X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja użyłam tylko dwóch saszetek przez dwa dni i na razie odpukać nie muszę brać więcej.

Hm.. a są pasy lub majtki XS? chyba muszę sobie sprawić, bo jedziemy na wesele w sierpniu, trzeba jakoś wyglądać, upodobnić się do ludzi w końcu. :D

Tusia84 wiem, wiem. Przy piersi była 40 minut, a aż 30 ssała. Z przerwą na odbicie i z sapami co prawda ale aż w pewnym momencie jej mleko tak pociekło, że nie zdążyła wszystkiego połknąć. Drugi raz teraz była 20 minut przy piersi a ssała 15. Nawet rączka sobie "pompowała" tego cycka. Świetnie to wyglądało. :D

Aaa i z tym dokarmianiem.. cieszę się, że nie musiałaś dokarmiać z butelki. Ja dokramiam z butelki swoim mlekiem, bo Ania miała na początku ogromne problemy z chwytaniem pomimo usilnych prób moich i położnych. Po prostu była najmniejszym noworodkiem na oddziale (tak, była nawet wagowo mniejsza od wczesniaków..) i miała najmniejsze usteczka jakie widziałam. Nie mogła otworzyć tak szeroko usteczek jak pozostałe maleństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:40

Tusia84, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak byłam na zdjęciu szwu to zapytałam lekarza o ten pas poporodowy i te wszystkie ściągające rzeczy i wiecie co powiedział, że to wszystko osłabia mięśnie.. i że młode mięśnie powinny same wracać do formy, a później do tego ćwiczenia.
    Nie wiem ile w tym prawdy, no ale tak powiedział, że to tylko złudny efekt i że w rzeczywistości osłabiają się mięśnie.

Chociaż jak wyszłam ze szpitala z tym brzuchem jak do porodu to wysłałam męża do sklepu po pas hehe chociaż wtedy to go nosić nie mogłam nawet 3 dni po cc i teraz żałuję bo mam rozmiar M i niestety teraz kiedy brzuch sam z siebie już się zmniejszył to ten rozmiar nie ściąga już praktycznie jak go przymierzyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:40

Nalka, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym słyszałam ale placebo działa cuda, nieprawdaż?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 21:42

Tusia84 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, a pytałaś może gina kiedy po cc można rozpocząć jakieś ćwiczenia? Ja zapomniałam zapytać, a chyba będą potrzebne mojemu brzuchorrowi, bo niby już wszystko wróciło do siebie, ale brzuch porażka:/

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zapytałam ale na wizytę będę szła do kontroli to zapytam w necie jest napisane że trzeba czasem czekać do 6miesięcy po cc :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:12

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłam z wanny, skurcze tak co 4-5 min. Zastanawiam się jaki to musi być ból, żeby wiedzieć, że to to. Boli mnie krzyż, taki wiercąco-rozsadzający ból, ale do wytrzymania. Brzuch nie boli. I wydaje mi się, że skurcze trwają paręnaście sekund, raczej krótko.

Duchess, weronikabp, Tusia84, Martynika, Paulina1986, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Ja tak samo, było optymalnie. Przy czym jeżeli dzień jest bezwietrzny i ciepły, to darowujemy sobie też czapeczkę, mały ma tylko włosy pod nią mokre i jeszcze większa szansa, że się przeziębi (nie wspominając już o potówkach, z którymi wojujemy).

Co do herbatek - nie daję żadnych, nie widzę potrzeby. Sama piję koperkową, a mały dostaje na noc Ulgix Baby na wzdęcia.

Odebraliśmy wyniki, byliśmy na konsultacji. Bilirubina 9,4. Ufff, nie musimy się naświetlać.

Martynika, Zuza przez wrodzoną CMV miała podwyższoną bilirubinę do 5-tego miesiąca życia, ale ona też dostawała na to jakiś lek robiony w aptece, ale nazwy sobie nie przypomnę, musiałabym poszukać na wypisie ze szpitala

Limerikowo lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:

Moja mała nie chce pić żadnych herbatek, nic po za mlekiem. Udało mi się ją jakoś oszukać i wypiła dziś 10ml herbatki, którą polecała Natalia. Czy znacie jakieś sposoby na zachęcenie dziecka do picia czegoś innego niż mleko?

Przepraszam, że się wtrącam, ale rzuciło mi się w oczy to pytanie, jak zajrzałam do Was zdjęcia pooglądać. Czy lekarz zalecił Ci dopajanie dziecka? Są jakieś konkretne wskazania? Jeśli nie, to nie ma powodu dawać maleństwu wody, a tym bardziej herbatek. Pomyśl, że ludzkość jakoś przetrwała do czasów wynalezienia butelki :) Natura jest mądrzejsza od nas. I Twoja córeczka też jest mądra, wie, że jej herbatki niepotrzebne :) Powodzenia! :)

Karola:), Nalka, weronikabp, Tusia84, Martynika, evas lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wyszłam z wanny, skurcze tak co 4-5 min. Zastanawiam się jaki to musi być ból, żeby wiedzieć, że to to. Boli mnie krzyż, taki wiercąco-rozsadzający ból, ale do wytrzymania. Brzuch nie boli. I wydaje mi się, że skurcze trwają paręnaście sekund, raczej krótko.
    Spokojnie, mnie nie bolało nic a skurcze miałam co 3 minuty, również trwały krótko. Potem okazało się, że Anna wstawiała się w kanał już i rozwarcie na 4 cm. Od tego momentu zaczęły się bóle, a czas między skurczami w zasadzie został. Były co 2 minuty potem. Powoli zbierałabym się do szpitala na Twoim miejscu.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Duchess Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:

ojej Galanea, trudno cos radzic bo kazdy ma inaczej-u mnie wlasciwe skurcze porodowe byly tez tylko z krzyza i trwaly dluuuuzej niz kilkanascie sek no i ppjawialy sie chyba co 2 min. jesli jeszcze Cie mocno nie boli to wykorzystaj ten czas na chodzenie bo to pomaga w rozwarciu.
    daj znac jak zdecydujesz wyruszyc do szpitala! :-)

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea jeśli skurcze sa reglarne od paru godzin i nie przeszły po kąpieli to szoruj do szpitala kochana bo sie obudzisz z główka miedzy nogami ;-))

Galanea, Duchess, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea jeśli skurcze sa reglarne od paru godzin i nie przeszły po kąpieli to szoruj do szpitala kochana bo sie obudzisz z główka miedzy nogami ;-))

Haha, dobre :D Chyba faktycznie zaraz się zbiorę. Szpital jest 5 min. drogi od działki moich rodziców, na której wypoczywają przez weekend, więc jak mnie odeślą, to ich odwiedzimy :D

weronikabp, Mucha, Duchess lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza - ja karmię mm i mała musi być z tego powodu dopajana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Haha, dobre :D Chyba faktycznie zaraz się zbiorę. Szpital jest 5 min. drogi od działki moich rodziców, na której wypoczywają przez weekend, więc jak mnie odeślą, to ich odwiedzimy :D
    To dawaj znac kochana czy zostawili czy odesłali ;-) trzymam kciuki mocno!
    Co do pasów to Tusiu mnie uczyli tak samo ze pasy niestety osłabiają mięśnie i one przestają działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 22:56

Duchess, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Makcza - ja karmię mm i mała musi być z tego powodu dopajana.

A to przepraszam :) Pozdrawiam.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, jak dla mnie to rodzisz :).Opisujesz dokładnie to, co czułam przez pierwsze godziny podawania oksytocyny, jedź do szpitala, póki możesz chodzić, bo potem te bóle nie będą takie "pieszczące" ;).Powodzenia!
    Magda, gdyby udało Ci się znaleźć w wolnej chwili nazwę tego leku, byłabym ogromnie wdzięczna.Tak też myślałam, że to może mieć związek z CMV.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pasa-w szpitalu przychodziła do chętnych pacjentek fizjoterapeutka i bardzo odradzała pas, bo rozleniwia mięśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv sie odzywała dzis? Czy rodzi? :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMS od Galanei :-)
    "Przyjeli mnie do szpitala, skurcze regularne, coraz mocniejsze. Na razie 2-3cm rozwarcie. Czekamy na mocniejsze skurcze."

excella, Martynika, Duchess, Paulina1986, Tusia84, Mucha, Limerikowo, Bea_tina, MagdaO, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powodzenia Galanea :)

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ