X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas a moze od lezenia troche Ci miesnie spadly i to dlatego? Albo przez upal mniej wody Ci sie zatrzymalo w organizmie?

evas lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, ja tak miałam, położna powiedziała, że to absolutnie normalne :)

evas, Mucha lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od leżenia, to straciłam całkiem apetyt, więc może dlatego. Raczej spodziewałam się, że mi nic nie przybyło, ale żeby stracić :/

Mucha lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas - dokładnie tak podobno jest pod koniec ciąży, ja się już nie waże, ale zatrzymuję takie ilości wody że na pewno nie ubyje mi na wadze do porodu już :D
    A i podobno traci się właśnie 1- 1,5 kg na wadze, zmniejsza się ilośc wód płodowych i organizm się lubi oczyszczać przed porodem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 16:35

Mucha, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas ja tak nie miałam, ale wiem, że mnóstwo dziewczyn tak ma :) nie ma się czym martwić.
    Ja teraz gubię na potęgę i jestem mega szczęśliwa :) mój synek przyłoży się do utraty moich zbędnych kg :) już 9,5 na minusie :) moja ginka jutro będzie w szoku hihi a bo jutro idę na zdjęcie szwu :) ciekawe czy to boli, bo poprzednim razem miałam inaczej zszywane - punktowo. Teraz jedna żyłka po całym szwie...

Mucha, Evelineq, Modelka, evas, vikus001, Galanea, alexast lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Evas - dokładnie tak podobno jest pod koniec ciąży, ja się już nie waże, ale zatrzymuję takie ilości wody że na pewno nie ubyje mi na wadze do porodu już :D
    Staram się dużo pić, ale toaleta co chwila, no i leżąc nie puchłam wcale.
    Mam nadzieję że z małym wszystko w porządku.

Evelineq lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    na bank jest wszystko ok :) nie bierz sobie do głowy :)

a Limerykowo pokazywała zdjęcie swojej księżniczki?

Evelineq, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Nalka i Weronika?

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:

Evas to jest normalne, bardzo często pod koniec ciąży kobiety tracą na wadze lub przestają przybierać :)

evas lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie trochę uspokoiłyście, bo wizytę mam dopiero za tydzień.

No właśnie Weronika dawno nie pisała i od Nalki też nie ma żadnych wiadomości. Mam wielką nadzieję, że już mają córeczki przy sobie.

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ma skurcze co 4 minuty ale jeszcze słabe jak sama napisała.. Jeszcze przez 30 minut ma oksy..

Najważniejsze, że się coś rozkręca więc mocno kciuki za Weronikę i Polę teraz żeby akcja rozkręciła się już na dobre i Pola dzisiaj przytuliła się do mamusi :)

vikus001, Modelka, Galanea, weronikabp, Mucha, Duchess, AISAK, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit:
    To samo dwa razy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 16:56

ggfxf7q.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Zmienię już po porodzie :D jak złapią Cię wcześniej skurcze, albo odejdą wody, to nie będą mieli wyjścia i wtedy miejsce się znajdzie :D

Prawda :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym wolała nocną akcję :) Bez odejscia wód, bo wolałabym w domu nie sprzątać przed wyjazdem do porodu ;)

I jeśli to, co czułam przy ktg jak się zapisał skurcz, to skurcz, to w sumie mam je dość często... Ale dla mnie to takie delikatne spinania brzucha...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki za Weronikę :) Oby teraz już szybko poszło :)

Ja zaczęłam odczuwać co jakiś czas bolesne jakby prądy przechodzące przez biodro i całą nogę, w tym samym momencie kiedy zakłuje mnie w szyjce. I to ciągle ta sama noga, gdzie boli pachwina przy chodzeniu. Chyba dzidzi coś uciska :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:24

vikus001, weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejejejjj kurde ciezko nadrabiac ;-(
    Excella serdeczne gratulacje!:*
    Weronika mam nadzieje ze juz dzis bedzie po wszystkim. Kciuki!!!

My jak wiecie od wczoraj w domu,jest super! ;-))
    Bylismy dzis na pierwszym spacerku,ktoras z was pisala o starych babach co dzieci przykrywaly-ja dzis Frania ubralam w same bodziakj na krotki rekaw,byl na golych nogach a przykrylam go jedynie pieluszka flanelowa. Nie mam zamiaru dziecka przegrzewac i jeszcze jakies czapy ladowac jak na dworzu w cieniu 30 stopni...

A i w nocy sie obudzil tylko raz na karmienie a ja spalam 6 godzin! W koncu sen :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:27

vikus001, weronikabp, Galanea, Tusia84, Modelka, Evelineq, Duchess, alexast, evas, maggda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    No ja bym wolała nocną akcję :) Bez odejscia wód, bo wolałabym w domu nie sprzątać przed wyjazdem do porodu ;)

I jeśli to, co czułam przy ktg jak się zapisał skurcz, to skurcz, to w sumie mam je dość często... Ale dla mnie to takie delikatne spinania brzucha...
    Kochana,jak zaczniesz rodzic to dowiesz sie co to jest dopiero skurcz :P te napinania nijak maja sie do skurczy :D

vikus001, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tak jak Natalia pisze:))) spinanie sie brzucha to pikus;))))

NataliaK lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie właśnie weszłam do domu moj gin pomasował mi trochę szyję. Kur.. mać jak to bolało juz zapomniałam jak to było z córką , a miałam tą przyjemność dwa razy.
    Powiedziała ze może masaż pomoże ale jak znam swoje ciało to przydało by się wmasować raz jeszcze za parę godzin. Po za bólem żadnych dodatkowych objawów.

Galanea, Tusia84, Modelka, vikus001, Evelineq, Duchess, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Kochana,jak zaczniesz rodzic to dowiesz sie co to jest dopiero skurcz :P te napinania nijak maja sie do skurczy :D

No właśnie moja Mama mi powiedziała, że wcale jej tak nie bolało... My obie mamy dość wysoki próg bólu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:51

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ