X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie nie postępuje mam 2 dawkę ZZO , jeśli nic sie nie ruszy w ciagu godziny bedzie cc. Dziekuje dziewczyny, nie mam sił czytać ale wiem ze jesteście ze mną..

Galanea, Modelka, alexast, Niesforna, maggda, Mucha, czekajajaca, Paulina1986, RewolucjaSięDzieje, NataliaK, Marcysia86, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Rozwarcie nie postępuje mam 2 dawkę ZZO , jeśli nic sie nie ruszy w ciagu godziny bedzie cc. Dziekuje dziewczyny, nie mam sił czytać ale wiem ze jesteście ze mną..

oczywiście, że jesteśmy kochana!

Galanea lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Relacje filmowe:
    https://www.youtube.com/watch?v=jpZuuHh_NwI
    https://www.youtube.com/watch?v=eabV_hSiTe4
    https://www.youtube.com/watch?v=MXxeikqvV3s
    https://www.youtube.com/watch?v=t0RQiLJDlUU

ja też,ja też już chcę takiego dzidziusia!!!! :)

Galanea lubi tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Jesteśmy i trzymamy cały czas kciuki.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:

Dobrze, że jest to ZZO, chociaz i tak wycierpiałaś się zbyt długo... Wciąż jestem blisko myślami , już coraz bliżej do końca :)

• evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, macie śliczną córeczkę ;)

Weronika mam nadzieję, że już nie będą Cię męczyć i w końcu zrobią cc.

Evelineq, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolili mnie, zrobili mi lewatywę. Teraz podają mi glukozę w kroplówce. Będą mnie dzisiaj ciąć, ale jeszcze nie wiem o której. Czop mi odchodzi, krwawię i jest rozwarcie. Dlatego będą robić to dzisiaj. Strasznie się boję.

balonik, Paulina1986, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ogolili mnie, zrobili mi lewatywę. Teraz podają mi glukozę w kroplówce. Będą mnie dzisiaj ciąć, ale jeszcze nie wiem o której. Czop mi odchodzi, krwawię i jest rozwarcie. Dlatego będą robić to dzisiaj. Strasznie się boję.

Nie bój się kochana, jesteście w dobrych rękach, szybko będzie po wszystkim i utulisz Olusia :) Ja Ci strasznie zazdroszczę , serio :)

alexast, Duchess, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, trzymamy kciuki, nie bój się, obyś nie czekała za długo, bo denerwujesz się czekaniem. A za chwilkę będziesz już tuliła dzieciątko :) :) :)

alexast, Duchess lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina-wiem co czujesz, ja w szpitalu jednego dnia myślałam że sfisiuje, jak lekarz powiedział że możemy iść do domu to się popłakałam. Co prawda na poporodowej leżalałam od pt do ndz ale wcześniej 10 dni na patologii...

Limerykowo,cudowne filmiki, super =))

Weronika, brak mi słów,naprawdę.. :( Mam nadzieję że już naprawdę zrobią to co trzeba jak najszybciej... miałam nadzieję że u Ciebie zzo zadziała zbawiennie jak u mnie... :( Jedno jest pewne i tego się trzymaj, dziś będzie po wszystkim :)

Alexast, za chwile po wszystkim :):) kciuki :)

Jeny współczuje w ten upał mamom w szpitalach i na porodówkach...MASAKRA!

Evelineq, Duchess, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika trzymam za Ciebie kciuki, niech Pola już wychodzi

ja czekam aż ekipa będzie miała czas pomiędzy jednym zabiegiem a drugim. Coś słyszałam o 16tej no ale nigdy nic nie wiadomo :)

Duchess, balonik, vikus001 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki <3 <3 na wieczór będzie po wszystkim.
    Tak czytam Wasze opisy i przeżycia i zastanawiam się jak to u mnie będzie w piątek? Mam nr do nutki więc jak coś będę pisać - ja nastawiam się że wchodzę i rodzę he he he

Evelineq, alexast, Duchess, Galanea, nutka, vikus001 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!
    Weronika, Alexast już jesteście bliziutko spotkania z maluszkami. Powodzenia, trzymam kciuki.

Ja już dzisiaj po spacerze, kupiłam owoce i będę się objadać :) Coś mój mały dzisiaj bardzo delikatny chyba mu za gorąco.

Miłego dnia życzę.

Galanea, evas, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast to czop w porę ci odszedł. Jesteś pod opieka i juz dziś będziesz bardzo szczęśliwa kobieta- MAMA:)

LIMERKOWO cudo stworzyłiscie.

Weronika ja juz byłam świecie przekonana ze Pola juz na cycu wisi.

Trzeba przyznać ze silne Mamusie czerwcowe!! Podziwiam Was.

Ja po ktg, normalnie szal..1 skurcz. Padaka:) ale po badaniu w ciągu pol godz to 4 czułam... Na szczęście z tetnem dziecka oki:) w poniedziałek ktg a w srode szpital:( biorę się za sprzątanie, moze jak się po wyginam to oprócz zmęczenia coś drgnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:57

evas, Galanea, balonik, Evelineq, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz stwierdził, że nie będzie badał bo po co. nawet jeśli tam się szykuje już poród to dobrze już zatrzymywać nie trzeba więc po co badać..:/

Ja miałam nadzieję, że się dowiem jak moja szyjka czy już może jakieś rozwarcie.. a tu nic!

Nie wiem czy będą mnie kładli na oddział.. z tego co go zrozumiałam to przyjdę i zrobią usg sprawdzą jak blizna ile waży mała itd. i lekarz będzie podejmował decyzję.. jeśli wszystko będzie dobrze to pewnie mnie puszczą do domu żebym czekała na naturalny, a jeśli będą wskazania do cc to pewnie ustalą termin już po długim weekendzie.
    Powiedział, że jeśli będę miała jakieś plamienie, sączenie wód czy skurcze to żebym nie czekała w domu tylko jechała do szpitala bo po cc będę musiała już być pod kontrolą i tętno dziecka też jeśli będę mogła rodzić naturalnie.
    Najlepiej gdyby się samo zaczęło do początku przyszłego tygodnia ale nic tego nie zapowiada.

Weronika i Alexast powodzenia dziewczyny.. już dziś przytulicie swoje szczęścia :) Weronika biedna jesteś, że tak Cię męczą tam szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 14:21

Evelineq, Duchess, Galanea, Mucha, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, Weronika - będzie dobrze, jesteśmy z Wami !

Ja wróciłam z ktg. Z dzidią wszystko w porządku, usg i przepływy także. :) Ale rozwarcia brak :( Lekarz kazał mi się zgłosić w czwartek rano na oddział patologii, mają mi założyć balonik,a w piątek podac oksytocynę, Powiedział, że jak bym przyszła w piątek rano, to by nie zdziałali za wiele, bo przez weekend nie podają oksy i bym tylko leżała w szpitalu, a zaczęliby
    wywołanie dopiero w poniedziałek. Dlatego też w czwartek rano jadę. Smutno mi bardzo, bo myślałam, że akcja sama ruszy. Strasznie się boję wywoływania, strasznie. Muszę myśleć o tym, że niebawem zobaczę się z swoją córką, to chyba najlepsza motywacja.

Jak siedziałam w poczekalni, to z gabinetu wyszła dziewczyna i mówi do męża "Mam 8 cm rozwarcia". Normalnie szok. Nic nie "jęczała", normalnie rozmawiała. Wypytałam ją, to powiedziała, żewczoraj jej odszedł czop, o 5-tej rano dziś poczuła bóle miesiączkowe, więc wsiadła w samochód ( kierowała)
    i przyjechali z mężem do szpitala, a tu się okazało, że ją zostawiają, bo poród w trakcie. Na dziś ma termin. Normalnie jej zazdroszczę.

No nic muszę się psychicznie nastawić na czwartek i piątek, może nie będzie aż tak źle.

Evelineq, Duchess, Galanea, Paulina1986, maggda, Modelka, Mucha, Tusia84, evas, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca, ale historia z tą dziewczyną! :) wow

czekajajaca, vikus001 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast trzymam kciuki za szybkie dojscie do soeboe po cesarce. Trzymaja cie caly czas na czczo? Ja mam sie stawic o 7 rano ale mam nadzieje, ze zrobia mi ta cesarke wczesniej a nie, ze bede siedziec caly dzien glodna w szpitalu :)

Czekajaca nie boj sie tego wywolywania. Jak lezalam na patologii na ujasku to dziewczynie, ktora polozyli u mnie na sali wsadzali balonik i nie bolalo jej to a rozwarcie szybko postepowalo. Wiadomo, ze to jest kwestia indywidualna, ale moze u ciebie tez tak bedzie :)

vikus001 lubi tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess normalnie byłam w szoku. Dziewczyna nie wyglądała jak by rodziła, tylko jak by miała delikatne bóle głowy :) No myślę, że niebawem będzie już tulić swojego synka, o ile już nie tuli.

Kota - ja właśnie na Ujastku będę rodzić. Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.

Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja od rana na czczo. Dalej czekam aż mnie wepchają między dwa zabiegi
    powoli tracę nadzieję. Jutro to już na bank mnie potną. Coś słyszałam o 16tej więc grzecznie czekam. Najgorsza jest ta niepewność.

ciekawe co u Weroniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 15:13

Evelineq, Modelka, Galanea, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ