X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas podobno dlugo bedzie sie babrac bo pepowina byla bardzo gruba. Jak pieknie jest byc w domu! :)

Duchess, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sorki nie mam siły was nadrobić ale mam pytanko - czy ciśnienie 143/91 i tętno 99 jest groźne? zawsze miałam ciśnienie książkowe a dziś mam takie, obrzęg nóg i strasznie głowa mnie boli :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam u Weroniki i Nalki, mam nadzieję, że dziewczyny już po i cieszą się swoimi maleństwami.

Ja właśnie wróciłam od neurochirurga. Musiałam mieć kolejną konsultację, gdyż gin ze szpitala stwierdził, że poprzednie zaświadczenie jest nieważne bo wystawione dwa miesiące temu.
    I jak dwa miesiące temu nie było przeciwwskazań do porodu sn, tak dziś były. I dziś dostałam znowu zaświadczenie, że biorąc pod uwagę stan mojego kręgosłupa, powinnam mieć cc.
    I jestem załamana :(
    Jeden lekarz twierdzi, że mogę rodzić sn, drugi znowu że w żadnym wypadku - i którego słuchać?
    Nastawiałam się na poród sn, cholernie boję się cc :(
    A z tych nerwów mam coraz częściej i już dość bolesne skurcze... na szczęście na razie nieregularne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:04

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna nie bój się to nic strasznego :) ja już w pełni sprawna :) wszystko gra :)

Niesforna, Duchess, vikus001 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    Niesforna nie bój się to nic strasznego :) ja już w pełni sprawna :) wszystko gra :)
    Ja jestem po dwóch operacjach na kolano - niestety nieudanych :/
    i dlatego tak się boję, bo to jednak operacja... :(
    Muszę się chyba z tym przespać i przyswoić tę myśl i będzie dobrze...
    Ważne aby mój Jaś był cały i zdrowy.

vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, ja się na ciśnieniu nie znam, ale NataliaK mówiła, że od 140 kazali jej jechać zdaje się. Zmierz może za pół godziny i jeśli nadal będzie takie wysokie, to jedź, albo zadzwoń do lekarza swojego. Szczególnie, że mówisz, że się źle czujesz i głowa boli.

Duchess, NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zobaczcie jaki los jest przewrotny... co ja mam robić rano mnie nie zbadał ten lekarz powiedział, że po cc mam nie czekać w domu jak się zaczną skurcze, czy plamienie lub sączenie wód tylko mam jechać do szpitala.

Byłam z dziećmi na urodzinach i właśnie wróciłam do domu poszłam do toalety a wkładka cała w brązowym z różowym i jeszcze do tego jakieś kawałki małe.. i co nie mam skurczy.. delikatnie boli mnie brzuch i krzyż to wszystko.

Ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:12

Paulina1986, nutka, vikus001, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ciśnienie powyżej 140/90 jest wskazaniem, żebyś jechała na IP. Zmierz jeszcze raz - jak się powtórzy to jedź. a tętno jest ok

Tusia skoro plamisz to może też lepiej jedź...

Weronika, Nalka dawajcie znać co i jak... która tam jeszcze rodzi też :) przepraszam, nie pamiętam kto jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:21

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 16.20 przyszedł na świat mój synuś Aleksander. Waży 3150 g i ma 53 cm. Leży obecnie w tym inkubatorze, bo ja niestety nie jestem jeszcze sprawna. Jak dojdę do siebie to opiszę jak to dla mnie było.

czy ktoś coś wie co u Weroniki??

MonikaS, Niesforna, Tusia84, Modelka, balonik, Mucha, Karola:), MagdaO, Paulina1986, Duchess, sunset, pestka, nutka, maggda, azi, vikus001, Kota, Bea_tina, kambel, Marcysia86, evas, ivv, RewolucjaSięDzieje, Galanea, Limerikowo, Evelineq, Judi2014, czekajajaca, sara_nar, monalisa lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast gratuluję :) odpoczywaj sobie :)

niestety Weronika nie odzywała się jeszcze... chyba, że komuś smsa wysłała...

alexast lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa tak jak dziewczyny piszą - ciśnienie od 140 jest alarmujące.
    Napij się np melisy, połóż i poleż pół godziny oddychając głęboko, żeby się uspokoić. Jak nie spadnie, to wtedy na ip. Puls do 100 jest ok.

Alexast gratulacje! Witamy Aleksandra na świecie :)

alexast lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    MagdaO jak Ty to zrobiłaś z tym pępkiem, u nas dalej siedzi... a mówiła położna, że szybko odpadnie bo cienka pępowina była...

ja też tak zaglądam jak tam u dziewczyn postępy porodowe... cisza

Wiesz co, u nas położna mówiła, żeby niczym nie smarować, żadnym spirytusem ani octaniseptem, tylko, ruszać nim, żeby powietrze dochodziło dalej, żeby się nie bać, że malucha będzie bolało, bo ten kikucik jest jak strupek, tak więc robiłam przy każdej zmianie pieluszki i poskutkowało :)

MonikaS, Limerikowo lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    sorki nie mam siły was nadrobić ale mam pytanko - czy ciśnienie 143/91 i tętno 99 jest groźne? zawsze miałam ciśnienie książkowe a dziś mam takie, obrzęg nóg i strasznie głowa mnie boli :-(
    Ja z 140 /90 dostalam skierowanue do szpitala. Mialan tez opuchlizne.

Ktos cos jakies wiesci od Weroniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:30

MagdaO lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast wielkie gratulacje :)

Ja wrocilam ze spotkania z polozna i bardzo konkretna osoba...mam nadzieje, ze sie dogadamy w trakcie porodu.

Tusia jedz nie ma na co czekac.

Topa i jak cisnienie po powtornym pomiarze?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, gratuluję Kochana i życzę szybkiego powrotu do formy :) Witaj Aleksandrze :*

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    O 16.20 przyszedł na świat mój synuś Aleksander. Waży 3150 g i ma 53 cm. Leży obecnie w tym inkubatorze, bo ja niestety nie jestem jeszcze sprawna. Jak dojdę do siebie to opiszę jak to dla mnie było.

czy ktoś coś wie co u Weroniki??

Gratulacje Alexst!!! :) odpoczywaj teraz i odezwij się do nas później z foteczką synusia :)

f2wli09kll2jbdtn.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO ja też mało tam cokolwiek pryskam :) jak się sklei to wtedy spirytusem na patyczku delikatnie osuszam i tyle :) ajnie, że tak u Was szybciutko odpadł :) liczę, że u mnie też lada dzień :)

Niesforna - współczuję tych operacji. Dla mnie gorsze było laparaskopowe usunięcie woreczka żółciowego :) oj wtedy to długo do siebie dochodziłam - też coś schrzanili bo operacja trwała 2x dłużej niż powinna :) ale już jest ok :)
    a cc wspominam ok :) najgorsze było zamontowanie wenflonu bo mam kruche i cieniutkie żyły. dopiero chyba za 7 wkłuciem się udało...

dziewczyny - jak mnie pierś jedna boli - masakra...

vikus001 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa powyzej 140 trzeba jechac na ip. A jeszcze opuchlizna to jyz w ogole. Ja mam wysokue cisnienie, biore tabletki i nie przekracza 140 dzieki nim, i nie puchne zauwazalnie. Tylko pod oczami troche ale to raczej przez pot. A nogi i rece ok.

mam jakies przeczucia, ze juz blisko...

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast Wielkie Gratulacje kochana wspaniale :)

ggfxf7q.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:

Ja miałam takie w 7 mies, gin mówiła, że jeśli to jest jednorazowe to nie ma się co przejmować, ale jeśli utrzymuje się przez dłuższy czas to należy skontaktować się z lekarzem

Niestety nie wiem jak to jest w 9 mies, więc może lepiej jechać na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:00

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ