X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa - myślę że razem będziemy w piątek 13go na porodówie dawać z siebie wszystko, żeby wycisnąć nasze dzieciaczki na ten świat :D
    Fajna wizyta tak poza tym :)

vikus001 lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fajnie :-) To ile nas będzie w piątek ? Ja pogadam tak z lekarzem i położną żeby urodzić ;-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze mi któras odpisała

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam kciuki!
    Jesteś pod dobrą opieką, i jak się samo nie rozkreci to na pewno w odpowiednim czasie podejmą decyzje o cc.
    Tak czy inaczej Pola na pewno urodzi się 10 czerwca :-)

Topa gratuluję udanej wizyty!

Alexsast nie stresuj się, bo dzidzia pewnie to czuje i dlatego tak się rozpycha. Będzie dobrze! :-)

Ja właśnie się położyłam, prawie cały dzień nic nie robiłam, Bo nie miałam siły przez ten upał, a i tak nogi mi spuchly :/
    Masakra normalnie. Nigdy tak nie miałam, nie wiedziałam co to opuchnięte nogi, a teraz od upałów i leżenia puchna :-(

Zazdroszcze wszystkim na porodowkach... Ja też już chce!

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna współczuję puchnięcia nóg i dobrze znam ten ból - ja dzis przez dzień nic nie robiłam a nogi jak baloniki

Evelineq lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    Dziewczyno wyluzuj trochę. Co Ty myślisz że każdy co chwila zagląda na to forum i śledzi post po poście żeby odpowiadać na wszystkie zadane tu pytania?
    Czasem coś można ominąć.

Odpowiadając na Twoje pytanie - ja nawet łyka żadnego piwa nie wzięłam, nawet pseudo bezalkoholowego, i nie zamierzam. Wytrzymałam tyle czasu, to wytrzymam jeszcze.
    A skoro Ty miałaś taką potrzebę i wypilas to stało się. Czasu nie cofniesz, więc nie wiem po co to pytanie. Szukasz usprawiedliwienia, że może nie Ty jedna wypilas piwo? Bo nie rozumiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 23:49

Galanea, NataliaK, vikus001, Modelka, ivv lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    Nie obraź się ale zadajesz dziwne pytanie, każda ma swój rozum i robi według uznania. Jak wypiłaś to po ptakach i nie ma co się nad tym zastanawiać czy zrobiłaś dobrze czy źle - takie pytanie powinnaś zadać sobie przed wypiciem.

Galanea, Niesforna, NataliaK, ivv lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:

Aneczka bez urazy, ale ja nie wiem co Ci napisać w tym temacie...
    Jeśli przez cała ciążę nie piłaś słabego piwa to nie pij już do końca, chyba że Cię to zbawi... aczkolwiek wypicie piwa 0,5% i bycie od razu wyrodnym to lekka przesada... W takim wypadku też nie powinnaś się sugerować tym czy ktoś pije czy nie pije, to Twoje dziecko :) Jeśli Ci to w jakiś sposób pomoże to ja nie piję nawet pod koniec ciąży .

Galanea, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet na tiramisu znalazłam napis "Nie wskazany dla kobiet w ciąży", bo zawiera alkohol ;)

Evelineq, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika tak jak Ci pisalam o tych wodach,bardzo dobrze ze przebijaja bo nie moga faszerowac oxy bez umiaru,a po odejsciu wod czas na porod jest ograniczony za to skurcze sie nasilaja,podlacza Ci pewnie oxy na zwiekszenie skutecznosci i pojdzie! Pamietaj zeby to nie trwalo dluzej niz 12h,w razie jakby postep porodu nie nastepowal niech robia cc. A jak beda zwlekac powiwdz ze maja sac ci na pismie ze dalsze zwlekanie nie bedzie mialo negatywnego skutku na dziecko!!!!! Jasna cholera ale sie zdenerwowalam,czasami mam wrazenie ze lekarze na sile chca zeby kobieta rodzila sn mimo wszystko:-/ tyle meki za wszelka cene... trzymam kciuki zeby to sie juz skonczylo,ja mialam dluga droge ale Ty naprawde przechodzisz katorge...

A ja wlasnie skonczylam po 4 godzinach uspokajac Franka... matko jedyna co to sie dzialo...razem z mezem robilam juz wszystko... pp prostu wszystko. W koncu padl ze zmeczenia. Mnie dla odmiany ciagna szwy tak ze nie moge momentami siedziec,cycki to w ogole jakas abstrakcja,mam wrazenie ze wybuchna,po porodzie spuchlam od pasa w dol nogi sa kosmicznie wielkie,podobno organizm dochodzi do siebie i woda sie ewakuuje. I jeszcze te upaly... masakra. Nie,nie narzekam,chcialam sie "wygadac",przyjmuje to na klate ale jestem strasznie zmeczona. W sumie od czwartku spalam 13 godzin... :-( w ciagu dnia szkoda mi czasu na sen a w nocy jak to w nocy,terror :-))

Marcysia trzymam kciuki za Ciebie. Bardzo bardzo mocno:-*

Ide spac bo za 4 godziny maly terrorysta pokaze kto rzadzi w tym domu :-)

Galanea, Niesforna, vikus001, Tusia84, Modelka, Duchess, Mucha, ivv, Evelineq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka83 wrote:
    hej laski mam pytanko czy któras z was pod koniec ciazy wypiła redssa?? 0,5 puszkowego>>

tzn nie wazne co ale słabe piwko czy raczej zadna nie postąpiła tak i jestem wyrodną mamą??

Tak,jestes wyrodna mama.

azi, Niesforna, vikus001, Tusia84, Paulina1986, Judi2014, ivv, Galanea lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj właśnie moja położna na wizycie mówiła o tym, co wyrabiają lekarze, że zwlekają z cc, męczą kobiety, katują je tyle czasu, żeby urodziły sn, a to wszystko dlaczego? Oczywiście chodzi o pieniądze, bo cesarka, to już jest zabieg operacyjny, anestezjolog, znieczulenie, sprzęt itd. itp :/ Włos się jeży i krew zalewa.

vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom i kibicuje mocno wszystkim w trakcie!
    My od soboty jestesmy juz w Toruniu. Jak na razie nic nie wskazuje na porod. Jutro kolejne ktg i badanie szyjki. Wujek dal mi limit czasowy do 17 czerwca, jak nic sie nie bedzie dzialo to wtedy cc. Juz sama nie wiem jak bym wolala, paralizuje mnie juz strach..
    Co do piatku 13 tez bym chciala wtedy urodzic, moj maz wrecz blaga Lene zeby wtedy wyskocxyla:D ale ona zrobi co bedzie chciala;)
    Pozdrawiam

vikus001, Paulina1986, evas, Duchess, czekajajaca, ivv, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika powodzenia kochana!

ggfxf7q.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika,mocne kciuki. Mam nadzieje że cos juz ruszylo.
    Mi jak przebili pecherz to błagalam o smierc takie jazdy sie zaczely ;)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    No fajnie :-) To ile nas będzie w piątek ? Ja pogadam tak z lekarzem i położną żeby urodzić ;-)

Topa życzę Ci powodzenia żeby Ci się spełniło jak chcesz i poród rozpoczął się w piątek 13.. bo jak widać po Weronice i niektórych dziewczynach poród wywoływany nie zawsze musi zakończyć się tego samego dnia.. najlepiej jednak by było żeby rozpoczęło się samo :) jeśli nie ma wskazań do wywoływania :)

Alexast dziś wasz wielki dzień :) trzymam kciuki :)

Weronika daj znać co u Was? bo nie mogę się na niczym skupić ciągle myślę co tam się dzieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 06:12

alexast, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam, że jakieś wiadomości będą od Weroniki, a tu cisza.

Alexast trzymam kciuki &&&

Ciekawe co tam u Nalki?

Oj, emocje dzisiaj spore.

alexast, vikus001, Evelineq lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już szykuję. Od nocy zaczęłam plamić. Najpierw brudy teraz się rozkręca jak okres. Trochę się martwie. Mały ucichł. Dobrze że zaraz jedziemy. Trzymajcie za nas kciuki.

weronika czekamy na wieści

odezwę się później

evas, Duchess, Tusia84, vikus001, czekajajaca, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja się już szykuję. Od nocy zaczęłam plamić. Najpierw brudy teraz się rozkręca jak okres. Trochę się martwie. Mały ucichł. Dobrze że zaraz jedziemy. Trzymajcie za nas kciuki.

weronika czekamy na wieści

odezwę się później

trzymamy Alexast mocno !!!!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast myślami jestem przy Was ;) odezwij się jak już będziesz wiedziała co i jak.

9bsp388.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ