X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weroniko, mam nadz ze juz Cie nie mecza i zrobili cesarke... tyle juz wycierpialas podczas tej indukcji- i z bolem i z tetnem Poluni. Naprawde mnie dziwi dlaczego po dwukrotnym spadku nie zaproponowali cesarki:-(

f2wli09kll2jbdtn.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexsast mocccno mooocno trzymam kciuki, abyś jak najlepiej wspominała ten poród. Z niuniem będzie wszystko dobrze!

Weronika żyje nadzieja ze odpoczywacie juz razem z Pola.

Jejq ale się dzieje, a ja padła wczoraj jak kłoda. Ale żeby nie było podczytywalam co się dzieje w przerwach.

Ja ktg na 10.30 oby małej tetno nie skakało mocno inaczej szpital:(

Azi to w podobnym terminie musimy się stawić... Ah lepiej samo niech się zacznie, bo przeraza mnie to wywolywanie

evas, vikus001, Duchess, Evelineq lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika czekamy na wiadomosci z zacisnietymi nieustannie kciukami!

Alexast mam nadzieje, ze szybciutko wyciagna malenstwo i bedziesz sie nim mogla nacieszyc :)

Ja wczoraj wieczorem i dzisiaj pol nocy mialam wrazenie, ze mala zsunela sie nisko i zaraz zgniecie mi jelita...zadna pozycja nie byla dobra zeby sobie ulzyc w bolu. Chyba podswiadomie juz przezywam przyjscie Mai na swiat, bo mam ciagle dziwne sny, a to ze wozek gdzies zaginal i nie bedzie w czym malej wozic, a to ze wozek sie do niczego nie nadaje...te sny takie realne w ciazy.

Milego dnia dziewczyny.

Fajnie masz Natalia, ze juz masz ten kolejny etap na glowie ;) aczkolwie zmeczenia nie zazdroszcze choc wiem ze jest nierozlaczne z opieka nad takim maluchem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 07:54

evas, AISAK, Duchess, NataliaK, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wreszcie uspilam Mikołajka po paru godzinach... polozylabym sie,ale starszy synek juz otwiera oczka. No nic - kolejny dzień ze mną w roli zombie przede mną. Oby do wieczora,to może wyhacze znów ze 4 godziny snu z przerwami.

Weronika,Nalka odezwijcie się.
    Alexast powodzenia:-)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast - mocno zaciśnięte kciuki !
    Weronika - daj znać co u Was?

Ja wybieram się zaraz na ktg.

Miłego dnia dziewczyny !

evas lubi tę wiadomość

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pozdrawiam wszystkie "wyspane" jak ja mamusie:-)

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam wrażenie że moja mała jakoś wysoko pupę i nogi znowu wystawia.. a już była tak nisko.. Zobaczymy co powie dzisiaj lekarz, pewnie się naczekam bo to wizyta w szpitalnej poradni..

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czwsc dziewczyny, myslalam zd Weroniki jakies wiesci tu... nie moglam przestac o niej myslec... mam nadzieje ze juz odpoczywa po porodzid z Pola ;)

Muszka ja tez sie ciesze i tez wiem ze to nieodlaczne,ale hustawka nastroju i zmeczenie plus dochodzenie do siebie po porodzie robi swoje i o tym trzeba mowic bo to nie jest takie kolorowe tak samo jak cala ciaza :-) na szczescie Franek wynagradza wszystko :-))

Milego dnia dziewczyny i prosze sie mnie tu rozpakowywac.. :-))

Mucha, evas, vikus001, AISAK, Galanea lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast powodzenia:-)
    Mam nadzieję, że Weronika tuli już Polunię :-)
    Upał taki że się rozpływam :-(

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a na ktora godzine idziesz? Ja to nie jestem w stanie
    Okreslic jak mala lezy, bo Ciagle jakos inaczej ja czuje.

Natalia jestes dzielna mama ;) z czasem bedziecie sie z Frankiem coraz lepiej dogadywac i moze bedzie troche lzej.

vikus001 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upał się szykuje potworny, ja dziś nigdzie się nie ruszam, dopiero wieczorem pojedziemy na spacer do parku.

Wczoraj wieczorem miałam wrażenie że mały mi skórę na brzuchu rozerwie, tak się wiercił i do tego skurcze co kilkanaście minut. Brzuch się wtedy robił jakby kwadratowy.

vikus001, Evelineq, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli przebili jej te wody to już tuli :) myślę, że cc się skończyło, ale kto tam wie... poczekamy zobaczymy :)

u mnie Piotruś już swój rytm załapał. W nocy wstaje o 1, o 3 i o 6. napije się i jak przyśnie odkładam i śpi jak zabity :) teraz też jeszcze po nocy nie wstał :) śpi :)
    dzisiaj dużo jeżdżenia załatwiania, miałam mamie Michasia oddać ale jest chora i będziemy calutką rodzinką jeździć :) to to nie problem :) poradzimy tylko szkoda, że w ten upał trzeba Michasia ciągać - tak by się z dzieciakami pobawił u mamy :)

vikus001, Mucha, AISAK, ivv, Evelineq, Galanea lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia a na ktora godzine idziesz? Ja to nie jestem w stanie
    Okreslic jak mala lezy, bo Ciagle jakos inaczej ja czuje.

Natalia jestes dzielna mama ;) z czasem bedziecie sie z Frankiem coraz lepiej dogadywac i moze bedzie troche lzej.

Muszka na 9.40 mam wizytę.. ciekawa jestem czy zleci mi ktg skoro to wizyta w szpitalu, czy jednak u nas tego nie robią przed terminem..
    pewnie i tak nic by nie wyszło bo ostatnio przestałam odczuwać skurcze, czasem poboli brzuch jak na okres i krzyż i to wszystko.
    Nie przepadam za tym lekarzem z poradni ale cóż wyjścia nie mam.

AISAK lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, powodzenia na wizycie. Ja mam dopiero za tydzień i mam wielką nadzieję, że jednak jej nie doczekam.

Tusia84 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK, myślisz ze posluchaja Cię nasze Maluszki, skoro Twoj Franio nie chciał zareagować na twoje prośby aby się wykluł?:) hyhy Chciałabym również żeby to było takie proste:) jutro termin a tu ciszaaa.

NataliaK, Evelineq lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia kazda wizyta sie przyda ;) obys tylko nie musiala tam siedziec pol dnia ;)

Monika super, ze wpadl maly w rytm spania :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim Czerwcóweczkom życzę miłego dnia, a tym, które mają już dosyć szybkich porodów :) No i mam nadzieję, że Weronika już odpoczywa tuląc Polę do piersi :)

Dziś mam wizytę u kardiologa i po niej już mogę rodzić, choć jak przeczytałam Judi... hmm.. to może niech Martynka siedzi w brzuchu jak najdłużej, bo czuję, że źle to zniosę ;)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymam kciuki za wizytę - życzę, żeby szybko poszło :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyczałam 6 h teraz mam ZZO trzymajcie dalej kciuki kochane

ivv, vikus001, Mucha, AISAK, Tusia84, evas, Evelineq, maggda, Galanea, Duchess, Paulina1986, Modelka, NataliaK, MagdaO, Bea_tina, czekajajaca, monalisa lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna :( Trzymam z całych sił :*

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 1227 1228 1229 1230 1231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ