X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię nic się nie odzywa..

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Nalki!!!

Nalka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajęłam się porządnym sprzątaniem, żeby Hania wyszła wreszcie na ten świat, a tu tyle się dzieje…

Alexast – moje gratulację, cieszę się że już po wszystkim i Oluś jest z Wami , teraz spokojnie dochodź do siebie , później będę męczyć o fotkę Twojego przystojniaka :)

MagdaO- o widzisz , sposób o którym nie słyszałam , bo u nas jednak kazali dezynfekować tymi psikadłami, ale jak jest sposób skuteczniejszy to i ja będę tak robić , żeby szybko mieć co całować :D

AISAK – ja też właśnie skończyłam porządki, okna wypucowane i wszystko co było w zasięgu moich ograniczonych przez brzuch rąk :D Akurat jak się energicznie ruszałam , to cos tam się działo, ale niestety tylko chwilowo…

Nalka- gratuluję córeczki- Mężu Nalki dzięki za info…

Tusia- chyba bym tak samo obserwowała, w razie pojawienia się żywej krwi od razu IP, a tak to obserwacja… moja gin też mi mówiła że żywa krew musi być, i że zazwyczaj jest jej sporo jak się coś dzieje złego…

Ivv- najważniejsze że będziesz pod dobrą opieką, a Martynka spokojnie przyjdzie na świat :)

Mam nadzieję że Weronika odpoczywa i niebawem się odezwie :)

Ja chyba wskoczę pod prysznic na dłuższy relax … Już sama nie wiem co z sobą zrobić…

Galanea, Mucha, AISAK, Tusia84, vikus001, evas, Duchess, ivv, Nalka lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EvelineQ jutro będziemy miały skończony 40tc. Nie wierze:) a tobie w piatek beda wywoływać, czy kładziesz się na obserwacje jeszcze?

Evelineq lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisala ktoras smsa do Weroniki?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    EvelineQ jutro będziemy miały skończony 40tc. Nie wierze:) a tobie w piatek beda wywoływać, czy kładziesz się na obserwacje jeszcze?

Ja już nie wierzę w to co mówią lekarze... bo gdyby się trzymali pierwszej wersji to Hania już by była przy mnie... Z ostatniej gadki wynikałoby, że w piątek mają wywoływać, ale dopiero w piątek będę miała pewność :)
    masz rację, już jutro a tak na prawdę to za niecałą godzinę, przejdziemy na 41 tydzień, masakra ...
    Skurcze przybywajcie ...

Edit:

Tusia jak tam sytuacja ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 23:14

vikus001, czekajajaca lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:

Ja pisalam nawet dwa czy trzy i cisza:(((( mam nadzieje ze wszystko dobrze u dziewczyn!!!!!

Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:

Ja również pisałam i cisza :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och trzyma nas Weronika w niepewności. Mam tylko nadzieję, że wszystko w porządku i rano na pewno będą już same dobre wiadomości.

Evelineq lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie dziwic,ja tez pisalam,ale Weronika pewnie jedt mega wykonczona...

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Poluchna na swiecie przyszla dzieci cc tyle wiem. Odpoczywaja i nabieraja sie takze czekamy az WEronika sie odezwie do nas tutaj sama :* super ze juz sa te nasze babelki

NataliaK, evas, Niesforna, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Mucha, ivv, Evelineq, Galanea, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje!!!! Wierze ze szybko do siebie dojdziesz a Pola wynagrodzi Ci wszystkie meki ktore musialas tam przejsc... :*

weronikabp lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje! Super że wszystko w porządku i Pola już jest z Tobą :-)
    Odpoczywaj, bo się mocno wymeczylas.

A ja spać nie mogę. Tak się zestresowalam tym cc, że aż chyba coś zaczęło się dziać... Cały czas brzuch boli mnie jak na okres, i mam dość mocne skurcze. Na szczęście jeszcze nieregularne. Ale teraz to niech nic się nie dzieje bo dopiero jutro będą mi ustalać termin cc...

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Weronika, super ze juz razem jestescie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze w imieniu Weroniki dziekuje wam wszystkim za wsparcie!

Tusia84, ivv, Duchess, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko kochana Gratulacje dla Was, byłaś wspaniała tyle przeszłaś <3 najważniejsze ze Pola już przy Tobie

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Procz wysilku fizycznego (spacer, sprzatanie, chodzenie po schodach) mozna tez pojsc z mezem do lozka:-) Nasza doktor mowila nam, ze w szpitalu na pobudzenie skurczow stosuja czasem zel zawierajacy identyczna substancje co nasienie.

No ale tak jak piszecie, nie ma reguly z rozpoczeciem sie porodu. Jedna przyjedzie w prawie pelnym rozwarciu sama jeszcze prowadzac auto. Inna na wywolywaniu szybko zareaguje na oksytocyne (Limerikowo przy "rozgrzewkowej" dawce 3ml/hr), a kolejna przy maksymalnej konskiej dawce bedzie lezec na lozku porodowym nieruszona jak na plazy.

Modelka, vikus001, Paulina1986, Mucha, ivv, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Edit:

Tusia jak tam sytuacja ?

Wieczorem dostałam skurcze z krzyża ale nie były mocne, przeszły jednak po ponad godzinie więc poszłam spać, rano śluz nadal delikatnie zabarwiony na brązowo.
    Dziś nasza rocznica ślubu miałam nadzieję, że w nocy się rozkręci i będzie piękny prezent, a tu cisza..

Już przed 6 zaczęłam robić dżem z truskawek.. może jak sobie zafunduję aktywniejszy dzień to co się ruszy.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 06:47

Modelka, vikus001, evas, ivv, Paulina1986, Evelineq lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, jak szłam spać byłam przekonana, że się w nocy rozkręci, takie miałam dziwne uczucie w brzuchu wieczorem, a tu nic kompletnie :(

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te nasze dzieciaczki.. coś nie chcę wychodzić z brzuszków.. Ja też już zaczynam się stresować.. bo wiem, że każdy kolejny dzień oddala mnie coraz bardziej od porodu sn..

ggfxf7q.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ