MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLimerykowo ja podziekuje za ten zel,jak go dostalam to skurcze byly jeszcze bardziej bolesne,2 razy lekarz mi posmarowal na sam koniec,myslalam ze go kopne
Tusia i Modelka,dzien dopiero sie zaczal laski
Milego dnia kochane,rozpakowanym mamom spokojnych dzidziakow a reszcie mamusiek powodzenia na porodowkachTusia84, vikus001, Duchess, Modelka, evas, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Weronika walczylas jak Lwica izby Pole ur sn, naprawdę mega dzielna bylas...! Cora będzie dumna z Mamusi, a ze wyszła przez cc to uważam ze poprostu inaczej być nie mogli. Serdecznie gratuluje. Buziaki dla Was. Nabierajcie sił i wracajcie jak naj szybciej do domu: Mama, Pola,Tata i tak juz na zawsze:)
vikus001, weronikabp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNalka - serdeczne gratulacje !!!
Weronika - także ogromne gratulacje - w końcuKochana cieszę się, że już masz niunię przy sobie
Tusia - wszystkiego najlepszego w Waszą rocznicę ślubu:)
Ja nie mogłam w nocy spać. Śniło mi się wywoływanie porodu i że strasznie mocno bolało.Mam takiego stresa przed jutrzejszym dniem, że nie wiem jak go opanować. Ostatnio chyba się tak stresowałam na obronie.
Tusia84, Duchess, vikus001, evas, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hejka
Wszystkim mamom bardzo gratuluję - sorki że dopiero teraz piszę ale wczoraj tak mnie głowa bolała że3 nie dałam rady podnieść się z łóżka.
Na szczęście dziś juz jest ok i biorę się za intensywne sprzatanie i przemeblowaniePierwsze co zrobię to przepakuję torbę do szpitala - doradziła mi znajoma żeby rzeczy małego na porodówkę zapakować w rożek i tak właśnie zrobię
Po wczorajszej burzy mamy straty w domutelewizor spalony plus komputer a co jest najlepsze to wszystko było odłączone od gniazdek tylko napomnieliśmy odłączyć kabel od internetu i tak poszło przepięcie
eh zawsze coś !
Tusia wszystkiego dobrego z okazji rocznicy. Śmiać mi się chce bo lekarze kazali nam uważać, żeby wczesniej nie urodzić a teraz mamy ciszęJa już odstawiłam magnez - wczoraj obyło się bez skurczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 08:03
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Evelineq dziś dzień naszych Hanek, nic się nie zapowiada normalnie z tym terminem to :Pudło hehe:)
Wiecie co miałam nie raz skurcze nóg w nocy, ale dzisiejszy tak unieruchomił mi nogę ze do tej pory czuje napięcie, twardosc tj. sciegna. Wrr. Dziś sprzątanie łazienki na sile postaram się rozruszać nogę.
Tusia , życzę Wam Słodkiego Miłego życia na najbliższe 200lat.
Czekajaca pamiętaj ze nastawienie to polowa sukcesu. Wiem co czujesz, mnie za rydz też to czeka, ale przecież my nie Slonice ze ciąża 2 lata trwać będzie, musimy pomoc im wyjść. Można tylko domniemywać ze im bardzo dobrze w naszych brzuszkach, a przecież każdej mamie o to chodzi by dziecko miało dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 08:09
Tusia84, czekajajaca, evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK kochana wiem, że nastawienie to połowa sukcesu i staram się pozytywnie nastawiać, ale czasami wyobraźnia jest silniejsza ode mnie. No nic co ma być to będzie. Ważne, że niedługo już Marcelinka będzie z nami.
evas, vikus001 lubią tę wiadomość
-
Weronika bardzo mocno Ci gratuluje...swoje przeszlas, ale cel osiagniety
Ja wychodze z zalozenia, ze ciaza wedlug naturalnego trybu trwa 40 tygodni i staram sie nie nakrecac, ze to juz powinna Maja sie urodzic (fajnie by bylo wczesniej, ale to 40 tygodni po cos jest zalozone). Co innego jak po terminie Maja nadal bedzie miala opory to pewnie zaczne sie denerwowac.
Trzymajcie sie i milego dniaDuchess, evas, vikus001, MagdaO, sunset, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Tusia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Dziewczyny spokojnie wyczekujcie porodu- nerwy i stres na pewno nie pomogą. Poza tym jutro ma być załamanie pogody, a w piątek pełnia więc pogoda zaczyna sprzyjaćPodobno na spadek ciśnienia atmosferycznego pękają pęcherze płodowe, a o masowych porodach przy pełni księżyca to chyba już wszyscy słyszeli.
Także kochane głowy do góry i cierpliwości
Życzę wszystkim udanego dnia z samymi pomyślnymi wiadomościamiAISAK, Duchess, Tusia84, evas, vikus001, maggda, czekajajaca, Galanea lubią tę wiadomość
-
Witamy Polunię, Weroniko byłaś bardzo dzielna, serdeczne gratulacje od forumowych cioteczek
Witamy na świecie
1 leniuta29 – 13 maja– Olivka29 maja
2 kambel – 19 maja– Kaja12 czerwca
3 Bankierka – 21 maja – Staś Mateusz2 czerwca
4 vikus001 – 22 maja – Zuzia30 maja
5 Martynika – 23 maja – Artur4 czerwca
6 Judi2014 – 28 maja – Mikołaj4 czerwca
7 MonikaS – 30 maja – Piotruś5 czerwca
8 Paula222 – 31 maja – Franek20 maja
9 Agusia2312 – 1 czerwca –Marcel25 czerwca
10 fler – 1 czerwca – Zuzia5 czerwca
11 MagdaO – 3 czerwca – Staś2 czerwca
12 madamama – 4 czerwca – Ignaś9 czerwca
13 karolina1990 – 5 czerwca – Oliwia10 czerwca
14 NataliaK – 6 czerwca – Franek2 czerwca
15 Limerikowo – 6 czerwca – Karolinka29 maja
16 excella – 9 czerwca – Tymon26 czerwca
17 Nalka – 9 czerwca – Anna13 czerwca
18 alexast – 10 czerwca – Aleksander23 czerwca
19 weronikabp – 10 czerwca – Pola17 czerwca
Oczekujemy z niecierpliwością
1 czekajajaca – 31 lat, Kraków, 6 czerwca – Marcelinka
2 AISAK – 26 lat, woj. Lubelskie, 11 czerwca – Hania
3 Evelineq – 25 lat, Podkarpacie,11 czerwca – Hania
4 Mati1980 – 33 lata, Wrocław, 14 czerwca – Borys
5 azi – 28 lat, Łódź, 14 czerwca – Lenka
6 monalisa – 35 lat, Poznań 14 czerwca – Lenka
7 aneczka83 – Zielona Góra 14czerwca – Antoś
8 nutka – 23 lata, Dolny Śląsk, 16 czerwca – Gabryś
9 Modelka – 32 lata, 19 czerwca – chłopiec
10 Niesforna – 30 lat, Warszawa, 19 czerwca – Jaś
11 Róża – 27 lat, 19 czerwca – chłopiec
12 onka79 – 35 lat, Birmingham, 22 czerwca – Martynka
13 eta – 28 lat, Warszawa, 22 czerwca – Ignacy
14 sunset – Górny Śląsk, 23 czerwca – Joanna
15 Paulina1986 – 28 lat, Wielkopolanka, 23 czerwca – Alicja Maria
16 Galanea - 28 lat, Olsztyn, 23 czerwca – Zosia
17 balonik – Olsztyn, 24 czerwca – chłopiec
18 Tusia84 – 30 lat, 25 czerwca – Gabrysia
19 ivv – 34 lata, 25 czerwca – Martynka
20 Margotka87 – 26 lat, 25 czerwca (lub 2.07) – Helenka
21 Mucha – 31 lat, Warszawa, 25 czerwca – Maja
22 Martusia – 26 lat, Londyn, 25 czerwca – Maksiu
23 Kota – 28 lat, Kraków – 26 czerwca – Iga
24 monaaa - 29 lat, Śląsk, 27 czerwca (lub 3.07) – Maksiu
25 Duchess – 34 lata, Warszawa, 27 czerwca – Oskar
26 kropka_10 – 28 czerwca – Nikoś
27 topa42 – 30 lat, okolice Krakowa, 29 czerwca – Borysek
28 evas – 34 lata, okolice Warszawy, 29 czerwca – Bartoszek
29 Ala29 – 30 czerwca – Mikołaj
30 maggda – 22 lata, kujawsko-pomorskie – 2 lipca – Zuzia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 10:01
Modelka, czekajajaca, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim
Tusiu- Życzę Wam przede wszystkim dużo miłości na dalsze lata razemI myślę że piękny prezent jednak będzie po tej produkcji dżemu
heheh , mój mąz ma dzisiaj urodziny i taki chodził wczoraj rozanielony że też dostanie piękny prezent a tu nic, szaleliśmy cała noc, bez rezultatu , ale mąż dał małej karencję do piątku hehe
Weronika- gratuluję z całego serca, wypoczywaj , a jak przyjdzie pora i energia to pochwal się PoluniąByłaś mega dzielna i to niesamowite ile matka może znieść dla swojej pociechy , szacunek…
Topa- współczuje strat, cieszę się że lepiej się czujesz, tylko nie szalej z tym przemeblowaniem …
AISAK- no w prawdzie jeszcze większość dnia i pół nocy przed nami, i może jakimś cudem , zaraz będzie „chlup” a potem tylko słodki krzyk Haneczek, aczkolwiek ja już się nastawiam na piąteczek, w nocy nie mogłam zasnąć z wrażenia, pogadałam sobie z córką na poważnie, tata się przyłączył w działaniach po swojemu , ale ona swoje
Czekajająca- nasze dzieciaczki chyba po prostu czekają z tym przyjściem na świat aż mamuśki się calkiem wyluzują, zaprą że Ida rodzić i uśmiechnięte wparują na porodówę
Paulina1986- obyś miała racjęże wnet pojawią się tutaj kolejne czerwcowe dzieciaczki
Miłego dnia kochane, Czekajająca, AISAK - przyszedł czas na nasWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 10:16
AISAK, Paulina1986, evas, czekajajaca, vikus001, Galanea, Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Martynika to Ty pisałaś ze wszystko normalnie jesz? Truskawki tez? Nic małemu nie jest? Bo ja już nie wytrzymam, wszyscy się nimi obracają i zachwalaja jakie pyszne a ja patrzę i slinie się jak pies.
Weronika ale Cię wymeczyli. U mnie co prawda nie ma zzo ale jestem pewna że szybciej zrobiliby cesarka i nie kazaliby tyle się męczyć. Gratuluję wytrwałości. Zbieraj teraz siły na opiekę nad mała:-)
Te upały to koszmar,moje dzieci nie mogą spać przez ten skwer. W cieniu przeszło 30 stopni od rana.
Nalka gratulacje! Malutka ta Twoja dzidzia:-)evas, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ło matko, już nawet z pracy dostaję smsy "Czy Ty łaskawie już urodziłaś?". NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!! (i tu naprawdę mam ochotę rzucać mięsem) Nie urodziłam, jak urodzę, to się wszyscy dowiecie, a na razie dać mi spokój!!!!
evas, ivv, Niesforna lubią tę wiadomość
-
Modelka wrote:Ło matko, już nawet z pracy dostaję smsy "Czy Ty łaskawie już urodziłaś?". NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!! (i tu naprawdę mam ochotę rzucać mięsem) Nie urodziłam, jak urodzę, to się wszyscy dowiecie, a na razie dać mi spokój!!!!
-
Kurcze gdyby nie ta pogoda od poniedziałku byłoby u mnie sprzątanie w pełni, a tak tylko zostaje mi jutro. Siedzę a właściwie leze w ciemni, przed wentylatorem i puchne. Dobrze ze upały się skończą akurat jak do szpitala mam iść, tylko jak w tym szpitalu potem pomóc naturze żeby się nie przeterminowac i urodzić?
Najbardziej się boje takiej długiej rozłąki z córką, bo od do szpitala 10 dni przed terminem i nie wiadomo czy malenstwu się będzie spieszyć czy nie. Mam nadzieje ze tatuś zafunduje Hani pełna organizacje czasu bo z tym też czasami ciężko bywa niestety.
Może ta pełnia coś pomoże, dobrze że to już będzie 40 tydzień, bo nie chciałabym na sile jej wypychac na świat. Mucha tu się z tobą w pełni zgadzam, nigdy nie rozumiałam tego pośpiechu do rodzenia jak tylko minął 37 tydzień.
No i jest pierwsza sytuacja gdzie najchętniej bym się rozdwoila ale niestety się nie da