MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRozwarcie nie postępuje mam 2 dawkę ZZO , jeśli nic sie nie ruszy w ciagu godziny bedzie cc. Dziekuje dziewczyny, nie mam sił czytać ale wiem ze jesteście ze mną..
Galanea, Modelka, alexast, Niesforna, maggda, Mucha, czekajajaca, Paulina1986, RewolucjaSięDzieje, NataliaK, Marcysia86, ivv, monalisa lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Relacje filmowe:
https://www.youtube.com/watch?v=jpZuuHh_NwI
https://www.youtube.com/watch?v=eabV_hSiTe4
https://www.youtube.com/watch?v=MXxeikqvV3s
https://www.youtube.com/watch?v=t0RQiLJDlUU
ja też,ja też już chcę takiego dzidziusia!!!!
Galanea lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Rozwarcie nie postępuje mam 2 dawkę ZZO , jeśli nic sie nie ruszy w ciagu godziny bedzie cc. Dziekuje dziewczyny, nie mam sił czytać ale wiem ze jesteście ze mną..
Dobrze, że jest to ZZO, chociaz i tak wycierpiałaś się zbyt długo... Wciąż jestem blisko myślami , już coraz bliżej do końca -
Ogolili mnie, zrobili mi lewatywę. Teraz podają mi glukozę w kroplówce. Będą mnie dzisiaj ciąć, ale jeszcze nie wiem o której. Czop mi odchodzi, krwawię i jest rozwarcie. Dlatego będą robić to dzisiaj. Strasznie się boję.
balonik, Paulina1986, vikus001, ivv lubią tę wiadomość
-
alexast wrote:Ogolili mnie, zrobili mi lewatywę. Teraz podają mi glukozę w kroplówce. Będą mnie dzisiaj ciąć, ale jeszcze nie wiem o której. Czop mi odchodzi, krwawię i jest rozwarcie. Dlatego będą robić to dzisiaj. Strasznie się boję.
Nie bój się kochana, jesteście w dobrych rękach, szybko będzie po wszystkim i utulisz OlusiaJa Ci strasznie zazdroszczę , serio
alexast, Duchess, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina-wiem co czujesz, ja w szpitalu jednego dnia myślałam że sfisiuje, jak lekarz powiedział że możemy iść do domu to się popłakałam. Co prawda na poporodowej leżalałam od pt do ndz ale wcześniej 10 dni na patologii...
Limerykowo,cudowne filmiki, super)
Weronika, brak mi słów,naprawdę..Mam nadzieję że już naprawdę zrobią to co trzeba jak najszybciej... miałam nadzieję że u Ciebie zzo zadziała zbawiennie jak u mnie...
Jedno jest pewne i tego się trzymaj, dziś będzie po wszystkim
Alexast, za chwile po wszystkimkciuki
Jeny współczuje w ten upał mamom w szpitalach i na porodówkach...MASAKRA!Evelineq, Duchess, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymam kciuki
na wieczór będzie po wszystkim.
Tak czytam Wasze opisy i przeżycia i zastanawiam się jak to u mnie będzie w piątek? Mam nr do nutki więc jak coś będę pisać - ja nastawiam się że wchodzę i rodzę he he heEvelineq, alexast, Duchess, Galanea, nutka, vikus001 lubią tę wiadomość
-
witam!
Weronika, Alexast już jesteście bliziutko spotkania z maluszkami. Powodzenia, trzymam kciuki.
Ja już dzisiaj po spacerze, kupiłam owoce i będę się objadaćCoś mój mały dzisiaj bardzo delikatny chyba mu za gorąco.
Miłego dnia życzę.Galanea, evas, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Alexast to czop w porę ci odszedł. Jesteś pod opieka i juz dziś będziesz bardzo szczęśliwa kobieta- MAMA:)
LIMERKOWO cudo stworzyłiscie.
Weronika ja juz byłam świecie przekonana ze Pola juz na cycu wisi.
Trzeba przyznać ze silne Mamusie czerwcowe!! Podziwiam Was.
Ja po ktg, normalnie szal..1 skurcz. Padaka:) ale po badaniu w ciągu pol godz to 4 czułam... Na szczęście z tetnem dziecka oki:) w poniedziałek ktg a w srode szpital:( biorę się za sprzątanie, moze jak się po wyginam to oprócz zmęczenia coś drgnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:57
evas, Galanea, balonik, Evelineq, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Lekarz stwierdził, że nie będzie badał bo po co. nawet jeśli tam się szykuje już poród to dobrze już zatrzymywać nie trzeba więc po co badać..
Ja miałam nadzieję, że się dowiem jak moja szyjka czy już może jakieś rozwarcie.. a tu nic!
Nie wiem czy będą mnie kładli na oddział.. z tego co go zrozumiałam to przyjdę i zrobią usg sprawdzą jak blizna ile waży mała itd. i lekarz będzie podejmował decyzję.. jeśli wszystko będzie dobrze to pewnie mnie puszczą do domu żebym czekała na naturalny, a jeśli będą wskazania do cc to pewnie ustalą termin już po długim weekendzie.
Powiedział, że jeśli będę miała jakieś plamienie, sączenie wód czy skurcze to żebym nie czekała w domu tylko jechała do szpitala bo po cc będę musiała już być pod kontrolą i tętno dziecka też jeśli będę mogła rodzić naturalnie.
Najlepiej gdyby się samo zaczęło do początku przyszłego tygodnia ale nic tego nie zapowiada.
Weronika i Alexast powodzenia dziewczyny.. już dziś przytulicie swoje szczęściaWeronika biedna jesteś, że tak Cię męczą tam szok!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:21
Evelineq, Duchess, Galanea, Mucha, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlexast, Weronika - będzie dobrze, jesteśmy z Wami !
Ja wróciłam z ktg. Z dzidią wszystko w porządku, usg i przepływy także.Ale rozwarcia brak
Lekarz kazał mi się zgłosić w czwartek rano na oddział patologii, mają mi założyć balonik,a w piątek podac oksytocynę, Powiedział, że jak bym przyszła w piątek rano, to by nie zdziałali za wiele, bo przez weekend nie podają oksy i bym tylko leżała w szpitalu, a zaczęliby
wywołanie dopiero w poniedziałek. Dlatego też w czwartek rano jadę. Smutno mi bardzo, bo myślałam, że akcja sama ruszy. Strasznie się boję wywoływania, strasznie. Muszę myśleć o tym, że niebawem zobaczę się z swoją córką, to chyba najlepsza motywacja.
Jak siedziałam w poczekalni, to z gabinetu wyszła dziewczyna i mówi do męża "Mam 8 cm rozwarcia". Normalnie szok. Nic nie "jęczała", normalnie rozmawiała. Wypytałam ją, to powiedziała, żewczoraj jej odszedł czop, o 5-tej rano dziś poczuła bóle miesiączkowe, więc wsiadła w samochód ( kierowała)
i przyjechali z mężem do szpitala, a tu się okazało, że ją zostawiają, bo poród w trakcie. Na dziś ma termin. Normalnie jej zazdroszczę.
No nic muszę się psychicznie nastawić na czwartek i piątek, może nie będzie aż tak źle.Evelineq, Duchess, Galanea, Paulina1986, maggda, Modelka, Mucha, Tusia84, evas, vikus001, ivv lubią tę wiadomość
-
Alexast trzymam kciuki za szybkie dojscie do soeboe po cesarce. Trzymaja cie caly czas na czczo? Ja mam sie stawic o 7 rano ale mam nadzieje, ze zrobia mi ta cesarke wczesniej a nie, ze bede siedziec caly dzien glodna w szpitalu
Czekajaca nie boj sie tego wywolywania. Jak lezalam na patologii na ujasku to dziewczynie, ktora polozyli u mnie na sali wsadzali balonik i nie bolalo jej to a rozwarcie szybko postepowalo. Wiadomo, ze to jest kwestia indywidualna, ale moze u ciebie tez tak bedzievikus001 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDuchess normalnie byłam w szoku. Dziewczyna nie wyglądała jak by rodziła, tylko jak by miała delikatne bóle głowy
No myślę, że niebawem będzie już tulić swojego synka, o ile już nie tuli.
Kota - ja właśnie na Ujastku będę rodzić. Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Tak ja od rana na czczo. Dalej czekam aż mnie wepchają między dwa zabiegi
powoli tracę nadzieję. Jutro to już na bank mnie potną. Coś słyszałam o 16tej więc grzecznie czekam. Najgorsza jest ta niepewność.
ciekawe co u Weroniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 15:13
Evelineq, Modelka, Galanea, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość