, czekajajaca, Mucha, evas, Duchess lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    O matko dopiero wrocilam z tego szpitala taka kolejka byla. Termin mam wyzanczony na 23 czerwca :( myslalam, ze uda sie wczesniej, ale ordynator twierdzi, ze nie maja miejsc i jest jakies wolne po drodze.

Evas zmienisz mi date porodu? Dzieki.

Kota to super :) Ale mężulkowi sprawisz prezent na dzień ojca :)

A ja mam dzisiaj wizytę na 17:40 i mam nadzieję, że się dowiem, że moja Alutka już ze 3 kg waży - bardzo by mnie to uspokoiło. Poza tym poproszę o nagranie filmiku z usg - myślicie, że a tym etapie ciąży jeszcze ma to sens?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 14:44

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast- super wieści :) A z tym rozwarciem to ja miałam tak samo też w szoku byłam jak mi gin powiedziała 20 maja że mam 1 palec, ale w jeszcze większym szoku byłam 6go czerwca jak mi gin powiedziała że jest dalej 1 palec, bo wtedy z kolei nastawilam się, że na pewno będzie już więcej :D
    Ale Ty już jutro idziesz do szpitala, zazdroszczę :)

Tusia – odpuść te tańce, bo idzie skonać taki gorąc…

Nutka- może faktycznie będzie niespodzianka ?:D

alexast, evas lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah... Oj tioplo dziś... Uparowac się idzie.

U mnie na obiadek makaron z truskawkami:)

Nalka, Weronika czekamy na wieści. Bardzo wam kibicuje, coraz zaglądam czy jest jakieś info.

U mnie wizyta o 17. Lapie stresa.. Czekam na mezusia jak na szpilach... Tak się boje tego co lekarz powie... Robota wogole mi nie idzie.. Jedzenie tez ledwo wchodzi. Skurcze miewam dziś ale to Pikus.. Oby tylko do szpitala nie położył bo nie wytrzymam tam upału...

Alexsast do jutra zostało malo czasu, spokojnie bobas poczeka:)

Czekająca zycze ci aby akcja sie zaczęła dzisiaj a najpóźniej jutro wieczorkiem. Tak żeby upal nie dokuczal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 14:50

Evelineq, alexast, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ