X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się martwię nic się nie odzywa..

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie gratulacje dla Nalki!!!

Nalka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajęłam się porządnym sprzątaniem, żeby Hania wyszła wreszcie na ten świat, a tu tyle się dzieje…

Alexast – moje gratulację, cieszę się że już po wszystkim i Oluś jest z Wami , teraz spokojnie dochodź do siebie , później będę męczyć o fotkę Twojego przystojniaka :)

MagdaO- o widzisz , sposób o którym nie słyszałam , bo u nas jednak kazali dezynfekować tymi psikadłami, ale jak jest sposób skuteczniejszy to i ja będę tak robić , żeby szybko mieć co całować :D

AISAK – ja też właśnie skończyłam porządki, okna wypucowane i wszystko co było w zasięgu moich ograniczonych przez brzuch rąk :D Akurat jak się energicznie ruszałam , to cos tam się działo, ale niestety tylko chwilowo…

Nalka- gratuluję córeczki- Mężu Nalki dzięki za info…

Tusia- chyba bym tak samo obserwowała, w razie pojawienia się żywej krwi od razu IP, a tak to obserwacja… moja gin też mi mówiła że żywa krew musi być, i że zazwyczaj jest jej sporo jak się coś dzieje złego…

Ivv- najważniejsze że będziesz pod dobrą opieką, a Martynka spokojnie przyjdzie na świat :)

Mam nadzieję że Weronika odpoczywa i niebawem się odezwie :)

Ja chyba wskoczę pod prysznic na dłuższy relax … Już sama nie wiem co z sobą zrobić…

Galanea, Mucha, AISAK, Tusia84, vikus001, evas, Duchess, ivv, Nalka lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EvelineQ jutro będziemy miały skończony 40tc. Nie wierze:) a tobie w piatek beda wywoływać, czy kładziesz się na obserwacje jeszcze?

Evelineq lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Kota Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pisala ktoras smsa do Weroniki?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    EvelineQ jutro będziemy miały skończony 40tc. Nie wierze:) a tobie w piatek beda wywoływać, czy kładziesz się na obserwacje jeszcze?

Ja już nie wierzę w to co mówią lekarze... bo gdyby się trzymali pierwszej wersji to Hania już by była przy mnie... Z ostatniej gadki wynikałoby, że w piątek mają wywoływać, ale dopiero w piątek będę miała pewność :)
    masz rację, już jutro a tak na prawdę to za niecałą godzinę, przejdziemy na 41 tydzień, masakra ...
    Skurcze przybywajcie ...

Edit:

Tusia jak tam sytuacja ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 23:14

vikus001, czekajajaca lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:

Ja pisalam nawet dwa czy trzy i cisza:(((( mam nadzieje ze wszystko dobrze u dziewczyn!!!!!

Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:

Ja również pisałam i cisza :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och trzyma nas Weronika w niepewności. Mam tylko nadzieję, że wszystko w porządku i rano na pewno będą już same dobre wiadomości.

Evelineq lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co sie dziwic,ja tez pisalam,ale Weronika pewnie jedt mega wykonczona...

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Poluchna na swiecie przyszla dzieci cc tyle wiem. Odpoczywaja i nabieraja sie takze czekamy az WEronika sie odezwie do nas tutaj sama :* super ze juz sa te nasze babelki

NataliaK, evas, Niesforna, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Mucha, ivv, Evelineq, Galanea, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje!!!! Wierze ze szybko do siebie dojdziesz a Pola wynagrodzi Ci wszystkie meki ktore musialas tam przejsc... :*

weronikabp lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika gratulacje! Super że wszystko w porządku i Pola już jest z Tobą :-)
    Odpoczywaj, bo się mocno wymeczylas.

A ja spać nie mogę. Tak się zestresowalam tym cc, że aż chyba coś zaczęło się dziać... Cały czas brzuch boli mnie jak na okres, i mam dość mocne skurcze. Na szczęście jeszcze nieregularne. Ale teraz to niech nic się nie dzieje bo dopiero jutro będą mi ustalać termin cc...

evas, weronikabp lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Weronika, super ze juz razem jestescie :)

weronikabp lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze w imieniu Weroniki dziekuje wam wszystkim za wsparcie!

Tusia84, ivv, Duchess, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniczko kochana Gratulacje dla Was, byłaś wspaniała tyle przeszłaś <3 najważniejsze ze Pola już przy Tobie

vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Procz wysilku fizycznego (spacer, sprzatanie, chodzenie po schodach) mozna tez pojsc z mezem do lozka:-) Nasza doktor mowila nam, ze w szpitalu na pobudzenie skurczow stosuja czasem zel zawierajacy identyczna substancje co nasienie.

No ale tak jak piszecie, nie ma reguly z rozpoczeciem sie porodu. Jedna przyjedzie w prawie pelnym rozwarciu sama jeszcze prowadzac auto. Inna na wywolywaniu szybko zareaguje na oksytocyne (Limerikowo przy "rozgrzewkowej" dawce 3ml/hr), a kolejna przy maksymalnej konskiej dawce bedzie lezec na lozku porodowym nieruszona jak na plazy.

Modelka, vikus001, Paulina1986, Mucha, ivv, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelineq wrote:
    Edit:

Tusia jak tam sytuacja ?

Wieczorem dostałam skurcze z krzyża ale nie były mocne, przeszły jednak po ponad godzinie więc poszłam spać, rano śluz nadal delikatnie zabarwiony na brązowo.
    Dziś nasza rocznica ślubu miałam nadzieję, że w nocy się rozkręci i będzie piękny prezent, a tu cisza..

Już przed 6 zaczęłam robić dżem z truskawek.. może jak sobie zafunduję aktywniejszy dzień to co się ruszy.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 06:47

Modelka, vikus001, evas, ivv, Paulina1986, Evelineq lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, jak szłam spać byłam przekonana, że się w nocy rozkręci, takie miałam dziwne uczucie w brzuchu wieczorem, a tu nic kompletnie :(

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te nasze dzieciaczki.. coś nie chcę wychodzić z brzuszków.. Ja też już zaczynam się stresować.. bo wiem, że każdy kolejny dzień oddala mnie coraz bardziej od porodu sn..

ggfxf7q.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ