X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam depresje na maxa, dalej jestesmy w szpitalu, mala zlapala zoltaczke. pod lampa nie chce byc, ciagle placze. czekamy na wyniki ale szanse sa marne. w nocy spalam "az" godzine

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Krzyczałam 6 h teraz mam ZZO trzymajcie dalej kciuki kochane

Ranny Nika, przytulam mocno! mam nadzieję, że Ci pomoże i wkrótce się wszystko skończy!!!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Krzyczałam 6 h teraz mam ZZO trzymajcie dalej kciuki kochane
    Weronika kciuki za Was niech juz Pola wychodzi

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina nie denerwuj sie, to dla waszego dobra.

Weronika bardzo mocno trzymamy kciuki, obys sie juz nie meczyla dlugo!!!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dawaj dawaj!!!! jeszcze chwilka i bedzie po wszystkim (o ile juz nie jest) :) buziaki!!!!!

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina musisz być silna dla Oliwki. Ponaświetlają ją trochę i wypuszcza was do domu.

Weronika dasz radę, już naprawdę niewiele zostało.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko kochana już blisko! Dasz radę!;* Poluniu bądź łaskawsza dla mamusi!

a mój Gabryś dziś taki delikatny, rusza się ale lżej, mam nadzieję, że się szykuje do wysiłku na dniach:)

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znów sporo emocji …
    Tak podczytuję co mnie ominęło ale niewiele dodam od siebie bo wyczerpałyście tematy w swoich postach, współczuje wszystkim które się męczą , wierze że Weronika już tuli Polunie, a Alexast urodzi jak najszybciej bez przygód i zbędnego bólu …
    Powodzenia na wizytach i KTG, oby wszystko było w porządku i po waszej myśli :)

Tusia – ja mam to samo jednego dnia mam wrażenie że ciągnę brzuch między nogami, a innego prawie że po żebrach mnie Hanka okłada nogami, i tez właśnie się dziwiłam czemu to tak, ale u mnie osobiście powód jest chyba w jelitach, parę razy mnie przeczyściło i wtedy dziecko i brzuch zdecydowanie się obniżyły , jak mi gdzieś przystopuje to mała od razu wyżej… Trzymam kciuki za wizytę :)

Topa- ja już też płynę, a dopiero 10 … chciałam iść po owoce ale chyba wolę cierpieć ich nie jedząc :D niż wyjść na ten upał…

Muszko – ja miałam ciągle sny że nie mogę karmić, i cos nie tak z moimi cyckami, oj mega realne to było, idzie sobie wkręcić w łeb jakieś głupoty…

AISAK- liczę na to że cisza przed burzą, Hanki się szykują do boju :D bo u mnie niestety podobnie :D Obudził mnie w prawdzie dość mocny ból krzyża, i pomału zacieszałam , że coś rusza, ale po chwili minęło wszystko i boli tylko okresowo, jak co dzień … więc dupa

Karolina- współczuje , wierzę że wyniki jednak będą dobre, trzymajcie się tam dzielnie :)

Nutka- kto wie, pełnia będzie więc może i Gabryś przyjdzie na ten świat :)

Ivv- powodzenia u kardiologa :)

Tak patrzę na mój suwaczek- 100% ciąża donoszona
    termin na jutro, nawet się nie spodziewałam że tak to będzie po przejściach kwietniowych, że Hanka urodzi się w terminie lub że ją przeterminuje a tu proszę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:27

Tusia84, Mucha, Galanea, evas, vikus001, Paulina1986, alexast, nutka, ivv lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuda sie zdazaja! spadlo na tyle ze mozemy wyjsc. czuje sie jakbym wychodzila z wiezienia na wolnosc :-)

maggda, Evelineq, Tusia84, Mucha, Martynika, Galanea, MagdaO, vikus001, Paulina1986, Duchess, Modelka, NataliaK, Bea_tina, czekajajaca, nutka lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzę po tym domu i snuję się - chyba przepakuję torbę - jak myślicie ?
    Zrobić sobie rzeczy na porodówkę i na później ? A może osobno dla mnie i dla dziecka ? Bo teraz mam wszystko w jednej torbie ale jakis taki jest tam mętlik :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    cuda sie zdazaja! spadlo na tyle ze mozemy wyjsc. czuje sie jakbym wychodzila z wiezienia na wolnosc :-)
    Super ! A ile byłaś w szpitalu?

zem3i09keg891u11.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze maz Limerikowo, bo zona pochlonieta bez reszty malenstwem:-)

Szczegoly porodu i pologu opisalem na watku "Jakies ciezarowki w Irlandi?".

Takze tu wpisze tylko skrotowo podstawowe info:
    - skierowanie na wywolywanie porodu wreczone przez lekarza 2 czerwca,
    - przyjecie na oddzial porodowy w dniu 5 czerwca w poludnie,
    - porod zdrowej Karolinki 3240g (bezapelacyjne 10 w skali Apgar) 6 czerwca o 22:25,
    - czas trwania porodu nieco ponad 7h, bardzo szybko jak na pierworodke (srednio 9-12h jest),
    - porod droga naturalna, wspomozony proznociagiem i nacieciem krocza (wydluzajaca sie faza druga porodu i zmeczenie fizyczne/psychiczne zony)

Wywolywanie porodu metodami:
    - wpierw "mechanicznymi" czyli cewnik Foleya domacicznie, lekkie skurcze ruszyly ale wygasly po paru godzinach,
    - nastepnie slynna oksytocyna pompa infuzyjna, dawka probna rozgrzewkowa 3ml/h rozkrecila skurcze i po calkowitym odstawieniu skurcze juz same poszly bez wspomagania:-)

Dziewczyny wciaz na poporodowce przy ul. Polnej w Poznaniu. W zwiazku z upalami wiele maluchow ma opoznienie z rozpoczeciem przybierania na wadze. No ale wczoraj wreszcie Karolinka zaskoczyla z duldaniem mleka, wiec oby wskazowka wagi piela sie w gore, to jutro w srode wypisza w koncu do domu.

2igjb54.jpg

Evelineq, Mucha, Tusia84, Niesforna, Martynika, Galanea, Mati1980, evas, vikus001, Agusia2312, maggda, Duchess, Modelka, Bea_tina, czekajajaca, nutka, pestka, MonikaS, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis leci 6 dzien

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie to była najgorsza wizyta w życiu... Lekarz nawet mnie nie zbadał.. Tylko serca posłuchał.. Dał skierowanie do szpitala. Mam w przyszłym tyg przed Bożym Ciałem zgłosić się na oddział w celu przebadania i ustalenia czy mogę rodzić sn czy jednak musi być cc to wtedy ustalą mi termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:52

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacje filmowe:
    https://www.youtube.com/watch?v=jpZuuHh_NwI
    https://www.youtube.com/watch?v=eabV_hSiTe4
    https://www.youtube.com/watch?v=MXxeikqvV3s
    https://www.youtube.com/watch?v=t0RQiLJDlUU

Evelineq, Mucha, Galanea, vikus001, Paulina1986, Duchess, Modelka, misia_k1, NataliaK, maggda, Tusia84, nutka, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no to sie wysilil :( ale sie nie denerwuj Kochana, przynajmniej Ci tam nie grzebal i nie wymyslal jakis glupot. Za tydzien sie dowiesz co i jak, a to musisz byc przyjeta do szpitala na iles czasu zeby Cie przebadali?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:03

Evelineq, Tusia84 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    dzis leci 6 dzien
    Ja z moja córka siedziałam 10 dni bo miała taka żółtaczkę więc wiem co czujesz :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie, dzisiaj to już byłam pewna, że Weronika ma swoją Polę :( Weroniczko, trzymaj się tam Kochana, już dzisiaj będziesz ze swoim Maleństwem.

Alexast, powodzenia!!! Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki.

Ciekawe co u Nalki.

Tusiu, ja też pod koniec miałam taką wizytę i byłam bardzo zawiedziona, ale położna mi powiedziała, że to całkiem normalne, że mało który lekarz bada na fotelu pod koniec ciąży. Nie chcą już tam gmerać i ingerować.

Mężu Limerikowo - Dziękujemy za wnikliwą relację. Pozdrów Dziewczyny, obie wyglądają ślicznie, a Karolinka jest słodka do schrupania :)

Powodzenia Dziewczynom wizytującym dzisiaj.

Ps. 48 stopni w słońcu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:11

vikus001, Paulina1986, evas, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jeszcze trochę, dasz radę i Pola będzie z Wami!

Karolina super, że idziecie już do domu.

Tusia, skoro to taki slaby lekarz, to może lepiej, że Cię nie badał... Dobrze, że przynajmniej dał skierowanie do szpitala.

Wszystkim powodzenia na wizytach dzisiaj :)

Ja dziś niestety muszę ruszyć się z domu, a tak mi się nie chce przez ten upał... Wystarczy, że nos wystawię na balkon i już mam dość :/
    Mogłyby się te upały skończyć, i poczekać aż wszystkie będziemy już po... :)

Galanea, Evelineq, vikus001, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka juz tuli pewnie córcie - jej mąż ma się dziś odezwać :-)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ