MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Zajęłam się porządnym sprzątaniem, żeby Hania wyszła wreszcie na ten świat, a tu tyle się dzieje…
Alexast – moje gratulację, cieszę się że już po wszystkim i Oluś jest z Wami , teraz spokojnie dochodź do siebie , później będę męczyć o fotkę Twojego przystojniaka
MagdaO- o widzisz , sposób o którym nie słyszałam , bo u nas jednak kazali dezynfekować tymi psikadłami, ale jak jest sposób skuteczniejszy to i ja będę tak robić , żeby szybko mieć co całować
AISAK – ja też właśnie skończyłam porządki, okna wypucowane i wszystko co było w zasięgu moich ograniczonych przez brzuch rąkAkurat jak się energicznie ruszałam , to cos tam się działo, ale niestety tylko chwilowo…
Nalka- gratuluję córeczki- Mężu Nalki dzięki za info…
Tusia- chyba bym tak samo obserwowała, w razie pojawienia się żywej krwi od razu IP, a tak to obserwacja… moja gin też mi mówiła że żywa krew musi być, i że zazwyczaj jest jej sporo jak się coś dzieje złego…
Ivv- najważniejsze że będziesz pod dobrą opieką, a Martynka spokojnie przyjdzie na świat
Mam nadzieję że Weronika odpoczywa i niebawem się odezwie
Ja chyba wskoczę pod prysznic na dłuższy relax … Już sama nie wiem co z sobą zrobić…
Galanea, Mucha, AISAK, Tusia84, vikus001, evas, Duchess, ivv, Nalka lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:EvelineQ jutro będziemy miały skończony 40tc. Nie wierze:) a tobie w piatek beda wywoływać, czy kładziesz się na obserwacje jeszcze?
Ja już nie wierzę w to co mówią lekarze... bo gdyby się trzymali pierwszej wersji to Hania już by była przy mnie... Z ostatniej gadki wynikałoby, że w piątek mają wywoływać, ale dopiero w piątek będę miała pewność
masz rację, już jutro a tak na prawdę to za niecałą godzinę, przejdziemy na 41 tydzień, masakra ...
Skurcze przybywajcie ...
Edit:
Tusia jak tam sytuacja ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 23:14
vikus001, czekajajaca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny Poluchna na swiecie przyszla dzieci cc tyle wiem. Odpoczywaja i nabieraja sie takze czekamy az WEronika sie odezwie do nas tutaj sama :* super ze juz sa te nasze babelki
NataliaK, evas, Niesforna, Modelka, Tusia84, Paulina1986, Duchess, Mucha, ivv, Evelineq, Galanea, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Weronika gratulacje! Super że wszystko w porządku i Pola już jest z Tobą
Odpoczywaj, bo się mocno wymeczylas.
A ja spać nie mogę. Tak się zestresowalam tym cc, że aż chyba coś zaczęło się dziać... Cały czas brzuch boli mnie jak na okres, i mam dość mocne skurcze. Na szczęście jeszcze nieregularne. Ale teraz to niech nic się nie dzieje bo dopiero jutro będą mi ustalać termin cc...evas, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Procz wysilku fizycznego (spacer, sprzatanie, chodzenie po schodach) mozna tez pojsc z mezem do lozka:-) Nasza doktor mowila nam, ze w szpitalu na pobudzenie skurczow stosuja czasem zel zawierajacy identyczna substancje co nasienie.
No ale tak jak piszecie, nie ma reguly z rozpoczeciem sie porodu. Jedna przyjedzie w prawie pelnym rozwarciu sama jeszcze prowadzac auto. Inna na wywolywaniu szybko zareaguje na oksytocyne (Limerikowo przy "rozgrzewkowej" dawce 3ml/hr), a kolejna przy maksymalnej konskiej dawce bedzie lezec na lozku porodowym nieruszona jak na plazy.Modelka, vikus001, Paulina1986, Mucha, ivv, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość
-
Evelineq wrote:Edit:
Tusia jak tam sytuacja ?
Wieczorem dostałam skurcze z krzyża ale nie były mocne, przeszły jednak po ponad godzinie więc poszłam spać, rano śluz nadal delikatnie zabarwiony na brązowo.
Dziś nasza rocznica ślubu miałam nadzieję, że w nocy się rozkręci i będzie piękny prezent, a tu cisza..
Już przed 6 zaczęłam robić dżem z truskawek.. może jak sobie zafunduję aktywniejszy dzień to co się ruszy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 06:47
Modelka, vikus001, evas, ivv, Paulina1986, Evelineq lubią tę wiadomość