X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia86 wrote:
    Witam Was dziewczyny bardzo serdecznie. Gratuluje wszystkim mamusiom cudownych dzieciaczków. No Weronikabp to się naczekasz na Polunie.
    My z mężem zdecydowaliśmy ze odkładamy rodzicielstwo w odleglejszy czas bo obydwoje nie jesteśmy gotowi na ciąże i w naszym przypadku związany z nią stres. Za to jesteśmy na początku zbierania dokumentów adopcyjnych. Trzymajcie kciuki aby już w przyszłym roku się udało. Nie ukrywam ze proces żmudny i długi ale obydwoje chcemy stworzyć dom dla maluszka który nie miał szczęścia na początku swojego życia.
    Pozdrawiam i buziaczkuje
    Marcysiu jesteście pięknym świadectwem.. trzymam mocno kciuki za to żeby Wam się udało z adopcją.. wierzę też, że kiedyś zostanie Wam to wynagrodzone w postaci dzieciaczka.. Ściskam Cię cieplutko

weronikabp, Duchess, ivv, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia 2 dni temu o Tobie myślałam. Cieszę się, że się odezwałaś. Będę trzymać kciuki za szybką i udaną adopcję. Ściskam mocno :)

Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysiu, to piękny plan :-) trzymam kciuki kochana. My tez mamy w planie adopcje za pare lat.

Modelka, Tusia84, maggda, Duchess, vikus001, czekajajaca, NataliaK lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa się odzywała po wizycie? może poszła do szpitala?

Mnie znowu zaczyna bolec w pochwie z takimi kluciami, tylko nie wiem czy to przez badanie poranne?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa miała wizytę na 20 więc może jeszcze nie wróciła dlatego się nie odezwała...

maggda lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia z adopcją, musi się udać, podarować dom i miłość dziecku to coś niezwykle pięknego.Wytrwałości, kochani!

Natalia, a propos Twojego posta o spacerze z Frankiem:
    W ostatni czwartek poszliśmy zgłosić Artura do lekarza pierwszego kontaktu.Zapakowaliśmy go w wózek, mąż czekał z nim na zewnątrz, a ja poszłam załatwiać papierki.Oto moja dyskusja z panią z rejestracji:

-Pani zgłasza dziecko, tak?
    -Tak.
    -A mama w domu z maluszkiem?
    -Ee, nie, ja jestem mamą.
    -Jak to? A gdzie dziecko?
    -Z tatą przed przychodnią...
    -O Boże, JUŻ pani wychodzi z dzieckiem? nie za wcześnie? (zaznaczę tylko, że na dworze było cieplej, niż w domu)
    -Bez przesady, syn jutro kończy dwa tygodnie...
    -No, ale dwa dni temu ze szpitala wyszedł!

Pozostawiłam to bez komentarza, choć mogłam powiedzieć, że tak, właśnie dlatego, że siedział 1,5 tygodnia w stęchłym i dusznym szpitalu, to należy mu się trochę świeżego powietrza.

I po takich "złotych" radach właśnie młode matki schizują i duszą te dzieci w domach nie wiadomo ile, albo w upały ubierają dzieci właśnie w pajace i czapki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 21:15

ivv, Galanea, Modelka, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Martynika, to normalnie jest żałosne :) Jak pracownicy służby zdrowia mają taką wiedzę, to co się dziwić zwykłym szarym ludziom...

Marcysiu niewiele rzeczy doprowadza mnie do łez, ale jak przed chwilą opowiadałam mężowi Twoją historię to mi się zakręciły łzy... Oboje życzymy Wam szybkiej adopcji, a za jakiś czas, jeśli zachcecie, maluszka spod Twojego serduszka :*

Martynika, Galanea, czekajajaca, Marcysia86 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już włączyłam komputer z myślą, że zobaczę zdjęcia Poli :( Weronika, cały czas kciuki zaciśnięte za Ciebie.

Marcysiu, bardzo Wam kibicuję i życzę z całego serca spełnienia marzeń :)

Duchess, czekajajaca, weronikabp lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jakieś wieści od Nalki będą jak jej akcja poszła... ale nic nie widać...

więc uciekam spać.. upał mnie dzisiaj wykończył.

vikus001, czekajajaca, Duchess lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    topa się odzywała po wizycie? może poszła do szpitala?

Mnie znowu zaczyna bolec w pochwie z takimi kluciami, tylko nie wiem czy to przez badanie poranne?

Być może to i przez badanie, ale ogólnie takie kłucia są normalne , czasami bardzo dokuczliwe, prawdopodobnie szyjka się szykuje do porodu, ale nic się nie martw, to jeszcze trochę potrwa, ja tak mam od co najmniej miesiąca...

Tusia- śpij dobrze :) liczę że jutro upały będa ciut mniejsze, bo ja skonam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 22:29

vikus001, Tusia84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeżyłam juz drugi horror dzis, Poli znowu skacze tętno, nie wiem na co czekają dlaczego nie robią CC , ja zwariuje zaraz...

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ja przeżyłam juz drugi horror dzis, Poli znowu skacze tętno, nie wiem na co czekają dlaczego nie robią CC , ja zwariuje zaraz...

A co mówią lekarze? Może Twój stres ma wpływ na tętno małej?
    Na co oni czekają z tą cesarką? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 22:45

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Kochana trzymam kciuki już za tą cesarkę, niech nie męczą już ani Poli ani Ciebie, wierzę że ktoś tam zaraz podejmie jakąś słuszną decyzję w Waszej sprawie

Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile Przebijaja mi wody, potem decyzja czy naturalnie czy CC, odwrotu juz nie ms. Błagam trzymajcie kciuki, żeby Polunia wyszła cała i zdrowa

Evelineq, Mucha, Niesforna, vikus001, Tusia84, Paulina1986, ivv, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski mam pytanko czy któras z was pod koniec ciazy wypiła redssa?? 0,5 puszkowego>>

tzn nie wazne co ale słabe piwko czy raczej zadna nie postąpiła tak i jestem wyrodną mamą??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 23:08

• alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja trzymam mocno kciuki.

ja już ogolona, wykąpana. Mały strasznie szaleje. Stres mnie zjada, ale damy radę.

Modelka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika nic sie nie martw, wspieramy i trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze :)

Alexast tylko bez stresu :) Kładź się już spać, żebyś dobrze wypoczęła bo jutro ważny dzien przed Wami :) Powodzenia

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, wszystko będzie ok, myślami jesteśmy z Tobą i mocno zaciskamy kciuki :)

Alexast, wypoczywaj, nie myśl na razie o tym, będzie dobrze :)

Evelineq lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam kciuki <3 Polunia za niedługo będzie już z mamą :-)
    A u mnie wizyta super :-) Trwała parę sekund :-) lekarz zgadał szyjka trochę skrócona, rozwarcie nadal na palec, ale powiedział widzimy się w niedziele na KTG w szpitalu bo mam dyżur. Ja do niego ok a kiedy następna wizyta ? A on po co Pani wizyta widzimy się w niedziele. A ja do niego to co rodzimy ? A on zobaczymy :-) Ja mówię do niego bardzo podoba mi się data piątek trzynastego i jak mam rodzić to fajnie byłoby w ten dzień a on do mnie dobrze to zapraszam w piątek bo tez mam dyżur :-). I co ja mam myśleć ? Położna coś wspomniała że będą indukować - jak myślicie faktycznie idę na KTG i już będę rodzić ! Jakoś mnie to wszystko oszołomiło i sama nie wiem co mam myśleć - niby nie powiedział wprost ale na to wygląda że w piątek będziemy na porodówce :-)

alexast, Galanea, Evelineq, Mucha, evas, Tusia84, Paulina1986, ivv lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa super wieści.

ja nie umiem spać bo mały pcha sie strasznie i bardzo boli mnie szyja.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ