X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko nie warto wydawać pieniędzy. Na tym etapie i tak trudno będzie lekarzowi ustalić wagę dziecka. A już na pewno nie mierzą wzrostu. A w ubrankach o wzrost chodzi a nie o wagę. Bo moi chłopcy byli dłudzy i szczupli.

Evelineq, Mucha, Galanea, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas mi to bardziej zalezaloby na tym zeby zobaczyc wage, bo w skonczonym 35 tygodniu wazyla juz 2750 i zastanawiam sie czy nie bedzie jakas wielka. Ja jestem wysoka, ale bioderka to takie raczej skromniutkie mam :) ale moze faktycznie nie ma ci w paranoje popadac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 15:34

evas, Duchess lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Evas mi to bardziej zalezaloby na tym zeby zobaczyc wage, bo w skonczonym 35 tygodniu wazyla juz 2750 i zastanawiam sie czy nie bedzie jakas wielka. Ja jestem wysoka, ale bioderka to takie raczej skromniutkie mam :) ale moze faktycznie nie ma ci w paranoje popadac ;)

Mam te same obawy, zresztą nasze dzieci ważyły podobnie :) Ale powtórzę, że mi lekarka powiedziała, że daje maksymalnie 3,5kg, nie więcej. Poza tym waga jest wyliczana na podstawie paru parametrów, więc liczę na to, że Zosia ma po prostu długie nóżki :D

Mucha, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko wydaje mi się że przed porodem określą orientacyjnie wagę Majeczki i w razie potrzeby skierują na CC, nawet jesli córeczka jest spora to i tak nie masz wpływu na to , szkoda sie teraz stresować, jest jeszcze ten błąd pomiaru który bardzo często jest spory... Też bym nie wydawała juz pieniędzy na USG prywatnie :)

Galanea, Mucha, evas, vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mikus urodził się z 57 cm i ubranko na 56 miał na sobie raz- jak wychodziłam ze szpitala a i tak było mu ciasnawe. Teraz ma równo 2 tygodnie i nosi 62 i 68 (rozmiar rozmiarowi nierówny). Także 56 mogę od razu wszystkie spakować.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie też bez sensu wydawać pieniądze na usg bo to jest tylko waga orientacyjna.
    Moja koleżanka w dzień porodu miała określoną wagę dziecka na 3900 a mały urodził się 4500!
    A np nasza Limierkowo tydzień przed porodem miała określoną wagę na 3700, a malutka urodziła się 3200 :-)

Galanea, evas, vikus001, Evelineq, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ubranka polskiej firmy i mają prawdziwą rozmiarówkę, czyli tak jak faktycznie dziecko jest mierzone centymetrem. Bo jeśli zakładasz rozmiar 68 juz teraz to przecież dziecko tyle jeszcze nie ma. Na 62 mam tylko kilka ubranek, ale ja z racji swojej pracy mam już doświadczenie i rozmiar określam bez patrzenia na metkę.

Galanea, balonik, Mucha lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staś rano na usg w Gdańsku ważył 3690, a w nocy urodził się z wagą 3390, więc dziewczyny mają rację, waga jest bardzo orientacyjna ;P

evas, Galanea, vikus001, Evelineq, Mucha, Modelka lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już wolałabym nie wydawać pieniędzy na usg, które i tak niczego nie zmieni. Wolałabym jednak, żeby ta waga orientacyjna była zawyżona, niż zaniżona tak jak w przypadku Twojej koleżanki, Niesforna :P 4,5kg to już gignacik :P Rodziła naturalnie?

Cała moja rodzina twierdzi, że Zosia nie może być duża, bo nie mam takiego dużego brzucha. Jakby to miało coś do rzeczy... :P

Evelineq, Mucha lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • balonik Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze uznaje, że waga jest zawyżona :) Tego się będę trzymać. Wolę myśleć, że jest mniejszy, a jak urodzi się większy to i tak wtedy już nie będzie miało znaczenia :P Tak to sobie wymyśliłam.

Galanea, Evelineq, evas, Mucha, MagdaO lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas we wtorek powiedzieli w szpitalu 3700, a syn urodził się w piątek z wagą 3640, więc chyba najbardziej zbliżona :).
    Chociaż pragnę zaznaczyć, że wcześniej zdarzało mu się na przykład kurczyć z tygodnia na tydzień, wiec tak, nie ma za bardzo sensu skupiać się na tym etapie na wadze z usg.

evas, Mucha, Galanea, Niesforna lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:

Mucha, ja jestem wysoka i też mi się wydawało, że raczej bardzo wąska w biodrach, ale jak mi położna zmierzyła miednicę, to powiedziała, że raczej z wielkością dziecka nie powinnam mieć problemów i jak będzie Młody ważył 3800, to będzie idealnie ;)

evas, Mucha lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam mały mętlik w głowie, z wypisem dostałam receptę i mam brać luteinę 100 2x1 ale czuje ze ona mi nie pomaga i nadal czuje klucie i ból w pochwie jak przed pobytem w szpitalu, tak się zastanawiam czy brać ja tak jak lekarz mówił przez tydz jeszcze czy odstawić i pozwolić aby Zuzia robiła co chce?

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda, żadna z nas tu nie będzie mądrzejsza od lekarza. Brać, jak Ci dali. A jak masz wątpliwości, to zadzwoń do swojego lekarza prowadzącego. Ale na pewno bym nie odstawiała leków na własną rękę...

evas, Galanea, maggda, Niesforna, sunset lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do lekarza próbuje się dodzwonić ale na razie cisza... może później uda mi się go złapać

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggda ja napewno bym skonsultowala to ze swoim lekarzem. Ale raczej w 99% bym brała skoro zostały przypisane.

Modelka, Galanea, maggda, vikus001, sunset lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Też już wolałabym nie wydawać pieniędzy na usg, które i tak niczego nie zmieni. Wolałabym jednak, żeby ta waga orientacyjna była zawyżona, niż zaniżona tak jak w przypadku Twojej koleżanki, Niesforna :P 4,5kg to już gignacik :P Rodziła naturalnie?
    Tak rodziła naturalnie... Nie popekala, tylko miała jedno nacięcie. A jest raczej szczupła, bo ma jakieś 165 cm wzrostu unosi rozmiar 38...

Galanea lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Mucha, ja jestem wysoka i też mi się wydawało, że raczej bardzo wąska w biodrach, ale jak mi położna zmierzyła miednicę, to powiedziała, że raczej z wielkością dziecka nie powinnam mieć problemów i jak będzie Młody ważył 3800, to będzie idealnie ;)
    Modelka a masz może gdzieś zapisane tę wymiary?
    Bo mi wszyscy mówią że mam wąską miednice, a mnie się wydaje że jest raczej normalna... :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:

Ja wlsnie wczoraj na spotkaniu z polozna ustalilam ze przy porodzie mnie pomierza i upewni sie ze bedzie ok, wiec mam nadzieje, ze i dziecko orientacyjnie wtedy zmierza. Teraz nie bede robila sobie metliku w glowie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed porodem położna na pewno zmierzy miednicę i będzie wiedziała czy dziecko da radę się przecisnąć. Ja bym się o to nie martwiła. Ja ponad 14 lat temu miałam tylko 3 USG i przed porodem położna pomacała brzuch, stwierdziła że syn ma około 3,5 kg i dam radę. No i się nie pomyliła.

Mucha, Galanea, Modelka, Duchess lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ