X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja użyłam tylko dwóch saszetek przez dwa dni i na razie odpukać nie muszę brać więcej.

Hm.. a są pasy lub majtki XS? chyba muszę sobie sprawić, bo jedziemy na wesele w sierpniu, trzeba jakoś wyglądać, upodobnić się do ludzi w końcu. :D

Tusia84 wiem, wiem. Przy piersi była 40 minut, a aż 30 ssała. Z przerwą na odbicie i z sapami co prawda ale aż w pewnym momencie jej mleko tak pociekło, że nie zdążyła wszystkiego połknąć. Drugi raz teraz była 20 minut przy piersi a ssała 15. Nawet rączka sobie "pompowała" tego cycka. Świetnie to wyglądało. :D

Aaa i z tym dokarmianiem.. cieszę się, że nie musiałaś dokarmiać z butelki. Ja dokramiam z butelki swoim mlekiem, bo Ania miała na początku ogromne problemy z chwytaniem pomimo usilnych prób moich i położnych. Po prostu była najmniejszym noworodkiem na oddziale (tak, była nawet wagowo mniejsza od wczesniaków..) i miała najmniejsze usteczka jakie widziałam. Nie mogła otworzyć tak szeroko usteczek jak pozostałe maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:40

Tusia84, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak byłam na zdjęciu szwu to zapytałam lekarza o ten pas poporodowy i te wszystkie ściągające rzeczy i wiecie co powiedział, że to wszystko osłabia mięśnie.. i że młode mięśnie powinny same wracać do formy, a później do tego ćwiczenia.
    Nie wiem ile w tym prawdy, no ale tak powiedział, że to tylko złudny efekt i że w rzeczywistości osłabiają się mięśnie.

Chociaż jak wyszłam ze szpitala z tym brzuchem jak do porodu to wysłałam męża do sklepu po pas hehe chociaż wtedy to go nosić nie mogłam nawet 3 dni po cc i teraz żałuję bo mam rozmiar M i niestety teraz kiedy brzuch sam z siebie już się zmniejszył to ten rozmiar nie ściąga już praktycznie jak go przymierzyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:40

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam ale placebo działa cuda, nieprawdaż?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:42

Tusia84 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a pytałaś może gina kiedy po cc można rozpocząć jakieś ćwiczenia? Ja zapomniałam zapytać, a chyba będą potrzebne mojemu brzuchorrowi, bo niby już wszystko wróciło do siebie, ale brzuch porażka:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapytałam ale na wizytę będę szła do kontroli to zapytam w necie jest napisane że trzeba czasem czekać do 6miesięcy po cc :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:12

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z wanny, skurcze tak co 4-5 min. Zastanawiam się jaki to musi być ból, żeby wiedzieć, że to to. Boli mnie krzyż, taki wiercąco-rozsadzający ból, ale do wytrzymania. Brzuch nie boli. I wydaje mi się, że skurcze trwają paręnaście sekund, raczej krótko.

Duchess, weronikabp, Tusia84, Martynika, Paulina1986, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja tak samo, było optymalnie. Przy czym jeżeli dzień jest bezwietrzny i ciepły, to darowujemy sobie też czapeczkę, mały ma tylko włosy pod nią mokre i jeszcze większa szansa, że się przeziębi (nie wspominając już o potówkach, z którymi wojujemy).

Co do herbatek - nie daję żadnych, nie widzę potrzeby. Sama piję koperkową, a mały dostaje na noc Ulgix Baby na wzdęcia.

Odebraliśmy wyniki, byliśmy na konsultacji. Bilirubina 9,4. Ufff, nie musimy się naświetlać.

Martynika, Zuza przez wrodzoną CMV miała podwyższoną bilirubinę do 5-tego miesiąca życia, ale ona też dostawała na to jakiś lek robiony w aptece, ale nazwy sobie nie przypomnę, musiałabym poszukać na wypisie ze szpitala

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:

Moja mała nie chce pić żadnych herbatek, nic po za mlekiem. Udało mi się ją jakoś oszukać i wypiła dziś 10ml herbatki, którą polecała Natalia. Czy znacie jakieś sposoby na zachęcenie dziecka do picia czegoś innego niż mleko?

Przepraszam, że się wtrącam, ale rzuciło mi się w oczy to pytanie, jak zajrzałam do Was zdjęcia pooglądać. Czy lekarz zalecił Ci dopajanie dziecka? Są jakieś konkretne wskazania? Jeśli nie, to nie ma powodu dawać maleństwu wody, a tym bardziej herbatek. Pomyśl, że ludzkość jakoś przetrwała do czasów wynalezienia butelki :) Natura jest mądrzejsza od nas. I Twoja córeczka też jest mądra, wie, że jej herbatki niepotrzebne :) Powodzenia! :)

Karola:), Nalka, weronikabp, Tusia84, Martynika, evas lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wyszłam z wanny, skurcze tak co 4-5 min. Zastanawiam się jaki to musi być ból, żeby wiedzieć, że to to. Boli mnie krzyż, taki wiercąco-rozsadzający ból, ale do wytrzymania. Brzuch nie boli. I wydaje mi się, że skurcze trwają paręnaście sekund, raczej krótko.
    Spokojnie, mnie nie bolało nic a skurcze miałam co 3 minuty, również trwały krótko. Potem okazało się, że Anna wstawiała się w kanał już i rozwarcie na 4 cm. Od tego momentu zaczęły się bóle, a czas między skurczami w zasadzie został. Były co 2 minuty potem. Powoli zbierałabym się do szpitala na Twoim miejscu.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

ojej Galanea, trudno cos radzic bo kazdy ma inaczej-u mnie wlasciwe skurcze porodowe byly tez tylko z krzyza i trwaly dluuuuzej niz kilkanascie sek no i ppjawialy sie chyba co 2 min. jesli jeszcze Cie mocno nie boli to wykorzystaj ten czas na chodzenie bo to pomaga w rozwarciu.
    daj znac jak zdecydujesz wyruszyc do szpitala! :-)

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea jeśli skurcze sa reglarne od paru godzin i nie przeszły po kąpieli to szoruj do szpitala kochana bo sie obudzisz z główka miedzy nogami ;-))

Galanea, Duchess, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea jeśli skurcze sa reglarne od paru godzin i nie przeszły po kąpieli to szoruj do szpitala kochana bo sie obudzisz z główka miedzy nogami ;-))

Haha, dobre :D Chyba faktycznie zaraz się zbiorę. Szpital jest 5 min. drogi od działki moich rodziców, na której wypoczywają przez weekend, więc jak mnie odeślą, to ich odwiedzimy :D

weronikabp, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - ja karmię mm i mała musi być z tego powodu dopajana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Haha, dobre :D Chyba faktycznie zaraz się zbiorę. Szpital jest 5 min. drogi od działki moich rodziców, na której wypoczywają przez weekend, więc jak mnie odeślą, to ich odwiedzimy :D
    To dawaj znac kochana czy zostawili czy odesłali ;-) trzymam kciuki mocno!
    Co do pasów to Tusiu mnie uczyli tak samo ze pasy niestety osłabiają mięśnie i one przestają działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:56

Duchess, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Makcza - ja karmię mm i mała musi być z tego powodu dopajana.

A to przepraszam :) Pozdrawiam.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, jak dla mnie to rodzisz :).Opisujesz dokładnie to, co czułam przez pierwsze godziny podawania oksytocyny, jedź do szpitala, póki możesz chodzić, bo potem te bóle nie będą takie "pieszczące" ;).Powodzenia!
    Magda, gdyby udało Ci się znaleźć w wolnej chwili nazwę tego leku, byłabym ogromnie wdzięczna.Tak też myślałam, że to może mieć związek z CMV.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pasa-w szpitalu przychodziła do chętnych pacjentek fizjoterapeutka i bardzo odradzała pas, bo rozleniwia mięśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv sie odzywała dzis? Czy rodzi? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMS od Galanei :-)
    "Przyjeli mnie do szpitala, skurcze regularne, coraz mocniejsze. Na razie 2-3cm rozwarcie. Czekamy na mocniejsze skurcze."

excella, Martynika, Duchess, Paulina1986, Tusia84, Mucha, Limerikowo, Bea_tina, MagdaO, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia Galanea :)

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ