MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny znów sporo emocji …
Tak podczytuję co mnie ominęło ale niewiele dodam od siebie bo wyczerpałyście tematy w swoich postach, współczuje wszystkim które się męczą , wierze że Weronika już tuli Polunie, a Alexast urodzi jak najszybciej bez przygód i zbędnego bólu …
Powodzenia na wizytach i KTG, oby wszystko było w porządku i po waszej myśli
Tusia – ja mam to samo jednego dnia mam wrażenie że ciągnę brzuch między nogami, a innego prawie że po żebrach mnie Hanka okłada nogami, i tez właśnie się dziwiłam czemu to tak, ale u mnie osobiście powód jest chyba w jelitach, parę razy mnie przeczyściło i wtedy dziecko i brzuch zdecydowanie się obniżyły , jak mi gdzieś przystopuje to mała od razu wyżej… Trzymam kciuki za wizytę
Topa- ja już też płynę, a dopiero 10 … chciałam iść po owoce ale chyba wolę cierpieć ich nie jedzącniż wyjść na ten upał…
Muszko – ja miałam ciągle sny że nie mogę karmić, i cos nie tak z moimi cyckami, oj mega realne to było, idzie sobie wkręcić w łeb jakieś głupoty…
AISAK- liczę na to że cisza przed burzą, Hanki się szykują do bojubo u mnie niestety podobnie
Obudził mnie w prawdzie dość mocny ból krzyża, i pomału zacieszałam , że coś rusza, ale po chwili minęło wszystko i boli tylko okresowo, jak co dzień … więc dupa
Karolina- współczuje , wierzę że wyniki jednak będą dobre, trzymajcie się tam dzielnie
Nutka- kto wie, pełnia będzie więc może i Gabryś przyjdzie na ten świat
Ivv- powodzenia u kardiologa
Tak patrzę na mój suwaczek- 100% ciąża donoszona
termin na jutro, nawet się nie spodziewałam że tak to będzie po przejściach kwietniowych, że Hanka urodzi się w terminie lub że ją przeterminuje a tu proszę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:27
Tusia84, Mucha, Galanea, evas, vikus001, Paulina1986, alexast, nutka, ivv lubią tę wiadomość
-
cuda sie zdazaja! spadlo na tyle ze mozemy wyjsc. czuje sie jakbym wychodzila z wiezienia na wolnosc
maggda, Evelineq, Tusia84, Mucha, Martynika, Galanea, MagdaO, vikus001, Paulina1986, Duchess, Modelka, NataliaK, Bea_tina, czekajajaca, nutka lubią tę wiadomość
-
Pisze maz Limerikowo, bo zona pochlonieta bez reszty malenstwem:-)
Szczegoly porodu i pologu opisalem na watku "Jakies ciezarowki w Irlandi?".
Takze tu wpisze tylko skrotowo podstawowe info:
- skierowanie na wywolywanie porodu wreczone przez lekarza 2 czerwca,
- przyjecie na oddzial porodowy w dniu 5 czerwca w poludnie,
- porod zdrowej Karolinki 3240g (bezapelacyjne 10 w skali Apgar) 6 czerwca o 22:25,
- czas trwania porodu nieco ponad 7h, bardzo szybko jak na pierworodke (srednio 9-12h jest),
- porod droga naturalna, wspomozony proznociagiem i nacieciem krocza (wydluzajaca sie faza druga porodu i zmeczenie fizyczne/psychiczne zony)
Wywolywanie porodu metodami:
- wpierw "mechanicznymi" czyli cewnik Foleya domacicznie, lekkie skurcze ruszyly ale wygasly po paru godzinach,
- nastepnie slynna oksytocyna pompa infuzyjna, dawka probna rozgrzewkowa 3ml/h rozkrecila skurcze i po calkowitym odstawieniu skurcze juz same poszly bez wspomagania:-)
Dziewczyny wciaz na poporodowce przy ul. Polnej w Poznaniu. W zwiazku z upalami wiele maluchow ma opoznienie z rozpoczeciem przybierania na wadze. No ale wczoraj wreszcie Karolinka zaskoczyla z duldaniem mleka, wiec oby wskazowka wagi piela sie w gore, to jutro w srode wypisza w koncu do domu.
Evelineq, Mucha, Tusia84, Niesforna, Martynika, Galanea, Mati1980, evas, vikus001, Agusia2312, maggda, Duchess, Modelka, Bea_tina, czekajajaca, nutka, pestka, MonikaS, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie to była najgorsza wizyta w życiu... Lekarz nawet mnie nie zbadał.. Tylko serca posłuchał.. Dał skierowanie do szpitala. Mam w przyszłym tyg przed Bożym Ciałem zgłosić się na oddział w celu przebadania i ustalenia czy mogę rodzić sn czy jednak musi być cc to wtedy ustalą mi termin.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 10:52
-
Relacje filmowe:
https://www.youtube.com/watch?v=jpZuuHh_NwI
https://www.youtube.com/watch?v=eabV_hSiTe4
https://www.youtube.com/watch?v=MXxeikqvV3s
https://www.youtube.com/watch?v=t0RQiLJDlUUEvelineq, Mucha, Galanea, vikus001, Paulina1986, Duchess, Modelka, misia_k1, NataliaK, maggda, Tusia84, nutka, monalisa lubią tę wiadomość
-
Tusia no to sie wysilil
ale sie nie denerwuj Kochana, przynajmniej Ci tam nie grzebal i nie wymyslal jakis glupot. Za tydzien sie dowiesz co i jak, a to musisz byc przyjeta do szpitala na iles czasu zeby Cie przebadali?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:03
Evelineq, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
No nie, dzisiaj to już byłam pewna, że Weronika ma swoją Polę
Weroniczko, trzymaj się tam Kochana, już dzisiaj będziesz ze swoim Maleństwem.
Alexast, powodzenia!!! Nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki.
Ciekawe co u Nalki.
Tusiu, ja też pod koniec miałam taką wizytę i byłam bardzo zawiedziona, ale położna mi powiedziała, że to całkiem normalne, że mało który lekarz bada na fotelu pod koniec ciąży. Nie chcą już tam gmerać i ingerować.
Mężu Limerikowo - Dziękujemy za wnikliwą relację. Pozdrów Dziewczyny, obie wyglądają ślicznie, a Karolinka jest słodka do schrupania
Powodzenia Dziewczynom wizytującym dzisiaj.
Ps. 48 stopni w słońcuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 11:11
vikus001, Paulina1986, evas, alexast, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Weronika jeszcze trochę, dasz radę i Pola będzie z Wami!
Karolina super, że idziecie już do domu.
Tusia, skoro to taki slaby lekarz, to może lepiej, że Cię nie badał... Dobrze, że przynajmniej dał skierowanie do szpitala.
Wszystkim powodzenia na wizytach dzisiaj
Ja dziś niestety muszę ruszyć się z domu, a tak mi się nie chce przez ten upał... Wystarczy, że nos wystawię na balkon i już mam dość
Mogłyby się te upały skończyć, i poczekać aż wszystkie będziemy już po...Galanea, Evelineq, vikus001, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość