X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Duchess normalnie byłam w szoku. Dziewczyna nie wyglądała jak by rodziła, tylko jak by miała delikatne bóle głowy :) No myślę, że niebawem będzie już tulić swojego synka, o ile już nie tuli.

Kota - ja właśnie na Ujastku będę rodzić. Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.

Czekajaca, nie moge wyjsc z podziwu jaka natura dla niej laskawa;-) mi to sie marzy aby podczas porodu miec choc w polowie tak lekko jak ona heh

Modelka, vikus001 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :) Ja też mam taką nadzieję, że choć w połowie będę taka wesoła i rozgadana na tym etapie porodu jak ta dziewczyna :)

Modelka, vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nadal nie ma żadnych informacji od naszych rodzących.

Mnie udało się trochę zdrzemnąć, jakoś źle się dziś czuję. I fizycznie i psychicznie ciąży juz mi ta ciąża.

vikus001, maggda lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi tez już ciąży ciąża :P ale to pewnie przez ten upał. Z jednej strony chciałabym aby już mala wyszła a z drugiej martwi mnie jej waga :/

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też kiepskie samopoczucie,pocieszyłam się mrożoną kawą z lodami :P , ale paradoksalnie i mnie spanie łamie więc pewnie utnę krótką drzemkę... Mam nadzieję że Alexast właśnie ma cesarkę, a Weronika odpoczywa z Polunią po ciężkim porodzie...

Miłego popołudnia :)

Galanea, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobiłam truskawkowe crumble... odchudzać się będę po porodzie. Trochę jakbym czuła skurcze, oby...

evas, balonik, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że w takie dni to wszystkim nam ciąża ciąży. Jakie to szczęście, że przez całe lato nie będę musiała przechodzić w ciąży.
    Trzymajcie się, najlepiej w chłodzie :)

evas, maggda, Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to denerwuje, że taka niezgrabna juz jestem, że nie mogę wyjść na spacer bo po 10 minutach drętwieją mi nogi, że nawet przewrócenie się z boku na bok sprawia mi problem. Ech to się chyba nazywa zmęczenie materiału :(

Evelineq lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas wiem co czujesz. Ja po tym jak większość ciąży musiałam leżeć to teraz jak mam się ruszać to wyglądam bardzo zabawnie. Nawet jak idę równym chodnikiem czuję, że wyglądam dziwnie. Poza tym, że trochę się przejdę i nogi i plecy mi wysiadają. Ale cóż muszę nabrać kondycji

evas lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze maleństwa tez tak mało się ruszają? bo moja dzisiaj ledwie co się rusza

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • balonik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    wasze maleństwa tez tak mało się ruszają? bo moja dzisiaj ledwie co się rusza
    tak mój strasznie mało się rusza. Aż ruchy zaczęłam liczyć. Jakieś tam są ale bardzo delikatne. Mam nadzieję, że to przez pogodę. Przy poprzednich upałach też tak miał. Mimo to troszkę się denerwuje.

x76lklh.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój poza brzuchem a też słabo dziś się rusza ;) ta pogoda chyba tak wpływa na nasze maluszki :)

już mam zdjęty szew i nic a nic nie bolało :) wszystko ładnie się goi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 17:15

balonik, Galanea, Duchess, vikus001, evas lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda/Balonik- czasami tak bywa, upały dokuczają tez naszym maluszkom, ale przede wszystkim mają one czasami ochotę trochę pospać , a my się denerwujemy...
    Jeśli po posiłku liczycie ruchy leżąc na lewym boku i jest więcej niż 2 w przeciągu pół godziny to wszystko w porządku, dla pewności można policzyć przez kolejne pół godziny...

MonikaS- super że już bez szwów, pewnie ulga jak nie wiem co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 17:22

balonik, vikus001, MonikaS, evas lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wiem, że tak jest ale właśnie jest jakieś ale... Nie panikuje ale w ciąży jak sama pewnie wiesz zawsze jest troszkę niepokoju.

vikus001 lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, te upały to wykańczają. Moja malutka też dziś spokojniejsza. Za to wieczorami daje mi popalić, oj daje.. ;)
    Podobno od czwartku ma być chłodniej, bardzo liczę na to. Przestałam już prawie wyczuwać swoje kostki u nóg, nogi jak dwie kłody :( I wiem o czym mówicie, też mi ciężko przekręcić się z boku na bok, jest to wręcz bolesne.

Jeszcze trochę daję czasu Małej, a jak nie będzie chciała wyjść, to chyba kucnę nad rozpalonym ogniskiem, żeby ją wykurzyć :P

Evelineq, balonik, BiB, vikus001, MonikaS, Paulina1986, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Evelineq wiem, że tak jest ale właśnie jest jakieś ale... Nie panikuje ale w ciąży jak sama pewnie wiesz zawsze jest troszkę niepokoju.

No właśnie dlatego ja już chcę urodzić, bo ciągle jest jakiś powód do niepokoju... zwłaszcza przy pierwszej ciąży ehhh ;/ No i pewnie że doskonalę rozumiem , wszystkie chcemy dla naszych maluszków jak najlepiej :)

vikus001, evas lubią tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

Jeszcze trochę daję czasu Małej, a jak nie będzie chciała wyjść, to chyba kucnę nad rozpalonym ogniskiem, żeby ją wykurzyć :P

Galanea ... padłam i sie turlam ze smiechu :D hahahaha

Galanea, vikus001, MonikaS lubią tę wiadomość

• balonik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna rzecz, która mnie cieszy to to, że nie puchnę. Więc dziewczyny przykro mi, że wam się to przytrafia. Ale za to pocę się jak świnka :)

Galanea, Duchess, vikus001, evas lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczę, cały dzień zaglądam czy urodziło się już kolejne "czerwcątko", bo akcje trwają już od kilku dni, a tu cicho, głucho... no dziewczynki, dajcie znać, że już tulicie maluszki :)

Ja chciałam się pochwalić, że pożegnaliśmy dziś ostatnie wspomnienie bycia "2w1" - Stasiowi odpadł kikut pępowinowy i mam cudny pępuszek wprost do całowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:36

nutka, Duchess, pestka, Mucha, Paulina1986, vikus001, evas, Galanea, Evelineq lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO jak Ty to zrobiłaś z tym pępkiem, u nas dalej siedzi... a mówiła położna, że szybko odpadnie bo cienka pępowina była...

ja też tak zaglądam jak tam u dziewczyn postępy porodowe... cisza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 18:43

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ