X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysoki czy niski to na pewno bedziesz wiedziala jakie to sa te wlasciwe skurcze.... Do przyjemnych one nie naleza

NataliaK, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    No właśnie moja Mama mi powiedziała, że wcale jej tak nie bolało... My obie mamy dość wysoki próg bólu :)
    Hehehehe... wierz mi ze ja mam naprawde wysoki :) kikkanascie razy spadalam z b.dyzych wysokosci,lecze wszystko bez znieczulen,duzo by wymieniac. Ale to jest taki rodzaj bolu,ze nigdy go nie przezylas wiec nie wiesz do czego porownac. Odczucie bolu jest subiektywne jednak,wiec kazda przezywa to inaczej. Ale na nic slowa o wysokkm progu...ja mimo ze uwazalam sie za twardzielke-blagalam o znieczulenie gryzac fotel hahaha :D doslownie... ;-)))

weronikabp, Evelineq, Tusia84, vikus001, evas, Miriam lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczymy co do sciagania jednego szwu to nic nie bolalo najgorsze dla mnie bylo odklejanie plastra bo na brzuchu zostaly mi jakies male wloski :)

Musze sie pochwalic bo az mnie rozpiera duma 8 dni po porodzie wrocolam do swojej wagi z przed ciazy :) szok...

Modelka, AISAK, Evelineq, kambel, weronikabp, vikus001, czekajajaca, evas, Tusia84, Mucha, Agusia2312, alexast, Duchess, monalisa, Galanea, pestka lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie... Hmm .mala wazy ok 3400, afi 10, szyjka skrocona, rozwarcie minimalne. Jednym słowem dupcia:( nie szykuje się na porod:( ale gin POW ze w ciągu 24h teraz w każdej chwili moze się wszystko zmienić. Jutro rano na ktg mnie wysyła bo tetno małej dość spore było przez jakiś czas. Zmieniłam pozycje i tetno zmalało. Ale chce to dla 100%pewności sprawdzić jutro. Kazał wozić torbe szpitalna ze sobą. Jak nic nie ruszy to 18ego do szpitala.

Modelka, Evelineq, weronikabp, NataliaK, vikus001, evas, Tusia84, Mucha, Agusia2312, Duchess, monalisa, Galanea lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Natalia, mam nadzieję, że ja jednak będę jak moja Mama - a ona mówi, że bardziej czuła, że nie zjadła obiadu i była głodna, niż ból :) Na razie tego się trzymam, a jak będzie to zobaczymy... ;)

Fler, zarąbiście :) Gratulacje i też tak chcę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 18:48

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i lekarz odradzil mi ćwiczenia na piłce, ze względu na możliwość odklejenia się łożyska, lub ucisku przez dziecko pepowiny. Przy samym porodem owszem wtedy jest się pod kontrola.

monalisa lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK- no to ja jednak trzymam za nas kciuki że się wszystko ładnie rozkręci 11-ego w terminie hehe , nie wiem ile moja Hania waży ale chyba podobnie :D
    Dobrze, że napisałaś o tej piłce, bo ja już w akcie desperacji też miałam sięgnąc po swoją , ale odpuszcze jeśli to niebezpieczne...

weronikabp, AISAK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• fler Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o waszych przezyciach i troszke brakuje mi brzuszka, kopniaczkow a nawet zapuchnietych kostek. Ale kiedy patrze na spiaca coreczke to ciesze sie ze jest juz z nami.

Trzymam kciuki za wasze porody i pierwsze usciski. Ja plakalam i to bardzo :)

weronikabp, Modelka, Evelineq, AISAK, NataliaK, vikus001, evas, Tusia84, Mucha, Agusia2312, alexast, Duchess, monalisa lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jadę do lekarza :-) Oby tam coś ruszyła :-)

evas, balonik, vikus001, weronikabp, Agusia2312, Tusia84, alexast, monalisa, Galanea, excella lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka to z tą piłką to nie wiedziałam, od 2 dni skacze i dziś też miałam zamiar, ale chyba sobie odpuszczę w takim przypadku.

Topa - powodzenia.

evas lubi tę wiadomość

• Evelineq Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    O kurka to z tą piłką to nie wiedziałam, od 2 dni skacze i dziś też miałam zamiar, ale chyba sobie odpuszczę w takim przypadku.

No właśnie lepiej odpuścić... ale na pewno sie oskaczemy na porodówie :D Do oporu :D

Topa - trzymam kciuki :)

czekajajaca, weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajaca ty ale juz na porodowke:))) twoj termin dawno minal;) niezly ten twoj suwaczek

czekajajaca, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus z chęcią bym chciała na porodówkę jechać, choćby zaraz, ale moja Marcelina nie za bardzo chce :) Wiem jedno, urodzę w tym tygodniu, pytanie czy z oksy czy bez :)

Evelineq, vikus001, evas lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o tyle dobrze ze w tym tyg chociaz:) w takim razie i my musimy sie uzbroic w cierpliwosc:)))

czekajajaca lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj Mamuśki jak Ja Wam zazdroszczę tych waszych malenstw, pewności, dotyku, zapachu. Ale powiem Wam ze cieszę się wasza radością i mocno sciskam.

Fler jednym słowem ciąża ci służy. No oprócz cukrzycy. Aaaa propo tej cukrzycy jakiś obrzed około porodowy, poporodowy był u ciebie zastosowany?

nalka,weronika- jak tam dziewczyny na sali boju?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 20:21

weronikabp, vikus001 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Z Alusią wszystko super. Waży już 3100 g, czyli przekroczyła moją wymarzoną granicę 3 kg :) Płyn w normie, przepływy też ok - nic tylko rodzić :) Poza tym szyjka ma 0,5 cm, czyli praktycznie jej nie ma, zaczyna też lekko przepuszczać. Do terminu raczej nie dotrzymam z czego bardzo się cieszę :)
    No i na koniec powiem Wam, że się uśmiałam bo jak weszłam do gabinetu to ginek się uśmiechnął i mówi do mnie: "O to Pani. Myślałem, że Pani już urodziła :)" Jednym słowem twarda ze mnie sztuka :)

Modelka, evas, Tusia84, AISAK, weronikabp, Galanea, Evelineq, vikus001, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciszaaaaaa..chyba pobije rekord jeśli chodzi o wywołanie. Koleżanka szła ze mna lep w lep, 3 h temu odeszły jej wody i juz jest na porodowce.a u nas ucichlo.. No cóż tłumaczę sobie ze Polunia nie chciała rodzic sie w te upały, jutro ma być ciut lepiej więc moze jutro..zobaczymy. Drugiej tez wlasnie odeszły wody a miała wywołanie od 4 dni.

evas, Duchess, monalisa, Niesforna, Miriam, vikus001, Evelineq, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może Polunia czeka, aż dołączy do niej mój synek? ;)

Weronika, i jak, będziesz miała dalej wywoływanie jutro? Biedulko, tyle się już namęczyłaś i wycierpiałaś :(

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Marcysia86 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny bardzo serdecznie. Gratuluje wszystkim mamusiom cudownych dzieciaczków. No Weronikabp to się naczekasz na Polunie.
    My z mężem zdecydowaliśmy ze odkładamy rodzicielstwo w odleglejszy czas bo obydwoje nie jesteśmy gotowi na ciąże i w naszym przypadku związany z nią stres. Za to jesteśmy na początku zbierania dokumentów adopcyjnych. Trzymajcie kciuki aby już w przyszłym roku się udało. Nie ukrywam ze proces żmudny i długi ale obydwoje chcemy stworzyć dom dla maluszka który nie miał szczęścia na początku swojego życia.
    Pozdrawiam i buziaczkuje

Martynika, Modelka, Tusia84, Paulina1986, evas, czekajajaca, Duchess, weronikabp, maggda, ivv, Judi2014, sunset, szczessciara, vikus001, nutka, Evelineq, MagdaO, Mucha, NataliaK, fler, MonikaS lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie tęsknię za ciążą.Wolę Artura jako oddzielny byt, nie aż tak zależny ode mnie, mojego ciśnienia, samopoczucia, infekcji, itd.W takim układzie czuję się z nim o wiele bezpieczniej. Za brzuszkiem, ani ruchami też nie tęsknię, wolę Artura NA moim brzuszku, wierzgającego nogami na boki :).Czasem tylko jeszcze zapominam, że nie mam go już w brzuchu i nie muszę kucać jak baletnica, mogę zgiąć się wpół, itd. :).Cieszę się, że ciąża się już skończyła.Mam tylko nadzieję, że wszystko już będzie dobrze.
    17 mamy badanie słuchu, w lipcu rezonans, jutro wracamy na Karową na kontrolę, ale on się tak ładnie rozwija, łapie kontakt wzrokowy, tak się już rozumiemy, nie wierzę, żeby coś mogło być nie tak.

evas, Modelka, czekajajaca, maggda, ivv, Galanea, Paulina1986, Niesforna, Evelineq, Mucha lubią tę wiadomość

‹‹ 1224 1225 1226 1227 1228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ