X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • maggda Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam tak zmeczony brzuch od kopniakow i skurczy ze tez nie bede tesknila za tym :P chociaz pozniej kto wie :D

Modelka lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na godzinkę wyszłam z domu, od razu lepsze samopoczucie :D
    I mój S. się odfochował :P ciekawe tylko na jak długo?

Coś Weronika długo się nie odzywa, pewnie już po wszystkim i cieszą się malutką.

A ciekawe co u Nalki, tez chyba miała mieć wywoływany poród.

Galanea, Modelka, vikus001, Mucha lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie przekazać chociaż może Weronika zaraz się sama odezwie...
    Pisałam do niej sms-a jak postępy itd, i napisała tylko, że umiera z bólu od tego balonika... więc raczej jeszcze nie tuli Poli.. tylko bidula cierpi.. ale finał będzie piękny jak już ją przytuli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2014, 20:54

Modelka, evas, Galanea, vikus001, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas, a truskawki wreszcie masz?

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dziewczyny a wy szykujecie jakies komplety ubran na wyjscie ze szpitala dla dziecka? Bo ja teraz zastanawiam co przygotowac aby maz tylko spakowal i przyniosl ale kompletnie nie wiem co szykowac :P
    Ja mam przygotowane body z długim rękawem i śpioszki, do tego w razie jak będzie chłodniej cienki rozpinany sweterek i bawełniane spodenki, oczywiście jeszcze cienka czapeczka i kocyk.

Także chyba na każdą pogodę jesteśmy zabezpieczeni.

maggda, vikus001, Evelineq lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Evas, a truskawki wreszcie masz?
    Truskawki w piątek kupiła mi koleżanka i starszy syn od niej odebrał, wiec przez dwa dni się nimi objadałam :D A jutro kupię kolejne i może jakiś sernik na zimno wyczaruję :D

Tusia84, Galanea, vikus001, Duchess, Modelka lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Dziewczyny a wy szykujecie jakies komplety ubran na wyjscie ze szpitala dla dziecka? Bo ja teraz zastanawiam co przygotowac aby maz tylko spakowal i przyniosl ale kompletnie nie wiem co szykowac :P

Ja też będę szykowała różne zestawy bo ta pogoda teraz taka zmienna.. wstępnie coś tak naszykowałam ale nie wiem kiedy urodzę.. czy jak będą upały czy znowu jak deszcz i burze.

maggda, vikus001, Duchess lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja we wtorek mam zamiar kupić truskawki i robić dżemy.. :) słoiczki już zakupiłam bo z ubiegłego roku niewiele ich zostało.

vikus001 lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Weronika..
    Mnie akurat zakladanie balonika w ogole nie bolalo,nawet nie wiedzialam kiedy to nastapilo. Ale pozniej...no coz. Bolalo jak cholera,juz myslalam ze bede rodzic :P trzymam kciuki Weronika zeby szybko wypadl :-) i zrobil wszystko "tam"jak nalezy :-)

vikus001, evas, Duchess lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, mi, jak to określiłaś "muskanie oksytocyną", nie przeszkadzało i tak jak pisałam wcześniej tak i teraz-wolę by poród zaczął się sam i tak przebiegł, nie chcę nic przyspieszać ani wywoływać (jeśli Bóg da oczywiście).
    Są panny które rodzą ekspresem po oksy ale są i panny,które pomimo całodziennego leżenia pod oksy nie mają skurczy.

Podkreślam też,że jest to mój pogląd i uczucia a nie pretekst do jakiejś polemiki ;)

evas, NataliaK lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna weronika. Jak tak czytam przez co muszą dziewczyny przechodzić to zaczynam się cieszyć, że będę miała cesarkę (choć się jej bardzo boję).

Weronika życzę dużo siły i wytrwałości. Tak jak pisze Tusia finał będzie piękny jak córcię przytulisz.

Tusia84, vikus001, NataliaK lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Biedna Weronika..
    Mnie akurat zakladanie balonika w ogole nie bolalo,nawet nie wiedzialam kiedy to nastapilo. Ale pozniej...no coz. Bolalo jak cholera,juz myslalam ze bede rodzic :P trzymam kciuki Weronika zeby szybko wypadl :-) i zrobil wszystko "tam"jak nalezy :-)

Natalia, a może ten balonik to jakiś "zamiennik" tego sławnego masażu szyjki? Jeśli tak,to domyślam się, że boli :(

Weronika, trzymam kciuki, żeby poszło szybko bo to najważniejsze jeżeli cierpisz kochana!!!

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zapakowane różne ubranka na wyjście ze szpitala - zarówno śpiochy z długimi rękawami, jak i bodziaki z krótkimi. Nie wiadomo, jaka będzie pogoda. Mam też skarpeteczki, czapeczki i kocyk. Na każdą pogodę, jak pisała Tusia i Evas.

Duchess, Tusia84, evas, maggda lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ta pogoda jest taka ze dzis 30 stopni a za dwa dni moze byc juz 15 i deszcz wiec tak chyba trzeba sie przygotowac jak piszecie. Pierwsze dziecko rodzilam zima wiec nie bylo tego problemu :-P

evas, Modelka lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt, żeby mieć kocyk, to obojętnie jaka pogoda by była, to się opatuli porządnie, do samochodu szybko i tyle :P Czytałam, że po 15-tym czerwca znów ochłodzenie. Ja to bym chciała, żeby nie było tych upałów.

Tusia84, Duchess, evas, vikus001 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Evelineq Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK- kolejny czerwcowy łamacz serc <3 Cudny jest :) I super że już w domku , a jeszcze zapytam, jak miałaś zakładany balonik to było już jakieś rozwarcie ?

Evas- nawet nie wiesz jak się cieszę że Twój S nie ma już focha :D a ja serniczek na zimno truskawkowy zapodałam sobie dzisiaj :D

Maggda – ja szykuję podobny zestaw jak Evas - bodziak z krótkim rękawem, pajac, niedrapki, cienka czapeczka i kocyk … mąż ewentualnie zmodyfikuje jakby pogoda nagle się zmieniła czy cos w tym stylu …

Tusia - truskawkowe dżemy … ;P chyba i ja zrobię chociaż kilka słoiczków bo domowy zawsze najlepszy :)

Tusia84, evas, NataliaK lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja szykuje body bez rękawków, kaftanik, śpiochy i bluza z kapturem w razie zimna,oczywiscie czapeczkę i koc/pielucha flanelowa.

Duchess, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika powodzenia!;)

U nas wciąż nic się nie zapowiada.:) Dziś cały dzień u mamy na ogródku byliśmy.;) Jutro się zabunkruję w domu i mam nadzieję, że wytrzymam w tym upale. :)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika napisała, że musieli jej wyjąć balonik, bo mdlała z bólu. Na razie nie wie, co będzie dalej, bo skurczy praktycznie nie ma :(

Wymęczy się biedna :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieźle ech szkoda, że jej po prostu nie ruszyło samej...

Biedna.. ciekawe co teraz..

ggfxf7q.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ