X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamą:) Zdrówka dla was i maleństw:)

vikus001 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko, mi tez nic nie chce się robić, ale zmusiłam się, żeby rano wstać z łóżka i omijam sypialnię szerokim łukiem. Wstawiłam pranie i zaraz będę wywieszać. Wybrałam mięso na obiad i czekam aż się rozmrozi. Dzisiaj ja gotuję. Musze jeszcze wyszorować wanienkę, którą dostałam od koleżanki, a jest przy niej sporo roboty, bo to taka z leżaczkiem i sporo zakamarków w niej jest.

O taką mam:
    http://allegro.pl/ok-baby-wanienka-onda-evolution-stelaz-uchwyt-i4251545148.html

Modelka lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spakowalam dwie torby, w jednej rzeczy dla mnie w drugiej dla malej. Torba dla malej pakowalismy z mezem razem, zeby on wiedzial co jest gdzie (rzeczy do porodu dla malej sa w osobnej torbie :)

Laktator tez biore ze soba, chociaz mam nadzieje, ze nie bedzie potrzebny.

Evas ze tak powiem wypasiona ta wanienka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 14:13

evas, sunset lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co konkretnie trzeba mieć dla dziecka do porodu??

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas wanienka super :-)
    U mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko dla dziecka
    Więc do porodu zapakowałam rożek, ubranko z długim i krótkim rękawem (bo nie wiem jaka pogoda będzie ) czapeczkę, pampersa, pieluszkę tetrową w którą wytrą dziecko.
    Zastanawiam się nad skarpetkami, ale jak coś to są zapakowane w torbie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 14:17

Galanea, evas lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka faktycznie fajna. Mam małą łazienkę i montowanie na wannie będzie dla nas wygodne. Gdybym miała taka na stelażu, to trudno by było się po łazience poruszać w czasie kąpieli.

Jeśli chodzi o torby to mam dwie. Laktator też spakowałam, bo jak będę rodzić w Warszawie, to trochę daleko, aby mi z domu S. przywoził. Muszę być przygotowana na każdą ewentualność. Rożka nie kupowałam, mam kocyk i cienki otulacz, i mam nadzieję, że się bez niego obejdę.

9bsp388.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    A ja nie czuję się dzisiaj dobrze. Dawno tak się nie czułam. Młody też jakoś mało aktywny.

Weronika gratuluje. Dobrze, że masz już maleństwo przy sobie.

weronikabp lubi tę wiadomość

x76lklh.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balonik, a co to znaczy ze zle sie czujesz? Co sie dzieje?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet nie umiem powiedzieć. Krzyż mnie boli i jakoś brzuch tak dziwnie. Ogólnie dziwnie.

x76lklh.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Witam!
    A ja nie czuję się dzisiaj dobrze. Dawno tak się nie czułam. Młody też jakoś mało aktywny.

Weronika gratuluje. Dobrze, że masz już maleństwo przy sobie.

Jakie masz objawy? Co się dzieje?

Wiecie co, aż poszłam do pokoju sprawdzić jeszcze raz w torbie rozmiar body. No i mam takie 56, one wydają mi się tak maleńkie, że zwątpiłam, czy moja kluseczka w nie wejdzie :P I to razem z pieluchą! :P Ciągle się zastanawiam nad wagą małej, szkoda, że już nie mam usg.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiecie co, aż poszłam do pokoju sprawdzić jeszcze raz w torbie rozmiar body. No i mam takie 56, one wydają mi się tak maleńkie, że zwątpiłam, czy moja kluseczka w nie wejdzie :P I to razem z pieluchą! :P Ciągle się zastanawiam nad wagą małej, szkoda, że już nie mam usg.[/QUOTE]

Ja w domu w jednym miejscu położyłam wyprawkę 62 w razie by 56 było za małe. To mąż przywiezie:)

x76lklh.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    BWL to baby led weaning, po polsku "bobas lubi wybór" - to taka metoda rozszerzania diety dzieci, która omija zupełnie etap papek i karmienia łyżeczką, a zamiast tego dzieciom od początku daje się po prostu kawałki warzyw, owoców czy mięsa, żeby same jadły.

Ja u Zuzy stosowałam metodę BLW, bardzo polecam, choć na początku jedzenie jest wszędzie :P

Modelka, Martynika lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Ja w domu w jednym miejscu położyłam wyprawkę 62 w razie by 56 było za małe. To mąż przywiezie:)

Też spakowałam i takie i takie, najwyżej K. coś więcej dowiezie, bo w szufladach ubranka rozmiarami układałam ;) Ale żal by mi było, bo takie śliczne body mam :P

balonik, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie wydaje mi się, że powyżej 56 to dzieciaczki rzadziej się rodzą. Chociaż jak patrzę na te 56 to rzeczywiście takie malutkie są.

x76lklh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do szpitala spakowane rozmiar 56 i jedne komplet 62 - w razie "w".
    Laktatora nie biorę, najwyżej mąż dowiezie. Ja już prawie przygotowana na jutrzejszy wyjazd do szpitala. Jeszcze tylko nastawienie pozytywne i będzie komplet :) Widziałam się z koleżanką dziś, której teściowa jest położną w szpitalu, w którym będę rodzić. Co prawda nie ma jutro ani pojutrze dyżuru, ale kazała podać moje nazwisko i imię i powiedziała, że ktoś się mną zaopiekuje. Mam nadzieję, że nie będzie problemu z ZZO. Że ja wcześniej nie wiedziałam, że teściowa tej koleżanki jest położną. Może jeszcze wszystko sie ułoży i nie będzie tak strasznie :) Jestem coraz lepszej myśli, tym bardziej że dziś dwie znajome opowiadały mi o swoich porodach też wywoływanych w tym samym szpitalu co ja będę i bardzo pozytywne opinie. Bardzo się cieszę, bo teraz takie optymistyczne opowieści mi się przydadzą, dzięki temu boję się coraz mniej, choć do wywołania coraz bliżej :)

Galanea, Evelineq, vikus001, balonik, Mucha, evas, Judi2014, Modelka, Duchess, ivv, sunset, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę też, że rozmiar rozmiarowi nierówny. Mam kupione body 56 z Lidla, to wyglądają jak 62. A 56 z innego sklepu jak 50. No nic, trzeba się przygotować na wszelkie ewentualności ;)

Czekająca - pewnie, że wszystko będzie dobrze, innej opcji nie ma. I tak musisz myśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 15:07

vikus001, czekajajaca lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balonik wrote:
    Spokojnie wydaje mi się, że powyżej 56 to dzieciaczki rzadziej się rodzą. Chociaż jak patrzę na te 56 to rzeczywiście takie malutkie są.

Też mi się wydaje, że 56 w zupełności wystarczy, materiał się poddaje jeszcze a taki dzidziuś zazwyczaj w tym 56 ma jeszcze sporo miejsca tuż po porodzie, przynajmniej jak leżałam w szpitalu i patrzyłam na te maleństwa to się dziwiłam dość mocno jaki ok. 3,5 kg noworodek jest malutki :D U mnie ubranka tylko na wyjście są potrzebne, i mam naszykowane 56, ale w razie W mąż podmieni na inny rozmiar gdyby się okazało ze jest taka potrzeba :)

Galanea, balonik, vikus001, evas lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pobralam 56 a tu sie okazalo ze ja takiego malutkiego okruszka urodzilam ze wszystko za duze:) wiec babcie jedna i druga szybko do sklepow i pokupowaly wnusi ubranka na 50 bo nie miala bym w co ubierac:)))

Evelineq, Duchess lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Jakie masz objawy? Co się dzieje?

Wiecie co, aż poszłam do pokoju sprawdzić jeszcze raz w torbie rozmiar body. No i mam takie 56, one wydają mi się tak maleńkie, że zwątpiłam, czy moja kluseczka w nie wejdzie :P I to razem z pieluchą! :P Ciągle się zastanawiam nad wagą małej, szkoda, że już nie mam usg.

Galanea tez zaluje ze nie mam usg...zastanawiam sie czy prywatnie sie nie wybrac jednak zeby zobaczyc jak duza jest mala.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki naprawdę nie są aż takie duże. Mój drugi synuś urodził się z wagą 3800 i 60 cm długości i przez 2 tygodnie mieścił się w rozmiar 56. A właściwie to body nosił dłużej, tylko śpioszki były za krótkie.
    No i oczywiście rozmiar rozmiarowi nie równy i ja zawsze kupuję "na oko" bo tez mi się zdarzyło, że 56 jest większe, niż innej firmy 62. W H&M na pewno rozmiar jest większy niż wskazuje metka.

Galanea, Evelineq, MagdaO, balonik, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ